ladlac
|
|
« Hozzászólás #60 Dátum: 2008. április 18. - 17:22:34 » |
|
Sziasztok,
A segítségeteket kérném. Szeretném feldobni a kocsimat, ezért most készülök venni alufelniket nyári gumikkal 16" ill. szeretném ültetni is. Tudtok abban segíteni, hogy hol kapok jó áron felniket gumival és ültetőrugót? A kerekekre szánt összeg 100-120eFt. Használt is érdekel.
Köszönöm.
Üdv, Totti
Ültetéssel óvatosan, nehogy a 16" beleérjen a dobba...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Totti
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #61 Dátum: 2008. április 18. - 17:34:08 » |
|
Azon filóztam, hogy 15"-os felni és ültetés vagy 16" és nem ültetem vagy ahogy írtad (javasoltad) csak óvatosan. Szerinted?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #62 Dátum: 2008. április 18. - 17:37:29 » |
|
Azon filóztam, hogy 15"-os felni és ültetés vagy 16" és nem ültetem vagy ahogy írtad (javasoltad) csak óvatosan. Szerinted?
Amilyen rosszak az utak, ültetni Én nem ültetnék. Amelyik Cartársnak meg ültetve van, nem rajong érte annyira. Persze ízlések és pofonok ...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #63 Dátum: 2008. április 18. - 17:39:35 » |
|
Ültetéshez egy jó tanács: ne csak ültető rugót vegyél, mert akkor a gyári lengéscsillapítók hamar megadják magukat. Szóval keményebb lengéscsillapító is kell hozzá. Egy ilyen komplett szett meg igen drága lehet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #64 Dátum: 2008. április 18. - 17:40:19 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #65 Dátum: 2008. április 18. - 18:05:23 » |
|
Ültetéshez egy jó tanács: ne csak ültető rugót vegyél, mert akkor a gyári lengéscsillapítók hamar megadják magukat. Szóval keményebb lengéscsillapító is kell hozzá. Egy ilyen komplett szett meg igen drága lehet. Így van! Ültetni csak teleszkópcserével illik! Viszont nyugodtan vehetsz akár 17"-os garnitúrát is, még finom ültetéssel (2-3 cm) is jó lesz! Két autóról tudok, amelyekből az egyikben ültetés is (Kornél gépe), másikban "csak" a 17"-os felnigarnitúra (Sebiéké) van. Kornélé (205/40):
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. április 18. - 18:07:51 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #66 Dátum: 2008. április 18. - 18:05:59 » |
|
Sebié:
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #67 Dátum: 2008. április 18. - 18:07:37 » |
|
Ültetéshez egy jó tanács: ne csak ültető rugót vegyél, mert akkor a gyári lengéscsillapítók hamar megadják magukat. Szóval keményebb lengéscsillapító is kell hozzá. Egy ilyen komplett szett meg igen drága lehet. Így van! Ültetni csak teleszkópcserével illik! Viszont nyugodtan vehetsz akár 17"-os garnitúrát is, még finom ültetéssel (2-3 cm) is jó lesz! Két autóról tudok, amelyekből az egyikben ültetés is (Kornél gépe), másikban "csak" a 17"-os felnigarnitúra (Sebiéké) van. Kornélé: Kapitány gépe is ültetve van, le is ér mindenhova az eleje. Majd ír róla áriákat...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ZOTYA1983
|
|
« Hozzászólás #68 Dátum: 2008. április 18. - 19:11:35 » |
|
Most adom el a 15" felniket veszem a 16" én sem ültetem csap picit
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Totti
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #69 Dátum: 2008. április 19. - 09:09:07 » |
|
Mindenkinek köszi a sok hasznos tippet!!!
Bontóból érdemes/szadad rugókat,stb. venni az ültetéshez?
Totti
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #70 Dátum: 2008. április 19. - 10:15:43 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #71 Dátum: 2008. április 19. - 14:58:33 » |
|
Mindenkinek köszi a sok hasznos tippet!!!
Bontóból érdemes/szadad rugókat,stb. venni az ültetéshez?
Totti
Inkább tuningboltokban és a neten keressél. Nézd meg esetleg a Tuning Stereo magazin hírdetéseit.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #72 Dátum: 2008. április 19. - 21:10:15 » |
|
Mennyiért adtad el?
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
ZOTYA1983
|
|
« Hozzászólás #73 Dátum: 2008. április 20. - 19:39:39 » |
|
Mennyiért adtad el? Még nem adtam el most fogom hírdetni,2000km van a gumikba tehát újak még felni sérülés mentes.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bedia
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #74 Dátum: 2008. április 26. - 11:45:35 » |
|
Szerintem 16"-os felniket vegyél 205/55-ös jó gumikkal (Pirelli P7 és társai), mintsem 17"-os felnit iszonyatosan peres gumikkal. Utóbbi kombináció az amúgy sem túl lágy futóműnek hála a lelkedet is kirázza belőled a magyar úthálózaton.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|