gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #2460 Dátum: 2011. November 28. - 22:12:23 » |
|
Én még októberben (!) tankoltam Németországból hazafele.
Utána 79 km hazafelé a 10-es úton. Azóta csak Évi vezetett, csak be Pestre a kórházba, illetve egyszer átmentünk Budaörsre. Magyarul városi forgalomban főleg. 7,8 liter / 100 km. Nem rossz, jót tett a német pályázás. Viszont 26 nap alatt fogyott el egy tank benzin.
Olaj egy éve, 52.600 km-nél volt cserélve. Most járok 62.120 km-nél, amiben benne van a 3500 km-es német túra. Azaz idén talán elérem a 10.000 km futást. A német túra nélkül viszont még 8000 km sem lenne.
Jó neked,hogy 26 napig elég egy tank.Az elözö hónapban a szabadságom alatt 7-szer tankoltam tele az autót.Ami nem kevés.Ma példàul 700km-et autóztam,elég is volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2461 Dátum: 2011. November 28. - 22:55:16 » |
|
Én még októberben (!) tankoltam Németországból hazafele.
Utána 79 km hazafelé a 10-es úton. Azóta csak Évi vezetett, csak be Pestre a kórházba, illetve egyszer átmentünk Budaörsre. Magyarul városi forgalomban főleg. 7,8 liter / 100 km. Nem rossz, jót tett a német pályázás. Viszont 26 nap alatt fogyott el egy tank benzin.
Olaj egy éve, 52.600 km-nél volt cserélve. Most járok 62.120 km-nél, amiben benne van a 3500 km-es német túra. Azaz idén talán elérem a 10.000 km futást. A német túra nélkül viszont még 8000 km sem lenne.
Jó neked,hogy 26 napig elég egy tank.Az elözö hónapban a szabadságom alatt 7-szer tankoltam tele az autót.Ami nem kevés.Ma példàul 700km-et autóztam,elég is volt. Bizony, jó nekem,hogy csak a ház és a kórház között kell szállítani. De majd, ha megint vezethetek. Amúgy egyrészt jó a fogyim, másrészt nem is megyünk sokat vele.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #2462 Dátum: 2011. November 29. - 23:16:25 » |
|
Én az figyeltem meg ezekben a hideg időkben, hogy kifejezetten jót tesz az autónak, ha elindulás előtt egy kicsit járatom a motort. Sokkal nyugodtabb lesz a járása és nem akar bakkecskézni a szivató miatt. Bár a szakirodalmak nem javasolják a melegítő járatást. mégis beválik. A motor is hamarabb bemelegszik és mintha a fogyinak is jót tenne. Ha jól emlékszem a Főni is írt erről korábban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gabka
Teljes tag
Nem elérhető
2.0TCDI SW
|
|
« Hozzászólás #2463 Dátum: 2011. November 30. - 17:52:38 » |
|
Én az figyeltem meg ezekben a hideg időkben, hogy kifejezetten jót tesz az autónak, ha elindulás előtt egy kicsit járatom a motort. Sokkal nyugodtabb lesz a járása és nem akar bakkecskézni a szivató miatt. Bár a szakirodalmak nem javasolják a melegítő járatást. mégis beválik. A motor is hamarabb bemelegszik és mintha a fogyinak is jót tenne. Ha jól emlékszem a Főni is írt erről korábban.
Nekem mindig bevált a kicsi járatás utáni indulás,dieselnél és benzinesnél is.Itt nálunk a hideg az tényleg hideg.Én maradok ennél a megoldásnál.Egy német kollégámnak Off Focus ST-je van 2,5 literes 5 hengeres turbós benzines motor van benne,bepöccinti és már száguldozik vele.De meddig?Majd meglátjuk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #2464 Dátum: 2011. November 30. - 18:37:32 » |
|
Nekem mindig bevált a kicsi járatás utáni indulás,dieselnél és benzinesnél is.Itt nálunk a hideg az tényleg hideg.Én maradok ennél a megoldásnál.Egy német kollégámnak Off Focus ST-je van 2,5 literes 5 hengeres turbós benzines motor van benne,bepöccinti és már száguldozik vele.De meddig?Majd meglátjuk. Nálam a beindítás és az elindulás között mindig eltelik minimum egy perc, annál tovább viszont nem nagyon szoktam járatni. A topik címénél maradvaa legutóbbi fogyim 7.628 liter lett 100 kilométerre. Pontosan 49 litert tankoltam 642.3 kilométer után. Ennek nagy része azért hosszabb táv volt, kb. 250 kilométer viszont csak helyben.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 30. - 18:40:15 írta diablo77 »
|
Naplózva
|
|
|
|
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
1.4 16v LPG
|
|
« Hozzászólás #2465 Dátum: 2011. December 04. - 12:51:48 » |
|
Az utóbbi időben egy Esztergomi klubtárs közlekedési stílusát próbálom lemásolni így nem megyek 80km/h-nál gyorsabban még az autópályán se pedig minden nap használom a kocsit,így 25-én tankoltam gázt útóljára és most várom hogy mikor kell újra tankolnom.
|
|
|
Naplózva
|
06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #2466 Dátum: 2011. December 04. - 13:22:25 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #2467 Dátum: 2011. December 04. - 13:32:20 » |
|
Az utóbbi időben egy Esztergomi klubtárs közlekedési stílusát próbálom lemásolni így nem megyek 80km/h-nál gyorsabban még az autópályán se pedig minden nap használom a kocsit,így 25-én tankoltam gázt útóljára és most várom hogy mikor kell újra tankolnom. azért autópályán nem kéne 100 alatt haladni sztem nem túl biztonságos a sebességkülönbségek miatt
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #2468 Dátum: 2011. December 04. - 13:36:43 » |
|
Az utóbbi időben egy Esztergomi klubtárs közlekedési stílusát próbálom lemásolni így nem megyek 80km/h-nál gyorsabban még az autópályán se pedig minden nap használom a kocsit,így 25-én tankoltam gázt útóljára és most várom hogy mikor kell újra tankolnom. azért autópályán nem kéne 100 alatt haladni sztem nem túl biztonságos a sebességkülönbségek miatt És az milyen, amikor 10 percig előzi majd a kamiont?
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #2469 Dátum: 2011. December 04. - 13:38:11 » |
|
Az utóbbi időben egy Esztergomi klubtárs közlekedési stílusát próbálom lemásolni így nem megyek 80km/h-nál gyorsabban még az autópályán se pedig minden nap használom a kocsit,így 25-én tankoltam gázt útóljára és most várom hogy mikor kell újra tankolnom. azért autópályán nem kéne 100 alatt haladni sztem nem túl biztonságos a sebességkülönbségek miatt És az milyen, amikor 10 percig előzi majd a kamiont? Ráadásul ha csak 80-nal megy olcsóbb is a főút mint a pálya. (még egy darabig)
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
1.4 16v LPG
|
|
« Hozzászólás #2470 Dátum: 2011. December 04. - 18:12:24 » |
|
Az utóbbi időben egy Esztergomi klubtárs közlekedési stílusát próbálom lemásolni így nem megyek 80km/h-nál gyorsabban még az autópályán se pedig minden nap használom a kocsit,így 25-én tankoltam gázt útóljára és most várom hogy mikor kell újra tankolnom. azért autópályán nem kéne 100 alatt haladni sztem nem túl biztonságos a sebességkülönbségek miatt És az milyen, amikor 10 percig előzi majd a kamiont? Ráadásul ha csak 80-nal megy olcsóbb is a főút mint a pálya. (még egy darabig) Fehérvár mellet ingyenes az M7 ráadásul arra a legrövidebb az út,a kamionok engem előznek de segítem őket mindig.A kamionok is csak 85el mehetnek úgy hogy nagy sebesség különbség nincsen,ráadásul a külsőbe ritkán jár a"Weres" Bocsi Weres nem tudtam kihagyni
|
|
|
Naplózva
|
06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #2471 Dátum: 2011. December 04. - 21:23:49 » |
|
Az utóbbi időben egy Esztergomi klubtárs közlekedési stílusát próbálom lemásolni így nem megyek 80km/h-nál gyorsabban még az autópályán se pedig minden nap használom a kocsit,így 25-én tankoltam gázt útóljára és most várom hogy mikor kell újra tankolnom. Ilyen jól fogyaszt a targoncagázzal?
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #2472 Dátum: 2011. December 04. - 22:09:27 » |
|
Na ki az, ki az? Ismerem én is? Egyébként hétvégén az M3-ason kicsit meghajtottam a gépet, hazafele siettünk, így 130 alatt nem mentem, inkább fölötte. Ez meg is látszik a benzinszinten, tankolás a héten lesz, akkor kiderül a fogyim.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #2473 Dátum: 2011. December 05. - 12:14:40 » |
|
Fehérvár mellet ingyenes az M7 ráadásul arra a legrövidebb az út,a kamionok engem előznek de segítem őket mindig.A kamionok is csak 85el mehetnek úgy hogy nagy sebesség különbség nincsen,ráadásul a külsőbe ritkán jár a"Weres" Bocsi Weres nem tudtam kihagyni én nem a kamionokra gondoltam, de te tudod...csak addig is lelassítod a forgalmat, amíg téged előz a kamion...amúgy meg a belső sávban csak előzni szokom....
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #2474 Dátum: 2011. December 05. - 17:13:34 » |
|
Az utolsó tankolásomnak még nincs mért adata, de a kalkuláció alapján 7,2átlag várható. Keményebb gumik, nyugisabb vezetés és kevés város. Ez talán a legjobb fogyasztás (amit észrevettem).
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
|