akidobos
|
|
« Hozzászólás #825 Dátum: 2010. Március 23. - 16:25:27 » |
|
Elbúcsúztam a nyári Hankook gumiktól. Nemcsak hogy simák avoltak a szélek, hanem már ki volt keményedve, szóval anyagában is öreg volt már. Hiába, 6 év... Infinity nevű gumikat vételeztem ~12.000/db-os áron. IlyenAz nagyon alsó kategória, remélem nem lesz gondod vele... Erre tellik. Ez van. A gyárilag szerelt Hankook-nál nem hinném, hogy rosszabbak. Átlagfelhasználó vagyok. Beleülök, odamegyek, visszajövök. Nincs száguldozás, nincs drift, miegymás, sztráda átlag évi egyszer. Erre jó. 50.000 pénz volt + lesz a 60ezres szervíz minimum mégegyszer ennyi. Tankoltam is, 16.000. 88.000 Ft a fizetésem. Autó részlet, vízgázvillanylakás és már elment a feleségem fizetése is. Szervízzel az már tényleg húzós extra kiadás, ha csak a kocsit nézem. A többiről ne is beszéljünk. Remélem azért nem bántottalak meg! Igaz, ami igaz, akkora különbség nincs a legjobb és a legrosszabb gumi között, mint amennyit az árkülönbség tükröz. Már mér, mivel bántottál volna meg??
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #826 Dátum: 2010. Március 23. - 16:55:25 » |
|
Elbúcsúztam a nyári Hankook gumiktól. Nemcsak hogy simák avoltak a szélek, hanem már ki volt keményedve, szóval anyagában is öreg volt már. Hiába, 6 év... Infinity nevű gumikat vételeztem ~12.000/db-os áron. IlyenAz nagyon alsó kategória, remélem nem lesz gondod vele... Erre tellik. Ez van. A gyárilag szerelt Hankook-nál nem hinném, hogy rosszabbak. Átlagfelhasználó vagyok. Beleülök, odamegyek, visszajövök. Nincs száguldozás, nincs drift, miegymás, sztráda átlag évi egyszer. Erre jó. 50.000 pénz volt + lesz a 60ezres szervíz minimum mégegyszer ennyi. Tankoltam is, 16.000. 88.000 Ft a fizetésem. Autó részlet, vízgázvillanylakás és már elment a feleségem fizetése is. Szervízzel az már tényleg húzós extra kiadás, ha csak a kocsit nézem. A többiről ne is beszéljünk. Remélem azért nem bántottalak meg! Igaz, ami igaz, akkora különbség nincs a legjobb és a legrosszabb gumi között, mint amennyit az árkülönbség tükröz. Már mér, mivel bántottál volna meg?? Háhogy leszóltam a gumidat majdnem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #827 Dátum: 2010. Március 23. - 19:21:39 » |
|
Gyári alufelnisekhez egy kérdés: mindenkinek ráütős súlyok voltak az alufelnin vagy csak én vagyok ilyen kivételezett?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #828 Dátum: 2010. Március 23. - 20:06:28 » |
|
Gyári alufelnisekhez egy kérdés: mindenkinek ráütős súlyok voltak az alufelnin vagy csak én vagyok ilyen kivételezett?
gyárilag ütős súly van elég sok márkán
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #829 Dátum: 2010. Március 23. - 20:30:33 » |
|
gyárilag ütős súly van elég sok márkán Hát ez érdekes. Szerencsére nem hagyott nyomot a felnin, de magamtól biztos nem tetettem volna rá ütős súlyokat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
akidobos
|
|
« Hozzászólás #830 Dátum: 2010. Március 23. - 21:12:40 » |
|
Elbúcsúztam a nyári Hankook gumiktól. Nemcsak hogy simák avoltak a szélek, hanem már ki volt keményedve, szóval anyagában is öreg volt már. Hiába, 6 év... Infinity nevű gumikat vételeztem ~12.000/db-os áron. IlyenAz nagyon alsó kategória, remélem nem lesz gondod vele... Erre tellik. Ez van. A gyárilag szerelt Hankook-nál nem hinném, hogy rosszabbak. Átlagfelhasználó vagyok. Beleülök, odamegyek, visszajövök. Nincs száguldozás, nincs drift, miegymás, sztráda átlag évi egyszer. Erre jó. 50.000 pénz volt + lesz a 60ezres szervíz minimum mégegyszer ennyi. Tankoltam is, 16.000. 88.000 Ft a fizetésem. Autó részlet, vízgázvillanylakás és már elment a feleségem fizetése is. Szervízzel az már tényleg húzós extra kiadás, ha csak a kocsit nézem. A többiről ne is beszéljünk. Remélem azért nem bántottalak meg! Igaz, ami igaz, akkora különbség nincs a legjobb és a legrosszabb gumi között, mint amennyit az árkülönbség tükröz. Már mér, mivel bántottál volna meg?? Háhogy leszóltam a gumidat majdnem. Dehogy szóltad le. Egy tényt közöltél, amivel tisztában vagyok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #831 Dátum: 2010. Március 23. - 21:39:13 » |
|
Elbúcsúztam a nyári Hankook gumiktól. Nemcsak hogy simák avoltak a szélek, hanem már ki volt keményedve, szóval anyagában is öreg volt már. Hiába, 6 év... Infinity nevű gumikat vételeztem ~12.000/db-os áron. IlyenAz nagyon alsó kategória, remélem nem lesz gondod vele... Erre tellik. Ez van. A gyárilag szerelt Hankook-nál nem hinném, hogy rosszabbak. Átlagfelhasználó vagyok. Beleülök, odamegyek, visszajövök. Nincs száguldozás, nincs drift, miegymás, sztráda átlag évi egyszer. Erre jó. 50.000 pénz volt + lesz a 60ezres szervíz minimum mégegyszer ennyi. Tankoltam is, 16.000. 88.000 Ft a fizetésem. Autó részlet, vízgázvillanylakás és már elment a feleségem fizetése is. Hááát igen. Sokan vagyunk így.
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #832 Dátum: 2010. Március 23. - 22:52:40 » |
|
Elbúcsúztam a nyári Hankook gumiktól. Nemcsak hogy simák avoltak a szélek, hanem már ki volt keményedve, szóval anyagában is öreg volt már. Hiába, 6 év... Infinity nevű gumikat vételeztem ~12.000/db-os áron. IlyenAz nagyon alsó kategória, remélem nem lesz gondod vele... Erre tellik. Ez van. A gyárilag szerelt Hankook-nál nem hinném, hogy rosszabbak. Átlagfelhasználó vagyok. Beleülök, odamegyek, visszajövök. Nincs száguldozás, nincs drift, miegymás, sztráda átlag évi egyszer. Erre jó. 50.000 pénz volt + lesz a 60ezres szervíz minimum mégegyszer ennyi. Tankoltam is, 16.000. 88.000 Ft a fizetésem. Autó részlet, vízgázvillanylakás és már elment a feleségem fizetése is. Hááát igen. Sokan vagyunk így. Vagy még igy se
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #833 Dátum: 2010. Március 24. - 20:41:29 » |
|
Szerintetek egy gyári Hyundai felni (6x15"), amit gyárilag az enyémtől 200 kg-al könnyebb kocsira szereltek, az elég erős a Lacetti SW dízelhez? Ugyanis egy ilyet néztem ki, de nem tudom, hogy nem okoz-e gondot. Egyébként koreai gyártmány.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
1.4 16v LPG
|
|
« Hozzászólás #834 Dátum: 2010. Március 24. - 20:46:53 » |
|
Szerintetek egy gyári Hyundai felni (6x15"), amit gyárilag az enyémtől 200 kg-al könnyebb kocsira szereltek, az elég erős a Lacetti SW dízelhez? Ugyanis egy ilyet néztem ki, de nem tudom, hogy nem okoz-e gondot. Egyébként koreai gyártmány.
A lukosztása,az ET száma mind megegyezik?mert a súly eltérés szerintem nem vészes.
|
|
|
Naplózva
|
06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #835 Dátum: 2010. Március 24. - 20:52:09 » |
|
A lukosztása,az ET száma mind megegyezik?mert a súly eltérés szerintem nem vészes. Kérdezték már meg valaha valakitől amikor felnit vett,hogy hány kilós autóra lesz?Tőlem még nem.Gondolom az nem lesz gond.A lyukosztás az ugyan az?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #836 Dátum: 2010. Március 24. - 21:10:07 » |
|
A lukosztása,az ET száma mind megegyezik?mert a súly eltérés szerintem nem vészes. Kérdezték már meg valaha valakitől amikor felnit vett,hogy hány kilós autóra lesz?Tőlem még nem.Gondolom az nem lesz gond.A lyukosztás az ugyan az? Minden lényeges adat stimmel: 4x114,3, 6x15" (mint a lemezfelni) ET46, azaz 2 mm-el beljebb lesz, de az nagyon kis különbség. Az agyméret nagyobb (65mm), de csinálnak bele tehermentesítő gyűrűt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #837 Dátum: 2010. Március 24. - 21:20:14 » |
|
A lukosztása,az ET száma mind megegyezik?mert a súly eltérés szerintem nem vészes. Kérdezték már meg valaha valakitől amikor felnit vett,hogy hány kilós autóra lesz?Tőlem még nem.Gondolom az nem lesz gond.A lyukosztás az ugyan az? ...vagy csak túl aggódós vagyok?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #838 Dátum: 2010. Március 24. - 21:26:04 » |
|
A lukosztása,az ET száma mind megegyezik?mert a súly eltérés szerintem nem vészes. Kérdezték már meg valaha valakitől amikor felnit vett,hogy hány kilós autóra lesz?Tőlem még nem.Gondolom az nem lesz gond.A lyukosztás az ugyan az? ...vagy csak túl aggódós vagyok? minden felnit ugy készitenek hogy bőven birja az autót.ez pedig ahogy nézem elég massziv is
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
sityu
Friss hús
Nem elérhető
[HB] 1.4 16V Elite AC
|
|
« Hozzászólás #839 Dátum: 2010. Március 28. - 19:42:43 » |
|
Sziasztok!
Először is szeretnék köszönteni minden Lacetti tulajdonos társat! Vettem én is egy ilyen autót használtan és remélem sokáig fogom vele szelni az utakat!
Lenne egy kérdésem. Az autó amit vettem téli gumival adták, és most le kéne cserélnem nyári gumikra. A téli gumi mérete 195/65/R15 a kérdésem az, hogy nyári gumiból milyen méretüt vegyek? a könyv 195/55/R15-öst ír, jó-e ez a gumi a meglévő felnire, amin ugye a téli gumi van, vagy vegyek nyári gumiban is 195/65/R15-öst? ja és milyen márkáju gumit ajánlotok?
Válaszokat előre is köszönöm!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|