cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #105 Dátum: 2008. április 30. - 09:58:07 » |
|
Pedig csak fizika. Hoszabb vezeték, nagyobb ellenállás.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #106 Dátum: 2008. április 30. - 10:33:24 » |
|
Nem előtét ellenállást kell betenni, hanem egy induktivitást, ami indításkor védi meg az izzókat, majd később már szinte mintha ott sem lenne. Tekercs a vasmaggal, így lesz induktiv az előtét. Az Opelnek van ilyen gyárilag, lehet venni, vagy beszereltetni. Még egy tanács: a lámpákat a kulcs kivételekor automatikusan lekapcsolja, ez nagyon jó, de, amikor újra indítunk, indulunk, akkor ugyebár már be van kapcsolva a világítás, és itt kap nagyobb impulzust. Szóval jó feledés ellen, de mi kapcsoljuk ki, és be a lámpákat, akkor tovább fog tartani. Az eldugott hosszú vezeték állandóan ejti a feszt, nemcsak amikor kellene, így a teljesítményét is veszti az izzó. Szóval induktiv előtét a megoldás egyedül. Gomboséknál a gyári kapható, beszereltethető. Akit érdekel, nézzen utána! ( www.gombos.hu)
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
vigjanos
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #107 Dátum: 2008. április 30. - 11:24:32 » |
|
Azthiszem én szerencésnek mondhatom magam már kb. fél éve vannak ledek a hejzetjelzőbe és a rendszámnál még egyszer sem égtek ki-
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hicar
|
|
« Hozzászólás #108 Dátum: 2008. április 30. - 11:59:06 » |
|
A szivargyujtó világitása nem ég. Tudjátok-e hogyan kell izzót cserélni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #109 Dátum: 2008. április 30. - 12:50:57 » |
|
Kezelési könyvben nincs ötlet?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. április 30. - 12:52:51 írta ladigidy »
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
hicar
|
|
« Hozzászólás #110 Dátum: 2008. április 30. - 13:44:24 » |
|
Kezelési könyvben nincs ötlet? Nem találtam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #111 Dátum: 2008. április 30. - 17:13:57 » |
|
Kezelési könyvben nincs ötlet? Nem találtam. Középkonzol borítását leveszed és felülről hozzáférni. Elméletet mondtam, ezt írja a cd, én a szivargyújtóhoz a kesztíűtartó kiszedése után fértem hozzá...mondjuk eléggé nőgyógyász kézmozdulatokkal!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #112 Dátum: 2008. Május 01. - 06:41:46 » |
|
Kezelési könyvben nincs ötlet? Nem találtam. Középkonzol borítását leveszed és felülről hozzáférni. Elméletet mondtam, ezt írja a cd, én a szivargyújtóhoz a kesztíűtartó kiszedése után fértem hozzá...mondjuk eléggé nőgyógyász kézmozdulatokkal! Azért első lépésben nézz utána a biztosítéknak (ha még nem tetted volna).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #113 Dátum: 2008. Május 01. - 06:56:03 » |
|
Nem előtét ellenállást kell betenni, hanem egy induktivitást, ami indításkor védi meg az izzókat, majd később már szinte mintha ott sem lenne. Tekercs a vasmaggal, így lesz induktiv az előtét. Az Opelnek van ilyen gyárilag, lehet venni, vagy beszereltetni. Még egy tanács: a lámpákat a kulcs kivételekor automatikusan lekapcsolja, ez nagyon jó, de, amikor újra indítunk, indulunk, akkor ugyebár már be van kapcsolva a világítás, és itt kap nagyobb impulzust. Szóval jó feledés ellen, de mi kapcsoljuk ki, és be a lámpákat, akkor tovább fog tartani. Az eldugott hosszú vezeték állandóan ejti a feszt, nemcsak amikor kellene, így a teljesítményét is veszti az izzó. Szóval induktiv előtét a megoldás egyedül. Gomboséknál a gyári kapható, beszereltethető. Akit érdekel, nézzen utána! ( www.gombos.hu) Az is csak egy vezeték hurok. Nem kör alakban feltekerve, hanem egymás mellé fektetve a vezetéket (ha jól emlékszem 4x), és így összefogatva. Nincs benne vasmag, az indukciós törvény így is működik. (Maxwell 3. törvénye:"A mágneses indukció változása elektromos teret indukál, melynek iránya ellenkező mint az őt létehozó változás. (A Lenz-törvény és Faraday indukciós törvényének egyesítése)" Forrás:Wikipédia.hu http://hu.wikipedia.org/wiki/Maxwell-egyenletek)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #115 Dátum: 2008. Május 02. - 11:11:42 » |
|
(Maxwell 3. törvénye:"A mágneses indukció változása elektromos teret indukál, melynek iránya ellenkező mint az őt létehozó változás. (A Lenz-törvény és Faraday indukciós törvényének egyesítése)"Szabályzatunk 2.4. pontja értelmében megintelek, mert trágár kifejezéseket használtál! (Világéletemben gyenge voltam villamosgépekből és útáltam is!) "ném vák ezs a ló, háném bátor!"
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #116 Dátum: 2008. Május 05. - 12:28:18 » |
|
Tisztelt illetékes cartársak!
Milyen ledet raktatok a rendszámtáblavilibe?
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #117 Dátum: 2008. Május 05. - 12:49:25 » |
|
Homasitánál párja 420 jó magyar pénzért, ilyet, vagy én: LadLac főszerelő által átbuheráltat, amit vett, majd ellenállással variált valamit, hogy sokáig tartson. MNT-nek gyárija van, nekünk Lacival buherált, ez a két variálásról tudok. Sok szerencsét a vadászathoz!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #118 Dátum: 2008. Május 05. - 14:10:50 » |
|
Homasitánál párja 420 jó magyar pénzért, ilyet, vagy én: LadLac főszerelő által átbuheráltat, amit vett, majd ellenállással variált valamit, hogy sokáig tartson. MNT-nek gyárija van, nekünk Lacival buherált, ez a két variálásról tudok. Sok szerencsét a vadászathoz! Nekem sem gyári, csak egy kicsit jobb minőségű és baromi drága.1200 Ft./ darab. De ugyanúgy nem bírja mint az olcsóbbak.Javaslom a fent említett olcsóbbat kipróbálni a rendszámhoz.Szerintem ott jó lesz.A helyzetjelzőre meg találunk ki valamit.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #119 Dátum: 2008. Május 05. - 19:18:17 » |
|
Hátra jó a legolcsóbb is, nekem is az van már egy ideje. Elöl meg 1-2 hét és tönkremegy, akár milyen drágát veszek!
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
|