diablo77
|
|
« Hozzászólás #2820 Dátum: 2014. Március 16. - 13:43:29 » |
|
Hát nem bírtam ki. 200km megtétele után már csak a piros lámpa világított. Gondoltam, hogy ilyen rossz nem lehet a fogyasztás, de azért a kisördög bújkált bennem, így ma, 313,8km megtétele után teletankoltam gázzal. 24,42 liter ment bele. Ez 7,78 liter/100km gázból. Viszont így kiderült, hogy nagyon csal a szintjelző.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #2821 Dátum: 2014. Március 16. - 13:56:37 » |
|
Hát nem bírtam ki. 200km megtétele után már csak a piros lámpa világított. Gondoltam, hogy ilyen rossz nem lehet a fogyasztás, de azért a kisördög bújkált bennem, így ma, 313,8km megtétele után teletankoltam gázzal. 24,42 liter ment bele. Ez 7,78 liter/100km gázból. Viszont így kiderült, hogy nagyon csal a szintjelző. Én a szintjelzőre nem nagyon hagyatkozom. Nekem is 48L-es tartály van benne, de max 39L-t tudok belenyomni. Ez országúton 440 - 480Km-re elég biztosan. 400 Km krönyékén már tervezem a tankolást. De mostanság nekem is már "csak" ennyi a fogyim mint neked, visszavettem a lábamból rendesen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #2822 Dátum: 2014. Március 16. - 14:19:05 » |
|
Hát nem bírtam ki. 200km megtétele után már csak a piros lámpa világított. Gondoltam, hogy ilyen rossz nem lehet a fogyasztás, de azért a kisördög bújkált bennem, így ma, 313,8km megtétele után teletankoltam gázzal. 24,42 liter ment bele. Ez 7,78 liter/100km gázból. Viszont így kiderült, hogy nagyon csal a szintjelző. Valahol írtam erről, de azt hiszem, hogy amikor az autót elvitted tőlünk, mondtam is. A szintjelző csak!!! tájékoztató adatot ad, viszont lehet finomítani elektronikus úton. Ehhez az kell, hogy nagyjából infót kapjunk a kijelzés állapotáról, kb 100 km-ként jegyezve. Többek között erre is találódott ki a 2000 km-es garanciális ellenőrzés. Addig is gyűjteni kell a tapasztalatot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #2823 Dátum: 2014. Március 16. - 14:58:36 » |
|
Hát nem bírtam ki. 200km megtétele után már csak a piros lámpa világított. Gondoltam, hogy ilyen rossz nem lehet a fogyasztás, de azért a kisördög bújkált bennem, így ma, 313,8km megtétele után teletankoltam gázzal. 24,42 liter ment bele. Ez 7,78 liter/100km gázból. Viszont így kiderült, hogy nagyon csal a szintjelző. Valahol írtam erről, de azt hiszem, hogy amikor az autót elvitted tőlünk, mondtam is. A szintjelző csak!!! tájékoztató adatot ad, viszont lehet finomítani elektronikus úton. Ehhez az kell, hogy nagyjából infót kapjunk a kijelzés állapotáról, kb 100 km-ként jegyezve. Többek között erre is találódott ki a 2000 km-es garanciális ellenőrzés. Addig is gyűjteni kell a tapasztalatot. Tudom, emlékszem. Épp ezért most fel fogom írni, hogy mikor vált át az egyik jelzésről a másikra. MIndenesetre azért kicsit megijedtem, hogy nagy lesz a fogyasztás, de így már bátran fogom használni tovább is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #2824 Dátum: 2014. Március 16. - 15:03:56 » |
|
Hát nem bírtam ki. 200km megtétele után már csak a piros lámpa világított. Gondoltam, hogy ilyen rossz nem lehet a fogyasztás, de azért a kisördög bújkált bennem, így ma, 313,8km megtétele után teletankoltam gázzal. 24,42 liter ment bele. Ez 7,78 liter/100km gázból. Viszont így kiderült, hogy nagyon csal a szintjelző. Valahol írtam erről, de azt hiszem, hogy amikor az autót elvitted tőlünk, mondtam is. A szintjelző csak!!! tájékoztató adatot ad, viszont lehet finomítani elektronikus úton. Ehhez az kell, hogy nagyjából infót kapjunk a kijelzés állapotáról, kb 100 km-ként jegyezve. Többek között erre is találódott ki a 2000 km-es garanciális ellenőrzés. Addig is gyűjteni kell a tapasztalatot. Tudom, emlékszem. Épp ezért most fel fogom írni, hogy mikor vált át az egyik jelzésről a másikra. MIndenesetre azért kicsit megijedtem, hogy nagy lesz a fogyasztás, de így már bátran fogom használni tovább is. Igyekezzél addig használni a gázüzemet, míg magától át nem vált benzinre. Nem kell megijedni, elkezd sípolni a kapcsoló, de már akkor benzinnel fogsz menni. Csak megnyomod a kapcsolót és már el is hallgat. Így tudni fogod (meg majd ezáltal mi is), hogy mennyit lehet tankolni teli tankhoz. A fogyasztás is sokkal pontosabban számolható.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #2825 Dátum: 2014. Március 16. - 15:05:49 » |
|
Hát nem bírtam ki. 200km megtétele után már csak a piros lámpa világított. Gondoltam, hogy ilyen rossz nem lehet a fogyasztás, de azért a kisördög bújkált bennem, így ma, 313,8km megtétele után teletankoltam gázzal. 24,42 liter ment bele. Ez 7,78 liter/100km gázból. Viszont így kiderült, hogy nagyon csal a szintjelző. Valahol írtam erről, de azt hiszem, hogy amikor az autót elvitted tőlünk, mondtam is. A szintjelző csak!!! tájékoztató adatot ad, viszont lehet finomítani elektronikus úton. Ehhez az kell, hogy nagyjából infót kapjunk a kijelzés állapotáról, kb 100 km-ként jegyezve. Többek között erre is találódott ki a 2000 km-es garanciális ellenőrzés. Addig is gyűjteni kell a tapasztalatot. Tudom, emlékszem. Épp ezért most fel fogom írni, hogy mikor vált át az egyik jelzésről a másikra. MIndenesetre azért kicsit megijedtem, hogy nagy lesz a fogyasztás, de így már bátran fogom használni tovább is. Igyekezzél addig használni a gázüzemet, míg magától át nem vált benzinre. Nem kell megijedni, elkezd sípolni a kapcsoló, de már akkor benzinnel fogsz menni. Csak megnyomod a kapcsolót és már el is hallgat. Így tudni fogod (meg majd ezáltal mi is), hogy mennyit lehet tankolni teli tankhoz. A fogyasztás is sokkal pontosabban számolható. Most már így is fogok tenni, csak mivel épp a kút felé jártam (és az elkövetkező két hétben nem fogok), gondoltam teletankolom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomy61
|
|
« Hozzászólás #2826 Dátum: 2014. Március 16. - 15:10:36 » |
|
Hát nem bírtam ki. 200km megtétele után már csak a piros lámpa világított. Gondoltam, hogy ilyen rossz nem lehet a fogyasztás, de azért a kisördög bújkált bennem, így ma, 313,8km megtétele után teletankoltam gázzal. 24,42 liter ment bele. Ez 7,78 liter/100km gázból. Viszont így kiderült, hogy nagyon csal a szintjelző. Valahol írtam erről, de azt hiszem, hogy amikor az autót elvitted tőlünk, mondtam is. A szintjelző csak!!! tájékoztató adatot ad, viszont lehet finomítani elektronikus úton. Ehhez az kell, hogy nagyjából infót kapjunk a kijelzés állapotáról, kb 100 km-ként jegyezve. Többek között erre is találódott ki a 2000 km-es garanciális ellenőrzés. Addig is gyűjteni kell a tapasztalatot. Tudom, emlékszem. Épp ezért most fel fogom írni, hogy mikor vált át az egyik jelzésről a másikra. MIndenesetre azért kicsit megijedtem, hogy nagy lesz a fogyasztás, de így már bátran fogom használni tovább is. Igyekezzél addig használni a gázüzemet, míg magától át nem vált benzinre. Nem kell megijedni, elkezd sípolni a kapcsoló, de már akkor benzinnel fogsz menni. Csak megnyomod a kapcsolót és már el is hallgat. Így tudni fogod (meg majd ezáltal mi is), hogy mennyit lehet tankolni teli tankhoz. A fogyasztás is sokkal pontosabban számolható. Most már így is fogok tenni, csak mivel épp a kút felé jártam (és az elkövetkező két hétben nem fogok), gondoltam teletankolom. Értem, rendben.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #2827 Dátum: 2014. Március 18. - 18:38:25 » |
|
Első fogyi a nagy kerékkel, 10.6l. Ez 1 literrel több mint a gyári mérettel. Mondjuk most jobban is nyomtam neki valamiért.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #2829 Dátum: 2014. Március 19. - 01:03:31 » |
|
Váltóméret (185/60r15,215/40r17), max. 1-2 tizedet számít csak a fogyiban. Majd most normálisan megyek és meglátjuk mennyi az annyi.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #2830 Dátum: 2014. Március 19. - 23:37:40 » |
|
Váltóméret (185/60r15,215/40r17), max. 1-2 tizedet számít csak a fogyiban. Majd most normálisan megyek és meglátjuk mennyi az annyi. Akkor mit jelent nálad a "nagy kerék" kifejezés?
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #2831 Dátum: 2014. Március 19. - 23:44:06 » |
|
A 15-höz viszonyítva a 17-es nagy. Meg a plusz 3cm szélesség.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #2832 Dátum: 2014. Március 30. - 11:09:21 » |
|
Nos kifogyott a gáz, mentem 481,4 km-t 36,8 liter gázzal, ez 7,64 literes fogyasztás. Összesen eddig közel 800km-t mentem, mióta bent van a gázüzem. Eddig elégedett vagyok. A benzinfogyasztásról nem tudok mit mondani, mert negyed és fél közöttt volt félúton, mikor belekerült a gáz és most pont negyednél áll. Szóval nem lehetett sok az sem. Ezt a 481 km-t tíz nap alatt tettem meg, napi kb. 3km (de inkább kevesebb) tisztán benzines üzem ebből, tehát durván 450km a tiszta gázzal megtett távolság, ha jól számolom. Még így is csak 8,17 liter a gázfogyasztás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yeti
|
|
« Hozzászólás #2833 Dátum: 2014. Március 30. - 15:33:42 » |
|
Nos kifogyott a gáz, mentem 481,4 km-t 36,8 liter gázzal, ez 7,64 literes fogyasztás. Összesen eddig közel 800km-t mentem, mióta bent van a gázüzem. Eddig elégedett vagyok. A benzinfogyasztásról nem tudok mit mondani, mert negyed és fél közöttt volt félúton, mikor belekerült a gáz és most pont negyednél áll. Szóval nem lehetett sok az sem. Ezt a 481 km-t tíz nap alatt tettem meg, napi kb. 3km (de inkább kevesebb) tisztán benzines üzem ebből, tehát durván 450km a tiszta gázzal megtett távolság, ha jól számolom. Még így is csak 8,17 liter a gázfogyasztás. Első negyedév fogyasztása: 8791 megtett kilométer, 741 Liter üzemanyag, ez 8.43 L átlagfogyasztás. Ebben van 7.26 országúti nyugdíjas tempó, és 9.73 L/100Km autópálya is. A beletankolt összeget inkább le sem merem írni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #2834 Dátum: 2014. április 10. - 15:30:51 » |
|
Ismét kifogyott a gáz, már számítottam rá, mivel a munkahelyemre érkezve már 477km-t mutatott a számláló. Épp ezért munka után már készültem, hogy megyek Párkányba tankolni. 487km-nél (direkt figyeltem a ledeket, bár tudom, nem azt kellene ) kifogyott a nafta és átváltott benzinre. Sikerült tankolni 37,19 liter gázt, kicsit többet mint múltkor, de a távolság is picit több volt, így a fogyi 7,64 lett. Viszont ahogy átkapcsolt benzinre, lomhább lett az autó, jobban kellett taposni a gázt, hogy menjen. Ki érti ezt
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|