Nos ha megengeditek írnék egy rövid tapasztalatot a FULDA Kristal Montero 3 téli gumiról.
Összeállítás: 2005-ös, 1.4-es HB és 185/60 R15 XL Fulda gumi (A gumikat tavaly novemberben vettem vadi újan!)
Mint a futóműves témában megírtam, Kaposvárról jöttem Sebikétől Mágocs felé a 61-esen majd pedig Dombóvár és Mágocs között egy alsóbbrendű úton. A 61-es főút jellemzően sónedves és néhány helyen kb. 5-6 cm vastag latyakkal borított volt, az alsóbbrendű út többnyire letaposott hó jéggé fagyva, néhol hirtelen latyakos, olvadt részekkel!
Nos a vizes aszfalton semmi különleges, az 5-6 cm latyak szintén nem okoz túl nagy problémát. Dombóvár belterületén az ennél is jóval vastagabb latyakos szutymákban simán el tudtam indulni, kaparászás nélkül és nem volt annyira érzékeny a vastag latyakon való felúszásra sem. Az alsóbbrendű kicsit jeges úton viszont jött az igazi meglepetés: félreálltam és próbából egyesben indultam el, és igen!!! ekkor jött a fülig érő száj, ugyanis végig rendesen tapadt nem pörgött a kerék pedig gazdagon beletapostam egyesben a gázpedálba!
Újabb próba szintén jeges úton ide-oda kormányrángatás, kb. 40-es tempónál, de semmi tapadt az elej és a hátulja, mintha csak légypapíron menne!
Így hát mocskos önelégültséggel és fülig érő szájjal szép sorban előzgettem meg 70-80 km/h közötti "hévvel" egy Focust, egy Thaliat és egy VW Phaetont, ami kb. csak 30-cal gurult, pedig téligumi volt rajta!
Egyszóval a Kristal Montero 3-as téli gumival (és persze a vadi új hátsó felfüggesztéssel, mert ugyebár a felfüggesztés is fontos) tutira nem fog meglepetés érni senkit, még jeges úton sem, ezért csak ajánlani tudom!