Stocz
|
|
« Hozzászólás #510 Dátum: 2009. Június 25. - 18:24:38 » |
|
Nem tudom csak találgatok,de lehet, hogy ez ua. a tipushiba mint a sedan v. vagy sw esetében, csak máshol van a végpont. A sedan, és az sw az izzókat veri ki mert az a leggyengébb pont, az 5ajtósoknál pedig v.szeg az izzó nagyobb ellenállása miatt a csatlakozók égnek be.Szerintem mindkét esetben akkor jelentkezik a hiba, ha a motor indítása már eleve felkapcsolt fényszórókkal történik.Ennek két orvoslása a lekapcsolt fényszórókkal történő indítás ill. az előtét ellenállás beépítése.
Nem nyert. Én (szinte ) soha nem indítok úgy, hogy a tompított/fényszóró be van kapcsolva. Mégis kiégnek a pilácsok elég gyakran (meg a többi H7-es izzóval szerelt autónál is). Túl jó töltést akartak csinálni az autónak, és szerintem ennek a levét isszuk. 14,5-14,6 V kicsit sok. 14,4 fölé nem szabadna mennie a fesznek. Az elektromos hálózatot meg gondolom a 12 V-ra méretezték. Sokat agyalok mostanában, hogy hogyan lehetne a fesszabályzót "megigazítani", hogy lejjebb menjen olyan 0,2 V-al. Az már nem károsítaná az akksit. Sebi! Nincs esetleg kiszerelt generátorotok? Jó lenne egy kép a feszszabályzóról. (Még jobb lenne egy, akár működésképtelen egyed kézbe. ) Meg esetleg némi infó (pl. a fiadtól), hogy miért is kell a szabályzónak két ágon +12 V-ot kapnia? Lemértem már a két vezetéket (abban bízva, hogy van esetleg vmi nemkívánatos fesz. esés az akku és a szabályzó között, aminek a kiiktatásával "lejjebb lehet állítani" a töltést, de sajna nem. Az egyik ágon szinte 0 V, a másikon meg 0,2 V volt a fesz esés. Csak azt nem tudom, hogy melyik ág alapján szabályoz a kis drága ). Mellékelek egy rajzot is, hátha valakinek lesz ötlete a megoldásra.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #511 Dátum: 2009. Június 25. - 18:34:32 » |
|
Mellékelek egy rajzot is, hátha valakinek lesz ötlete a megoldásra.
Esetleg egy ellenállás beiktatása?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #512 Dátum: 2009. Június 25. - 18:41:25 » |
|
Mellékelek egy rajzot is, hátha valakinek lesz ötlete a megoldásra.
Esetleg egy ellenállás beiktatása? A töltő körbe?? Kolbásznyi vastagságú kéne. + hővé alakítja a drága benzint (és a kevésbé drága gázt ). A szabályzó körébe téve meg csak rontana a helyzeten. Oda + feszültség kellene.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
altomi19
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #513 Dátum: 2009. Június 27. - 20:43:34 » |
|
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
öcsi
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #514 Dátum: 2009. Június 28. - 20:15:48 » |
|
hali.pittike igazmondott.a tompitott köri müanyag közösitő csati a müszerfal mögött szénné volt égve.problémát javitottam.király.köszi a tippet.
Örülök, hogy a problémád megoldódott... Annak már kevésbé, hogy ezek szerint újabb típushiba-szerűség bukkant fel a színen... - merthogy nem tőled hallottunk róla először Vagy volt esetleg valami előzménye ennek a csatlakozó-szétégésnek.. (beavatkozás, beázás, mittudoménmi...)? Tudtommal csak az 5ajtósnál fordul elő ez a hiba. helo.nem tudok elözményről.elkezdett szórakozni,hol égett hol nem.aztán feladta.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
georgbob
|
|
« Hozzászólás #515 Dátum: 2009. Július 25. - 14:52:51 » |
|
Üdv mindenkinek! Fontos kérdésem lenne. Tegnap szóltak, hogy nem ég a rendszámvilágításom, ma szétszedtem hogy izzót cserélek és megdöbbenve láttam, hogy a foglalat utáni rész, ami egy kicsit körbeveszi az izzó alját, szénné volt égve!!! De egyformán a kettő, ezért azt saccolom, hogy nem tervezték kellő ellenállóra a műanyag házat...Letördeltem az elhalt részeket, de idegesít a dolog. Valaki már járt így???
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #516 Dátum: 2009. Július 25. - 14:59:36 » |
|
Üdv mindenkinek! Fontos kérdésem lenne. Tegnap szóltak, hogy nem ég a rendszámvilágításom, ma szétszedtem hogy izzót cserélek és megdöbbenve láttam, hogy a foglalat utáni rész, ami egy kicsit körbeveszi az izzó alját, szénné volt égve!!! De egyformán a kettő, ezért azt saccolom, hogy nem tervezték kellő ellenállóra a műanyag házat...Letördeltem az elhalt részeket, de idegesít a dolog. Valaki már járt így???
Szinte mindenki, aki nem cserélte még idejében LED-esre a rendszám világítást. Tipushiba... /kicsit olvass vissza ebben a topicban.../
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #517 Dátum: 2009. Július 25. - 18:25:40 » |
|
Szinte mindenki, aki nem cserélte még idejében LED-esre a rendszám világítást. Tipushiba... /kicsit olvass vissza ebben a topicban.../ Hoppá. Két éve akarom ledesre csereberélni, na majd megejtem, ha hazajöttem. És ha nem felejtem el.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #518 Dátum: 2009. Július 25. - 19:21:35 » |
|
Szinte mindenki, aki nem cserélte még idejében LED-esre a rendszám világítást. Tipushiba... /kicsit olvass vissza ebben a topicban.../ Hoppá. Két éve akarom ledesre csereberélni, na majd megejtem, ha hazajöttem. És ha nem felejtem el. Nekem másfél év után sincs megégve. Kopp kopp kopp.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #519 Dátum: 2009. Július 25. - 19:37:26 » |
|
Szinte mindenki, aki nem cserélte még idejében LED-esre a rendszám világítást. Tipushiba... /kicsit olvass vissza ebben a topicban.../ Hoppá. Két éve akarom ledesre csereberélni, na majd megejtem, ha hazajöttem. És ha nem felejtem el. Nekem másfél év után sincs megégve. Kopp kopp kopp. Azt nem tudom, hogy meg van- e égve, de haladok a divattal.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #520 Dátum: 2009. Augusztus 18. - 09:21:53 » |
|
Nah, 2 hónap alatt már a második LED-es helyzetjelzőm ég ki. Nem tudtok valami jó minőségű sima izzót, ami viszonylag fehéren világít, mert már unom...Viszont a két oldalon már 5 perc alatt kicserélem
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #521 Dátum: 2009. Augusztus 18. - 09:28:20 » |
|
Nah, 2 hónap alatt már a második LED-es helyzetjelzőm ég ki. Nem tudtok valami jó minőségű sima izzót, ami viszonylag fehéren világít, mert már unom...Viszont a két oldalon már 5 perc alatt kicserélem A LED-es helyzetjelzők sajna nem bírják sokáig. Ezt már többen tapasztaltuk. Érteni nem értem a dolgot. Más LED-es cucc nem megy tönkre az autóban, csak ezek a helyzetjelzők. Több fajtát/minőségűt kipróbáltam már, kicseréltem az előtétet bennük (jelentősen) nagyobbra, de semmit sem ért. Én visszatértem az izzószálasra. A szétolvadás megakadályozására azt javaslom mindenkinek, hogy a helyzetjelzőbe, és a rendszám világításba is 3 W-os izzókat használjon, ne a gyári 5 W-osat!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #522 Dátum: 2009. Augusztus 18. - 18:32:28 » |
|
A rendszámtábla világításnál használt led valamivel több ,mint egy évet bírt ki.Egy hét külömbséggel égtek ki,most cseréltem.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #523 Dátum: 2009. Augusztus 18. - 18:42:12 » |
|
A rendszámtábla világításnál használt led valamivel több ,mint egy évet bírt ki.Egy hét külömbséggel égtek ki,most cseréltem. Nekem is kb. 1 évig bírták a ledek a rendszámvilágításnál. Csak nálam egyszerre égtek ki. Mikor elindultam még mind a kettő jó volt, mire hazaértem, már egyik sem világított. Most 3W-osak vannak bent.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Yanee
Teljes tag
Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
|
« Hozzászólás #524 Dátum: 2009. Augusztus 18. - 20:07:50 » |
|
Üdv! Nekem a belső világítással kapcsolatban van kérdésem: SW csomitartónál a tetőkárpitban van - elvileg - világítás. Azért elvileg, mert ugyan már több mint 3 hónapja van meg a kocsi, de most tünt fel a lámpa, ami eddig sötétben sosem világított, így azt sem tudtam, hogy van... De ha már van akkor világítson! Viszont nem tudom, hogy hol a kapcsolója/mi működteti, illetve nem találtam csavart, vagy kipattintási lehetőségre utaló jelet, hogy az égőt megnézzem, kárt pedig nem szeretnék benne tenni. A szervíz füzet egy szót sem ír erről a lámpáról. Segítsen légyszi akinek van tapasztalata! Köszi Yanee
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|