Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #1995 Dátum: 2016. Szeptember 11. - 13:34:58 » |
|
Valószínű, hogy téli gumiban maradok a 185/60R15 mértnél, mert a 195/55ből csak csupa számomra ismeretlen van elérhető árban. Nyáriban 55-ös méretben bevált a Kínai Infinity Ecosis, de téliben már nem merem megkockáztatni, bár lehet, hogy hó se nagyon lesz, úgy mint az elmúlt teleken. Jelenleg Sava EskimoS3 találtam jó árban és a saját tapasztalataim alapján jó guminak tartóm így lehet, hogy ebből fogok rendelni.
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1996 Dátum: 2016. Szeptember 11. - 13:45:34 » |
|
Valószínű, hogy téli gumiban maradok a 185/60R15 mértnél, mert a 195/55ből csak csupa számomra ismeretlen van elérhető árban. Nyáriban 55-ös méretben bevált a Kínai Infinity Ecosis, de téliben már nem merem megkockáztatni, bár lehet, hogy hó se nagyon lesz, úgy mint az elmúlt teleken. Jelenleg Sava EskimoS3 találtam jó árban és a saját tapasztalataim alapján jó guminak tartóm így lehet, hogy ebből fogok rendelni.
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. dizel alá kevés lesz az ecosis igaz a gyári is elég sovány
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
whiteg
|
|
« Hozzászólás #1997 Dátum: 2016. Szeptember 11. - 15:33:34 » |
|
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. Nem tudok neked érdemben válaszolni, mert én idén vásároltam a Lacettit és azóta az Infinity Ecosis-al használom. Zajosnak nem nevezném és szerintem a kopása átlagos. Esős időben pont úgy tapadt mint szárazon, legalábbis nem vettem észre különbséget. Szárazon, Pécs és környékén a Mecsek útjain tökéletesen tapadt, én nem tudtam annyira menni, hogy elértem volna a gumi tapadás határait. Nagyobb sebeségnél éreztem azt (pld 140-150km/h), hogy az autó hátulja bizonytalanná válik, de ez lehet lengéscsillapító vagy csak az, hogy könnyű az autó hátulja.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #1998 Dátum: 2016. Szeptember 11. - 17:47:29 » |
|
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. Nem tudok neked érdemben válaszolni, mert én idén vásároltam a Lacettit és azóta az Infinity Ecosis-al használom. Zajosnak nem nevezném és szerintem a kopása átlagos. Esős időben pont úgy tapadt mint szárazon, legalábbis nem vettem észre különbséget. Szárazon, Pécs és környékén a Mecsek útjain tökéletesen tapadt, én nem tudtam annyira menni, hogy elértem volna a gumi tapadás határait. Nagyobb sebeségnél éreztem azt (pld 140-150km/h), hogy az autó hátulja bizonytalanná válik, de ez lehet lengéscsillapító vagy csak az, hogy könnyű az autó hátulja. Köszi az infókat!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #1999 Dátum: 2016. Szeptember 11. - 17:51:07 » |
|
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. dizel alá kevés lesz az ecosis igaz a gyári is elég sovány Mi a javaslatod? Egyébként kicsit csalnék, 195/60R15-öst teszek rá. A gyárit egyébként közepesnek értékeltem, de mostanra meg is keményedett, meg már elkopott.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2000 Dátum: 2016. Szeptember 11. - 21:05:32 » |
|
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. dizel alá kevés lesz az ecosis igaz a gyári is elég sovány Mi a javaslatod? Egyébként kicsit csalnék, 195/60R15-öst teszek rá. A gyárit egyébként közepesnek értékeltem, de mostanra meg is keményedett, meg már elkopott. Miért kell variálni a gumimérettel úgy hogy ne váltoméret legyen tegyél rá 205/45r16 vagy 205/40r17 et
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
whiteg
|
|
« Hozzászólás #2001 Dátum: 2016. Szeptember 12. - 12:08:53 » |
|
Megrendeltem a 4db Sava EskimoS3+ gumikat 185/60 r15 méretben, házhoz szállítva 48 800pénz, azt lehet, hogy nem is lesz tél
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #2002 Dátum: 2016. Szeptember 13. - 20:59:03 » |
|
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. dizel alá kevés lesz az ecosis igaz a gyári is elég sovány Mi a javaslatod? Egyébként kicsit csalnék, 195/60R15-öst teszek rá. A gyárit egyébként közepesnek értékeltem, de mostanra meg is keményedett, meg már elkopott. Miért kell variálni a gumimérettel úgy hogy ne váltoméret legyen tegyél rá 205/45r16 vagy 205/40r17 et Direkt picit nagyobb átmérőt akartam. Egyrészt a dízel rövid áttételét kicsit kompenzálja, másrészt (bár nem ez a lényeg) optikailag a gyári kerék kicsinek tűnik a kerékdobban. A km óra így kb. pontosat fog mutatni, erre oda kell majd figyelnem a sebesség megválasztásánál.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2003 Dátum: 2016. Szeptember 14. - 05:18:50 » |
|
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. dizel alá kevés lesz az ecosis igaz a gyári is elég sovány Mi a javaslatod? Egyébként kicsit csalnék, 195/60R15-öst teszek rá. A gyárit egyébként közepesnek értékeltem, de mostanra meg is keményedett, meg már elkopott. Miért kell variálni a gumimérettel úgy hogy ne váltoméret legyen tegyél rá 205/45r16 vagy 205/40r17 et Direkt picit nagyobb átmérőt akartam. Egyrészt a dízel rövid áttételét kicsit kompenzálja, másrészt (bár nem ez a lényeg) optikailag a gyári kerék kicsinek tűnik a kerékdobban. A km óra így kb. pontosat fog mutatni, erre oda kell majd figyelnem a sebesség megválasztásánál. minden amit írsz butaság! km óra akkor se pontos sőt mivel nem lineálisan csal ezért semmit se érsz ha optikailag akarsz csinálni vele valamit akkor tegyél rá 16 vagy 17" kereket az áttétel rövidségére pláne nem érsz el vele semmit de a gyári váltóméretekkel(205/40R17) is megy GPS szerint 210et az enyém ilyenkor 225 óra szerint
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #2004 Dátum: 2016. Szeptember 14. - 08:14:07 » |
|
Tudom butaság és nem helyes! Nem is követendő példa! Nekem most 215/40 R17 van fent, ez elvileg 6-8mm-rel nagyobb átmérőt jelent kerekenként. Viszont a km óra majdhogynem pontos GPS szerint, nagyon minimálisat csal az óra felfelé (2-5km-h-t). Ez több okból is szimpatikusabb. Ellenben a gyári 15-ös mérettel és annak váltóméreteivel simán volt 5-15 km/h is a különbség.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #2005 Dátum: 2016. Szeptember 14. - 09:47:05 » |
|
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. dizel alá kevés lesz az ecosis igaz a gyári is elég sovány Mi a javaslatod? Egyébként kicsit csalnék, 195/60R15-öst teszek rá. A gyárit egyébként közepesnek értékeltem, de mostanra meg is keményedett, meg már elkopott. Miért kell variálni a gumimérettel úgy hogy ne váltoméret legyen tegyél rá 205/45r16 vagy 205/40r17 et Direkt picit nagyobb átmérőt akartam. Egyrészt a dízel rövid áttételét kicsit kompenzálja, másrészt (bár nem ez a lényeg) optikailag a gyári kerék kicsinek tűnik a kerékdobban. A km óra így kb. pontosat fog mutatni, erre oda kell majd figyelnem a sebesség megválasztásánál. minden amit írsz butaság! km óra akkor se pontos sőt mivel nem lineálisan csal ezért semmit se érsz ha optikailag akarsz csinálni vele valamit akkor tegyél rá 16 vagy 17" kereket az áttétel rövidségére pláne nem érsz el vele semmit de a gyári váltóméretekkel(205/40R17) is megy GPS szerint 210et az enyém ilyenkor 225 óra szerint Az optikai témánál nekem nem az a cél, hogy a nagyobb felni miatt jobban nézzen ki, hanem a kerék gumival összességében jobban kitöltse a helyet. Bár mint említettem, ez a legkevésbé fontos. Az áttétel nyilván változni fog, mert ha nagyobb a kerékátmérő, akkor egy fordulat alatt hosszabb utat tesz meg. Éppen ezért változik a sebességmérő pontossága. Egyébként itt kis különbségekről beszélünk, amit egyrészt simán áthidalhat az azonos névleges méretű, de különböző gyártmányú gumik valódi méret különbsége, valamint a gumik kopásából adódó átmérő csökkenés (kb.0,5 cm).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
whiteg
|
|
« Hozzászólás #2006 Dátum: 2016. Szeptember 14. - 12:08:33 » |
|
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. dizel alá kevés lesz az ecosis igaz a gyári is elég sovány Mi a javaslatod? Egyébként kicsit csalnék, 195/60R15-öst teszek rá. A gyárit egyébként közepesnek értékeltem, de mostanra meg is keményedett, meg már elkopott. Miért kell variálni a gumimérettel úgy hogy ne váltoméret legyen tegyél rá 205/45r16 vagy 205/40r17 et Direkt picit nagyobb átmérőt akartam. Egyrészt a dízel rövid áttételét kicsit kompenzálja, másrészt (bár nem ez a lényeg) optikailag a gyári kerék kicsinek tűnik a kerékdobban. A km óra így kb. pontosat fog mutatni, erre oda kell majd figyelnem a sebesség megválasztásánál. minden amit írsz butaság! km óra akkor se pontos sőt mivel nem lineálisan csal ezért semmit se érsz ha optikailag akarsz csinálni vele valamit akkor tegyél rá 16 vagy 17" kereket az áttétel rövidségére pláne nem érsz el vele semmit de a gyári váltóméretekkel(205/40R17) is megy GPS szerint 210et az enyém ilyenkor 225 óra szerint Az optikai témánál nekem nem az a cél, hogy a nagyobb felni miatt jobban nézzen ki, hanem a kerék gumival összességében jobban kitöltse a helyet. Bár mint említettem, ez a legkevésbé fontos. Az áttétel nyilván változni fog, mert ha nagyobb a kerékátmérő, akkor egy fordulat alatt hosszabb utat tesz meg. Éppen ezért változik a sebességmérő pontossága. Egyébként itt kis különbségekről beszélünk, amit egyrészt simán áthidalhat az azonos névleges méretű, de különböző gyártmányú gumik valódi méret különbsége, valamint a gumik kopásából adódó átmérő csökkenés (kb.0,5 cm). Sebike arra utalt, hogy a 195/60as az nem váltóméret és hogy miért nem váltóméretet választasz az autódra.
|
|
|
Naplózva
|
Lacetti 1.6 HB 2006
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2007 Dátum: 2016. Szeptember 14. - 14:47:29 » |
|
Szia! Az Infinity-ről tudnál bővebben írni? Pl. mi a különbség a gyárihoz képest, nem kopik-e gyorsan, zaj, stb. Én is ilyet tervezek venni, mert ősszel megy a kukába a 4 gyári gumi és elég jó ár-érték arányúnak néztem az Ecosis-t. dizel alá kevés lesz az ecosis igaz a gyári is elég sovány Mi a javaslatod? Egyébként kicsit csalnék, 195/60R15-öst teszek rá. A gyárit egyébként közepesnek értékeltem, de mostanra meg is keményedett, meg már elkopott. Miért kell variálni a gumimérettel úgy hogy ne váltoméret legyen tegyél rá 205/45r16 vagy 205/40r17 et Direkt picit nagyobb átmérőt akartam. Egyrészt a dízel rövid áttételét kicsit kompenzálja, másrészt (bár nem ez a lényeg) optikailag a gyári kerék kicsinek tűnik a kerékdobban. A km óra így kb. pontosat fog mutatni, erre oda kell majd figyelnem a sebesség megválasztásánál. minden amit írsz butaság! km óra akkor se pontos sőt mivel nem lineálisan csal ezért semmit se érsz ha optikailag akarsz csinálni vele valamit akkor tegyél rá 16 vagy 17" kereket az áttétel rövidségére pláne nem érsz el vele semmit de a gyári váltóméretekkel(205/40R17) is megy GPS szerint 210et az enyém ilyenkor 225 óra szerint Az optikai témánál nekem nem az a cél, hogy a nagyobb felni miatt jobban nézzen ki, hanem a kerék gumival összességében jobban kitöltse a helyet. Bár mint említettem, ez a legkevésbé fontos. Az áttétel nyilván változni fog, mert ha nagyobb a kerékátmérő, akkor egy fordulat alatt hosszabb utat tesz meg. Éppen ezért változik a sebességmérő pontossága. Egyébként itt kis különbségekről beszélünk, amit egyrészt simán áthidalhat az azonos névleges méretű, de különböző gyártmányú gumik valódi méret különbsége, valamint a gumik kopásából adódó átmérő csökkenés (kb.0,5 cm). még mindig nem értem mért kell összevissza gumi az autóra? csak váltóméretet rakunk fel az áttételes felvetésed netto ostobaság semmit nem hoz amúgy a távolságmérésen való pontatlanság fel se vetődött ?? a gumi márkának semmi köze az átmérőhöz szabványról beszélünk és nem lehet eltérés! a nem rá való gumitól megváltoztatod a futómű geometriáját is végül is az a pár mérnők aki ezt kiszámolta biztos kevésbé értett hozzá mint te..
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
cupika
Teljes tag
Nem elérhető
2.0 D Elite
|
|
« Hozzászólás #2008 Dátum: 2016. Szeptember 14. - 19:47:35 » |
|
Akkor gyárin kívül milyen méret jó? És ki milyen márkájú téli gumit fog használni, milyet ajánl a dízel alá?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2009 Dátum: 2016. Szeptember 14. - 19:56:41 » |
|
Akkor gyárin kívül milyen méret jó? És ki milyen márkájú téli gumit fog használni, milyet ajánl a dízel alá?
váltóméret ami a következő 185/65r14 185/60r15 205/45r16 205/40r17 215/40r17 nekem 195/55r15 volt mindig télibe Kléber nagyon gyenge,barum nem volt rossz,conti ts 850 jó de nem éri meg az árát az asszony 1,8asa alá tavaly Gislavedet vettünk jó volt jan 4-én csak 1 autó elözőtt meg mikor Visegrádra mentünk és az is a hegyre felfelé egy szögesgumis subaru volt
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
|