cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Dátum: 2008. Március 15. - 21:03:29 » |
|
Nos indítottam egy ilyen topicot is, mert csak az Adás-vételben foglalkoztunk a kerekekkel, felnikel.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #1 Dátum: 2008. Március 15. - 21:06:45 » |
|
Ma elraktároztam a téli kerekeket, dísztárcsákat. Alapos mosás, szárítás, 1 bar túlnyomásra leengedés után kikavicsoztam (UG7 hátránya, hogy eléggé összeszedi) majd lefújtam szilikonnal a kerekeket. Alhatnak októberig, fektetve egymáson, hűs alagsorban naptól védve.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #2 Dátum: 2008. Március 16. - 08:30:32 » |
|
Ma elraktároztam a téli kerekeket, dísztárcsákat. Alapos mosás, szárítás, 1 bar túlnyomásra leengedés után kikavicsoztam (UG7 hátránya, hogy eléggé összeszedi) majd lefújtam szilikonnal a kerekeket. Alhatnak októberig, fektetve egymáson, hűs alagsorban naptól védve. Melyek remélhetőleg visszakerülnek még jó párszor szeretett autódra! Ezt kívánom Neked barátom, és jó kedvet hozzá!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Fer962
|
|
« Hozzászólás #3 Dátum: 2008. Március 16. - 13:42:50 » |
|
Ma elraktároztam a téli kerekeket, dísztárcsákat. Alapos mosás, szárítás, 1 bar túlnyomásra leengedés után kikavicsoztam (UG7 hátránya, hogy eléggé összeszedi) majd lefújtam szilikonnal a kerekeket. Alhatnak októberig, fektetve egymáson, hűs alagsorban naptól védve. Csütörtökön én is nyáriasítottam a gépet. Szintén kerékcsere+mosás kívül-belül. A kerékcerére egy kicsit ráfaragtam. A két jobb oldali kereket simán átcseréltem, aztán jöttek a bal oldaliak. Na valószínűleg a szervizben két szaki egyszerre dolgozhatott a télen, mert ezt az oldalt sikerült úgy megszabni, hogy 1 óra alatt és a kerékkulcs elgörbítése árán sem tudtam meglazítania csavarokat. Félig ilyen - félig olyan szerelékkel kénytelen voltam bemenni a Marso kerékszervízbe, mert otthon momentán nem volt süritett levegős feszerelésem. Ott rendes volt a szerelő 5 perc alatt lecserélte a maradék kerekeimet soron kívül. Hát nem voltam túl hepi, mert mi lett volna ha megszakad a túlhúzás miatt a kerékcsavar?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #4 Dátum: 2008. Március 16. - 14:13:54 » |
|
Lehet, hogy csak ráhúzta magát!Bár kétségtelen vannak dilettáns szerelők akik nem általlják megtépni légkulcsal!Ha defekt miatt kell cserélni?Autómentés?Jó sokért?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
Fer962
|
|
« Hozzászólás #5 Dátum: 2008. Március 16. - 14:58:03 » |
|
Lehet, hogy csak ráhúzta magát!Bár kétségtelen vannak dilettáns szerelők akik nem általlják megtépni légkulcsal!Ha defekt miatt kell cserélni?Autómentés?Jó sokért?
Az lehet, de a másik oldal két kerekén miért nem húzta rá magát
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #6 Dátum: 2008. Március 16. - 15:48:12 » |
|
Az lehet, de a másik oldal két kerekén miért nem húzta rá magát Ellentétesen forog!Talán?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #7 Dátum: 2008. Március 16. - 16:36:00 » |
|
Ma elraktároztam a téli kerekeket, dísztárcsákat. Alapos mosás, szárítás, 1 bar túlnyomásra leengedés után kikavicsoztam (UG7 hátránya, hogy eléggé összeszedi) majd lefújtam szilikonnal a kerekeket. Alhatnak októberig, fektetve egymáson, hűs alagsorban naptól védve. Hamár..., akkor kihasználom.. Szakikák: Két kérdés a keréktárolással kapcsolatban: 1., Mi a jobb, fektetve, egymáson, vagy állítva tárolni a gumákat (én spec. állítva árolom...) 2., Miért jó (vagy nem jó...)m leereszteni..? Köszi a szagértő válaszokat...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #8 Dátum: 2008. Március 16. - 16:53:19 » |
|
És akkor én is: felni nélkül tárolnám, fektetve vagy állítva? egy fészerben, nap nincs, de a külső hőmérséklet bejátszik!
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #9 Dátum: 2008. Március 16. - 17:13:41 » |
|
Hamár..., akkor kihasználom.. Szakikák: Két kérdés a keréktárolással kapcsolatban: 1., Mi a jobb, fektetve, egymáson, vagy állítva tárolni a gumákat (én spec. állítva árolom...) 2., Miért jó (vagy nem jó...)m leereszteni..? Köszi a szagértő válaszokat... Szerintem jól teszed, hogy állítva tárolod. Néha forgasd át őket,( vagy menj velük egy kört ) Ezt a leeresztés dolgot nem értem. Máshol ezt nem hallottam még eddig. Mondjuk az igazán pöpecek a felninél függesztik a kereket úgy tudom, így a gumi nem deformálódik. És akkor én is: felni nélkül tárolnám, fektetve vagy állítva? egy fészerben, nap nincs, de a külső hőmérséklet bejátszik!
Neked is az állított tárolást ajánlom, néha átforgatva. És ne pakolj rá semmit, max takard le valamivel ...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #10 Dátum: 2008. Március 16. - 17:16:05 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #12 Dátum: 2008. Március 16. - 17:32:52 » |
|
Ne cipeld,gurijjad!
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #14 Dátum: 2008. Március 16. - 17:44:47 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
|