ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1575 Dátum: 2008. Január 27. - 20:57:21 » |
|
A fenébe is! Látszik, hogy távol voltam! Észrevettétek, hogy szaporodtak a rókák? Nem? Üdvözöllek Stocz Főmester, immáron Vén Róka Főmester! Brávó! Ha még beszámítanánk az itt nem regisztrált dolgokat, akkor még cápa is lehetnél talán! Van már ugye Ezredes, másnéven Cápa, három Vén Róka, és egyre több Törzstag, valamint teljes tag. Szépen fejlődünk! Csak így tovább!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #1576 Dátum: 2008. Január 28. - 08:15:34 » |
|
Az idézett szellem itt van! A talis rovatban irtam a minitalinkról, itt nem ismétlem azokat. Szólnék viszont az alkohol témához. Sajnos Jopek dupla kollégámnak igaza van, a sofőrök között finoman szólva, nem kevés az alkoholista. Stresszes munkát sokan alkoholban oldják- sajnos. Én sem vagyok büszke rájuk. Ha az összes alkoholistától megvonnák a jogsit, hát nagy munkaerő hiány lépne fel. Most vigyázzatok! Ez nem azt jelenti, hogy ittasan vezetnek! Csak meló után már rögtön rohannak sörőzni, nem haza. Vezetni ittasan szerencsére nem szoktak, ha mégis, akkor munkára jelentkezéskor már kiszűrik, és ki is rúgják azonnal, nálunk biztosan. Jobb nem rászokni az italra, és persze a cigire is! Pénzért teszi tönkre az ember saját magát!
Egyetértek Gidyvel. Annyi szép és hasznos dologra lehet költeni, nem pedig piára. Viszont azon a véleményen vagyok, aki merev alkesz, az nem tudja magát türtöztetni egy idő után vezetés közben sem, elöbb utóbb piásan is kormány mögé fog ülni. Mert "csak a kertek alján megyek", meg "lassan megyek, kicsi a forgalom", "úgyse jön rendőr, ennyitől meg tudok vezetni". Na ezektől durran el az agyam! Vmikor, Vhol történt Magyarországon.... Pilota szonda pozitív -zöld! Felrendelés, elbocsátás. Könnyek, sírás,stb - de a játékszabályok világosan megmondták 1 korty is -game over! Pár nap és jöttek az infók: én is sejtettem, én is, én is...??!!!!! Vezetés közben palackos vízet ivott nyáron, csak kiderült hogy a víz 40%-os volt ! Nem akarom tovább mondani... " Csak meló után már rögtön rohannak sörőzni, nem haza" Egyébként gkv betegség, hogy nem ihatok mert tilos! Aztán otthon rászabadulni a tilos dologra és irgalmatlanul eltúlozni, mert NEKEM IS JÁR...! Emberi pszihé! és ezt megváltoztatni ?? csak akkor ha bejelentik nekik, hogy májat kéne cserélni.. persze akkor már későn jön rá, hogy nem maradt le volna semmiről és nem lett nagyobb férfi azzal, hogy a földig itta magát mert JÁRT NEKI IS...
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
sz946cs
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1577 Dátum: 2008. Január 28. - 10:22:55 » |
|
Azért ez a 0 toleranciás alkoholszint szerintem megint túl van lihegve, mint általában minden M.országon. Egy pohár bortól, vagy egy sörtől még nem lesz valaki vezetésre alkalmatlan. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy helyeslem, ha valaki ittasan ül kocsiba, sőt elítélem és megérdemli, hogy bevonják a jogosítványát, de véleményem szerint mérlegelni kellene az vezetésre való alkalmasságot. Mennyi olyan szer van az alkoholon kívűl amely befolyásolja a vezetést és mégsem esik 0 toleráció kategóriába. Félreértés ne essék, nem tartom magamat egyáltalán alkoholistának, életemben egyetlen alkalommal vittem csak igazán túlzásba az ivást, de ennek is már vagy 25-30 éve. Hát persze ez is csak egy vélemény.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #1578 Dátum: 2008. Január 28. - 10:55:17 » |
|
Azért ez a 0 toleranciás alkoholszint szerintem megint túl van lihegve, mint általában minden M.országon. Egy pohár bortól, vagy egy sörtől még nem lesz valaki vezetésre alkalmatlan. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy helyeslem, ha valaki ittasan ül kocsiba, sőt elítélem és megérdemli, hogy bevonják a jogosítványát, de véleményem szerint mérlegelni kellene az vezetésre való alkalmasságot. Mennyi olyan szer van az alkoholon kívűl amely befolyásolja a vezetést és mégsem esik 0 toleráció kategóriába. Félreértés ne essék, nem tartom magamat egyáltalán alkoholistának, életemben egyetlen alkalommal vittem csak igazán túlzásba az ivást, de ennek is már vagy 25-30 éve. Hát persze ez is csak egy vélemény.
Na pont ezen vitáztunk tegnap este az asszonnyal. Az én véleményem megegyezett a Tiéddel. Persze van egy két (számomra) tisztázatlan dolog: 1. A hírekben az volt, hogy a rendőr a helyszínen elveheti a jogsit. Régen (tudtommal, bár soha nem kellett végigjárnom a történetet - nem volt miért) a szonda csak "tájékoztató" adat volt. A lényeg a vérvételen mutatott eredmény, az a hiteles. Most már hiteles a szonda is? És mi van azoknál a betegségeknél aminél aceton van a lehelletben? Úgy tudom, a szonda arra is jelezhet (persze tudhatom rosszul). Most akkor csak szonda, vagy maradt a vérvétel? 2. Ha az ember eszik egy konyakos meggyet, és utána beül a kocsiba, akkor ugrik a jogsi? Nyilván nem ez az általános, és nem is erre lett kitalálva a szabály, csak úgy kíváncsiságból. Régebben lehetett egy-két benzinkútnál szondát kapni, mostanában nem láttam. Pedig szívesen kipróbálnám, hogy mire, mennyi idő után, mit jelez. 3. Ha a papoknak a miseborra megadják a felmentést, akkor én is kérhetek ilyet a háziorvostól? Beteg a gyomrom, azért iszom az Unicumot. Még a kereszt is rajta van, azt hittem, hogy gyógyszer . De viccen kívűl: tényleg vannak olyan gyógyszerek, amik alkoholban vannak oldva. Vezetni lehet tőle. Ezekre is jelez a szonda?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sz.gabor
Teljes tag
Nem elérhető
2.0 TCDi 16V
|
|
« Hozzászólás #1579 Dátum: 2008. Január 28. - 12:46:41 » |
|
Kérdeznék egyet. A fogyasztási adatoknál már feltettem régebben, de szerintem elsiklott felette akinek szólt. Tehát a kérdés: Ki a másik DIESEL-es ha?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1580 Dátum: 2008. Január 28. - 13:26:11 » |
|
Kérdeznék egyet. A fogyasztási adatoknál már feltettem régebben, de szerintem elsiklott felette akinek szólt. Tehát a kérdés: Ki a másik DIESEL-es ha? Hát a Vin! ...........Vin Diesel!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #1581 Dátum: 2008. Január 28. - 16:31:06 » |
|
Na még csak az kéne hogy a papoknak felmentést adjanak.Van róla fogalmatok hogy itt a nyóckerben hogy megnőne a papok száma?Több volna mint hívő.És merdzsóval meg Ódi A8-al járnának,és ott állhatnának meg részegen ahol akarnak,mivel mindnek van mozgássérült igazolványa!
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1582 Dátum: 2008. Január 28. - 16:46:15 » |
|
Ejnye kolléga úr, hát hová gondolsz? Még, hogy valami nem úriemberhez méltó dolgot vinnének véghez? Vagy Te a német kisebbségre gondoltál volna? Ja az más...
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #1583 Dátum: 2008. Január 28. - 16:50:27 » |
|
Hát nem kevés tapasztalatom van!
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #1584 Dátum: 2008. Január 28. - 18:30:21 » |
|
Tapasztalatom nekem is van bőven mert, bár nem vagyok rendőr a szondát munkám során én minden nap alkalmazom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rebelpeak
|
|
« Hozzászólás #1585 Dátum: 2008. Január 28. - 20:55:19 » |
|
ez a helyszini jogsi-elvétel több sebből vérzik...biztos van olyan összeg, ami blokkolja a szondát...ha pedig valaki ragaszkodik a vérvételhez is, ki viszi oda!? a rendőrjárőr?! vagy stocz?! kinek a költségén?! és ha amig véreztetnek, ki vigyáz a kocsira, hogy ne hordják szét?! és ha igen?! kérdeztem egy járőr-srácot, nem volt sokkal jobban informált...valamit motyogott, hogy majd kialakul...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sz.gabor
Teljes tag
Nem elérhető
2.0 TCDi 16V
|
|
« Hozzászólás #1586 Dátum: 2008. Január 28. - 22:41:38 » |
|
Felhívnám azon kedves cartársaim figyelmét, akik megjelöltek az iwiw-en, hogy nem véletlenül tűntem el az ismerőseik közül. Megszűntettm. Nem találtam semmi érdekfeszítő értelmet benne. Aki akar az úgy is megtalál.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1587 Dátum: 2008. Január 29. - 11:05:40 » |
|
igazad van captain! tényleg baromi hülyén nézne ki a egy törött hajócsavar akár a bnw-n, akár a mercedesen, én sem vennék...
az tuti, hogy hulyen nezne ki!!!! ide beraktam volna azt a torottet, ha tudnam hogyan kell kepet beszurni.... de en csavar nelkul sem vennek. anyunak volt. nem sokaig. valahogy nem vagyok oda a flancos autokert. neha meg a lacsit is hivalkodonak erzem. nem most, mert most hianyzik
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1588 Dátum: 2008. Január 29. - 11:15:04 » |
|
A phidon szivja a parancsonok, a masodik tiszt, a harmadik tiszt, a tisztjelolt. ha feljona a kapo a gephazbol, az is ragyujt. igy nekem nem is kell cigit vennem, passzivan szivom. egyebkent leszoktam 4 eve, csak ugy, nem elhatarozasbol. hiztam is rogton 8 kilot...
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #1589 Dátum: 2008. Január 29. - 12:14:46 » |
|
A phidon szivja a parancsonok, a masodik tiszt, a harmadik tiszt, a tisztjelolt. ha feljona a kapo a gephazbol, az is ragyujt. igy nekem nem is kell cigit vennem, passzivan szivom. egyebkent leszoktam 4 eve, csak ugy, nem elhatarozasbol. hiztam is rogton 8 kilot...
Hoppá! Akkor én is ettől pocakosodom? Megnyugodtam, akkor még sem a sör az oka .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|