ZOTYA1983
|
|
« Hozzászólás #45 Dátum: 2008. Március 29. - 18:50:36 » |
|
Tudja-e valaki, hogy a dupla optikás fényszóró szélénél lévő állító csavarok mire is szolgálnak? Ami középebbre van az a magasságot állítja, de a két szélső nekem a refi irányát állítja csak. Oldalirányban hogy lehet állítani a városi fényszórót?
Más: Kiszámoltattam a LED-es izzókhoz milyen ellenállás szükséges ha be akarjuk rakni a Lacsiba: 500 Ohm. Ez elegendő 1 db 3.6 V-os LED működéséhez anélkül, hogy tönkre menjen. Gyárilag 483 Ohm-os van bennük, ami elvileg elég, de szerintem néha kevés, ezért döglenek be a LED-ek.
Ez nagyon sok dologtól függhet pl mennyi fogyasztó van a generátoron,mert ha hirtelen nagy fogyasztót kapcsolunk pl ven ti ablak fűtés ezek megnövelik a fogyasztást amit a generátor nagyobb árammal jutalmaz. meghát jobb a nagyobb ellenálás kevésbé melegszik Ez igaz, de 14.4 V-nál nagyobb feszültség semmi képpen sem lehet az autóban. Erre a max. feszültségre lett számolva az 500 Ohm! Sokkal nagyobb ellenállás sem jó, mert a LED nem fog világítani. De ahogy gondolod, nem akarok okoskodni. /Elektromérnőkkel számoltuk ki./ A Generátor "nagyobb áramerösséggel" jutalmaz, nem nagyobb feszültséggel. Én feszültségről beszélek, az nyirja ki a LED-et. Na ja
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #46 Dátum: 2008. április 01. - 17:55:30 » |
|
Tudja-e valaki, hogy a dupla optikás fényszóró szélénél lévő állító csavarok mire is szolgálnak? Ami középebbre van az a magasságot állítja, de a két szélső nekem a refi irányát állítja csak. Oldalirányban hogy lehet állítani a városi fényszórót?
Más: Kiszámoltattam a LED-es izzókhoz milyen ellenállás szükséges ha be akarjuk rakni a Lacsiba: 500 Ohm. Ez elegendő 1 db 3.6 V-os LED működéséhez anélkül, hogy tönkre menjen. Gyárilag 483 Ohm-os van bennük, ami elvileg elég, de szerintem néha kevés, ezért döglenek be a LED-ek.
Ez nagyon sok dologtól függhet pl mennyi fogyasztó van a generátoron,mert ha hirtelen nagy fogyasztót kapcsolunk pl ven ti ablak fűtés ezek megnövelik a fogyasztást amit a generátor nagyobb árammal jutalmaz. meghát jobb a nagyobb ellenálás kevésbé melegszik Ez igaz, de 14.4 V-nál nagyobb feszültség semmi képpen sem lehet az autóban. Erre a max. feszültségre lett számolva az 500 Ohm! Sokkal nagyobb ellenállás sem jó, mert a LED nem fog világítani. De ahogy gondolod, nem akarok okoskodni. /Elektromérnőkkel számoltuk ki./ A Generátor "nagyobb áramerösséggel" jutalmaz, nem nagyobb feszültséggel. Én feszültségről beszélek, az nyirja ki a LED-et. Azért ebben a feszültség értékben ne nagyon bízzál! legalábbis a Lacsikban. Az enyémben spec. (pont ma mértem) közvetlen indítás után 14,8 V, kicsit később 14,5 V volt (jó ez a V volt ). Soha nem volt a szabvány 14,4 alatt (tudom, hogy annyi kellene), még új korában sem. Több szerelő azt mondta, hogy ez még elmegy (nem csak a márkaszervízben). Azért nekem vannak kételyeim. Cserében viszont már alapjáraton, és gyakorlatilag terheléstől függetlenül, nyomja a töltést. Ez viszont jó.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. április 04. - 09:56:43 írta Stocz »
|
Naplózva
|
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #48 Dátum: 2008. április 04. - 08:04:34 » |
|
Basszus! Nem egyszerű az első index izzó cseréje sem. Egy leesett, a második bent van.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #49 Dátum: 2008. április 04. - 08:07:14 » |
|
Írtátok, hogy a rendszámtábla világítás foglalata nem bírja. Az látható kívülről, vagy ki kell venni hozzá az izzót?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #50 Dátum: 2008. április 04. - 08:08:36 » |
|
Írtátok, hogy a rendszámtábla világítás foglalata nem bírja. Az látható kívülről, vagy ki kell venni hozzá az izzót?
Ki kell venni az izzót!
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #51 Dátum: 2008. április 04. - 08:12:46 » |
|
Veszem. Nehéz?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #52 Dátum: 2008. április 04. - 08:44:17 » |
|
Veszem. Nehéz?
Nem nehéz, csak egy csavarhúzó kell hozzá.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #53 Dátum: 2008. április 04. - 14:10:46 » |
|
Veszem. Nehéz?
Nem nehéz, csak egy csavarhúzó kell hozzá. Meg egy dugóhúzó barrickhoz.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
ZOTYA1983
|
|
« Hozzászólás #54 Dátum: 2008. április 04. - 17:58:46 » |
|
Meséljetek kinek hogy vált be a ledes izzó??
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #55 Dátum: 2008. április 04. - 18:35:06 » |
|
Meséljetek kinek hogy vált be a ledes izzó??
Nekem még működnek a helyzetjelzőim
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #57 Dátum: 2008. április 04. - 21:02:30 » |
|
Normál index fénye van. Nekem is ez van benne, csak asszimetrikus, mert HB-be az való
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #58 Dátum: 2008. április 04. - 21:05:04 » |
|
Normál index fénye van. Nekem is ez van benne, csak asszimetrikus, mert HB-be az való És minden króm izzó sárga fényű? Mert láttam helyzetjelzőbe valót is.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #59 Dátum: 2008. április 04. - 21:06:31 » |
|
Normál index fénye van. Nekem is ez van benne, csak asszimetrikus, mert HB-be az való És minden króm izzó sárga fényű? Mert láttam helyzetjelzőbe valót is. Ezt őszitén nem tudom, de ha tuning boltban veszitek, ott tuti segítenek, és megmondják.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|