Lacetti klub fórum
2024. November 01. - 07:26:55 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 36   Le

Szerző Téma: Ülések, kiegészítők, ketyerék  (Megtekintve 194844 alkalommal)
Jani
Kábelbarát
Törzstag
*
Nem elérhető Nem elérhető

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #375 Dátum: 2012. Május 26. - 18:17:17 »

Pedig minden ledes mèg a 3. fèklàmpa kis ègöit is kicserèltem.Este kèszitek kèpeket ès felrakom Mosolyog

Az izzókról nincs kép? Vagy egy link ahol vetted?
Naplózva

LPG
Secretknight
Friss hús
*

« Hozzászólás #376 Dátum: 2012. Május 27. - 07:13:57 »

Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 2012. Május 28. - 06:03:26 írta Secretknight » Naplózva
captainb
Kábelbarát
Törzstag
*

1.6 SW Elite - radarral!

« Hozzászólás #377 Dátum: 2012. Június 01. - 09:54:51 »

Ki kellene cserélnem a vezető ülést.
Kiülhettem... Érzem, hogy nem tart egyenesen a támla - kanyarokban a bal oldalra szinte kiesek belőle, míg a jobb oldal tök jó. Hosszabb utakon már zavaró, kényelmetlen... A bal oldalon egyértelműen áthatolt a szivacson a fém szerkezet, csak a huzat takarja. 
Kíváncsiskodnék a hozzáértőktől, hogy mennyire fájna a tárcámnak a csere - akár új akár, jó állapotú használt - akár a jelenlegi beszámításával?
Mivel látom, hogy jól elvagytok a törzsön, hozzáteszem, hogy egyenlőre nem konkrét vásárlási szándékról, hanem érdeklődésről van szó! Privátban is jöhet infó.
Köszi.
Ha a fém váz nincs elvetemedve törve akkor lehet külön szivacsot is cserélni.
Az nem rossz, ha lehet szivacsot cserélni, mert nekem a bal oldali deréktámasztó rész teljesen össze van törve (a szivacs).
Naplózva

Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #378 Dátum: 2012. Június 03. - 06:53:32 »

Mindegyik ülésnél (első/hátsó) lehet szivacsot cserélni.
Nem könnyű, de lehet.
Naplózva
Levi75
Teljes tag

SW Elite ACC 2,0d

« Hozzászólás #379 Dátum: 2012. Augusztus 06. - 10:39:12 »

Nem találtam jobb helyet ennek a témának, ezért írom ide. Csak egy kérdésem lenne, hogy mindenkinek folyamatosan "fűt" a két ülés közötti italtartó? Nekem főleg az alsó mélyedés klíma használat ellenére is legalább 40 fokos. Néha csodálkoztam is, hogy miért nem bír lehűlni a benne tartott ital, hát ezért. Gondolom valami szigetelési tervezési hiba van és a motor vagy a kipufogó melege oda kerül valamennyire. Tudtok erre valami megoldást, vagy tapasztaltátok ezt?
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #380 Dátum: 2012. Augusztus 06. - 12:21:46 »

Nem találtam jobb helyet ennek a témának, ezért írom ide. Csak egy kérdésem lenne, hogy mindenkinek folyamatosan "fűt" a két ülés közötti italtartó? Nekem főleg az alsó mélyedés klíma használat ellenére is legalább 40 fokos. Néha csodálkoztam is, hogy miért nem bír lehűlni a benne tartott ital, hát ezért. Gondolom valami szigetelési tervezési hiba van és a motor vagy a kipufogó melege oda kerül valamennyire. Tudtok erre valami megoldást, vagy tapasztaltátok ezt?

A részecskeszűrő fűt nálad,benzineseknél a katalizátor
Naplózva

70/4334431
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #381 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 15:47:51 »

A kipufogócső fölött megvan a hővédő lemez?
Mondjuk az enyém már le lett vágva, de így sem fűti a boxot. Igaz, ez benzines.
Naplózva
Levi75
Teljes tag

SW Elite ACC 2,0d

« Hozzászólás #382 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 21:04:11 »

A kipufogócső fölött megvan a hővédő lemez?
Mondjuk az enyém már le lett vágva, de így sem fűti a boxot. Igaz, ez benzines.
Elvileg megvan, bár még sosem néztem, de 7300 km óta nálam van és azóta nem piszkáltam hozzá. Egyébként nekem is az jutott eszembe, hogy ott tuti van hővédő, mégis meleg, ráadásul folyamatos országúti tempónál is melegít, pedig illene elvinnie a szélnek valamennyire a meleget. Bár ahogy ezek a mai kocsik tele vannak tömve mindennel lehet hogy a levegőnek már nincs is hely...  Mosolyog
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #383 Dátum: 2012. Augusztus 22. - 07:24:03 »

Újrafényeztem a két hátsó kilincset a múlt hónapban.
Most volt időm felrakni a képeket a galériába:
http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=408

A szükséges anyag durván 6000 Ft-ba került. Ez tartalmaz egy flakon műanyag alapozót, egy flakon kevert festéket, egy flakon lakkot és némi csiszoló papírt.

A szétszedésnél tartottam a műanyag alkatrészektől, és a félelemem be is igazolódott. A belső kilincset borító műanyag elemeknél 1-1 patent fül lett oda. Hiába tudtam a második szerelésénél, hogy hol vannak, merre kellene oldani őket. Csak nem jött össze. Mondjuk gondot tényleg nem okoz, a maradék is tökéletesen tartja őket.
Nagyobb félelmem volt a sarokelemek leszedése. Be is jöttek a negatív gondolatok. Az egyik oldalon "csak" az egyik patent tört el, a másik oldalon mind a kettő. Jellemző, hogy az egyik beletört patent pöcköt még fogóval sem lehetett kihúzni a foglalatból. Inkább törött - tőből.
Nagyon rideg, pici illeszkedő felületű patentokról van szó. Pótlásuk házilagosan történt, leírása a képeknél. Jól tartanak, nem volt velük gond. Simán bírták a Sziget fesztivál utasait is. Kacsint

A kilincseket teljesen szétszereltem, így kapták meg az új borítást:
- 1 réteg alapozó
- 3 réteg festék
- 2 réteg lakk

Festés előtt természetesen némi csiszolással készítettem elő a felületet. Érdekesség, hogy a csiszolás és alapozás ellenére volt egy rész, ahol a festék/lakk (már nem emlékszem melyik) felmarta egy picit a régi festéket. Újra csiszolás és ismételt alapozás után is ez volt a helyzet, így beletörődtem. Némi száradás után szinte teljesen kisimult ez a rész is, így esztétikai gondot nem okoz.

Beszerelés után szépen illeszkedett a környezetbe, nincs elütő árnyalata, csak egy kicsit fényesebb a környezeténél. Vigyorog
Egy szóval jó lett. Egy darabig kitart.
« Utoljára szerkesztve: 2012. Augusztus 22. - 10:04:18 írta Stocz » Naplózva
guszesz
Teljes tag

« Hozzászólás #384 Dátum: 2012. Augusztus 22. - 07:44:31 »

Újrafényeztem a két hátsó kilincset a múlt hónapban.
Most volt időm felrakni a képeket a galériába:
http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=408

A szükséges anyag durván 6000 Ft-ba került. Ez tartalmaz egy flakon műanyag alapozót, egy flakon kevert festéket, egy flakon lakkot és némi csiszoló papírt.

A szétszedésnél tartottam a műanyag alkatrészektől, és a félelemem be is igazolódott. A belső kilincset borító műanyag eleknél 1-1 patent fül lett oda. Hiába tudtam a második szerelésénél, hogy hol vannak, merre kellene oldani őket. Csak nem jött össze. Mondjuk gondot tényleg nem okoz, a maradék is tökéletesen tartja őket.
Nagyobb félelmem volt a sarokelemek leszedése. Be is jöttek a negatív gondolatok. Az egyik oldalon "csak" az egyik patent tört el, a másik oldalon mind a kettő. Jellemző, hogy az egyik beletört patent pöcköt még fogóval sem lehetett kihúzni a foglalatból. Inkább törött - tőből.
Nagyon rideg, pici illeszkedő felületű patentokról van szó. Pótlásuk házilagosan történt, leírása a képeknél. Jól tartanak, nem volt velük gond. Simán bírták a Sziget fesztivál utasait is. Kacsint

A kilincseket teljesen szétszereltem, így kapták meg az új borítást:
- 1 réteg alapozó
- 3 réteg festék
- 2 réteg lakk

Festés előtt természetesen némi csiszolással készítettem elő a felületet. Érdekesség, hogy a csiszolás és alapozás ellenére volt egy rész, ahol a festék/lakk (már nem emlékszem melyik) felmarta egy picit a régi festéket. Újra csiszolás és ismételt alapozás után is ez volt a helyzet, így beletörődtem. Némi száradás után szinte teljesen kisimult ez a rész is, így esztétikai gondot nem okoz.

Beszerelés után szépen illeszkedett a környezetbe, nincs elütő árnyalata, csak egy kicsit fényesebb a környezeténél. Vigyorog
Egy szóval jó lett. Egy darabig kitart.
Nagyon szép lett!  Kacsint Én is gondolkodom már egy ideje rajta ,hogy megpróbálom lefesteni ,csak ideáig még nem mertem hozzákezdeni. Megmondanád esetleg ,hogy milyen festéket használtál és ,hogy hol szerezted be?
Naplózva
Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #385 Dátum: 2012. Augusztus 22. - 10:02:52 »

A beszerzés helye:http://www.totallux.hu/
Bár színkód alapján keverik ki a festéket, a srác utána még majd egy órát (!) eljátszott az árnyalat tökéletes beállításával! (sikerült is neki  Mosolyog)
Közben megvolt a szakmai tanácsadás is (ezt nyilván külön honoráltam Kacsint)

Érdemes telefonálással kezdeni. Ott van-e a színkeverő srác, és ráér-e.
Naplózva
guszesz
Teljes tag

« Hozzászólás #386 Dátum: 2012. Augusztus 22. - 12:02:26 »

A beszerzés helye:http://www.totallux.hu/
Bár színkód alapján keverik ki a festéket, a srác utána még majd egy órát (!) eljátszott az árnyalat tökéletes beállításával! (sikerült is neki  Mosolyog)
Közben megvolt a szakmai tanácsadás is (ezt nyilván külön honoráltam Kacsint)

Érdemes telefonálással kezdeni. Ott van-e a színkeverő srác, és ráér-e.
Köszi az infót!
Naplózva
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #387 Dátum: 2012. November 04. - 11:40:18 »

sziasztok. tudja valaki mennyibe kerül az első szélvédő körüli gumi szigetelés cseréje? mert jobb oldalon az A oszlopnál egész hosszában elvált és zörög nagyobb sebességnél. pillanatragasztóval ragasztottam most vissza de nem tom meddig tart.
Naplózva
sebike
Törzstag
*

« Hozzászólás #388 Dátum: 2012. November 04. - 13:51:20 »

sziasztok. tudja valaki mennyibe kerül az első szélvédő körüli gumi szigetelés cseréje? mert jobb oldalon az A oszlopnál egész hosszában elvált és zörög nagyobb sebességnél. pillanatragasztóval ragasztottam most vissza de nem tom meddig tart.

ki kell venni a szélvédőt+13.000ft a keret
Naplózva

70/4334431
szediati
Teljes tag

« Hozzászólás #389 Dátum: 2012. November 04. - 15:03:46 »

Akkor marad a pillanatragaszto vagy a sziloplaszt
Naplózva
Oldalak: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 36   Fel

Ugrás: