Nos..eddig nem tettem, csak olvastam és magamban tartottam a véleményemet. Most ha lehet megszólalnék pénzügy témában.
Számomra kellemes meglepetés volt a legfrappánsabb honlapcím beüzemelése. Örülök, hogy sikerült, grat érte Stocznak!
Az elején beszéltünk az anyagiakról, én ezt tartom azóta is egy bizonyos megállapodásnak. Tehát van egy honlap, ami még nem az "igazi fizetős", csak kicsit.
Természetesen ez valamilyen szinten a mienk is, a közösségé. De!
Én Stocz első megnyilatkozásából azt szűrtem le, hogy ezt egy kicsit a maga gyermekének kezeli. (Remélem nem haragszol ezért Stocz!
) Ez olyan neki, amire mindig büszke lehet, erre azt mondhatja, hogy ezt én csináltam! És nagyon jól csinálta/csinálja! Tiszteletben tartom ezt, mert ez valahol neki lelkiismereti, elvi kérdés, kihívás. Biztosan tudta volna ezt az összeget másra, jobb dologra költeni -főleg így az ünnepek közeledtével- de hagyjuk meg neki ezt az örömet, hogy bizonyos mértékben ezt mégiscsak a magáénak mondhassa! Ne vegyük el tőle azt a fantasztikus érzést, hogy a "gyermekét" lemérjük, beárazzuk, daraboljuk, elosztjuk, kiszámoljuk. Pláne ne úgy tegyük ezt, mint egy piacon, arról nem is beszélve, hogy egy baráti társaság esetében nem játszik szerepet pénz, ami
hivatalosan a fizetés eszköze! Kérlek benneteket, ne hozzuk kellemetlen helyzetbe ezt a kitűnő embert, aki ennyit áldoz szabadidejéből ránk és a honlapunkra! Minden bizonnyal senkinek nem okozna gondot jelenleg kifizetni 1-2 ezer Ft-ot. De amikor majd igazán szükség lesz rá, elvárt lesz, akkor tegye mindenki külön kérés, felhívás nélkül, önzetlenül, kötelességének érezve!
Én amondó vagyok, hogy jelenleg biztosan mindenki megtalálja a formáját annak, hogy ezt valamiképpen meghálálja -mint baráti gesztust- neki, mondjuk egy személyes találkozás, egy klubtali alkalmával. A pénzt, mint rideg fizetőeszközt hagyjuk későbbre, arra az időkre, amikor már minden hivatalosan működik, ráadásul nem olcsón! Na akkor kell igazán kiállni magunkért, akkor kell mindenkinek eszébe jutnia, hogy az már nem ingyen lesz és nem illik majd feledékenységre hivatkozni a díjfizetés esedékességekor. Cserébe viszont -szerintem- elvárom (elvárhatjuk) Stocz-tól, hogy amint élesben megy a helyzet, azonnal tájékoztat minket mindenről és nem egymástól kell megtudnunk, hogy már egy ideje mekkora költségei vannak társalgásainknak. Akkor viszont szigorúan indul a "játék"! Szóval akkor majd mindent csakis hivatalosan....ha kérhetjük!
Végezetül még annyit: ez egy vélemény. Az enyém, az én véleményem. Egy vélemény pedig nem feltétlenül olyan, amivel mindenki egyetért, hisz attól színes a világunk, hogy sokfélék vagyunk. Én így gondolom.
Tehát örüljünk a napról napra megújuló, egyre jobban, rohamosan szépülő-épülő honlapunknak, fórumunknak! A lényeg a kölcsönös bizalmon, a megértésen, a becsületességen, az elvárhatóságon van. Segítsük egymást mindenben és amikor ez már nem lesz ebben a formában elég, akkor mint kelletlen rosszat, a pénzt is hozzácsatoljuk.