Lacetti klub fórum
2024. November 01. - 23:40:13 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 36   Le

Szerző Téma: Ülések, kiegészítők, ketyerék  (Megtekintve 195115 alkalommal)
diablo77
Adminisztrátor
Törzstag
Nem elérhető Nem elérhető

Malibu (Lacetti sedan 1.6 16V Platinum+Radar+LPG)

« Hozzászólás #150 Dátum: 2009. április 23. - 14:23:38 »

Vagy parkoláskor, betolatáskor a jobb oldalit lefelé beállítva nagy segítség lehet.
Én mindig, mikor padka mellé kell beparkolom, akkor lefele állítom az aktuális tükröt (ahogy a vezetéstechnikai tréningen tanultam), azóta nem is lett defektem az éles járdaszegélytől.
Ez már az 1990-ben újonnan kiadott 7-es BMW-n automatikusan ment, ha hátramenetbe kapcsoltál. Azóta majd 20 év telt el, tehát nem új fejlesztés, elvileg betehtnék már a népautókba is ezt az elektronikát.
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #151 Dátum: 2009. április 23. - 15:35:30 »

Vagy parkoláskor, betolatáskor a jobb oldalit lefelé beállítva nagy segítség lehet.
Én mindig, mikor padka mellé kell beparkolom, akkor lefele állítom az aktuális tükröt (ahogy a vezetéstechnikai tréningen tanultam), azóta nem is lett defektem az éles járdaszegélytől.
Ez már az 1990-ben újonnan kiadott 7-es BMW-n automatikusan ment, ha hátramenetbe kapcsoltál. Azóta majd 20 év telt el, tehát nem új fejlesztés, elvileg betehtnék már a népautókba is ezt az elektronikát.
Na ezt én is hiányolom belőle, mert amikor az ember be akar állni két autó közé hátramenetben, akkor kismillió figyelnivalója van, nemhogy még a tükröt is birizgálja!
Azokról a kedves autóstársakról nem is beszélnék, akiknek annyi rutinjuk sincs a forgalomban, hogy ha az előttük kitett indexszel jobbra lehúzódó, fékező autós seggébe ne bújjanak bele! Sőt, még méltatlankodnak is, hogy tolatniuk, vagy kerülniük kell!
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
Shark
Teljes tag

« Hozzászólás #152 Dátum: 2009. április 24. - 14:45:23 »

Tükörrel nekem egyetlen problémám volt (illetve van is, mivel lusta voltam még megcsináltatni):
Egyik reggelen azt vettem észre, hogy a jobb oldali visszapillantó tükörüvege függőlegesen kettérepedt. Nem jött nekem senki, semmi más sérelmi nyom nem volt az autón. Szerintem nem bírta a téli hőingadozásokat.

Másnál is volt hasonló tapasztalat?
Naplózva
sebijoe
Ezredes

« Hozzászólás #153 Dátum: 2009. április 24. - 16:17:08 »

Tükörrel nekem egyetlen problémám volt (illetve van is, mivel lusta voltam még megcsináltatni):
Egyik reggelen azt vettem észre, hogy a jobb oldali visszapillantó tükörüvege függőlegesen kettérepedt. Nem jött nekem senki, semmi más sérelmi nyom nem volt az autón. Szerintem nem bírta a téli hőingadozásokat.

Garázsban tartod az autót, mert ha nem akkor ki akarták szedni valószínüleg akkor törhetett el. Nem jellemző, hogy eltörjön.
Naplózva

Pittike
Vén róka

« Hozzászólás #154 Dátum: 2009. április 24. - 20:18:36 »

Garázsban tartod az autót, mert ha nem akkor ki akarták szedni valószínüleg akkor törhetett el. Nem jellemző, hogy eltörjön.

Így van, egyértelmű. Valakinek kellett egy tükör. Csak nem tudta pontosan hogy kell kipattintani...
Naplózva

Pittike
Shark
Teljes tag

« Hozzászólás #155 Dátum: 2009. április 24. - 20:21:52 »

Utcán állok vele, de kb 5m-re az erkélyünktől, lámpa alatt. Itt nem jellemző, hogy hozzányúlkálnának az autóhoz. Nameg kinek kellene egy lacetti jobboldali visszapillantó tükör?
Ezért tartom furcsának...
Naplózva
Pittike
Vén róka

« Hozzászólás #156 Dátum: 2009. április 24. - 20:40:02 »

Azért kell nekik, mert 6000,-Ft a tükörlap, de nem is ez a probléma hanem, hogy még a válság előtt sem volt raktáron a márkaszervizeknek, most meg gondolom még egy H7-es izzójuk sincs, és napokat kell rá várni.

Kipattintani viszont egy mozdulat, és kb. 2mp. Egyszerűbb, mint egy napig dolgozni a 6000,-Ft-ért... Ez van, ez ma Mo. Nekünk régen a G Astráról lecsavarozták az első lökhárítót éjszaka a Kerepesi úton a Michelin Hungária és a mostani Aréna Pláza (akkor még nem volt) között... Két Lacsinkat meg 2 héten belül törtek fel a III. kerületben egy utcában. Egyik alkalommal 1 éjszaka 8 egymás melletti autót törtek fel, és az sem zavart senkit egy csendes környéken, hogy a nyolc autóból kb. négynek üvöltött a riasztója is mindeközben, amíg ők szétbarmolták a rádiót meg a középkonzolt (mert kiszedni nem tudták a hülyék!). Még megreggelizni is volt idejük, a szendvics maradványát meg a zacsit bennehagyták nekünk a kocsiban.
Naplózva

Pittike
Shark
Teljes tag

« Hozzászólás #157 Dátum: 2009. április 25. - 11:08:49 »

Hogy a topicnál maradjunk, néhány kiegészitő. (Megpróbálom csatolni a képet)
Sportosított pedál, és a küszöbön króm díszléc.
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #158 Dátum: 2009. április 25. - 16:03:25 »

Hogy a topicnál maradjunk, néhány kiegészitő. (Megpróbálom csatolni a képet)
Sportosított pedál, és a küszöbön króm díszléc.
Shark! Bírod a kritikát? Ha nem, akkor ne olvasd tovább!
De, hogy tudod összeegyeztetni, hogy minden francot felraksz a kocsidra, ami emeli szépségét, és ezek után a bőrkormányra felteszel egy irtó ronda kormányvédőt. Legalább ne látszana a fotón, akkor nem tudnánk róla, de így szerintem szörnyű! (Igyekeztem szalonképesen leírni a megdöbbenésemet.)
A pedálok, küszöbvédők nem is látszanak általában, de a kormány meg mindig. Még jó, hogy nem rózsaszínű bolyhos, mert az még ocsmányabb lenne.
Ha megbántottalak ezzel a szöveggel, ne haragúdj, nem az volt a szándékom, de muszáj volt a kiakadásomat megírnom. Bocsika!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Shark
Teljes tag

« Hozzászólás #159 Dátum: 2009. április 25. - 16:39:02 »

Vigyorog  Dehogy bántottál meg!

Átmenetileg tettem rá. Még valami megoldást keresek. A kormányom körbe kirepedezett, és olyan, mintha karcolná a kezemet vezetés közben folyamatosan. Nemtudom mitől van ez, de nagyon zavart. A napokban raktam rá ezt a kormányvédőt, amíg nem eszelek ki valamit.
Egyébként sokkal kényelmesebb a fogása. Biztonságosabban érzem ezzel a kormányzást, és könnyebb tekerni is a kormányt.

Valószínűleg kormánycsere lesz, vagy belerakatok valami minőségi sportkormányt. Ezt a két megoldást tudom elképzelni...

Naplózva
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #160 Dátum: 2009. április 25. - 16:43:06 »

Átmenetileg tettem rá. Még valami megoldást keresek. A kormányom körbe kirepedezett, és olyan, mintha karcolná a kezemet vezetés közben folyamatosan. Nemtudom mitől van ez, de nagyon zavart. A napokban raktam rá ezt a kormányvédőt, amíg nem eszelek ki valamit.
Egyébként sokkal kényelmesebb a fogása. Biztonságosabban érzem ezzel a kormányzást, és könnyebb tekerni is a kormányt.

Valószínűleg kormánycsere lesz, vagy belerakatok valami minőségi sportkormányt. Ezt a két megoldást tudom elképzelni...

Bőröztesd át.
Naplózva

LPG
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #161 Dátum: 2009. április 25. - 16:56:25 »

Ha garis cseréltesd ki! Ha nem, akkor az jó, amit Jani ajánlott. A sportkormány nem jó ötlet, mert oda lesz a légzsák, ami remélhetőleg felesleges marad, de, ha mégsem, akkor megmenti az életed! Ezt ne hagyd ki a számításból! Örülök, hogy nincs sértödés, ne is legyen soha! Vigyorog
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #162 Dátum: 2009. Május 11. - 07:38:55 »

OK.
A "gond" az, hogy én nem a két végére akarom berakni a pöcköket. Ott jól tart magától is, nincs szüksége segítségre.
Probléma a középső részen van, ott kellene segíteni "neki". Kijön a helyéről, 'kipúposodik'. Lehet, hogy a hátsó ablak terelőin segítene, de ezekből az egyik már megvált a társaságunktól. 

Majd csinálok róla képet (mármint az elsőről  Kacsint), mert ez így gondolom nehezen értelmezhető.
Eddig semmivel nem sikerült tartósan a helyén tartani. Túl vagyok egy pár fajta kétoldalas ragasztón, de eddig mindegyiket legyőzte.
A két végén sem marad meg, amikor huzogatod az ablakot... Mivel a spioler felső részén igancsak kicsinyke a perem, ha 1-2 mm-t lejjebb húzódik, már ki is jön a keretből.

Hidd el, a pöcök a két végén ezt a néhány mm-nyi mozgást is megakadályozza, így mindenféle egyéb beavatkozás nélkül a helyén marad a középső részen is. Nekem legalábbis műxik...
Na jó, hiszek neked. Kipróbálom, aztán majd kiderül.
Úgy néz ki, hogy igazad volt. Betettem a két végére, és azóta nem csúszik ki.
Kösz mindenkinek.
Naplózva
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #163 Dátum: 2009. Május 12. - 12:43:00 »

OK.
A "gond" az, hogy én nem a két végére akarom berakni a pöcköket. Ott jól tart magától is, nincs szüksége segítségre.
Probléma a középső részen van, ott kellene segíteni "neki". Kijön a helyéről, 'kipúposodik'. Lehet, hogy a hátsó ablak terelőin segítene, de ezekből az egyik már megvált a társaságunktól. 

Majd csinálok róla képet (mármint az elsőről  Kacsint), mert ez így gondolom nehezen értelmezhető.
Eddig semmivel nem sikerült tartósan a helyén tartani. Túl vagyok egy pár fajta kétoldalas ragasztón, de eddig mindegyiket legyőzte.
A két végén sem marad meg, amikor huzogatod az ablakot... Mivel a spioler felső részén igancsak kicsinyke a perem, ha 1-2 mm-t lejjebb húzódik, már ki is jön a keretből.

Hidd el, a pöcök a két végén ezt a néhány mm-nyi mozgást is megakadályozza, így mindenféle egyéb beavatkozás nélkül a helyén marad a középső részen is. Nekem legalábbis műxik...
Kösz mindenkinek.
Hmmmmm......Hitetlen Tamás!  Vigyorog
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #164 Dátum: 2009. Május 12. - 13:40:06 »

OK.

Kösz mindenkinek.
Hmmmmm......Hitetlen Tamás!  Vigyorog
Sztem te kötözködsz velem!  Vigyorog Vigyorog
Naplózva
Oldalak: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 36   Fel

Ugrás: