ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #98 Dátum: 2010. Július 26. - 11:01:18 » |
|
Erdélyben jártunk az LK Travel segítségével. Gyönyörű tájakon, változatos utakon járva, egy túrázós talit kialakítva voltunk együtt 9 napot. Rengeteg fotó készült, majd fel lesznek téve belőle később, ha majd kiválogatják őket, mert több ezer készült. A csapat tagjai a következők voltak: Akidobosék, Futapappék, Kripicék, Mostnemtomék Faragóék, LadiGidyék, és hétfőtől szombatig: Barotiék. A létszám 23 fő volt, ebből 3 kisgyerek volt. Finomakat ettünk, főleg Gyergyóban, ahol egy szakácszseni kápráztatott el minket, helyi specialitásaival. A legszebbeket említem csak meg, de az is sok volt. Kolozsvár templom, ahol éppen az áldás után a magyar, és székely himnuszra érkeztünk, ami könnyet csalogatott többünk szemébe. Voltunk a Tordai hasadékban, majd a világ örökség Torockó volt az első nap végén a szálláshelyünk. Töltött káposzta vacsorával. Majd tovább: Marosvásárhely Segesvár, Csíkszereda., ahol 3 éjszakát töltöttünk. Hétfőn Tusnádfürdőn csatlakozott hozzánk Baroti cartárs is feleségével, és szombat estig velünk is maradtak. Kézdivásárhelynél felkapaszkodtunk a kápolnához, ahonnan beláttuk az egész csíki medencét. Majd fürödtünk (én is!) a Szt. Anna tóban, ahol aki nem volt a vízben, az ázott jobban, olyan esőt kaptunk, majd a mikor elállt, bejártuk a Mohos tőzeglápot, ami világ ritkaság. A tó, és a láp két egymás követő vulkán munkája volt ezer valahány éve. Másnap az ezer éves határnál voltunk Gyimesbükknél, majd jött Csíksomlyó. A következő napon Székelyudvarhely, Szejkefürdő (Orbán Balázs sírja, és 14 székelykapu), Farkaslaka (Tamási Áron sírja), Korond (ott sok pénzt lehet költeni csodálatos dolgokra. Igaz, MNT?), majd a Bucsin tetőn keresztül Gyergyóba mentünk, a következő 3 éjszakára. Klassz helünk volt, és itt volt a csúcs chéf is! Másnap vissza ki Parajdra, ki Szovátára fürödni a sós Medve tóba, ami fent tartja az embert, nem lehet elsüllyedni, annyira sós. Mi utána megnéztük még Szárhegyen a várkastélyt, majd Ditrón a csodálatos templomot, majd este összejött újra a nép a szálláson. Jött utána kedvencem, a Gyilkos tó, ami 2 óra alatt körbesétáltunk, majd lesétáltunk autóinkat a felső végében hagyva a Békás szorosba. A jó Isten, ezt biztosan jó kedvében alkotta, olyan csodálatos hely ez. Mónika okos ötletével, aki megdumált egy pécsi buszost, hogy a sofőröket vigye vissza fel a kocsikhoz, így nem kellett felkutyagolni, hanem hipp- hopp, már ott is voltunk a kocsiknál, és lementünk értük, majd elkocsikáztunk a Békási gáthoz, ami félelmetes alkotás, Majd haza Gyergyóba. Szombaton reggeli után, nehéz búcsú után, a libáni tetőn keresztül menvén, érintve újból a zetelaki tározót, ami már láttunk, csak kifelejtettem, eljutottunk Vajdahunyadra. Hunyadiék vára csodálatosan szép, kezdik rendbe tenni, már sok része kész, és folyamatosan újítják fel. Érdemes volt kitérőt tenni érte. Innen Dévára mentünk, ahol a Böjte Csaba- féle gyermek otthon egyik házának emeletét kaptuk meg szállásnak. Vajdahunyad óta, hazáig szinte végig zuhogott, vagy esett, kis szünetekkel. Így a dévai vár megmászása elmaradt, amúgy ezt is építgetik, be van állványozva, lentről nem szép most. Inne pedig reggeli után ki- ki merre, hazafelé, illetve, akik még nem voltak Vajdahunyadon, visszamentek megnézni. (MNT, Kripic). Mi Szegeden megebédeltünk, egy klassz halázscsárdában, majd szakadó esőfelhőben hazajutottunk épségben, de fáradtan. Remélem mindenki legalább olyan jól érezte magát, mint én, és folytatása is lesz még! Akik pedig csak olvassák, és majd a képeket nézik, majd kedvet kapnak, és ők is elmennek Erdélybe, mert oda mindenkinek el kell mennie- szerintem. Egy csoda!
|