Cápa! Látom beindultál. Bár minek a hajó, a cápák köztudottan jól usznak! Fényképnek utánanézek, és majd megpróbáljuk megoldani a dolgot. Nekem csak jövőre lesz vizsgás a kocsim, akkor tetetek fel vonóhorgot. CarMax kecskeméti cégnél lehet a legolcsóbban venni, mert a márkaszervizes megfizethetetlen. Te mint olajszakértő, érdemes cserénél tisztító STP-vel megcsinálni a cserét? /piros flakonos/. A pohár kopott, de cápás. Üdv: LadiGidy
Szia! Nem beindultam, csupán felötlött bennem, hogyha itt vitorláznál, összeköthetnénk a kellemest a hasznossal.
Nekem a vonóhorog bent volt az alkuban az alufelnikkel, spoilerrel együtt, mivel van utánfutóm és nem akartam utólag külön vizsgáztatni.
Persze nem gyári, felesleges 3-4-szer annyit kifizetni érte. Még az sem játszik be a lacsinál, hogy azért kellene gyári, mert utángyártottban esetleg nem lenne levehető, ha ott lenne a rendszám alul. De nem ott van, így tiszta sor.
Nos mint már említettem, nem vagyok olajszakértő, egyáltalán nem értek a témához!
Ezúton kérek mindenkit, hogy ne is kérdezzen olaj témában, én csupán a lacsiba való olajnak érdeklődtem utána, hogy a lehető legjobbat rakjam bele. De ettől függetlenül mindneki azt tesz bele a sajátjába, amit akar.
Amúgy az olajadalékokról az a véleményem, hogy ha megfelelő minőségű olaj kerül bele a motorba és előtte sem volt semmi trutyi beleöntve, felesleges. Sokan a tisztító használatánál örvendeznek, hogy hurrá, mennyi trutyit kihozott a motorból! Na de kell az alkatrészeknek fémtisztának lenni egy motorban? Nem úgy jók, ha olajbevonat, lerakódásmentes "film" van rajtuk? Azért egy ilyen tisztító kihoz olyan réteget is a motorból, amit nem feltétlen kellene. Szal én soha nem tettem bele és nem is fogok, szerintem felesleges. A te esetedben (mivel használtan vetted ha jól tudom) nem tudom, milyen állapotban van a motor. Úgy jó, ha a beleöntött olaj kellő km-ig dolgozik, kellően véd, ken, szép sötétbarna lesz amire elhasználódik és cserélni kell.
Nem is hiszek az ilyen olajadalékokban. Amúgy az STP nem lehet rossz mint adalék, legalábbis sokan dícsérik. Bár én nem vettem észre változást amióta sárga STP-t tettem az üzemanyagba. vagy csak nem volt szüksége rá az én autómnak?
Üdv!