|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #1351 Dátum: 2011. Január 10. - 13:21:01 » |
|
Mielőtt megvennéd kérdezd meg, hogy motoros vagy kézi állítású.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
blog
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1352 Dátum: 2011. Január 10. - 17:12:50 » |
|
Tekintettel, hogy új fórumos vagyok, személyes tapasztalatom a Lacetti világitásával még nincsen. Végigolvastam a topicot és feltűnően sok panasz van a lámpákra, főleg a tompított fény esetében. Mért-e már valaki feszültséget közvetlenül a fényszórók csatlakozásánál és ha igen akkor milyen értéket? Ez döntő lehet a továbbiakra nézve. Az autólámpákat tartóségetésen 13,6 V feszültségen vizsgálják. A generátorok szabályozási értéke 14,6 V. Ezen értéktartományon belül az izzóknak még működőképesnek kell lenniük. A növelt fényerejű izzóknak viszont jóval kisebb az üzemóra száma. Ezért meggondolandó a használatuk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1353 Dátum: 2011. Január 10. - 17:18:13 » |
|
A növelt fényerejű izzóknak viszont jóval kisebb az üzemóra száma. Ezért meggondolandó a használatuk.
Igen, és ráadásul beégetheti a foncsort is, mint a Kapitánynak. Szóval nem kell nagyon átalakítani a világítást, mert jó.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #1354 Dátum: 2011. Január 11. - 01:23:33 » |
|
A növelt fényerejű izzóknak viszont jóval kisebb az üzemóra száma. Ezért meggondolandó a használatuk.
Igen, és ráadásul beégetheti a foncsort is, mint a Kapitánynak. Szóval nem kell nagyon átalakítani a világítást, mert jó.
A növelt fényerejűnek ugyan az a Watt száma mint a sima halogénnek attól nem szabad beégnie a foncsornak, a jobb fajtáknak már nem jelentősen rövidebb az élet tartama.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #1355 Dátum: 2011. Január 11. - 07:37:08 » |
|
A növelt fényerejűnek ugyan az a Watt száma mint a sima halogénnek attól nem szabad beégnie a foncsornak, a jobb fajtáknak már nem jelentősen rövidebb az élet tartama. Nekem a növelt fényerejű izzó előtt 90/100-as volt benne mindig.CB ugy tudom 40Ekm körül jár,én pedig 80Ekm-nél.És nekem semmi baja a foncsornak.Glidy!Én mentem sötétben gyári uj világitással rendelkező sw-vel,sedánnal és elég halovány a világitása az enyémban megszokotthoz képest.Viszont a mostani gyári izzók visszatétele az enyémbe még annyit sem tud.Nem is látni vele!Én pedig ezt nem szeretem,igy nekem megéri a növelt fényerejűt használni.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
kacsa0306
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1356 Dátum: 2011. Január 11. - 10:01:08 » |
|
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy tudjátok-e hogy szét lehet-e szedni a lacetti hb első lámpatesteit! A következő lenne vele az elképzelésem: http://www.led119.ru/blog/ARMAVIR/548.phpKöszi előre a válaszokat!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #1357 Dátum: 2011. Január 11. - 13:15:05 » |
|
Szét lehet de bizd tapasztalt emberre aki ért hozzá,mert ha ****ul ragasztod össze párásodni fog.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1358 Dátum: 2011. Január 11. - 14:32:21 » |
|
Szét lehet de bizd tapasztalt emberre aki ért hozzá,mert ha ****ul ragasztod össze párásodni fog. De azt ugye tudod, hogy az u.n. nappali fénynek használata szabályozva van. Nézz utána, hogy kell használni!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #1359 Dátum: 2011. Január 11. - 15:51:39 » |
|
Szét lehet de bizd tapasztalt emberre aki ért hozzá,mert ha ****ul ragasztod össze párásodni fog. De azt ugye tudod, hogy az u.n. nappali fénynek használata szabályozva van. Nézz utána, hogy kell használni! Külön kapcsolóra kell tenni.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1360 Dátum: 2011. Január 11. - 20:20:42 » |
|
Én úgy tudom, hogy nem kell külön kapcsoló, hanem a gyújtással együtt kell felkapcsolódnia a nappali fénynek. Viszont amint bekapcsolod a tompítottat vagy a helyzetjelzőt, akkor le kell kapcsolódnia!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1361 Dátum: 2011. Január 11. - 21:06:41 » |
|
Én úgy tudom, hogy nem kell külön kapcsoló, hanem a gyújtással együtt kell felkapcsolódnia a nappali fénynek. Viszont amint bekapcsolod a tompítottat vagy a helyzetjelzőt, akkor le kell kapcsolódnia!
Azt hiszem itt a pont! Szóval akkor meg minek, mert lakott területen kívül úgyis kötelező a tompított, sok országban már belül is, no meg rossz látási viszonyok között mindenütt. Ezért meg kár szétszedni a lámpát, meg költeni rá pénzt. Vagy külön füzért venni, egykutya. Szerintem legalábbis. De mindenki azt csinál, amit akar, vagy tud, meg van rá pénze.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #1362 Dátum: 2011. Január 11. - 21:29:16 » |
|
Azt hiszem itt a pont! Szóval akkor meg minek, mert lakott területen kívül úgyis kötelező a tompított, sok országban már belül is, no meg rossz látási viszonyok között mindenütt. Ezért meg kár szétszedni a lámpát, meg költeni rá pénzt. Vagy külön füzért venni, egykutya. Szerintem legalábbis. De mindenki azt csinál, amit akar, vagy tud, meg van rá pénze. Én sem vennék,raknék ilyet az autóra.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #1363 Dátum: 2011. Január 11. - 22:31:35 » |
|
Sajnos nem találtam olyan izzót a helyzetjelzőbe ami nem üt el a xenon fényétől,mert a ledet eszi a kocsi ezért vettem az Osram xenon hatásút(18euroért)Egy kisebb vagyon.Majd a napokban belerakom,aztán kiderül...
A lámpa bontás szerintem is rizikós dolog.Egy korábbi Fiat fórumon láttam ilyet,projektoros lámpa bontása volt.Ügyes kéz kell hozzá!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #1364 Dátum: 2011. Január 12. - 09:35:00 » |
|
Sajnos nem találtam olyan izzót a helyzetjelzőbe ami nem üt el a xenon fényétől,mert a ledet eszi a kocsi ezért vettem az Osram xenon hatásút(18euroért)Egy kisebb vagyon.Majd a napokban belerakom,aztán kiderül...
A lámpa bontás szerintem is rizikós dolog.Egy korábbi Fiat fórumon láttam ilyet,projektoros lámpa bontása volt.Ügyes kéz kell hozzá!
Milyen ledet vettél?Mert ami nekem van az elég kéken világit.high power ledes és 3 db van a nyákon.De olyat nem találtam. http://www.autoprimus.ro/shop.php?nume=LED_pozitie_Canbus&cat=Accesorii%20Auto&id=6af0a6ebbf6ec0584ce5ddd6da30cabb
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 12. - 11:04:55 írta Krisz »
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
|