mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #330 Dátum: 2008. December 14. - 23:44:52 » |
|
Sziasztok! Az első ködlámpában szeretnék izzót cserélni. Mi a trükkje? Sajnos aknán nincs, a lökhárító alján viszont felfedeztem egy nyílást, csak nem tudom melyik irányba kell feszegetni a csatlakozót Inkább aknán próbálkozzak? Vagy egyszerűen kijön? Üdv Béla Helló! Nem alulról kell hanem felülről!Ki kell venni az egész lámpatestet és ott tudsz lenyúlni a ködöshöz.Nem olyan gáz , mint ahogy hallatszik!!!Mindösszesen 3 csavar tartja (10 es kulcs kell hozzá). Ha csrélni akarod akkor tegyél bele erősebbet.Az enyém Narva 50 Wattos elég jó fényt ad, így már van értelme a ködlámpának. Ezen a linket többet megtudhatsz, sőt meg is vásárolhatod,( http://www.slh.hu/?q=node/45 )PG 13 a típus.Ha jól emlékszem a postaköltséggel együtt volt a 2 db 3000 Ft.De érdeklődd meg.Nekem bejött.Miután nálunk nagyon sok a vad, rendszeresen használom, mert így hamarabb észreveszem őket.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #331 Dátum: 2008. December 15. - 06:43:25 » |
|
Sziasztok! Az első ködlámpában szeretnék izzót cserélni. Mi a trükkje? Sajnos aknán nincs, a lökhárító alján viszont felfedeztem egy nyílást, csak nem tudom melyik irányba kell feszegetni a csatlakozót Inkább aknán próbálkozzak? Vagy egyszerűen kijön? Üdv Béla Helló! Nem alulról kell hanem felülről!Ki kell venni az egész lámpatestet és ott tudsz lenyúlni a ködöshöz.Nem olyan gáz , mint ahogy hallatszik!!!Mindösszesen 3 csavar tartja (10 es kulcs kell hozzá). Ha csrélni akarod akkor tegyél bele erősebbet.Az enyém Narva 50 Wattos elég jó fényt ad, így már van értelme a ködlámpának. Ezen a linket többet megtudhatsz, sőt meg is vásárolhatod,( http://www.slh.hu/?q=node/45 )PG 13 a típus.Ha jól emlékszem a postaköltséggel együtt volt a 2 db 3000 Ft.De érdeklődd meg.Nekem bejött.Miután nálunk nagyon sok a vad, rendszeresen használom, mert így hamarabb észreveszem őket. Két kérdés: nem műanyag a foncsor? ugyanaz az 50W-os égő hossza, ugyanoda esik az izzószál, így ugyanúgy ver a fény?
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
belabig
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #332 Dátum: 2008. December 15. - 19:32:07 » |
|
Köszönöm szépen a segítséget! Szóval lámpa ki, és hozzáférhető. Remélem nem állítódik el tőle Üdv Béla
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #333 Dátum: 2008. December 15. - 19:36:55 » |
|
Köszönöm szépen a segítséget! Szóval lámpa ki, és hozzáférhető. Remélem nem állítódik el tőle Üdv Béla Ha jól rakod vissza, ahogy volt, akkor nem.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #334 Dátum: 2008. December 15. - 20:04:46 » |
|
Sziasztok! Az első ködlámpában szeretnék izzót cserélni. Mi a trükkje? Sajnos aknán nincs, a lökhárító alján viszont felfedeztem egy nyílást, csak nem tudom melyik irányba kell feszegetni a csatlakozót Inkább aknán próbálkozzak? Vagy egyszerűen kijön? Üdv Béla Helló! Nem alulról kell hanem felülről!Ki kell venni az egész lámpatestet és ott tudsz lenyúlni a ködöshöz.Nem olyan gáz , mint ahogy hallatszik!!!Mindösszesen 3 csavar tartja (10 es kulcs kell hozzá). Ha csrélni akarod akkor tegyél bele erősebbet.Az enyém Narva 50 Wattos elég jó fényt ad, így már van értelme a ködlámpának. Ezen a linket többet megtudhatsz, sőt meg is vásárolhatod,( http://www.slh.hu/?q=node/45 )PG 13 a típus.Ha jól emlékszem a postaköltséggel együtt volt a 2 db 3000 Ft.De érdeklődd meg.Nekem bejött.Miután nálunk nagyon sok a vad, rendszeresen használom, mert így hamarabb észreveszem őket. Két kérdés: nem műanyag a foncsor? ugyanaz az 50W-os égő hossza, ugyanoda esik az izzószál, így ugyanúgy ver a fény? teljesen megegyezik az égő, csak a szál erősebb benne.Nekem az előzőben is ilyen volt és nem bántotta a foncsort.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #335 Dátum: 2008. December 15. - 20:06:03 » |
|
Köszönöm szépen a segítséget! Szóval lámpa ki, és hozzáférhető. Remélem nem állítódik el tőle Üdv Béla Nem tudod elállítani ezzel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #336 Dátum: 2008. December 16. - 06:33:53 » |
|
Sziasztok! Az első ködlámpában szeretnék izzót cserélni. Mi a trükkje? Sajnos aknán nincs, a lökhárító alján viszont felfedeztem egy nyílást, csak nem tudom melyik irányba kell feszegetni a csatlakozót Inkább aknán próbálkozzak? Vagy egyszerűen kijön? Üdv Béla Helló! Nem alulról kell hanem felülről!Ki kell venni az egész lámpatestet és ott tudsz lenyúlni a ködöshöz.Nem olyan gáz , mint ahogy hallatszik!!!Mindösszesen 3 csavar tartja (10 es kulcs kell hozzá). Ha csrélni akarod akkor tegyél bele erősebbet.Az enyém Narva 50 Wattos elég jó fényt ad, így már van értelme a ködlámpának. Ezen a linket többet megtudhatsz, sőt meg is vásárolhatod,( http://www.slh.hu/?q=node/45 )PG 13 a típus.Ha jól emlékszem a postaköltséggel együtt volt a 2 db 3000 Ft.De érdeklődd meg.Nekem bejött.Miután nálunk nagyon sok a vad, rendszeresen használom, mert így hamarabb észreveszem őket. Két kérdés: nem műanyag a foncsor? ugyanaz az 50W-os égő hossza, ugyanoda esik az izzószál, így ugyanúgy ver a fény? teljesen megegyezik az égő, csak a szál erősebb benne.Nekem az előzőben is ilyen volt és nem bántotta a foncsort. No ha kiég valamelyik, akkor én is erre cserélem, mert ezeknek a gyertyafényeknek sok értelme nincs. Nem panaszkodásképpen, de lehet ez még sokára lesz, mert egy égőm sem múlott még ki 2,5 év alatt... (kivétel a kesztyűtartóé, de az is pollenszűrőcserekor)
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #337 Dátum: 2008. December 29. - 17:39:31 » |
|
A ledsorral kapcsolatban találtam egy érdekes írást az A2 újság levelezési rovatában: Itt egy levélíró írja,hogy a rendőr csesztette őt a ledsor miatt(olyan,mint ami kakaosnak van).Az okosok válaszát szó szerint leírom: Nos,úgy tűnik,a rendőr tévedett a LED-lámpasorral kapcsolatban.A 6/1990-es Köhém rendeletben benne van:"55/A (1)A gépkocsit fel szabad szerelni két,menetirányban fényt kibocsátó nappali menetjelző lámpával.(2)A nappali menetjelző lámpa csak színtelen(fehér) fényt bocsáthat ki."Emellett felsorol néhány felszerelési szabályt,illetve azt is megemlíti,hogy csak jóváhagyási jellel ellátott nappali fényt lehet használni,és hogy amikor a fényszórót "meggyújtották",ennek automatikusan le kell kapcsolódnia.A KRESZ 44-es paragrafusában pedig szerepel,hogy lakott területen kívül,nappal ez önmagában is világításnak felel meg.Olvasónknak csupán azt kell ellenőriznie,hogy betartotta e a rendeletben előírt beszerelési szabályokat.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #338 Dátum: 2008. December 29. - 20:19:42 » |
|
A ledsorral kapcsolatban találtam egy érdekes írást az A2 újság levelezési rovatában: Itt egy levélíró írja,hogy a rendőr csesztette őt a ledsor miatt(olyan,mint ami kakaosnak van).Az okosok válaszát szó szerint leírom: Nos,úgy tűnik,a rendőr tévedett a LED-lámpasorral kapcsolatban.A 6/1990-es Köhém rendeletben benne van:"55/A (1)A gépkocsit fel szabad szerelni két,menetirányban fényt kibocsátó nappali menetjelző lámpával.(2)A nappali menetjelző lámpa csak színtelen(fehér) fényt bocsáthat ki."Emellett felsorol néhány felszerelési szabályt,illetve azt is megemlíti,hogy csak jóváhagyási jellel ellátott nappali fényt lehet használni,és hogy amikor a fényszórót "meggyújtották",ennek automatikusan le kell kapcsolódnia.A KRESZ 44-es paragrafusában pedig szerepel,hogy lakott területen kívül,nappal ez önmagában is világításnak felel meg.Olvasónknak csupán azt kell ellenőriznie,hogy betartotta e a rendeletben előírt beszerelési szabályokat.
Ezt még kiegészíteném annyival: hivatalosan úgy kell bekötni ezeket a nappali fényeket, hogy "állandóra", vagyis gyűjtással együtt bekapcsoljon, és igen....a tompított fényszóró felkapcsolásával el kell aludnia. Ergo: a nappali fény és a tompított nem világíthat együtt. Amúgy kiváncsi leszek ezeknek a lámpáknak a végső sorsára. Lehet, hogy múltkor kissé túlpuffogtam a témát, dehát már pótféklámpa ügyben megjártam anno. És ugye arról sem képzelte volna az ember, hogy ami a világ 99%-ában elfogadott, mitöbb kötelező, az nálunk hogy lehet tiltott....
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. December 29. - 20:22:18 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
|
|
|
CDX
Teljes tag
Nem elérhető
Nubira III 1.8 CDX
|
|
« Hozzászólás #339 Dátum: 2008. December 30. - 17:05:51 » |
|
Ezt még kiegészíteném annyival: hivatalosan úgy kell bekötni ezeket a nappali fényeket, hogy "állandóra", vagyis gyűjtással együtt bekapcsoljon, és igen....a tompított fényszóró felkapcsolásával el kell aludnia. Ergo: a nappali fény és a tompított nem világíthat együtt. Amúgy kiváncsi leszek ezeknek a lámpáknak a végső sorsára. Lehet, hogy múltkor kissé túlpuffogtam a témát, dehát már pótféklámpa ügyben megjártam anno. És ugye arról sem képzelte volna az ember, hogy ami a világ 99%-ában elfogadott, mitöbb kötelező, az nálunk hogy lehet tiltott.... Talán ezért is mondják hogy Magyarország még a Balkánhoz tartozik?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kl68
Vendég
|
|
« Hozzászólás #340 Dátum: 2008. December 30. - 19:13:44 » |
|
Üdv mindegykinek! Egy kis segítségre lenne szükségem. 2006-os évjáratú sedan izzótípusairól, ha kaphatnék részletes felhomályosítást, nagyon megköszönném... (H?, stb.)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #341 Dátum: 2008. December 30. - 20:59:35 » |
|
Üdv mindegykinek! Egy kis segítségre lenne szükségem. 2006-os évjáratú sedan izzótípusairól, ha kaphatnék részletes felhomályosítást, nagyon megköszönném... (H?, stb.)
Hello! H7 a tompított, H1 a távolsági, 21/5W a fék/hátsó, és köd/vil. 21W az index, és tolató, 5W-os a helyzetjelző elől, de ez olyan "bedugós", mint a karácsonyfa izzók újabban. 5W a középső féklámpa, de ott 5 db. van. Van még első ködlámpa 27W-os speciális Ge 880, de kapható 50W-os is hozzá. (Narva). Ha jót akarsz nem dőlsz be mindenfajta márkának, és megveszed a jól bevált magyar Tungsramot! A kezelési könyvben megtalálhatóak az izzók adatai. Amúgy meg üdv a fedélzeten!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #342 Dátum: 2008. December 31. - 07:56:51 » |
|
Hello! H7 a tompított, H1 a távolsági, 21/5W a fék/hátsó, és köd/vil. 21W az index, és tolató, 5W-os a helyzetjelző elől, de ez olyan "bedugós", mint a karácsonyfa izzók újabban. 5W a középső féklámpa, de ott 5 db. van. Van még első ködlámpa 27W-os speciális Ge 880, de kapható 50W-os is hozzá. (Narva). Ha jót akarsz nem dőlsz be mindenfajta márkának, és megveszed a jól bevált magyar Tungsramot! A kezelési könyvben megtalálhatóak az izzók adatai. Amúgy meg üdv a fedélzeten! Ehhez annyit fűznék hozzá,hogy a rendszámtábla világítás izzóját ledesre cseréld ki sűrgősen mert elolvassza a foglalatot.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #343 Dátum: 2008. December 31. - 12:24:05 » |
|
És rögtön kiregiztél?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
iceberg
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #344 Dátum: 2009. Január 01. - 18:23:15 » |
|
BUÉK mindenkinek! Köszi a segítséget... Ja, kl68 voltam, új év új reg (remélem jövőre nem kell újítani)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|