Fer962
|
|
« Hozzászólás #225 Dátum: 2008. Január 23. - 09:56:45 » |
|
Sziasztok!
Még bejáratós a gépem 2000 km körül járok vele. 10 literrel kezdtük vegyes üzemmódban, most 7,8 l körül tartok szintén vegyesben. Szerintetek ez még javulhat, vagy itt stabilizálódik a fogyasztás?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #226 Dátum: 2008. Január 23. - 09:58:54 » |
|
Sziasztok!
Még bejáratós a gépem 2000 km körül járok vele. 10 literrel kezdtük vegyes üzemmódban, most 7,8 l körül tartok szintén vegyesben. Szerintetek ez még javulhat, vagy itt stabilizálódik a fogyasztás?
Szia. Nekem 10e után csökkent a fogyim észrevehetően, de ez függ a használattól jelentősen.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Fer962
|
|
« Hozzászólás #227 Dátum: 2008. Január 23. - 10:04:11 » |
|
Szerinted a sport levegőszűrővel csökken valamennyit?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sz.gabor
Teljes tag
Nem elérhető
2.0 TCDi 16V
|
|
« Hozzászólás #228 Dátum: 2008. Január 23. - 10:45:24 » |
|
Szia! Nem fog csökkenni a fogyi sportlégszürővel sem. Csak böszmenagy szívóhangja lesz.(direktszürő) Ha sport betétet választod akkor nem lesz nagy hangja, de mosogathatod 5000-enként. A vezetési stílustól nagyon függ a fogyi. Ha sportosan is megáll 8-ban akkor megnyugodhatsz. Most én dieseles vagyok de eddig csak benzines autóim voltak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #229 Dátum: 2008. Január 23. - 11:44:57 » |
|
Szia! Nem fog csökkenni a fogyi sportlégszürővel sem. Csak böszmenagy szívóhangja lesz.(direktszürő) Ha sport betétet választod akkor nem lesz nagy hangja, de mosogathatod 5000-enként. A vezetési stílustól nagyon függ a fogyi. Ha sportosan is megáll 8-ban akkor megnyugodhatsz. Most én dieseles vagyok de eddig csak benzines autóim voltak. 10 000-ként. Legalább is a KN szűrőt így javasolják (1 000 000 mérföld garanciát vállal rá a gyártó: nem egy gagyi minőség!). Ha minden jól megy, hamarosan kedvezménnyel tudunk ezekből vásárolni (betétet és direktet is). Érdemes várni a beszerzéssel. Előbb-utóbb tapasztalat is lesz a fogyasztás/menettulajdonságok terén.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #230 Dátum: 2008. Január 23. - 14:36:10 » |
|
Szerintem kétoldalú dolog: 1 ha ugyanúgy nyomod neki, jobban megy, nem eszik többet. 2 ha kevésbé nyomod, úgy megy mint elötte, kevesebbet eszik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #231 Dátum: 2008. Január 23. - 17:06:35 » |
|
Fer962! Ha így lement a fogyid, örülj neki és ne légy telhetetlen! Ha ez állandóan csökkenne, a végén kutas lehetnél. Amúgy üdv itt a fórumban! 7,8 már jó!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #232 Dátum: 2008. Január 24. - 08:24:40 » |
|
No lassan kategorizálhatom a fogyasztást. Még mágikus számok is kerültek bele, valamiért vonzódok a 90-ekhez. Három fő kategória alakul ki, a benzinmennyiség minden esetben (lámpától lámpáig) 52 liter: Jó minőségű benzin (ÖMV), többségben vidék, autópálya: 690 km = 7,54/100km Normál használat (vegyesen város és vidék) és hőmérséklet, MOL-os szutyok:590 km = 8,81/100km Téli használat, gyakorlatilag állandó hideg motorral és MOL-os szutyokkal:490km = 10,61/100km Nem szeretem a telet!!!!! Hmmmm Tavasszal kilátogatok az első osztrák ÖMV kútig, azután meglátjuk! Gyakran nem mehetek, mert 100 km innen.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
sz.gabor
Teljes tag
Nem elérhető
2.0 TCDi 16V
|
|
« Hozzászólás #233 Dátum: 2008. Január 24. - 08:30:56 » |
|
Hát igen a jó minőségű benzin az jó. Én is észrevettem a volt benzines autómnál, ha kicsit drágább de jó benzint tankoltam akkor kevesebbet evett. Vagy ha úgy tetszik, több kilóméterre volt elég ugyanannyi lé. Még a gázolajossal még nem próbáltam ilyent. De biztos hogy abba is van valami különbség.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #234 Dátum: 2008. Január 24. - 08:36:17 » |
|
Hát igen a jó minőségű benzin az jó. Én is észrevettem a volt benzines autómnál, ha kicsit drágább de jó benzint tankoltam akkor kevesebbet evett. Vagy ha úgy tetszik, több kilóméterre volt elég ugyanannyi lé. Még a gázolajossal még nem próbáltam ilyent. De biztos hogy abba is van valami különbség.
Úgy hallottam, az Alpesi Diesel nagyon tuti a kocsikba. Legalább is ismerős Lagunája nagyon kedveli, kevesebbet eszik, csendesebben jár. Egy próbát megér!?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #235 Dátum: 2008. Január 24. - 08:38:19 » |
|
Én úgy gondolom ezt a dolgot, hogy valahol középen van az igazság. Mondják, akik gyakran tankolnak 99 és hasonló oktánszámút, hogy érezhetően jobban megy az autó. Nos. A kopogásérzékelő, ami az előgyújtást szabályozza, csak lefelé, gyengébb minőség felé tud állítani. 95 felett nem működik, tehát alapesetnek veszi, hogy azt mindig megkapja, vagy annál rosszabbat. Egyik kollégám németben 91-est tankolt. Jobban ment az autója, mint itthon a 95-össel. Nos ha egy másodpercet elmélkedünk a dolgon, akkor a kövezkezőket vonhatjuk le konzekvenciaként: Amit 95-ösként adnak, az nem 95-ös, hanem valami alacsonyabb oktánszámú szutyok! Amit 99-esként adnak, az éri el feltételezhetően a 95-ös oktánszámot. Magyarul a 95-ös benzin árát úgy kapjuk meg, ha a prémiumbenzinét nézzük. Vagy nagyon messze járnék az igazságtól? Várom Ladlac véleményét!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #236 Dátum: 2008. Január 24. - 08:45:41 » |
|
Én úgy gondolom ezt a dolgot, hogy valahol középen van az igazság. Mondják, akik gyakran tankolnak 99 és hasonló oktánszámút, hogy érezhetően jobban megy az autó. Nos. A kopogásérzékelő, ami az előgyújtást szabályozza, csak lefelé, gyengébb minőség felé tud állítani. 95 felett nem működik, tehát alapesetnek veszi, hogy azt mindig megkapja, vagy annál rosszabbat. Egyik kollégám németben 91-est tankolt. Jobban ment az autója, mint itthon a 95-össel. Nos ha egy másodpercet elmélkedünk a dolgon, akkor a kövezkezőket vonhatjuk le konzekvenciaként: Amit 95-ösként adnak, az nem 95-ös, hanem valami alacsonyabb oktánszámú szutyok! Amit 99-esként adnak, az éri el feltételezhetően a 95-ös oktánszámot. Magyarul a 95-ös benzin árát úgy kapjuk meg, ha a prémiumbenzinét nézzük. Vagy nagyon messze járnék az igazságtól? Várom Ladlac véleményét! Úgy tudom, a prémium benzinek azért drágábbak, mert bitang sokba kerül a kén nélküli üzemanyaggyártás. Egyébként a 99-es benyának megvan az oktánszáma, viszont a többiek csak közelítik a ráirtakat. Mivel megmérni nemtudjuk, ezért bármit rá lehet fogni... /sajnos/ Nyugatabbra az annyi, amennyi rá van írva...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sz.gabor
Teljes tag
Nem elérhető
2.0 TCDi 16V
|
|
« Hozzászólás #237 Dátum: 2008. Január 24. - 08:52:52 » |
|
Úgy hallottam, az Alpesi Diesel nagyon tuti a kocsikba. Legalább is ismerős Lagunája nagyon kedveli, kevesebbet eszik, csendesebben jár. Egy próbát megér!? Köszi Ladlac! Ki fogom próbálni. Én Shell-t szoktam tankolni, de nem kötöm az ebet a karóhoz, a kutyát nem szabad megkötni
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
BeZe1974
|
|
« Hozzászólás #239 Dátum: 2008. Január 24. - 09:27:36 » |
|
Most mértem le multheti fogyit: 1 hét 2 különböző Shell kút Átlag 7.3 /100 Pontos kilómeter ezalatt: 782 Lassan elérem a 40000 -et az órába és csak 16 hónapos a kocsi Szegény annyit megy... De lehet emiatt nincs bajom jóformán semmi. Kopp kopp. Aszondják a nagyokosok, egy autónak az a jó ha sokat megy. Biztos
|
|
|
Naplózva
|
"De sagittis Hungarorum libera nos, Domine!"
|
|
|
|