cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #705 Dátum: 2010. Február 14. - 21:50:57 » |
|
Érdekes, mert nekem 50-nél csak 2-3 km/h-t csal, de 110-nél már 7-8-at a gyári mérettel!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #706 Dátum: 2010. Február 14. - 23:10:46 » |
|
Érdekes, mert nekem 50-nél csak 2-3 km/h-t csal, de 110-nél már 7-8-at a gyári mérettel!
Ez reális, mivel általában kb. 5%-ot szoktak csalni felfelé. Az sem mindegy, hogy mennyire kopott a hajtott kerekeken lévő gumi, illetve mekkora nyomás van benne. A lapos kerék néhány mm-rel lejjebb süllyed, olyan mintha egy mérettel kisebb abroncsod lenne...
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Yanee
Teljes tag
Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
|
« Hozzászólás #707 Dátum: 2010. Február 15. - 15:01:19 » |
|
Ez reális, mivel általában kb. 5%-ot szoktak csalni felfelé. Az sem mindegy, hogy mennyire kopott a hajtott kerekeken lévő gumi, illetve mekkora nyomás van benne. A lapos kerék néhány mm-rel lejjebb süllyed, olyan mintha egy mérettel kisebb abroncsod lenne... Nekem hajdanán az oktatóm azt mondta, hogy amit az óra mutat az csak tájékoztató jellegű, egyedül a forgalmi vizsgán lesz mérvadó. Minden más esetben az az igaz, amit a rendőr mér...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #708 Dátum: 2010. Február 15. - 15:30:57 » |
|
Ez reális, mivel általában kb. 5%-ot szoktak csalni felfelé. Az sem mindegy, hogy mennyire kopott a hajtott kerekeken lévő gumi, illetve mekkora nyomás van benne. A lapos kerék néhány mm-rel lejjebb süllyed, olyan mintha egy mérettel kisebb abroncsod lenne... Nekem hajdanán az oktatóm azt mondta, hogy amit az óra mutat az csak tájékoztató jellegű, egyedül a forgalmi vizsgán lesz mérvadó. Minden más esetben az az igaz, amit a rendőr mér... Azok az idők elmúltak. Egyszer engem is megkóstoltak gyorshajtásért. Amikor meg akartam tekinteni a felvételt, mert TUDTAM, hogy nem volt gyorshajtás - hirtelen rossz lett a kamera....
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
Yanee
Teljes tag
Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
|
« Hozzászólás #709 Dátum: 2010. Február 15. - 16:53:10 » |
|
Ez reális, mivel általában kb. 5%-ot szoktak csalni felfelé. Az sem mindegy, hogy mennyire kopott a hajtott kerekeken lévő gumi, illetve mekkora nyomás van benne. A lapos kerék néhány mm-rel lejjebb süllyed, olyan mintha egy mérettel kisebb abroncsod lenne... Nekem hajdanán az oktatóm azt mondta, hogy amit az óra mutat az csak tájékoztató jellegű, egyedül a forgalmi vizsgán lesz mérvadó. Minden más esetben az az igaz, amit a rendőr mér... Azok az idők elmúltak. Egyszer engem is megkóstoltak gyorshajtásért. Amikor meg akartam tekinteni a felvételt, mert TUDTAM, hogy nem volt gyorshajtás - hirtelen rossz lett a kamera.... Ez még '91ben volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #710 Dátum: 2010. Február 18. - 17:41:17 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #711 Dátum: 2010. Február 18. - 18:45:22 » |
|
Szerintem inkább a napszemüveg teszteket kellene bújni lassan
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #712 Dátum: 2010. Február 19. - 14:44:19 » |
|
Szerintem inkább a napszemüveg teszteket kellene bújni lassan Én másként csinálom. Téli gumit tavasszal kell venni. Kiárusításkor. Napszemüveget meg ősszel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #713 Dátum: 2010. Február 19. - 20:42:49 » |
|
Én másként csinálom. Téli gumit tavasszal kell venni. Kiárusításkor. Napszemüveget meg ősszel. Nálad jogos, mert Te sokat mész, úgysem éri meg a gumi, hogy elöregedjen...
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
bareszka
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #714 Dátum: 2010. Február 27. - 18:25:55 » |
|
Sziasztok,
alufelnit szeretnék venni .....tudnátok ajánlani egy pár oldalt,hogy hol érdemes szétnéznem?
Köszi
Esetleg..ha valakit érdekel van 4db 15" 4x100 alufelni,gumikkal eladóóó
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #715 Dátum: 2010. Február 28. - 14:57:22 » |
|
Hosszabb útra mentem tegnap. A gumikat felpumpáltam 1,8-2,0-2,1 ről egységesen 2,2-re. Mindjárt jelentős különbséget éreztem. Sajna rövidebb úton ez nem jön ki ennyire. Azt hiszem a gumicsere mindenképp aktuális. A kopás főleg az elsőkön jelentős. A szélső minták gyakorlatilag eltűnnek. A másik, hogy megjelentek az idei télen az öregségi csíkok, végül is elég kemény tél volt. Kíváncsi leszek új gumival milyen lesz a futása.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #716 Dátum: 2010. Február 28. - 16:51:37 » |
|
Hosszabb útra mentem tegnap. A gumikat felpumpáltam 1,8-2,0-2,1 ről egységesen 2,2-re. Mindjárt jelentős különbséget éreztem. Sajna rövidebb úton ez nem jön ki ennyire. Azt hiszem a gumicsere mindenképp aktuális. A kopás főleg az elsőkön jelentős. A szélső minták gyakorlatilag eltűnnek. A másik, hogy megjelentek az idei télen az öregségi csíkok, végül is elég kemény tél volt. Kíváncsi leszek új gumival milyen lesz a futása.
A privit olvastad?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #717 Dátum: 2010. Február 28. - 19:30:30 » |
|
A privit olvastad? Naná! Már vágom a naptárt!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #718 Dátum: 2010. Március 02. - 14:16:30 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #719 Dátum: 2010. Március 07. - 22:14:59 » |
|
táblázat szerint 205*60*15 ös gumival lene pontos az ora
A nyárim ilyen. GPS-szerint pontos vele az órám. csak milyen sebességnél mert 110km/h nál a gyárival pontos nekem 50km/h nál nem akkor a tied mikor pontos? mindig akkor nézd meg mikor az és mikor nem Majd nyáron megnézem. Megnéztem, igaz nem a nyárival hanem a télivel, ami 195/65*15-ös ez 6% nagyobb mint a gyári méret. autó / GPS 40 / 39 50 / 50 70 / 70 90 / 91 100 / 101 110 / 111 120 / 121 130 / 131 Majd ha felkerül a nyári, megnézem azzal is. Valaki csinálhatna egy ilyet a gyári mérettel is. Kíváncsi lennék az eltérésre.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
|