Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #1515 Dátum: 2013. Március 05. - 10:48:33 » |
|
Üdv Urak !
Kérdésem lenne : 1.6 Lacetti SW alá a 85-ös súlyindexű gumi megfelelő ? A gépkönyvben nem találtam erre nézvést utalást.
Gondolom a kérdés szempontjából mindegy, azért ide biggyesztem : Continental Premiumcontact 2 a gumi, a gyári méretben.
A segítséget előre is köszönöm !
Egy méretnek mindig azonos alapból a súlyindexe. Eltérés csak felfele lehet az XL (extra load) jelzésűeknél, vagy még nagyobb terhelhetőségű a C-s teher gumi, de ott már romlik a komfort is. Ezeken belül a valós terhelhetőség biztos ingadozik, vagyis hogy melyik mennyire bírja a tartós nagy terhelést, vagy esetleg az eseti nagy túlterhelést.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Guldenburg
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1516 Dátum: 2013. Március 05. - 15:14:54 » |
|
Üdv Urak !
Kérdésem lenne : 1.6 Lacetti SW alá a 85-ös súlyindexű gumi megfelelő ? A gépkönyvben nem találtam erre nézvést utalást.
Gondolom a kérdés szempontjából mindegy, azért ide biggyesztem : Continental Premiumcontact 2 a gumi, a gyári méretben.
Egy méretnek mindig azonos alapból a súlyindexe. Eltérés csak felfele lehet az XL (extra load) jelzésűeknél, vagy még nagyobb terhelhetőségű a C-s teher gumi, de ott már romlik a komfort is. Ezeken belül a valós terhelhetőség biztos ingadozik, vagyis hogy melyik mennyire bírja a tartós nagy terhelést, vagy esetleg az eseti nagy túlterhelést.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Guldenburg
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1517 Dátum: 2013. Március 05. - 15:37:35 » |
|
Üdv Urak !
Egy méretnek mindig azonos alapból a súlyindexe. Eltérés csak felfele lehet az XL (extra load) jelzésűeknél, vagy még nagyobb terhelhetőségű a C-s teher gumi, de ott már romlik a komfort is. Ezeken belül a valós terhelhetőség biztos ingadozik, vagyis hogy melyik mennyire bírja a tartós nagy terhelést, vagy esetleg az eseti nagy túlterhelést. Épp ezért kérdezem, mert a 195/55 R15 méreten belül gumi keresgélés közben láttam 91-es , 88-as , és 85-ös súlyindexűt is. Igaz az enyém 85 H lett...a 91 -es súlyindex pedig V sebesség indexel párosult azt hiszem. Ezek amúgy összefüggésben vannak ? Számolgatva : ha a súlyindex amúgy a kerekenként történő terhelést jelenti, akkor a 1270-et elosztva 4-el, az 254 Kg. Üresen. Az alapban benne van az 515 Kg - ban. Talán megpakolva sem érjük el a 254 dupláját....jó lesz ez. Na, egész korrekten meggyőztem magam....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #1518 Dátum: 2013. Március 05. - 15:52:35 » |
|
Üdv Urak !
Egy méretnek mindig azonos alapból a súlyindexe. Eltérés csak felfele lehet az XL (extra load) jelzésűeknél, vagy még nagyobb terhelhetőségű a C-s teher gumi, de ott már romlik a komfort is. Ezeken belül a valós terhelhetőség biztos ingadozik, vagyis hogy melyik mennyire bírja a tartós nagy terhelést, vagy esetleg az eseti nagy túlterhelést. Épp ezért kérdezem, mert a 195/55 R15 méreten belül gumi keresgélés közben láttam 91-es , 88-as , és 85-ös súlyindexűt is. Igaz az enyém 85 H lett...a 91 -es súlyindex pedig V sebesség indexel párosult azt hiszem. Ezek amúgy összefüggésben vannak ? Számolgatva : ha a súlyindex amúgy a kerekenként történő terhelést jelenti, akkor a 1270-et elosztva 4-el, az 254 Kg. Üresen. Az alapban benne van az 515 Kg - ban. Talán megpakolva sem érjük el a 254 dupláját....jó lesz ez. Na, egész korrekten meggyőztem magam.... Van 85 H-s és V-s is, de mint írtam bőven jó a 85-ös nem lesz gondod vele nyugi. Én már több mint 7 éve ilyet használok nem egyszer nagyon megpakolva és 4-5 személlyel nem volt gondom soha.
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
Guldenburg
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1519 Dátum: 2013. Március 05. - 16:37:55 » |
|
Üdv Urak !
Egy méretnek mindig azonos alapból a súlyindexe. Eltérés csak felfele lehet az XL (extra load) jelzésűeknél, vagy még nagyobb terhelhetőségű a C-s teher gumi, de ott már romlik a komfort is. Ezeken belül a valós terhelhetőség biztos ingadozik, vagyis hogy melyik mennyire bírja a tartós nagy terhelést, vagy esetleg az eseti nagy túlterhelést. Épp ezért kérdezem, mert a 195/55 R15 méreten belül gumi keresgélés közben láttam 91-es , 88-as , és 85-ös súlyindexűt is. Igaz az enyém 85 H lett...a 91 -es súlyindex pedig V sebesség indexel párosult azt hiszem. Ezek amúgy összefüggésben vannak ? Számolgatva : ha a súlyindex amúgy a kerekenként történő terhelést jelenti, akkor a 1270-et elosztva 4-el, az 254 Kg. Üresen. Az alapban benne van az 515 Kg - ban. Talán megpakolva sem érjük el a 254 dupláját....jó lesz ez. Na, egész korrekten meggyőztem magam.... Van 85 H-s és V-s is, de mint írtam bőven jó a 85-ös nem lesz gondod vele nyugi. Én már több mint 7 éve ilyet használok nem egyszer nagyon megpakolva és 4-5 személlyel nem volt gondom soha. Béna voltam, az előbb nem lapoztam vissza, így nem láttam a bejegyzésedet. Köszi az okosságot ! Így duplán +nyugodtam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1520 Dátum: 2013. Március 05. - 23:19:46 » |
|
A súlyindexnél azért van ekkora rátartás, mert szélsőséges esetben akár csak két kerékre is kerülhet a teljes terhelés...lásd erős kanyarvétel, avagy bukkanón ferdén áthajtva (pl. bal első és jobb hátsó terhelve, másik kettő kerék kirugózva, éppen éri az úttestet)
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Takarító
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1521 Dátum: 2013. Március 09. - 07:35:21 » |
|
A gyári Hankook Optimo K406 gumik átlagos használat mellett nektek mennyi km mennek, mentek el? Nekem nagyon zúgnak és csúsznak is...alig várom, hogy normális gumit tegyek már rá, de mivel 95% a gumi ez még odébb lesz
|
|
|
Naplózva
|
üdv Takarító
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1522 Dátum: 2013. Március 09. - 07:46:32 » |
|
A gyári Hankook Optimo K406 gumik átlagos használat mellett nektek mennyi km mennek, mentek el? Nekem nagyon zúgnak és csúsznak is...alig várom, hogy normális gumit tegyek már rá, de mivel 95% a gumi ez még odébb lesz a gyári Hankook az sajnos ilyen pláne a dizel esetén jobban jársz ha eladod és veszel valami normálisat
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
cupika
Teljes tag
Nem elérhető
2.0 D Elite
|
|
« Hozzászólás #1523 Dátum: 2013. Március 09. - 09:31:29 » |
|
A gyári Hankook Optimo K406 gumik átlagos használat mellett nektek mennyi km mennek, mentek el? Nekem nagyon zúgnak és csúsznak is...alig várom, hogy normális gumit tegyek már rá, de mivel 95% a gumi ez még odébb lesz a gyári Hankook az sajnos ilyen pláne a dizel esetén jobban jársz ha eladod és veszel valami normálisat Nekem a nyári gumik Hankook. Szerintem azok jók, nyilván van tőlük jobb is, de csere majd ha lekopnak. Ezt a nyarat még kibírják, kb 65ezer lehet bennük. A téli gumi polaris 2, nedves úton, kettesben, 40km/h-nál megkapar, csúszik hirtelen gázadásnál. Lehet nem is a gumival van gond, ilyen erős autónk van
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Takarító
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1524 Dátum: 2013. Március 09. - 11:44:53 » |
|
Utoljára ilyen zúgós gumim a Matadorok voltak. Príma autócskánk van. A héten pár VW, Audi, Ford is megnézte mit is tud a masina
|
|
|
Naplózva
|
üdv Takarító
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1525 Dátum: 2013. Március 09. - 13:26:35 » |
|
Utoljára ilyen zúgós gumim a Matadorok voltak. Príma autócskánk van. A héten pár VW, Audi, Ford is megnézte mit is tud a masina és vigyázni kell velük mert hosszába el szoktak repedni a minta közt
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1526 Dátum: 2013. Március 09. - 21:53:24 » |
|
A gyári Hankook Optimo K406 gumik átlagos használat mellett nektek mennyi km mennek, mentek el? Nekem nagyon zúgnak és csúsznak is...alig várom, hogy normális gumit tegyek már rá, de mivel 95% a gumi ez még odébb lesz Ha már zúg...főleg a hátsó, akkor valszeg "megfűrészfogazódott". Jó magyarsággal... Az enyémekben úgy 40000 lehet, de minta végett elmenne még vagy 15-20000-et. Sajnos már 7 évesek és a hibás kopás is közrejátszik, hogy mennek a kukába. Egyéb téren én elégedett voltam velük nem tartom sem nagyon jó, sem nagyon rossz guminak.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Takarító
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1527 Dátum: 2013. Március 10. - 08:08:37 » |
|
Ezekbe a gumikba 5000 km van. De sajnos ezek is közel 6 évesek.... Bekeményednek. Ez minden guminál így van. A másik ami bosszant az pedig a méret 195/55R15
|
|
|
Naplózva
|
üdv Takarító
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1528 Dátum: 2013. Március 10. - 08:48:34 » |
|
Ezekbe a gumikba 5000 km van. De sajnos ezek is közel 6 évesek.... Bekeményednek. Ez minden guminál így van. A másik ami bosszant az pedig a méret 195/55R15 ez a gyári ami amúgy a dizelhez szerintem kevés méretváltást ajánlok felfelé pl 205/45R16 vagy 20/40R17 esetleg 215/40R17 ez utobbi nem váltóméret
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #1529 Dátum: 2013. Március 12. - 00:22:24 » |
|
Én magyar Hankookot használok, télre és nyárra is. Semmi panasz, pöpecek. Idén télen még csak ki sem pörögtek a kereke
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
|