blende
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1365 Dátum: 2014. Február 08. - 15:12:23 » |
|
Sziasztok! Egy év folyamatos cheklámpa világítás után (EGR szelep hiba, gondot nem okozott) elaludt a lámpám! Örüljek, vagy most mi történt? Lehet, hogy kiégett? Nem égett ki, gyújtásnál világít Amúgy az egy év alatt próbáltam mindent, pörgettem, kiüttettem, mentem vele autópályán pörögve. Szóval a lényeg hogy "természetes" a cheklámpa megszűnés.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1366 Dátum: 2014. Március 08. - 07:42:46 » |
|
Szóval Tomival beszélgettem erről a P0300 mizériáról. Nálam teljesen rendszertelenül jelentkezik, van, hogy 300m után, de volt teljesen üzemmeleg motornál is és a fordulatszám-sebesség is mindig különbözött. Ami furcsa, hogy nem jár érezhető hibával, nincs torpanás, nincs túlfogyasztás, ugyanúgy gyorsul, ha rálépek a gázra még a sárgalámpa villogása alatt is. Az utóbbi időben nagyon figyelgetem, és feltűnt, hogy nedves-párás-esős időben 100%-ban előjön. Ha két napig jó idő van, nem jelentkezik, de például csütörtökön autót mosattam és utána szinte azonnal meg is jelent. Meg persze tegnap is, mikor esett. Ha megyek a gázellenőrzésre, akkor Tomi majd ránéz, mert gyanúsan valami elektromos bibi lehet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1367 Dátum: 2014. Március 12. - 16:13:49 » |
|
Vasárnap óta nem esik, azóta nincs is pechlámpám.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #1368 Dátum: 2014. Március 12. - 18:37:51 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1370 Dátum: 2014. Március 13. - 02:53:18 » |
|
Eddig azt hittem az csak a szélvédőm mögött van Lehet, véletlenül rákötötték.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1371 Dátum: 2014. Március 13. - 11:48:16 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1372 Dátum: 2014. Március 15. - 19:15:08 » |
|
Ma délután esett, de nem használtam csak délelőtt az autót, nem is volt sárga lámpa. Kiváncsi vagyok, holnap lesz-e.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1373 Dátum: 2014. Március 16. - 14:59:35 » |
|
És tessék, igazam lett. Reggel esett az eső és meg is jött a sárgalámpa. Persze a 3. indítás után elűnt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #1374 Dátum: 2014. Március 16. - 15:09:40 » |
|
És tessék, igazam lett. Reggel esett az eső és meg is jött a sárgalámpa. Persze a 3. indítás után elűnt. Próbáld meg szilikonnal vastagon befújni a trafót és a gyújtókábeleket, de várjál az indítással legalább fél órát, hogy elpárologjon az oldószer. Ellenkező esetben jó eséllyel felgyújtod a kocsit. Javaslom a Prevent emelt szilikontartalmú spray-ét. A többi nem sokat ér. Ezzel az esetleges párásodási tüneteket (ha ez a baj) ki lehet zárni és kezeli is a nagyfeszültségű részeket. Tehát nem felesleges, ha nem segít, akkor sem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1375 Dátum: 2014. Március 17. - 16:59:11 » |
|
És tessék, igazam lett. Reggel esett az eső és meg is jött a sárgalámpa. Persze a 3. indítás után elűnt. Próbáld meg szilikonnal vastagon befújni a trafót és a gyújtókábeleket, de várjál az indítással legalább fél órát, hogy elpárologjon az oldószer. Ellenkező esetben jó eséllyel felgyújtod a kocsit. Javaslom a Prevent emelt szilikontartalmú spray-ét. A többi nem sokat ér. Ezzel az esetleges párásodási tüneteket (ha ez a baj) ki lehet zárni és kezeli is a nagyfeszültségű részeket. Tehát nem felesleges, ha nem segít, akkor sem. Köszi a tanácsot, de ezt én inkább kihagyom és a 2000-es gázos szervíznél inkább megnézetem veled.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1376 Dátum: 2014. Március 24. - 17:14:02 » |
|
Eső=cheklámpa ma is
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szebi76
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1377 Dátum: 2014. Május 20. - 11:47:15 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1378 Dátum: 2014. Május 20. - 12:09:23 » |
|
attól függ mire a motort olvassa többé kevésbé csodát ne várjál tőle
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #1379 Dátum: 2014. Május 20. - 12:50:32 » |
|
attól függ mire a motort olvassa többé kevésbé csodát ne várjál tőle Én már előre mosolygok, mikor a sokadik ismerős autószerelő mondja, hogy az ő milliós műszere mindent kiolvas. Na mondom akkor hajrá.. aztán rájön, hogy a Lacsival nem birkózik meg
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
|