gatsy
|
|
« Hozzászólás #90 Dátum: 2008. Október 27. - 10:58:57 » |
|
No, reméltem, nem írok ide ilyet, de sajnos 24-én ca. 27000 km-nél megjött a checklámpa nekem is. Éppen Komáromba indultnk reggel, még hideg volt a motor, amikor elkezdett villogni, majd beállt folyamatosra. Amikor odaértünk és leállíottam az autót, megnéztük az erődöt, majd utána újra indításkor már eltűnt.
Szervízben még nem voltam, mert nem volt ráidőm, de a héten kiolvastatom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #91 Dátum: 2008. Október 27. - 15:20:20 » |
|
No, reméltem, nem írok ide ilyet, de sajnos 24-én ca. 27000 km-nél megjött a checklámpa nekem is. Éppen Komáromba indultnk reggel, még hideg volt a motor, amikor elkezdett villogni, majd beállt folyamatosra. Amikor odaértünk és leállíottam az autót, megnéztük az erődöt, majd utána újra indításkor már eltűnt.
Ezt az enyém is szokta, kizárólag hidegben. Ha indulás előtt melegítem egy kicsit állóhelyben ( 3-4 perc), akkor nem csinálja. Kiváncsi vagyok a kiolvasás eredményére...( ha találnak valamit persze )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #92 Dátum: 2008. Október 28. - 15:31:28 » |
|
Ezt az enyém is szokta, kizárólag hidegben. Ha indulás előtt melegítem egy kicsit állóhelyben ( 3-4 perc), akkor nem csinálja. Kiváncsi vagyok a kiolvasás eredményére...( ha találnak valamit persze ) Beszéltem a Nádorral, de csak péntekre kaptam időpontot, mivel nem folyamatosan ég a lámpa. Kíváncsi vagyok én is, mi lesz, mert így már nem egyértelmű...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #93 Dátum: 2008. Október 28. - 16:57:33 » |
|
Beszéltem a Nádorral, de csak péntekre kaptam időpontot, mivel nem folyamatosan ég a lámpa. Kíváncsi vagyok én is, mi lesz, mert így már nem egyértelmű...
Talán köze lesz az EGR-hez...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
athee
Adminisztrátor
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.4 Star HB
|
|
« Hozzászólás #94 Dátum: 2008. Október 28. - 18:35:31 » |
|
Beszéltem a Nádorral, de csak péntekre kaptam időpontot, mivel nem folyamatosan ég a lámpa. Kíváncsi vagyok én is, mi lesz, mert így már nem egyértelmű...
Talán köze lesz az EGR-hez... Valószínű, hogy a lezárás miatt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
R*R
|
|
« Hozzászólás #95 Dátum: 2008. Október 28. - 19:04:06 » |
|
Talán köze lesz az EGR-hez... Valószínű, hogy a lezárás miatt. "Kipufogógáz visszavezetés akadályozott!" A lámpa nálam nem aludt ki- akkoron. Közeli ismerősöm (igaz nem Lacettivel, VW 2 éves), a hibakódot nem olvastatta ki másnap, gondolta minden rendben, mert elaludt a lámpa. Autómentés lett a vége, egyik gyertyapipa zárlata okán.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #96 Dátum: 2008. Október 29. - 10:18:01 » |
|
Talán köze lesz az EGR-hez... Valószínű, hogy a lezárás miatt. "Kipufogógáz visszavezetés akadályozott!" A lámpa nálam nem aludt ki- akkoron. Közeli ismerősöm (igaz nem Lacettivel, VW 2 éves), a hibakódot nem olvastatta ki másnap, gondolta minden rendben, mert elaludt a lámpa. Autómentés lett a vége, egyik gyertyapipa zárlata okán. Mivel nem kaptam időpontot sajnos nem tudok korábban menni. Hidegen is mozgatja az EGeRet? Csak tesztelés célzattal?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #97 Dátum: 2008. Október 30. - 13:17:41 » |
|
Holnap megyek kiolvastatni a hibakódot. Kíváncsi vagyok mi lesz, mert az autó ugyan úgy megy mint előtte, semmi változást nem vettem észre.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #98 Dátum: 2008. Október 30. - 14:03:27 » |
|
Holnap megyek kiolvastatni a hibakódot. Kíváncsi vagyok mi lesz, mert az autó ugyan úgy megy mint előtte, semmi változást nem vettem észre.
Ugye, volt szelepcseréd?
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #99 Dátum: 2008. Október 30. - 18:42:23 » |
|
Ugye, volt szelepcseréd? Már megvolt! Annak voltak tünetei is, de most semmi.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #100 Dátum: 2008. Október 31. - 10:43:19 » |
|
Ugye, volt szelepcseréd? Már megvolt! Annak voltak tünetei is, de most semmi. P1402 hiba kód volt. (kipufogógáz visszavezetés akadályozott) Holnap kiveszem az EGR alól a lemezt
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. Október 31. - 11:37:20 írta Jani »
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #101 Dátum: 2008. Október 31. - 12:46:40 » |
|
Nálam is meg volt a hibakód olvasás. Sajnos az lett, amire számítottam: P300
A srác azt mondta ördögöm van, honnét tudtam, mi a kódja:) Egyelőre pörgetés, aztán majd meglássuk. Lehet veszek bele tisztító adalékot is. :S
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #102 Dátum: 2008. Október 31. - 12:53:38 » |
|
Ugye, volt szelepcseréd? Már megvolt! Annak voltak tünetei is, de most semmi. P1402 hiba kód volt. (kipufogógáz visszavezetés akadályozott) Holnap kiveszem az EGR alól a lemezt Egy alapos EGR tisztítás W40-nel?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #103 Dátum: 2008. Október 31. - 12:53:55 » |
|
Nálam is meg volt a hibakód olvasás. Sajnos az lett, amire számítottam: P300
A srác azt mondta ördögöm van, honnét tudtam, mi a kódja:) Egyelőre pörgetés, aztán majd meglássuk. Lehet veszek bele tisztító adalékot is. :S
Én a te helyedben, amíg garanciális a gép, nem próbálkoznék. Lehet, hogy sikerül elodáznod a cserét egy darabig, de garancia után már nem ingyen csinálják. Inkább kicseréltetném a szelepeket.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #104 Dátum: 2008. Október 31. - 12:55:55 » |
|
Ugye, volt szelepcseréd? Már megvolt! Annak voltak tünetei is, de most semmi. P1402 hiba kód volt. (kipufogógáz visszavezetés akadályozott) Holnap kiveszem az EGR alól a lemezt Egy alapos EGR tisztítás W40-nel? Elsőre csak kiveszem a lemezt, ha utána is előjön akkor pucolunk. Bár ha lesz kedvem, akkor megpucolóm holnap.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
|