Lacetti klub fórum
2024. November 01. - 15:40:51 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 36   Le

Szerző Téma: Ülések, kiegészítők, ketyerék  (Megtekintve 194983 alkalommal)
blende
Bejáratós
**
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #285 Dátum: 2010. Szeptember 03. - 11:10:13 »

34000 Ft az ára, de ennél találtam olcsóbban is.
Kíváncsi lennék. A leírás szerint mindent kiír. Persze jó lenne legalább angol felirattal. Épp hogy kv-t nem főz! Vigyorog
Ne dőlj be neki.
A Lacettiben nincs olyan érzékelő, ami az átfolyó üzemanyag mennyiségét mérné. Így ezek az adatok (különösen a pillanatnyi fogyasztás) csak valamilyen becsült érték lehet. Ezt max. a befecskendezési időkből lehetne kalkulálni, de mivel az üzemanyag nyomását sem tudja mérni az autó (szintén érzékelő hiányában) ennek sem lenne szoros kapcsolata a valós értékkel.

Fogyasztást mérni pedig a tankból elfogyó üzemanyag alapján? He Vigyorog Vigyorog
Különösen a Lacsi üzemanyagszint jelzőjének ismeretében. Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Max. azt tudhatja, hogy megadod neki, szerinted mennyit fogyaszt az autód (átlagosan), és ez alapján kalkulál.
Na ez meg pont nem ér semmit.

Ez nem olyan, mint amikor beleülsz egy Suzukiba, és motorfékkel gurulsz. Látod, hogy a pillanatnyi fogyasztás 0 L.
Amikor meg odalépsz neki, akkor kiírja, hogy 22. Vigyorog

Még a Captivában is (legalább is amelyiket én vezettem) csak időszakos fogyasztást írt ki a fedélzeti cucc. Pár percenként frissítette az adatot.

Ez meg nem igazán alkalmas arra, hogy megtanuld takarékosan vezetni a gépet. Ahhoz közvetlenül látnod kell, hogy egy-egy manőver (pl előzés) mennyi üzemanyagba kerül.

A többi adat meg csak egy pár napig érdekes.
Utána ráunsz. Kacsint

Persze, ezt én is tudom, hogy a fogyasztást nem méri túl hitelesen, de talán még mindig jobb, mint a telitankol-megy-telitankol módszernél. Főleg ha éppen a megfelelő etanol-benzin arányával kísérletezik az ember. De pl. a hibakód olvasásra-kiütésre már magában megérné. Nem is beszélve a hőmérőről! Vigyorog
Őszintém bevallom, hogy csak az a randa lyuk zavar a műszerfalon. 34000-ért nem megéri betömetni?He Vigyorog Kacsint
Naplózva
Döme
Ezredes

Daewoo Nubira 1.6 SX Sedan designed by pininfarina

« Hozzászólás #286 Dátum: 2010. Szeptember 03. - 13:22:01 »

Kíváncsi lennék. A leírás szerint mindent kiír. Persze jó lenne legalább angol felirattal. Épp hogy kv-t nem főz! Vigyorog
Ne dőlj be neki.
A Lacettiben nincs olyan érzékelő, ami az átfolyó üzemanyag mennyiségét mérné. Így ezek az adatok (különösen a pillanatnyi fogyasztás) csak valamilyen becsült érték lehet. Ezt max. a befecskendezési időkből lehetne kalkulálni, de mivel az üzemanyag nyomását sem tudja mérni az autó (szintén érzékelő hiányában) ennek sem lenne szoros kapcsolata a valós értékkel.

Fogyasztást mérni pedig a tankból elfogyó üzemanyag alapján? He Vigyorog Vigyorog
Különösen a Lacsi üzemanyagszint jelzőjének ismeretében. Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Max. azt tudhatja, hogy megadod neki, szerinted mennyit fogyaszt az autód (átlagosan), és ez alapján kalkulál.

Ez nem olyan, mint amikor beleülsz egy Suzukiba, és motorfékkel gurulsz. Látod, hogy a pillanatnyi fogyasztás 0 L.

Még a Captivában is (legalább is amelyiket én vezettem) csak időszakos fogyasztást írt ki a fedélzeti cucc. Pár percenként frissítette az adatot.

Ez meg nem igazán alkalmas arra, hogy megtanuld takarékosan vezetni a gépet. Ahhoz közvetlenül látnod kell, hogy egy-egy manőver (pl előzés) mennyi üzemanyagba kerül.

Utána ráunsz. Kacsint

Persze, ezt én is tudom, hogy a fogyasztást nem méri túl hitelesen, de talán még mindig jobb, mint a telitankol-megy-telitankol módszernél. Főleg ha éppen a megfelelő etanol-benzin arányával kísérletezik az ember. De pl. a hibakód olvasásra-kiütésre már magában megérné. Nem is beszélve a hőmérőről! Vigyorog
Őszintém bevallom, hogy csak az a randa lyuk zavar a műszerfalon. 34000-ért nem megéri betömetni?He Vigyorog Kacsint

Vegyél 2 dines rádiót.  Kacsint
Naplózva
gatsy
Vén róka

Gat$y

« Hozzászólás #287 Dátum: 2010. Szeptember 03. - 13:27:38 »

Ne dőlj be neki.

Utána ráunsz. Kacsint

Én speciel örülök annak a lyuknak, marha sok minden elfér benne Kacsint
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #288 Dátum: 2010. Szeptember 04. - 14:14:05 »

Persze, ezt én is tudom, hogy a fogyasztást nem méri túl hitelesen, de talán még mindig jobb, mint a telitankol-megy-telitankol módszernél.[/quote]
Pedig nagy valószínűséggel pont olyan! Hiszen mint írtam a mi autóinkban nincsenek olyan érzékelők, amik a többi módszerhez kellenének.

Idézet
De pl. a hibakód olvasásra-kiütésre már magában megérné.
Ez ~16 e. Ft. (feltételezve, hogy megvan hozzá a hordozható számítógép és egy ingyenes program)

Idézet
Nem is beszélve a hőmérőről! Vigyorog
Ez meg megvan 5-6.000 Ft-ból.

Persze nem lebeszélni akarlak róla.
Csak ne legyenek illúzióid a cuccról.

De ha megveszed, és beépíted szívesen megnézzük működés közben!! Vigyorog
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #289 Dátum: 2010. Szeptember 04. - 14:32:20 »

Stocz:De ha megveszed, és beépíted szívesen megnézzük működés közben!! Vigyorog

De addig is tanuld az oroszt, és a cyrill betüket! A fedélzeti gyári computerek se tudnak mindent kiírni, de valóban addig érdekes csak még újdonság, később csak nagy ritkán kapcsolgatja az ember, ha egyáltalán érdekli még. Külső hőmérőt lehet fillérekért venni, az jó, a fogyasztás meg olyan, amilyen, a kiíró szerint úgysem fogod a gázt nyomni, vagy simogatni. A buszon van ilyen, játszottunk is vele néhány napig. Azóta már el is felejtettem, hogy kell használni. De tudom, hogy induláskor 200-at evett, guruláskor meg semmit se, az átlagot meg tankolásból lehet csak számítani úgyis. Sok pénzt, utánjárást szerintem nem ér, de az legyen a Te dolgod, döntésed!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #290 Dátum: 2010. Szeptember 19. - 17:35:13 »

Elkezdett politizálni az ülésem. Ha balra kanyarodok nyikorog-nyöszörög, ha jobbra, akkor nem He
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #291 Dátum: 2010. Szeptember 19. - 17:36:00 »

Elkezdett politizálni az ülésem. Ha balra kanyarodok nyikorog-nyöszörög, ha jobbra, akkor nem He
Le kéne fogyni. Vigyorog Kacsint
Naplózva

LPG
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #292 Dátum: 2010. Szeptember 19. - 17:51:17 »

Az lehet, de azért nem vagyok olyan súlyos egyéniség, hogy 24ezer km után így kelljen nyöszörögnie.
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #293 Dátum: 2010. Szeptember 19. - 19:12:39 »

Az lehet, de azért nem vagyok olyan súlyos egyéniség, hogy 24ezer km után így kelljen nyöszörögnie.
Húzd meg a tartó csavarokat, és pattintsd helyére a műanyag dolgokat, esetleg kend meg, és van esélyed arra, hogy nem fog politikai állást foglalni. Ha ez beválik, akkor a jutalmam: ..., de hisz' tudod!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Krisz
Ezredes

1.4 16v STAR AC HB

« Hozzászólás #294 Dátum: 2010. Október 23. - 20:35:11 »

Peremes hótálca!Kabe az enyém is ilyesmi! http://www.expressz.hu/auto/alkatresz/szemelyauto/egyeb/hirdetes-15358143/
Naplózva

06 70/22 11 222
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #295 Dátum: 2010. Október 23. - 23:16:55 »

Mármint Diabló.....   Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Krisz
Ezredes

1.4 16v STAR AC HB

« Hozzászólás #296 Dátum: 2010. Október 24. - 05:11:53 »

Kabe=Diablo. Vigyorog
Naplózva

06 70/22 11 222
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #297 Dátum: 2010. Október 24. - 10:34:27 »

Így van Kacsint Egyébként köszi, ha jól láttam a riderauto csinálja.
Naplózva
tamas73
Friss hús
*

« Hozzászólás #298 Dátum: 2010. Október 27. - 12:03:58 »

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy valakinek van-e 2006-os 1.6-os Elite SW üléshuzathoz szabásmintája? A vaterán  "http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=182969084" találtam egy huzatos-t (Mátészalka) aki 10 eFt-ért megcsinálja, de nincs szabásmintája, csak 2008-as és az állítólag másabb.
Ha nincs akkor majd leméregetem, amit kér, csak gondoltam egyszerűbb lenne ha van minta.
A másik megoldás, ha másnak is szüksége lenne rá és Mátészalka közelében lakik a huzatos levenné róla a méreteket.
Tehát, ha van valaki aki 2006-os Elite SW-el rendelkezik Mátészalka közelében és tudna segíteni azt nagyon megköszönném. 

Előre is köszi: Tamás
Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #299 Dátum: 2010. Október 27. - 13:58:40 »

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy valakinek van-e 2006-os 1.6-os Elite SW üléshuzathoz szabásmintája? A vaterán  "http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=182969084" találtam egy huzatos-t (Mátészalka) aki 10 eFt-ért megcsinálja, de nincs szabásmintája, csak 2008-as és az állítólag másabb.
Ha nincs akkor majd leméregetem, amit kér, csak gondoltam egyszerűbb lenne ha van minta.
A másik megoldás, ha másnak is szüksége lenne rá és Mátészalka közelében lakik a huzatos levenné róla a méreteket.
Tehát, ha van valaki aki 2006-os Elite SW-el rendelkezik Mátészalka közelében és tudna segíteni azt nagyon megköszönném. 

Előre is köszi: Tamás
Szerintem csak egyfajta ülés van. Nem volt változtatás rajta. Max. annyi, hogy van amelyikben hátul van könyöklő.
Ez meg nem évjárattól, hanem felszereltség szinttől függ.
Naplózva

LPG
Oldalak: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 36   Fel

Ugrás: