Stocz
|
|
« Hozzászólás #135 Dátum: 2009. április 12. - 14:48:42 » |
|
Tehát a probléma:
A gáz az, hogy így pont nem látszik, mekkora a pereme a légterelőnek. Lehet, hogy túl kicsi és ezést bújik ki? Ez itt nem jöhetne ki, mert ha jó a légterelő (méretre), akkor meleg időben is éppen elég befeszíteni oda, hogy ne törjön el (legalábbis félti az ember, persze elég rugalmas). Erre nem lesz megfelelő megoldás a patent, hisz az csak annyit csinál, hogy megvezeti az ablakot, hogy a légterelő mellé, jó helyre csukódjon fel. Ezt is pont elég volt befeszíteni. A perem mérete meg nem lehet téma, mert egyáltalán nem szabadna megmozdulnia. Pláne nem centimétereket. Az ablakot szerintem nem kell megvezetni. Az csak a jó helyre tud felmenni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #136 Dátum: 2009. április 12. - 14:51:52 » |
|
OK. A "gond" az, hogy én nem a két végére akarom berakni a pöcköket. Ott jól tart magától is, nincs szüksége segítségre. Probléma a középső részen van, ott kellene segíteni "neki". Kijön a helyéről, 'kipúposodik'. Lehet, hogy a hátsó ablak terelőin segítene, de ezekből az egyik már megvált a társaságunktól. Majd csinálok róla képet (mármint az elsőről ), mert ez így gondolom nehezen értelmezhető. Eddig semmivel nem sikerült tartósan a helyén tartani. Túl vagyok egy pár fajta kétoldalas ragasztón, de eddig mindegyiket legyőzte. A két végén sem marad meg, amikor huzogatod az ablakot... Mivel a spioler felső részén igancsak kicsinyke a perem, ha 1-2 mm-t lejjebb húzódik, már ki is jön a keretből. Hidd el, a pöcök a két végén ezt a néhány mm-nyi mozgást is megakadályozza, így mindenféle egyéb beavatkozás nélkül a helyén marad a középső részen is. Nekem legalábbis műxik... Na jó, hiszek neked. Kipróbálom, aztán majd kiderül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #137 Dátum: 2009. április 12. - 16:08:46 » |
|
Kripicnek igaza van, nekem is úgy lett jó, igaz nem én bűvöltem be, hanem a Főszerelő Úr, vagyis LadLac. Köszönet érte.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #138 Dátum: 2009. április 12. - 17:44:27 » |
|
Tehát a probléma:
A gáz az, hogy így pont nem látszik, mekkora a pereme a légterelőnek. Lehet, hogy túl kicsi és ezést bújik ki? Ez itt nem jöhetne ki, mert ha jó a légterelő (méretre), akkor meleg időben is éppen elég befeszíteni oda, hogy ne törjön el (legalábbis félti az ember, persze elég rugalmas). Erre nem lesz megfelelő megoldás a patent, hisz az csak annyit csinál, hogy megvezeti az ablakot, hogy a légterelő mellé, jó helyre csukódjon fel. Ezt is pont elég volt befeszíteni. A perem mérete meg nem lehet téma, mert egyáltalán nem szabadna megmozdulnia. Pláne nem centimétereket. Az ablakot szerintem nem kell megvezetni. Az csak a jó helyre tud felmenni. Ez így nem igaz, mert ha lötyög a keretben a légterelő, felcsukáskor az ablak nekiütközhet és törik a légterelő. Pláne nagyobb sebességnél, ahol az ablak a külső kisebb nyomás miatt (gyorsabb levegő=kisebb nyomás) kissé kijebb jön. Sok japán autón pont ezen okból van egy kis műanyag terelődarab. Sok törés emiatt történt már.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. április 12. - 17:47:16 írta cápaFeri »
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #139 Dátum: 2009. április 14. - 08:36:11 » |
|
Tehát a probléma:
A gáz az, hogy így pont nem látszik, mekkora a pereme a légterelőnek. Lehet, hogy túl kicsi és ezést bújik ki? Ez itt nem jöhetne ki, mert ha jó a légterelő (méretre), akkor meleg időben is éppen elég befeszíteni oda, hogy ne törjön el (legalábbis félti az ember, persze elég rugalmas). Erre nem lesz megfelelő megoldás a patent, hisz az csak annyit csinál, hogy megvezeti az ablakot, hogy a légterelő mellé, jó helyre csukódjon fel. Ezt is pont elég volt befeszíteni. A perem mérete meg nem lehet téma, mert egyáltalán nem szabadna megmozdulnia. Pláne nem centimétereket. Az ablakot szerintem nem kell megvezetni. Az csak a jó helyre tud felmenni. Ez így nem igaz, mert ha lötyög a keretben a légterelő, felcsukáskor az ablak nekiütközhet és törik a légterelő. Pláne nagyobb sebességnél, ahol az ablak a külső kisebb nyomás miatt (gyorsabb levegő=kisebb nyomás) kissé kijebb jön. Sok japán autón pont ezen okból van egy kis műanyag terelődarab. Sok törés emiatt történt már. OK. Végig külön hajóban eveztünk. Én végig a felső sínben gondolkodtam, Te meg az oldalát mondtad. Így nyilván elbeszéltünk egymás mellett. Szerencsére soha nem akadt bele az ablak a légterelőbe. Az oldalsó részeken, ahol ez felmerülhetett volna mindig jó pozícióban állt. Nagy sebességnél meg soha nincs lehúzva. Arra ott a szellőzés/légkondi . Nem szeretem a zajt/huzatot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shark
|
|
« Hozzászólás #140 Dátum: 2009. április 14. - 20:17:36 » |
|
Mai újításom az autón: Króm küszöbvédő. Lacettire gyártott, 2 oldalú 3M ragasztóval ellátva. Csak szimplán fel kell ragasztani a műanyag küszöbre. És elég szép is! Vaterázni lehet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #141 Dátum: 2009. április 15. - 06:46:29 » |
|
Mai újításom az autón: Króm küszöbvédő. Lacettire gyártott, 2 oldalú 3M ragasztóval ellátva. Csak szimplán fel kell ragasztani a műanyag küszöbre. És elég szép is! Vaterázni lehet. Egy fényképet feldobhatnál róla.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
lacettibb
Friss hús
Nem elérhető
sw 2.0 dízel Platinum
|
|
« Hozzászólás #142 Dátum: 2009. április 21. - 13:24:04 » |
|
Jobboldali tükörmozgató motor nem vitte a föl-le mozgatást. A szervízben szétszedték a tükröt és rájöttek, hogy a hiba orvoslása csak a teljes tükör cseréjével lehetséges. Természetesen az új tükröt majd fényezni is kell. Nem is tudom mennyibe kerülne, ha nem lenne gyaranciás a kocsim? Nem értem miért nem lehet bele venni egy ilyen mozgató egységet? Talán direkt megvetetik a garancián kívüliekkel az egészet?
|
|
|
Naplózva
|
Ne dobd a használt zoknid kifordítva a szennyestartóba!
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #143 Dátum: 2009. április 21. - 13:39:30 » |
|
Jobboldali tükörmozgató motor nem vitte a föl-le mozgatást. A szervízben szétszedték a tükröt és rájöttek, hogy a hiba orvoslása csak a teljes tükör cseréjével lehetséges. Természetesen az új tükröt majd fényezni is kell. Nem is tudom mennyibe kerülne, ha nem lenne gyaranciás a kocsim? Nem értem miért nem lehet bele venni egy ilyen mozgató egységet? Talán direkt megvetetik a garancián kívüliekkel az egészet?
Egyáltalán mi a fene tud elromlani egy olyan szerkezeten amit szinte nem is használ az ember. Én utoljára 4 évvel ezelőtt használtam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #144 Dátum: 2009. április 21. - 16:28:17 » |
|
Egyáltalán mi a fene tud elromlani egy olyan szerkezeten amit szinte nem is használ az ember. Én utoljára 4 évvel ezelőtt használtam. Arra nem gondoltál, hogy más is vezetheti azt az autót? Vagy parkoláskor, betolatáskor a jobb oldalit lefelé beállítva nagy segítség lehet. De nem kéne elromolnia! Amúgy az is lehet, hogy kontakt hibás, és egyszerűbb nekik cserélni, mint bibelődni a megoldással. LadLac tuti, hogy megcsinálná, nem cseréltetné, fényeztetné, hagyná ott a szervizben kedvencét. Szerintem...
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #145 Dátum: 2009. április 21. - 17:06:16 » |
|
Egyáltalán mi a fene tud elromlani egy olyan szerkezeten amit szinte nem is használ az ember. Én utoljára 4 évvel ezelőtt használtam. Arra nem gondoltál, hogy más is vezetheti azt az autót? Vagy parkoláskor, betolatáskor a jobb oldalit lefelé beállítva nagy segítség lehet. De nem kéne elromolnia! Amúgy az is lehet, hogy kontakt hibás, és egyszerűbb nekik cserélni, mint bibelődni a megoldással. LadLac tuti, hogy megcsinálná, nem cseréltetné, fényeztetné, hagyná ott a szervizben kedvencét. Szerintem... Garanciális autónál nem vacakolnak...
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #146 Dátum: 2009. április 21. - 17:59:37 » |
|
Egyáltalán mi a fene tud elromlani egy olyan szerkezeten amit szinte nem is használ az ember. Én utoljára 4 évvel ezelőtt használtam. Arra nem gondoltál, hogy más is vezetheti azt az autót? Vagy parkoláskor, betolatáskor a jobb oldalit lefelé beállítva nagy segítség lehet. De nem kéne elromolnia! Amúgy az is lehet, hogy kontakt hibás, és egyszerűbb nekik cserélni, mint bibelődni a megoldással. LadLac tuti, hogy megcsinálná, nem cseréltetné, fényeztetné, hagyná ott a szervizben kedvencét. Szerintem... Garanciális autónál nem vacakolnak... Szerintem a nem garanciálisnál sem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #147 Dátum: 2009. április 22. - 07:29:45 » |
|
Vagy parkoláskor, betolatáskor a jobb oldalit lefelé beállítva nagy segítség lehet.
Én mindig, mikor padka mellé kell beparkolom, akkor lefele állítom az aktuális tükröt (ahogy a vezetéstechnikai tréningen tanultam), azóta nem is lett defektem az éles járdaszegélytől.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
lacettibb
Friss hús
Nem elérhető
sw 2.0 dízel Platinum
|
|
« Hozzászólás #148 Dátum: 2009. április 22. - 11:52:25 » |
|
Egyáltalán mi a fene tud elromlani egy olyan szerkezeten amit szinte nem is használ az ember. Én utoljára 4 évvel ezelőtt használtam. Arra nem gondoltál, hogy más is vezetheti azt az autót? Vagy parkoláskor, betolatáskor a jobb oldalit lefelé beállítva nagy segítség lehet. De nem kéne elromolnia! Amúgy az is lehet, hogy kontakt hibás, és egyszerűbb nekik cserélni, mint bibelődni a megoldással. LadLac tuti, hogy megcsinálná, nem cseréltetné, fényeztetné, hagyná ott a szervizben kedvencét. Szerintem... Garanciális autónál nem vacakolnak... Szerintem a nem garanciálisnál sem. A tükör nem kontakthibás volt, mert a motorja ment a kapcsoláskor. Valami belső mechanikai hiba miatt nem ment. Egyébként azért kell cserélni az egészet, mert a szétszedéskor kiderült, hogy a motorjához kapcsolódó vezetékpár nem oldható a tükörben, hanem a vége valahol az ajtóban leledzik, tehát "az egészet kompletten kell leszedni, cserélni"! -Mondták a szerelők. Ha nem lenne garanciális, akkor én is biztosan szétszedtem volna, és talán fölleltem volna a hibáját.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. április 23. - 10:51:02 írta lacettibb »
|
Naplózva
|
|
|
|
lacettibb
Friss hús
Nem elérhető
sw 2.0 dízel Platinum
|
|
« Hozzászólás #149 Dátum: 2009. április 23. - 10:52:27 » |
|
Egyáltalán mi a fene tud elromlani egy olyan szerkezeten amit szinte nem is használ az ember. Én utoljára 4 évvel ezelőtt használtam. Arra nem gondoltál, hogy más is vezetheti azt az autót? Vagy parkoláskor, betolatáskor a jobb oldalit lefelé beállítva nagy segítség lehet. De nem kéne elromolnia! Amúgy az is lehet, hogy kontakt hibás, és egyszerűbb nekik cserélni, mint bibelődni a megoldással. LadLac tuti, hogy megcsinálná, nem cseréltetné, fényeztetné, hagyná ott a szervizben kedvencét. Szerintem... Garanciális autónál nem vacakolnak... Szerintem a nem garanciálisnál sem. A tükör nem kontakthibás volt, mert a motorja ment a kapcsoláskor. Valami belső mechanikai hiba miatt nem ment. Egyébként azért kell cserélni az egészet, mert a szétszedéskor kiderült, hogy a motorjához kapcsolódó vezetékpár nem oldható a tükörben, hanem a vége valahol az ajtóban leledzik, tehát "az egészet kompletten kell leszedni, cserélni"! -Mondták a szerelők. Ha nem lenne garanciális, akkor én is biztosan szétszedtem volna, és talán fölleltem volna a hibáját. Tegnap elmentem a kocsiért. Megcsinálták a tükröt. Fényezni nem kellett, mert ki tudták csrélni a megfelelő részt az eredetivel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|