Döme
|
|
« Hozzászólás #1245 Dátum: 2013. április 05. - 10:48:33 » |
|
Ma előjött a sárga lámpa ördöge, a reggeli indításnál... Majd akkor kezdjél aggódni, ha holnap reggel is lesz. Van rá egy zizim, hogy csak egy rossz lambda jel. Egy piros lámpánál leállítottam, aztán újra indítottam, és még megvolt! Vagy az nem számít? Kár, hogy Tomiék nincsnek szombaton, mert vinném... Negyedik indításra tűnik el, csak a kód tárolódik. Nem tűnt el... Nem lehetsz humorodnál. Tomi telefonszáma megvan? Akkor hibakód olvasással kell kezdeni, mert a hibajelzést kiváltó ok még fennáll. Amúgy sincs humorom! Tegnap már beszéltem vele, de azt még nem tudja, hogy lehet, hogy hétvégén meglátogatom. Megvolt a négy indítás? Kisérő jelenség? Megvolt 6 indítás. Semmi rendellenesség nem érezhető, úgy érzem, le is sz@rhatom, hogy világít... lassan megszokom. Előző kocsimban (B Corsa) is 140-nél mindig kigyulladt a lámpa, de nem foglalkoztam vele. Igaz, ott el is aludt...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Papy
|
|
« Hozzászólás #1246 Dátum: 2013. április 05. - 15:13:03 » |
|
Elhozod Kőbányára akkor kiolvassuk és kitöröljük:)
|
|
|
Naplózva
|
Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #1247 Dátum: 2013. április 05. - 15:31:10 » |
|
Köszi. Nyomasd a telefonszámod privátban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #1248 Dátum: 2013. április 05. - 19:12:04 » |
|
Köszi. Nyomasd a telefonszámod privátban. Ez nem szerencsés hozzáállás. A hibakódot valóban ki kell olvasni, ellenben a törléssel nem oldódik meg a probléma. A hibakódot ÉRTELMEZNI kell. Tehát további kiegészítő méréseket kell végezni, a pontosítás végett.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Papy
|
|
« Hozzászólás #1249 Dátum: 2013. április 05. - 19:33:28 » |
|
Természetesen igazad van, de Gidy autójának hibakódját rendszeresen töröljük, ismeretlen ("Csaba vezetési stílusa") hiba miatt:)
|
|
|
Naplózva
|
Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #1250 Dátum: 2013. április 07. - 15:09:28 » |
|
Természetesen igazad van, de Gidy autójának hibakódját rendszeresen töröljük, ismeretlen ("Csaba vezetési stílusa") hiba miatt:)
a hiba(kód) ismert, mint írtam a másik topikban katalizátor hatásfok probléma
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #1251 Dátum: 2013. április 08. - 10:07:06 » |
|
Na, voltam szombaton Papy cartársnál, aki kiolvasta nekem a hibát, és bizony ki is töröltük. Hibakód: P1403. Azóta nem jött elő, viszont szívesen veszem hozzáértők véleményét, mi lehetett ez. A műszer szerint az EGR-rel van összefüggésben, részleteket nem tudok...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #1252 Dátum: 2013. április 08. - 11:17:21 » |
|
Na, voltam szombaton Papy cartársnál, aki kiolvasta nekem a hibát, és bizony ki is töröltük. Hibakód: P1403. Azóta nem jött elő, viszont szívesen veszem hozzáértők véleményét, mi lehetett ez. A műszer szerint az EGR-rel van összefüggésben, részleteket nem tudok...
Ilyet nekem is dobott egyszer. Nálam voltak tünetek is. Nincs alapjárat, folyamatosan rángat, csak nagy fordulattal tudtam közlekedni. Úgy 10km-t mentem 5000-s fordulaton és abba maradt a hiba. Ezután lett kiolvasva és törölve a hiba. Ez 2 éve volt, azóta semmi.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #1253 Dátum: 2013. április 08. - 11:54:58 » |
|
Ilyet nekem is dobott egyszer. Nálam voltak tünetek is. Nincs alapjárat, folyamatosan rángat, csak nagy fordulattal tudtam közlekedni. Úgy 10km-t mentem 5000-s fordulaton és abba maradt a hiba. Ezután lett kiolvasva és törölve a hiba. Ez 2 éve volt, azóta semmi. Tudod, az az érdekes, hogy a lámpa a sokadik indítás után sem aludt el, de törlés után nem jött elő ismét...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1254 Dátum: 2013. április 08. - 12:06:19 » |
|
Ilyet nekem is dobott egyszer. Nálam voltak tünetek is. Nincs alapjárat, folyamatosan rángat, csak nagy fordulattal tudtam közlekedni. Úgy 10km-t mentem 5000-s fordulaton és abba maradt a hiba. Ezután lett kiolvasva és törölve a hiba. Ez 2 éve volt, azóta semmi. Tudod, az az érdekes, hogy a lámpa a sokadik indítás után sem aludt el, de törlés után nem jött elő ismét... Még nem....
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #1255 Dátum: 2013. április 08. - 13:51:58 » |
|
Ilyet nekem is dobott egyszer. Nálam voltak tünetek is. Nincs alapjárat, folyamatosan rángat, csak nagy fordulattal tudtam közlekedni. Úgy 10km-t mentem 5000-s fordulaton és abba maradt a hiba. Ezután lett kiolvasva és törölve a hiba. Ez 2 éve volt, azóta semmi. Tudod, az az érdekes, hogy a lámpa a sokadik indítás után sem aludt el, de törlés után nem jött elő ismét... Még nem.... Vészmadár!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #1256 Dátum: 2013. április 08. - 16:10:23 » |
|
Ilyet nekem is dobott egyszer. Nálam voltak tünetek is. Nincs alapjárat, folyamatosan rángat, csak nagy fordulattal tudtam közlekedni. Úgy 10km-t mentem 5000-s fordulaton és abba maradt a hiba. Ezután lett kiolvasva és törölve a hiba. Ez 2 éve volt, azóta semmi. Tudod, az az érdekes, hogy a lámpa a sokadik indítás után sem aludt el, de törlés után nem jött elő ismét... Még nem.... Vészmadár! Nekem már többször is volt P1403-as hibakódom. Kitöröltettem egy ideig csendbe volt(1-2 hónap )majd visszadobálta de nem hozta állandósult hibának. Ekkor döntöttem az egr lezárásán és azóta sincs vele gond.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szediati
|
|
« Hozzászólás #1257 Dátum: 2013. április 13. - 09:54:49 » |
|
Sziasztok. gyertyacsere utáni próbaúton megint bedobta a villogó check lámpát a kocsi. de már majdnem üzemmelegen. denso k20 pru11 lett beletéve. mivel a kábelek mozgatva lettek és utána adta be a hibát nem lehet, hogy a kábelek rosszak? mik az ellenállás értékei?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1258 Dátum: 2013. április 16. - 06:19:10 » |
|
Apu nem kis kajánsággal konstatálta tegnap a pech lámpát. valami eszméletlen alacsony fordulaton jött elő, amikor lusta voltam visszaváltani. Gondolom megint a lambda szonda. Érik a csere...
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1259 Dátum: 2013. április 16. - 07:39:02 » |
|
Apu nem kis kajánsággal konstatálta tegnap a pech lámpát. valami eszméletlen alacsony fordulaton jött elő, amikor lusta voltam visszaváltani. Gondolom megint a lambda szonda. Érik a csere... Vagy esetleg meg kell tanulni okosan vezetni, és akkor nem kell semmit sem venni, cserélni. Most már két fiam is "sárgalámpás" vezető: Béla, és Csaba, hát ez van...
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
|