cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #180 Dátum: 2008. Október 23. - 10:05:10 » |
|
Gondoltam ma egyet és elhatároztam, hogy vissza teszem a ledes helyzetjelzőket. Az egyik villog, a másik halott... Így hát a talonban lévő kék izzókat tettem vissza, amik elméletileg nem tökéletes fehér fényt adnak. Viszon azon gondolkodtam, hogy a ködlámpákat is valami fehérfényűre kéne kicserélni, mert így most elég furin néz ki, ha az is világít Viszont a kutyám már nem fél a Lacsitól...Nem figyeltem oda és 1 mozdulattal a vezetőülésben volt. Szerintem ő is ráérzett a Chevrolet feelingre Korábban betettem ide képet és infót arról, hogy a ködlámpába hol és milyen emelt fényű (fehér) izzót lehet rakni. Én is át akartam cserélni a fényszóróizzókkal együtt, de inkább nem tettem, mert ködben jobb a sárgább fény.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #181 Dátum: 2008. Október 23. - 10:12:07 » |
|
Nem találom magam sem, ezért felteszem megint.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #182 Dátum: 2008. November 07. - 13:22:56 » |
|
Tegnap kicseréltük a nejem által megdemulált bal hátsó lámpát. Az új lámpa izzókkal, csatlakozóval együtt volt, viszont a korbácsot át kellett cserélni, mert a bekötés az új SW-re szól. a helyzetjelző a ködfény helyén is világit. Azóta gondolkodom, hogy annyira jól néz ki, talán vennem kéne egyet jobbra is? Értitek, dupla helyzetjelző, mint a Passatban.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #183 Dátum: 2008. November 07. - 14:28:38 » |
|
Tegnap kicseréltük a nejem által megdemulált bal hátsó lámpát. Az új lámpa izzókkal, csatlakozóval együtt volt, viszont a korbácsot át kellett cserélni, mert a bekötés az új SW-re szól. a helyzetjelző a ködfény helyén is világit. Azóta gondolkodom, hogy annyira jól néz ki, talán vennem kéne egyet jobbra is? Értitek, dupla helyzetjelző, mint a Passatban.
Fényképet! Persze olyat, amelyiken világít a lámpa.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #184 Dátum: 2008. November 07. - 17:53:57 » |
|
Fényképet! Persze olyat, amelyiken világít a lámpa. Tényleg dögös volt, de ehhez nem kell új lámpa, csak 4 db dióda, meg 2 db ellenállás. Ez olcsóbb mint 15 eFt-ért új lámpa, pláne 2 db. Viszont az új lámpában nem égett a ködlámpa. / az új lámpába a ködlámpa izzó duplaszálas, 5w-os helyzetjelző fény, 21w ködzárófény! A mienkben meg csak 1 szálú 21w-os van./ Ezért lett a régi korbácsolás átreszelve az új búrába. Fotózva nem lett, de tényleg Passat-os hatása van. ...elgondolkoztam... esetleg tavasszal megcsinálom...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #185 Dátum: 2008. November 07. - 19:47:18 » |
|
Fényképet! Persze olyat, amelyiken világít a lámpa. Tényleg dögös volt, de ehhez nem kell új lámpa, csak 4 db dióda, meg 2 db ellenállás. Ez olcsóbb mint 15 eFt-ért új lámpa, pláne 2 db. Viszont az új lámpában nem égett a ködlámpa. / az új lámpába a ködlámpa izzó duplaszálas, 5w-os helyzetjelző fény, 21w ködzárófény! A mienkben meg csak 1 szálú 21w-os van./ Ezért lett a régi korbácsolás átreszelve az új búrába. Fotózva nem lett, de tényleg Passat-os hatása van. ...elgondolkoztam... esetleg tavasszal megcsinálom... Esetleg segítek. Esetleg mindkettőnknek?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #186 Dátum: 2008. November 07. - 20:22:33 » |
|
Fényképet! Persze olyat, amelyiken világít a lámpa. Tényleg dögös volt, de ehhez nem kell új lámpa, csak 4 db dióda, meg 2 db ellenállás. Ez olcsóbb mint 15 eFt-ért új lámpa, pláne 2 db. Viszont az új lámpában nem égett a ködlámpa. / az új lámpába a ködlámpa izzó duplaszálas, 5w-os helyzetjelző fény, 21w ködzárófény! A mienkben meg csak 1 szálú 21w-os van./ Ezért lett a régi korbácsolás átreszelve az új búrába. Fotózva nem lett, de tényleg Passat-os hatása van. ...elgondolkoztam... esetleg tavasszal megcsinálom... Esetleg segítek. Esetleg mindkettőnknek? Minek várni tavaszig? A Városligetben meg is csinálhatnánk mindenkinek.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #187 Dátum: 2008. November 07. - 20:25:48 » |
|
Fényképet! Persze olyat, amelyiken világít a lámpa. Tényleg dögös volt, de ehhez nem kell új lámpa, csak 4 db dióda, meg 2 db ellenállás. Ez olcsóbb mint 15 eFt-ért új lámpa, pláne 2 db. Viszont az új lámpában nem égett a ködlámpa. / az új lámpába a ködlámpa izzó duplaszálas, 5w-os helyzetjelző fény, 21w ködzárófény! A mienkben meg csak 1 szálú 21w-os van./ Ezért lett a régi korbácsolás átreszelve az új búrába. Fotózva nem lett, de tényleg Passat-os hatása van. ...elgondolkoztam... esetleg tavasszal megcsinálom... Esetleg segítek. Esetleg mindkettőnknek? Minek várni tavaszig? A Városligetben meg is csinálhatnánk mindenkinek. A terv jó és mivel az ötlet az én beruházásomból származik és nálam csak 1 lámpát kell kötözni, lehetnék én az első?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #188 Dátum: 2008. November 07. - 20:38:31 » |
|
Fényképet! Persze olyat, amelyiken világít a lámpa. Tényleg dögös volt, de ehhez nem kell új lámpa, csak 4 db dióda, meg 2 db ellenállás. Ez olcsóbb mint 15 eFt-ért új lámpa, pláne 2 db. Viszont az új lámpában nem égett a ködlámpa. / az új lámpába a ködlámpa izzó duplaszálas, 5w-os helyzetjelző fény, 21w ködzárófény! A mienkben meg csak 1 szálú 21w-os van./ Ezért lett a régi korbácsolás átreszelve az új búrába. Fotózva nem lett, de tényleg Passat-os hatása van. ...elgondolkoztam... esetleg tavasszal megcsinálom... Esetleg segítek. Esetleg mindkettőnknek? Minek várni tavaszig? A Városligetben meg is csinálhatnánk mindenkinek. A terv jó és mivel az ötlet az én beruházásomból származik és nálam csak 1 lámpát kell kötözni, lehetnék én az első? Rajtad begyakorolja Ladlac, a többieké meg már profin lesz kivitelezve.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #189 Dátum: 2008. November 08. - 12:52:41 » |
|
Fényképet! Persze olyat, amelyiken világít a lámpa. Tényleg dögös volt, de ehhez nem kell új lámpa, csak 4 db dióda, meg 2 db ellenállás. Ez olcsóbb mint 15 eFt-ért új lámpa, pláne 2 db. Viszont az új lámpában nem égett a ködlámpa. / az új lámpába a ködlámpa izzó duplaszálas, 5w-os helyzetjelző fény, 21w ködzárófény! A mienkben meg csak 1 szálú 21w-os van./ Ezért lett a régi korbácsolás átreszelve az új búrába. Fotózva nem lett, de tényleg Passat-os hatása van. ...elgondolkoztam... esetleg tavasszal megcsinálom... Esetleg segítek. Esetleg mindkettőnknek? Minek várni tavaszig? A Városligetben meg is csinálhatnánk mindenkinek. A terv jó és mivel az ötlet az én beruházásomból származik és nálam csak 1 lámpát kell kötözni, lehetnék én az első? Lehetsz az első, bár nálad is mind a két lámpát át kell kötni. Az új kábelezés nem világított ködlámpaként, ez tünt fel elösször is. Utánanézek, mekkora ellenállás kell hozzá, aztán nekiesünk. Én csak tavasszal, mert nem szeretek hidegben szerelgetni. Elvetemednek a műanyagok, jobban törnek, fázni sem szeretek. ...hacsak egy jó fűtött garázs, no akkor...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #190 Dátum: 2008. November 08. - 12:54:08 » |
|
Fényképet! Persze olyat, amelyiken világít a lámpa. Tényleg dögös volt, de ehhez nem kell új lámpa, csak 4 db dióda, meg 2 db ellenállás. Ez olcsóbb mint 15 eFt-ért új lámpa, pláne 2 db. Viszont az új lámpában nem égett a ködlámpa. / az új lámpába a ködlámpa izzó duplaszálas, 5w-os helyzetjelző fény, 21w ködzárófény! A mienkben meg csak 1 szálú 21w-os van./ Ezért lett a régi korbácsolás átreszelve az új búrába. Fotózva nem lett, de tényleg Passat-os hatása van. ...elgondolkoztam... esetleg tavasszal megcsinálom... Esetleg segítek. Esetleg mindkettőnknek? Minek várni tavaszig? A Városligetben meg is csinálhatnánk mindenkinek. A terv jó és mivel az ötlet az én beruházásomból származik és nálam csak 1 lámpát kell kötözni, lehetnék én az első? Rajtad begyakorolja Ladlac, a többieké meg már profin lesz kivitelezve. Ha meglesz a pontos ellenállás érték, megcsinálom mindenkinek, aki szeretné. Nem nagy kaland, csak kell egy picit forrasztani is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #191 Dátum: 2008. November 08. - 19:25:38 » |
|
Nem értem, miért kell dióda meg ellenállás? Csak alúlra kell egy 21/5 w-os foglaléattal izzó, és a felső 5 W-ossal összekötni az alsót, és a 21 W-os marad ködlámpának. Vagyis, alul- felül egyforma foglalat és izzó kell, csak az átkötést kell megcsinálni a felsőről az alsóra, hogy együtt égjenek az 5 w-osok. Ez a legegyszerűbb megoldás szerintem. Világos voltam?
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #192 Dátum: 2008. November 08. - 19:31:21 » |
|
Nem értem, miért kell dióda meg ellenállás? Csak alúlra kell egy 21/5 w-os foglaléattal izzó, és a felső 5 W-ossal összekötni az alsót, és a 21 W-os marad ködlámpának. Vagyis, alul- felül egyforma foglalat és izzó kell, csak az átkötést kell megcsinálni a felsőről az alsóra, hogy együtt égjenek az 5 w-osok. Ez a legegyszerűbb megoldás szerintem. Világos voltam? Érthető amit írtál. Én is így gondoltam, de én nem vagyok villanyász. Másik foglalatot nem kell szerezni, amin két érintkező van az 5w és a 21w-nek?
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #193 Dátum: 2008. November 08. - 19:39:25 » |
|
Nem értem, miért kell dióda meg ellenállás? Csak alúlra kell egy 21/5 w-os foglaléattal izzó, és a felső 5 W-ossal összekötni az alsót, és a 21 W-os marad ködlámpának. Vagyis, alul- felül egyforma foglalat és izzó kell, csak az átkötést kell megcsinálni a felsőről az alsóra, hogy együtt égjenek az 5 w-osok. Ez a legegyszerűbb megoldás szerintem. Világos voltam? Érthető amit írtál. Én is így gondoltam, de én nem vagyok villanyász. Másik foglalatot nem kell szerezni, amin két érintkező van az 5w és a 21w-nek? De, olyat, mint a felső, és csak át kell kötni! Nem nagy ügy, csak lehessen foglalatot külön kapni! Várnát meg kell kérdezni! Akkor minden érdeklödőnek megvehetnénk egyszerre, cartársanként 2 db-ot. Lássuk, ki néz utána? Nekem is kell a 2 db, én is besorolom magam az átalakítókhoz.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #194 Dátum: 2008. November 08. - 19:44:59 » |
|
Nem értem, miért kell dióda meg ellenállás? Csak alúlra kell egy 21/5 w-os foglaléattal izzó, és a felső 5 W-ossal összekötni az alsót, és a 21 W-os marad ködlámpának. Vagyis, alul- felül egyforma foglalat és izzó kell, csak az átkötést kell megcsinálni a felsőről az alsóra, hogy együtt égjenek az 5 w-osok. Ez a legegyszerűbb megoldás szerintem. Világos voltam? Érthető amit írtál. Én is így gondoltam, de én nem vagyok villanyász. Másik foglalatot nem kell szerezni, amin két érintkező van az 5w és a 21w-nek? De, olyat, mint a felső, és csak át kell kötni! Nem nagy ügy, csak lehessen foglalatot külön kapni! Várnát meg kell kérdezni! Akkor minden érdeklödőnek megvehetnénk egyszerre, cartársanként 2 db-ot. Lássuk, ki néz utána? Nekem is kell a 2 db, én is besorolom magam az átalakítókhoz. Eddig akinek kell az: Ladlac, Captainb, Ladigidy, meg én Jani. Szerintem bízzuk a főszerelőre a beszerzést.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
|