34000 Ft az ára, de ennél találtam olcsóbban is.
Kíváncsi lennék. A leírás szerint mindent kiír. Persze jó lenne legalább angol felirattal. Épp hogy kv-t nem főz!
Ne dőlj be neki.
A Lacettiben nincs olyan érzékelő, ami az átfolyó üzemanyag mennyiségét mérné. Így ezek az adatok (különösen a pillanatnyi fogyasztás) csak valamilyen becsült érték lehet. Ezt max. a befecskendezési időkből lehetne kalkulálni, de mivel az üzemanyag nyomását sem tudja mérni az autó (szintén érzékelő hiányában) ennek sem lenne szoros kapcsolata a valós értékkel.
Fogyasztást mérni pedig a tankból elfogyó üzemanyag alapján?
Különösen a Lacsi üzemanyagszint jelzőjének ismeretében.
Max. azt tudhatja, hogy megadod neki, szerinted mennyit fogyaszt az autód (átlagosan), és ez alapján kalkulál.
Na ez meg pont nem ér semmit.
Ez nem olyan, mint amikor beleülsz egy Suzukiba, és motorfékkel gurulsz. Látod, hogy a pillanatnyi fogyasztás 0 L.
Amikor meg odalépsz neki, akkor kiírja, hogy 22.
Még a Captivában is (legalább is amelyiket én vezettem) csak időszakos fogyasztást írt ki a fedélzeti cucc. Pár percenként frissítette az adatot.
Ez meg nem igazán alkalmas arra, hogy megtanuld takarékosan vezetni a gépet. Ahhoz közvetlenül látnod kell, hogy egy-egy manőver (pl előzés) mennyi üzemanyagba kerül.
A többi adat meg csak egy pár napig érdekes.
Utána ráunsz.