CDX
Teljes tag

Nem elérhető
Nubira III 1.8 CDX
|
 |
« Hozzászólás #30 Dátum: 2008. Október 14. - 12:24:05 » |
|
Ma megtörtént az első futómű kopogási hibájának kiküszöbölése. A hiba okának, a toronycsapágyak ill. a gumikúpok kopását tartotta a mester. Az új toronycsapágy szett ára 26000ft. volt, gyári kivitelben. A szerelési díj 4000ft., a ráfordított munkaidő 2-ó., az eredmény tökéletes hangtalan futómű, még a régi kockaköves útfelületen is. Természetesen átvizsgálta a felfüggesztéseket, utánhúzott a csavarokon, ellenőrizte a szilentek állapotát. Nagy megkönyebbülés számomra,hogy ennyivel megoldódott a futómű probléma, ugyanis nem mertem a
kanyarokba se bemenni a szokásos lendületes tempóval, olyan hangok jöttek elülről, vagy talán már én féltem jobban a kelleténél. Ezzel a kocsival és a benne lévő 122 LE.-vel , igazán lehet lendületesen autózni. Bagolyra menet ill. jövet, csak vánszorogtam azon a csodálatos lendületes hegyi úton, igaz a nejem örült neki. Bocsi, de az elégedettség megnyujtotta a mondókámat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
 |
« Hozzászólás #31 Dátum: 2008. Október 16. - 08:16:31 » |
|
Alapkérdés: Átlagos használat mellett mennyi időnként érdemes/kell cserélni a lengéscsillapítókat?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #32 Dátum: 2008. Október 16. - 10:14:27 » |
|
Alapkérdés: Átlagos használat mellett mennyi időnként érdemes/kell cserélni a lengéscsillapítókat?
Nekem a Nubira I-esen eladáskor, 9 évesen, 11o ezer km-nél , még megfelelt, mert műszerrel ellenőrizték. Tehát, lehet, hogy normális használat mellett jó sokáig nem kell cserélni. Csak akkor, ha majd a mérésnél mondják, hogy itt a vége, jöhet a csere. Tehát nem az "érdemes" a lényeg, hanem a "kell", viszont akkor igen, mert viszi a stabilitást, és a gumikat is. Minden évben minimum kell ellenőrizni, sok helyen egyébként ingyenes a bemérés, vagy akkor amikor rendellenességet érez az ember, de akkor rögtön. Természetesen a csere mindig párban értendő, akkor is, ha az egyik még megfelel! Az elhasználódás függ, hogy mit fogott ki az ember, hogy vezet, milyen utakon, milyen terheléssel, stb.
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
 |
« Hozzászólás #33 Dátum: 2008. Október 16. - 10:51:50 » |
|
Az a2 taxitesztjében 150e.km bírtak ki
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #34 Dátum: 2008. Október 16. - 11:42:35 » |
|
Az a2 taxitesztjében 150e.km bírtak ki Nem találtam ezt a tesztet. El tudod küldeni a linkjét? Egyébként ahogy Gidy is írja, akkor kell cserélni, ha tönkremegy. És ez minden gépnél más és más. Az enyémen pl. már volt hátsó teló csere. Kopogtak, így hát mentek. Nem emlékszem pontosan, hogy hány Km-nél történt (a szervízkönyvet meg lusta vagyok elővenni), de még jóval 100 e. alatt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #35 Dátum: 2008. Október 16. - 12:07:22 » |
|
Az a2 taxitesztjében 150e.km bírtak ki Nem találtam ezt a tesztet. El tudod küldeni a linkjét? Egyébként ahogy Gidy is írja, akkor kell cserélni, ha tönkremegy. És ez minden gépnél más és más. Az enyémen pl. már volt hátsó teló csere. Kopogtak, így hát mentek. Nem emlékszem pontosan, hogy hány Km-nél történt (a szervízkönyvet meg lusta vagyok elővenni), de még jóval 100 e. alatt. Na szépen vagyunk, pont a főnök nem olvassa a fórumot! http://lacetti-klub.extra.hu/forum/index.php?topic=44.msg20482#msg20482
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
 |
« Hozzászólás #36 Dátum: 2008. Október 16. - 12:24:37 » |
|
Újságban olvastam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #37 Dátum: 2008. Október 18. - 12:20:09 » |
|
Az a2 taxitesztjében 150e.km bírtak ki Nem találtam ezt a tesztet. El tudod küldeni a linkjét? Egyébként ahogy Gidy is írja, akkor kell cserélni, ha tönkremegy. És ez minden gépnél más és más. Az enyémen pl. már volt hátsó teló csere. Kopogtak, így hát mentek. Nem emlékszem pontosan, hogy hány Km-nél történt (a szervízkönyvet meg lusta vagyok elővenni), de még jóval 100 e. alatt. Na szépen vagyunk, pont a főnök nem olvassa a fórumot! http://lacetti-klub.extra.hu/forum/index.php?topic=44.msg20482#msg20482Hát nem olvasok el minden topic-ot. Nincs rá idő  . Ami van, az elmegy a karbantartásra. De végül is pont ez a tematikus írogatás (és olvasgatás) lényege. Azt olvasod el, amit igazán fontosnak érzel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #38 Dátum: 2008. November 11. - 19:40:53 » |
|
Most, hogy megint kezd hűvösebb lenni, mikor átmegyek egy fekvőrendőrön nyöszörögnek a szilentek. Ezt csinálta tavaly is. 
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #39 Dátum: 2008. November 12. - 16:32:41 » |
|
Most, hogy megint kezd hűvösebb lenni, mikor átmegyek egy fekvőrendőrön nyöszörögnek a szilentek. Ezt csinálta tavaly is.  Nekem ezt csinálja új kora óta,fújd be wd-40-el akkor egy hétig csend lesz.A szervízben is így javították 
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #40 Dátum: 2008. November 19. - 17:35:12 » |
|
Ma kötelező szervízen be kellett állítani a futóművet. Az értékelő lap szerint (amit én nem értek) az összesített hiba 4,52 volt, ebből 3,96 a jobb oldali futóművön, ami a szerelő szerint sok. éreztem én, hogy valami nem igazán jó, de hosszú kihagyás után azt gondoltam, hogy csak a kezem felejt. Most viszont tényleg más.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
ladlac
|
 |
« Hozzászólás #41 Dátum: 2008. November 19. - 18:17:41 » |
|
Ma kötelező szervízen be kellett állítani a futóművet. Az értékelő lap szerint (amit én nem értek) az összesített hiba 4,52 volt, ebből 3,96 a jobb oldali futóművön, ami a szerelő szerint sok. éreztem én, hogy valami nem igazán jó, de hosszú kihagyás után azt gondoltam, hogy csak a kezem felejt. Most viszont tényleg más.
...csak most már ne add Apósod kezébe... 
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
tattoo
|
 |
« Hozzászólás #42 Dátum: 2008. November 21. - 20:10:51 » |
|
Sziasztok! Az ultetesrol akarok kerdezni...mennyire,hogyan,mennyiert erdemes?Ha meg van mennyire kopog utana futomu es mennyire raz az auto? A masik problemam:Eszre vettem,ha fekezek akkor az auto hullamozva lassit.Nem mindig jelentkezik ez a problema.Volt mar vkinek hasonlo tapasztalata...En a futomu beallitasra tippelek. Elore is thx
|
|
|
Naplózva
|
120-al fullra pakolva normál tempoval 6.8L/100----Padlóig nyomva-széttaposva 9L/100
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #43 Dátum: 2008. November 21. - 20:20:32 » |
|
Sziasztok! Az ultetesrol akarok kerdezni...mennyire,hogyan,mennyiert erdemes?Ha meg van mennyire kopog utana futomu es mennyire raz az auto? A masik problemam:Eszre vettem,ha fekezek akkor az auto hullamozva lassit.Nem mindig jelentkezik ez a problema.Volt mar vkinek hasonlo tapasztalata...En a futomu beallitasra tippelek. Elore is thx
Erről talán R*R cartárs és sbijoe tudna mit mondani. Hogy mennyiért? Azt nem tudom, én így vettem. Mennyire? Hogy ne verd szét az alját ezeken a remek utakon. Futóművem nem kopog és állítólag rendben van, viszont kellett most állítani, a jobb oldali volt ngyon csálé. Fékezéskor én azt éreztem, hogy az első két kerék szerteszét szeretne szaladni, néha eléggé meg kellett markolni a volánt.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
sebijoe
Vendég
|
 |
« Hozzászólás #44 Dátum: 2008. November 22. - 01:07:54 » |
|
Erről talán R*R cartárs és sbijoe tudna mit mondani. Hogy mennyiért? Azt nem tudom, én így vettem. Mennyire? Hogy ne verd szét az alját ezeken a remek utakon. Futóművem nem kopog és állítólag rendben van, viszont kellett most állítani, a jobb oldali volt ngyon csálé. Fékezéskor én azt éreztem, hogy az első két kerék szerteszét szeretne szaladni, néha eléggé meg kellett markolni a volánt. Az ültetésthez Apex vagy Eibach gyártmányú rugókat ajánlok max 35-40 mm-ig.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|