Krisz
|
|
« Hozzászólás #1320 Dátum: 2010. December 29. - 21:37:43 » |
|
Vöri: A valóságban a helyzetjelző ment el az összes belső világítással együtt, a tompított működött. Sorry
Nos ez azt jelenti, hogy a bajuszkapcsoló első elfordításánál sincs már érintkezés, ezért nem kapcsolódik fel a belső világítás sem, meg a többi, amit hiányolsz. Ha nem tudod megbütykölni ezt az érintkezőt, akkor marad a csere. Csak az ideiglenes buherálást ne felejtsd el visszaállítani!
ITT biztos hogy van bontott és postázzák is. (4EFt) Ma beszéltem velük, sajnos csak új van nekik. (rájuk gondoltam, amikor írtad a Daewoo bontót) Amikor én vettem akkor még kb 4 db volt.(kb 1 hónapja) Ennyire fogy?
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Vöri
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1321 Dátum: 2010. December 29. - 22:04:12 » |
|
Vöri: A valóságban a helyzetjelző ment el az összes belső világítással együtt, a tompított működött. Sorry
Nos ez azt jelenti, hogy a bajuszkapcsoló első elfordításánál sincs már érintkezés, ezért nem kapcsolódik fel a belső világítás sem, meg a többi, amit hiányolsz. Ha nem tudod megbütykölni ezt az érintkezőt, akkor marad a csere. Csak az ideiglenes buherálást ne felejtsd el visszaállítani!
ITT biztos hogy van bontott és postázzák is. (4EFt) Ma beszéltem velük, sajnos csak új van nekik. (rájuk gondoltam, amikor írtad a Daewoo bontót) Amikor én vettem akkor még kb 4 db volt.(kb 1 hónapja) Ennyire fogy? Csak az a kérdés, hogy ennyi gond van vele, vagy ennyien szereltetnek be ködlámpát? Első esetben ez is típushiba lenne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1322 Dátum: 2010. December 29. - 22:59:11 » |
|
Mi köze van a bajuszkapcsolónak a belső világításhoz? Te ehhez nem értesz. Szerintem a műszerfal világításra gondolt. Jani, ne bántsd a Cápát, ő csak egy félelmetes ragadozó a vízben, nem kell értenie a Lacetti világításához, pláne nem elgondolkodni, hogy mit jelenthetett a belső világítás. Szerencsétlen a térkép-, és tető világításra gondolt, ő szó szerint vette az akadályt. Igaz, hogy belső világítás a műszeré is, de azt neki külön írjuk le ezentúl, és azt kell csak a bajusszal kapcsolni, és nem a többi belsőt. Az előbb írt bajusz, nem az ami a száj felett kinőtt szőr, hogy tisztázzuk.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1323 Dátum: 2010. December 29. - 23:01:11 » |
|
Mi köze van a bajuszkapcsolónak a belső világításhoz? Te ehhez nem értesz. Szerintem a műszerfal világításra gondolt. Jani, ne bántsd a Cápát, ő csak egy félelmetes ragadozó a vízben, nem kell értenie a Lacetti világításához, pláne nem elgondolkodni, hogy mit jelenthetett a belső világítás. Szerencsétlen a térkép-, és tető világításra gondolt, ő szó szerint vette az akadályt. Igaz, hogy belső világítás a műszeré is, de azt neki külön írjuk le ezentúl, és azt kell csak a bajusszal kapcsolni, és nem a többi belsőt. Az előbb írt bajusz, nem az ami a száj felett kinőtt szőr, hogy tisztázzuk. Na meg a csomagtartó és kesztyűtartó világításra.... Na de tényleg...a világítás az, amikor valami fényforrás világosságot ad! A műszerfalon max. kontrollámpák, vagy visszajelző fények vannak...szerintem.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. December 29. - 23:04:12 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1324 Dátum: 2010. December 29. - 23:05:13 » |
|
Mi köze van a bajuszkapcsolónak a belső világításhoz? Te ehhez nem értesz. Szerintem a műszerfal világításra gondolt. Jani, ne bántsd a Cápát, ő csak egy félelmetes ragadozó a vízben, nem kell értenie a Lacetti világításához, pláne nem elgondolkodni, hogy mit jelenthetett a belső világítás. Szerencsétlen a térkép-, és tető világításra gondolt, ő szó szerint vette az akadályt. Igaz, hogy belső világítás a műszeré is, de azt neki külön írjuk le ezentúl, és azt kell csak a bajusszal kapcsolni, és nem a többi belsőt. Az előbb írt bajusz, nem az ami a száj felett kinőtt szőr, hogy tisztázzuk. Na meg a csomagtartó és kesztyűtartó világításra.... Na ez az Cápa! Máris sokat fejlődtél, büszke vagyok Rád! De tényleg megviselt, hogy nem kapcsoltál, mikor Te is műszaki ember vagy, ha kijössz a vízből. Vagy már nagyon "évvégi" fáradt vagy? Gyere Te is nyugdíjba! Én már jól vagyok, de tényleg, kisimultam, nyugodt vagyok, tűröm még a vásárlást is, meg a család ugráltatását. Kicseréltek. Kontroll lámpák, visszajelzők, de van még az órák világítása is ám! Ford.mérő, sebességmérő, tankjelző, vízhőmérő órák. No meg a digit óra, rádió, és digit klíma világításáról is szólhatnék persze.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. December 29. - 23:09:06 írta ladigidy »
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #1325 Dátum: 2010. December 30. - 10:19:42 » |
|
Sziasztok! Segítséget kérek egy villamossági hiba miatt, hátha vkivel előfordult már. Hiba leírása: elment a tompított világítás, a helyzetjelző működik. A villamossági szerelő szerint a kapcsolóval van gond, átkötötte úgy, hogy a helyzetjelzővel együtt a tompított is világít. Ez nem is lenne probléma, de jan. közepén műszakis lesz a kocsi, előműszakin egyből kiszúrták. A problémát fokozza, hogy most a hátsó ködlámpám sem működik. Sedanom van, 2004 év végi. Visszaolvastam, láttam a beégett csatlakozó képét is. Szétszedtem az enyém, de sajnos beégésnek nyoma sincs. http://kepfeltoltes.hu/101227/K_p_117_$www.kepfeltoltes.hu_.jpg A segítséget előre is köszönöm: Vöri Mielőtt bajuszkapcsoló cserébe fogsz ellenőriztesd le ezt a dolgot: http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=3218-as pont.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Vöri
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1326 Dátum: 2010. December 30. - 10:49:53 » |
|
[/quote] Mielőtt bajuszkapcsoló cserébe fogsz ellenőriztesd le ezt a dolgot: http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=3218-as pont. [/quote]Ezen már túl vagyok "Sziasztok! Segítséget kérek egy villamossági hiba miatt, hátha vkivel előfordult már. Hiba leírása: elment a tompított világítás, a helyzetjelző működik. A villamossági szerelő szerint a kapcsolóval van gond, átkötötte úgy, hogy a helyzetjelzővel együtt a tompított is világít. Ez nem is lenne probléma, de jan. közepén műszakis lesz a kocsi, előműszakin egyből kiszúrták. A problémát fokozza, hogy most a hátsó ködlámpám sem működik. Sedanom van, 2004 év végi. Visszaolvastam, láttam a beégett csatlakozó képét is. Szétszedtem az enyém, de sajnos beégésnek nyoma sincs. http://kepfeltoltes.hu/101227/K_p_117_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA segítséget előre is köszönöm: Vöri "
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #1327 Dátum: 2010. December 31. - 12:26:35 » |
|
Hát ezen átsiklottam!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Davido
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1328 Dátum: 2011. Január 01. - 18:44:51 » |
|
Sziasztok! BUÉK mindenkinek!
Az a helyzet, hogy kb 3 hónapja kicseréltettem a műszerfal mögötti csatit, de már egy hónapja egyre durvább égett kábelszag van megint, amikor felkapcsolom a tompított fényszórót. Tegnap megint elszállt éjjel a világítás menet közben.... Az lenne a kérdésem, hogy aki kicserélte a csatit, annak szétégett e újra?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1329 Dátum: 2011. Január 01. - 18:53:16 » |
|
Az a helyzet, hogy kb 3 hónapja kicseréltettem a műszerfal mögötti csatit, de már egy hónapja egyre durvább égett kábelszag van megint, amikor felkapcsolom a tompított fényszórót. Tegnap megint elszállt éjjel a világítás menet közben.... Az lenne a kérdésem, hogy aki kicserélte a csatit, annak szétégett e újra?
Szerintem aki egyszer is kibontotta, az rögtön forrasztott. A csati gyenge láncszem.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #1330 Dátum: 2011. Január 01. - 18:55:37 » |
|
Szerintem aki egyszer is kibontotta, az rögtön forrasztott. A csati gyenge láncszem. Nem is értem minek van ott az a csatlakozó. Mert igazából az nem is csatlakozó, nem lehet széthúzni.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #1331 Dátum: 2011. Január 01. - 20:25:01 » |
|
Forraszd össze és nem lesz többé gondod.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #1332 Dátum: 2011. Január 02. - 12:19:06 » |
|
Forraszd össze és nem lesz többé gondod. Első körben nézd meg, hogy mi égett meg. A kábelzárlattal nem szabad játszani, rámehet az autód. Ne alapozz feltételezésekre. Nem hiszem, hogy csak a forrasztás lehet a jó megoldás. Egy jó minőségű, jó állapotú csatlakozónak bírnia kell a terhelést. Ettől még lehet forrasztani.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1333 Dátum: 2011. Január 03. - 19:55:50 » |
|
Jani kérdezte, de már korábban írtam, nem tettem be fordítva az izzót. Ennyit még én is tudok. Viszont ugye nézegettem reggel, de a felfedezett furcsaságon nem volt időm agyalni, mert futni kellett gyógytornára. Viszont miután hazaértem, ismét nézegetni kezdtem és azt láttam, hogy lefelé konyul az izzó. Kibontottam a lámpát, a talpa teljesen jól állt. Megpróbáltam kiszedni, hogy miért áll olyan furán és akkor jött egy 40 perces szopóroller: az izzó münködött még előtte, de amikor megpróbáltam kiszedni, az üveg fogta magát és kecsesen beleesett a foncsorba. Tőből belesett! Csak a fémtalp maradt meg. Apám! Csati lehúz, index kivesz és akkor elkezdődött az üveg, üveg ki a házból népies játék. Azért népies, mert közben a -6 fokban ízes kiszólásokat alkalmaztam. Most van benne egy filléres (Elta) izzó, ezzel mintha jobb lenne a kép, de függőleges felület hiányában fogalmam sincs, hogy jó- e a beállítás. Gondolom annyit tekergettem már, hogy jól elcsesztem.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Davido
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1334 Dátum: 2011. Január 04. - 17:53:38 » |
|
Köszönöm a válaszokat. Írtam a márkaszerviznek, hogy korábban javították e már ezzel a kocsit (mivel használtan vettem ezért nem tudom). Nem szívesen nyúlnék bele saját-kezűleg, másrészt most szerszámaim sincsenek. A márkaszerviz 6 ezerért megcsinálná, de a Grassalkovich úton lévő "ajánlott" szerviz 20 ezerrel lehúzott ráadásul rosszul is csinálták meg. Ha valakinek szintén ezzel lenne gondja ne vigye oda!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|