Lacetti klub fórum
2024. December 12. - 11:29:03 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13   Le

Szerző Téma: Szép tájak, finom ételek...  (Megtekintve 61956 alkalommal)
kathy
Teljes tag
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #90 Dátum: 2010. április 08. - 10:31:59 »

Gidy Apu kért egy kis beszámolót, hát belekezdek. Ígérem, nem lesz nagyon hosszú...
(Az izzó-csere még itthon volt Pesten, nem külhonban. Mekkmestert többet nem alkalmazzuk. Megnézem én azokat a csavarokat...)

Első nap aránylag gyorsan kiértünk. Trebicben ebédeltünk, ott randiztunk kőszegi barátainkkal. Trebic szép cseh városka, aránylag pici (a fő célpontunkhoz, Cesky Krumlovhoz képest.) Aztán még átmentünk kávézni Telcbe. Gyönyörű, nagy, árkádos főtér, pár kis utcával fűszerezve.
Késő délután megérkeztünk Jindrichuv Hradec-be, no az már nagyobb volt. Olyan élőbb városnak tűnt, laktak is benne népek. A szállás rendben volt, belvárosban, és olcsó is - ezt hívják mázlinak. Este írtam még ide a fórumba pár sort, akkor éppen esett a hó ;-). Másnap reggelre nagyrészt el is olvadt, sütött a napocska, és lelkesen mentünk várost nézni. Van egy jókora vár, ahol a White Lady is lakik (egy középkori várúr lánya, akit az apja bezárt a toronyba. Mióta meghalt szegény, visszajár kísérteni, és osztogat valami kása-szerű izét a látogatóknak, fehér ruhában...)

Délután elindultunk Cesky Krumlov felé, és útközben a szikrázó napsütés hirtelen hóeséssé változott megint. Mire odaértünk és elrendezkedtünk, abbahagyta és ismét kisütött a nap. Szokásos helyünkön laktunk (már vagy tizedszer), egy nagyon szép kis boltíves belvárosi lakásban, aminek az erkélye és az ablaka a folyóra és a krumlovi várra néz. A mellette levő lakást is kibéreltük a barátoknak, így könnyedén elfértünk nyolcan.

Végre kiengedve, az első kocsmában lányunknak sikerült pofára esni úgy két méterről, úgyhogy kis pánik után eltöltöttünk egy egész napot a cseh egészségügyben, 24 órás megfigyelésen. Alapvetően pozitív élmény volt (mármint azután, hogy kiderült: komoly baj nem történt a lánnyal - kis horzsolással és enyhe agyrázkódás-gyanúval megúsztuk az esetet). Amúgy a cseh egészségyügy több kilométerrel előttünk jár, mind a dolgozók lelkesedését és odafigyelését, mind az ellátást tekintve - pedig az ő fizetésükből csak huszonvalahány százalékot vonnak TB címén. Döbbenet.

Miután hazatértünk kis kórházi kiruccanásunkból, eltöltöttünk még két napot napsütésben sörözgetve, kocsmáról kocsmára járva, este cigányzenészeket hallgattunk örömzenélni a szemben levő cigány-kocsmában, és sétáltunk a középkori Krumlovban és a várban. Még mindig gyönyörű hely, ráadásul a várat őrző három medve közül az egyiket láttuk is egyszer. Pedig azt hittem, ilyenkor még alszanak... Vicces, hogy például a törzshelyünkön nagy öleléssel fogadott a szakács srác, aki mellékesen magyarul is tökéletesen beszél (valami magyar Duna-hajón szolgált éveken át). Jó, már tizenvalahány alkalommal jártam Krumlovban, és náluk mindig elköltöttünk néhány ebédet és vacsorát. Ott lehet a Világ Legjobb Pisztrángját enni és ott van a mézsör-lelőhely is.

Húsvét hétfőn felmentünk Prágába. Kissé hosszú volt az út, rövidebbre számítottunk. Nagyon jó helyen laktunk, a Vencel tértől 2 percre egy kisebb mellékutcában - óriási négyszobás lakásban. A helyhez és a lakás minőségéhez képest fillérekért... Ebben is szerencsénk volt. És egy napot gyalogoltunk Prágán át, végig szép időben. Jó, persze lecsúszott egy-két sör is, nem túl sok. A Károly hidat felújítják, az Aranycsinálók Utcájába viszont csak belépővel lehet bemenni - azannyuk'. Ja, és az elegáns, híres étteremben sikerült nyers rántott csirkehúst enni, háromszor annyiért, mint amennyibe a pisztráng kerül Krumlovban. Szóval Prága még mindig fura, tizenöt éven át ilyesmik miatt nem vágytam oda vissza. És most se nagyon fogok. Lacsi kedd délután vis****öpített minket Pestre, fél órás pihenéssel öt óra alatt értünk háztól házig. Nincs is messze Mosolyog.

Fotókat csináltam, ha netán majd felteszem a picasara a válogatást, akkor jelzem (persze ha érdekel Titeket). De Krumlovot egyszer meg kell nézni élőben Mosolyog. Vagy sokszor...
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 08. - 16:56:05 írta kathy » Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #91 Dátum: 2010. április 08. - 14:14:19 »

Kathy! Köszönjük a beszámolót, és persze a képekre is nagyon kíváncsiak vagyunk. Tedd fel, és szólj, ha kész, mert alig várjuk! (Remélem nemcsak én.) Vigyorog
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
kathy
Teljes tag

« Hozzászólás #92 Dátum: 2010. április 08. - 20:14:10 »

Ha valaki szeretné látni a fotókat, feltettem őket a netre. Szóljatok, és priviben átküldöm a webcímet (azért teljesen nyilvánossá nem szívesen tenném Vigyorog )
Naplózva
gatsy
Vén róka

Gat$y

« Hozzászólás #93 Dátum: 2010. április 27. - 13:20:10 »

Ma kaptam: http://www.gyereabalatonra.hu/balaton7/page.php?doc=28&opag=1
Elég jó programok vannak, lehet, elnézünk vmelyikre
Naplózva
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

1.4 16v LPG

« Hozzászólás #94 Dátum: 2010. április 30. - 03:57:35 »

Most hétvégén lesz: http://velenceito.info/ajanlo/iii-velencei-tavi-hal-vad-bor-es-palinkafesztival-agard/
Naplózva

06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes

1.4 16v LPG

« Hozzászólás #95 Dátum: 2010. Július 18. - 15:02:24 »

Tegnap kirándulni voltunk a Bakonyba,Bakonyszentlászlótól indultunk pontosabban Vinye vasútállomástól-Porva-Csesznek vasútállomásig.A táv KB 5-6km ami egy kis patak mentén található,a patakot 8-9szer keresztezi az út.A patakon való átkelésnek 2 módja van vagy az úton maradva a vízen átgázolva vagy a köveken kidőlt fákon való át kellés.Vissza fele vonattal mentünk (1 megálló),a vonat hídon ill 2 alagúton is át halad.Váltó cipő nem árt ill kullancs elleni védő spray.Csak ajánlani tudom remek túra és jó szórakozás is.
A túra hossza módosítható ez a táv egy túra útvonal közepe.
Naplózva

06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
Dani
Teljes tag

Lacetti 1.4 Elite WTCC HB + Chip tuning

« Hozzászólás #96 Dátum: 2010. Július 18. - 19:43:39 »

Ez jól hangzik, majd egy Lacsi-tali keretein belül megkísérelhetnénk ezt a túrát... Mosolyog

Én kedden barátnőmhöz megyek Telkibányára (Hidasnémeti és Sátoraljaújhely között a hegyek tetején), egyszer voltam már ott, festői a Zempléni táj. Aki errefele lakik, rengeteg túra útvonal, kisvonat és számos más érdekesség van, engem lenyűgözött ez a kis falu. Elmentünk túrázni és az erdőben egyszerűen a földről szedtük fel az ujjnyi nagyságú Hegyikristályokat, Ametisztet és egyéb köveket is lehet ott találni Mosolyog
Naplózva

gatsy
Vén róka

Gat$y

« Hozzászólás #97 Dátum: 2010. Július 19. - 13:31:44 »

Ez jól hangzik, majd egy Lacsi-tali keretein belül megkísérelhetnénk ezt a túrát... Mosolyog

Én kedden barátnőmhöz megyek Telkibányára (Hidasnémeti és Sátoraljaújhely között a hegyek tetején), egyszer voltam már ott, festői a Zempléni táj. Aki errefele lakik, rengeteg túra útvonal, kisvonat és számos más érdekesség van, engem lenyűgözött ez a kis falu. Elmentünk túrázni és az erdőben egyszerűen a földről szedtük fel az ujjnyi nagyságú Hegyikristályokat, Ametisztet és egyéb köveket is lehet ott találni Mosolyog
Mi tavaly ott nyaraltunk. Gyönyörű hely!
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #98 Dátum: 2010. Július 26. - 11:01:18 »

Erdélyben jártunk az LK Travel segítségével. Gyönyörű tájakon, változatos utakon járva, egy túrázós talit kialakítva voltunk együtt 9 napot. Rengeteg fotó készült, majd fel lesznek téve belőle később, ha majd kiválogatják őket, mert több ezer készült. A csapat tagjai a következők voltak: Akidobosék, Futapappék, Kripicék, Mostnemtomék Faragóék, LadiGidyék, és hétfőtől szombatig: Barotiék. A létszám 23 fő volt, ebből 3 kisgyerek volt. Finomakat ettünk, főleg Gyergyóban, ahol egy szakácszseni kápráztatott el minket, helyi specialitásaival. A legszebbeket említem csak meg, de az is sok volt. Kolozsvár templom, ahol éppen az áldás után a magyar, és székely himnuszra érkeztünk, ami könnyet csalogatott többünk szemébe. Voltunk a Tordai hasadékban, majd a világ örökség Torockó volt az első nap végén a szálláshelyünk. Töltött káposzta vacsorával. Majd tovább: Marosvásárhely Segesvár,  Csíkszereda., ahol 3 éjszakát töltöttünk. Hétfőn Tusnádfürdőn csatlakozott hozzánk Baroti cartárs is feleségével, és szombat estig velünk is maradtak. Kézdivásárhelynél felkapaszkodtunk a kápolnához, ahonnan beláttuk az egész csíki medencét. Majd fürödtünk (én is!) a Szt. Anna tóban, ahol aki nem volt a vízben, az ázott jobban, olyan esőt kaptunk, majd a mikor elállt, bejártuk a Mohos tőzeglápot, ami világ ritkaság. A tó, és a láp két egymás követő vulkán munkája volt ezer valahány éve. Másnap az ezer éves határnál voltunk Gyimesbükknél, majd jött Csíksomlyó. A következő napon Székelyudvarhely, Szejkefürdő (Orbán Balázs sírja, és 14 székelykapu), Farkaslaka (Tamási Áron sírja), Korond (ott sok pénzt lehet költeni csodálatos dolgokra. Igaz, MNT?), majd a Bucsin tetőn keresztül Gyergyóba mentünk, a következő 3 éjszakára. Klassz helünk volt, és itt volt a csúcs chéf is! Másnap vissza ki Parajdra, ki Szovátára fürödni a sós Medve tóba, ami fent tartja az embert, nem lehet elsüllyedni, annyira sós. Mi utána megnéztük még Szárhegyen a várkastélyt, majd Ditrón a csodálatos templomot, majd este összejött újra a nép a szálláson. Jött utána kedvencem, a Gyilkos tó, ami 2 óra alatt körbesétáltunk, majd lesétáltunk autóinkat a felső végében hagyva a Békás szorosba. A jó Isten, ezt biztosan jó kedvében alkotta, olyan csodálatos hely ez. Mónika okos ötletével, aki megdumált egy pécsi buszost, hogy a sofőröket vigye vissza fel a kocsikhoz, így nem kellett felkutyagolni, hanem hipp- hopp, már ott is voltunk a kocsiknál, és lementünk értük, majd elkocsikáztunk a Békási gáthoz, ami félelmetes alkotás, Majd haza Gyergyóba. Szombaton reggeli után, nehéz búcsú után, a libáni tetőn keresztül menvén, érintve újból a zetelaki tározót, ami már láttunk, csak kifelejtettem, eljutottunk Vajdahunyadra. Hunyadiék vára csodálatosan szép, kezdik rendbe tenni, már sok része kész, és folyamatosan újítják fel. Érdemes volt kitérőt tenni érte. Innen Dévára mentünk, ahol a Böjte Csaba- féle gyermek otthon egyik házának emeletét kaptuk meg szállásnak. Vajdahunyad óta, hazáig szinte végig zuhogott, vagy esett, kis szünetekkel. Így a dévai vár megmászása elmaradt, amúgy ezt is építgetik, be van állványozva, lentről nem szép most. Inne pedig reggeli után ki- ki merre, hazafelé, illetve, akik még nem voltak Vajdahunyadon, visszamentek megnézni. (MNT, Kripic). Mi Szegeden megebédeltünk, egy klassz halázscsárdában, majd szakadó esőfelhőben hazajutottunk épségben, de fáradtan. Remélem mindenki legalább olyan jól érezte magát, mint én, és folytatása is lesz még! Akik pedig csak olvassák, és majd a képeket nézik, majd kedvet kapnak, és ők is elmennek Erdélybe, mert oda mindenkinek el kell mennie- szerintem. Egy csoda!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
akidobos
Ezredes

Hatchback 1.4 Star

« Hozzászólás #99 Dátum: 2010. Július 30. - 16:21:55 »

Hú!!
Szilvi megcsinálta az Erdélyből hozott áfonyából a pálinkát!!!!!! Igaz nem koslattunk 98%-os szesz után, hogy aztán felöntsük vízzel, hanem akadt itthon egy üveg Finlandia Vodka....
CUPP!!! Mennyei Manna! Vigyorog
Még van, ha siettek, jut is
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #100 Dátum: 2010. Július 30. - 18:43:30 »

Hú!!
Szilvi megcsinálta az Erdélyből hozott áfonyából a pálinkát!!!!!! Igaz nem koslattunk 98%-os szesz után, hogy aztán felöntsük vízzel, hanem akadt itthon egy üveg Finlandia Vodka....
Mikor is jössz Pestre? Ne feledd betenni az üveget a kocsiba! Megkostolnám, ha már egyszer Erdélyben rossz társaságba kerültem, és elrontottatok.... Kacsint Vigyorog
Naplózva

akidobos
Ezredes

Hatchback 1.4 Star

« Hozzászólás #101 Dátum: 2010. Július 30. - 19:14:08 »

Hú!!
Mikor is jössz Pestre? Ne feledd betenni az üveget a kocsiba! Megkostolnám, ha már egyszer Erdélyben rossz társaságba kerültem, és elrontottatok.... Kacsint Vigyorog
Milyen rossz társaságról beszélsz??
Az igaz, hogy én alkoholista vagyok, na de a többiek azért jófejek!! Vigyorog
Amúgy holnap este. Kacsint Majd kereslek! Mosolyog
Naplózva
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #102 Dátum: 2010. Július 30. - 19:21:56 »

Hú!!
Láttalak én már máshol is az asztal alatt. Vigyorog
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
akidobos
Ezredes

Hatchback 1.4 Star

« Hozzászólás #103 Dátum: 2010. Július 30. - 19:47:05 »

Hú!!
Láttalak én már máshol is az asztal alatt. Vigyorog
Ugye? Ugye?? Vigyorog Vigyorog
Naplózva
sebijoe
Ezredes

« Hozzászólás #104 Dátum: 2010. Július 30. - 20:33:24 »

Erdélyben jártunk Egy csoda!

Sok helyen jártam már ide is szeretnék eljutni, ez eddig kimaradt, de ami késik az nem múlik!
Naplózva

Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13   Fel

Ugrás: