Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #1380 Dátum: 2010. Február 23. - 20:04:11 » |
|
Sziasztok! Máris szomorú lettem a (dízel) kocsi miatt, pedig még 1 hete sincs nálam. Az első 356 km-en 8,2-es fogyasztást csinált, pedig nem gyilkoltam. Most 7700 km van benne és volt a menetben 240 km autópálya 135 körüli átlaggal, a többi városi átlagos tempóval. Ezt soknak érzem, főleg más dízelek tapasztalati adatait nézve. Van, aki 7l alatti fogyasztásokat mond közületek. Hogy csináljátok és mennyi km van a kocsiban?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1381 Dátum: 2010. Február 23. - 20:20:24 » |
|
Sziasztok! Máris szomorú lettem a (dízel) kocsi miatt, pedig még 1 hete sincs nálam. Az első 356 km-en 8,2-es fogyasztást csinált, pedig nem gyilkoltam. Most 7700 km van benne és volt a menetben 240 km autópálya 135 körüli átlaggal, a többi városi átlagos tempóval. Ezt soknak érzem, főleg más dízelek tapasztalati adatait nézve. Van, aki 7l alatti fogyasztásokat mond közületek. Hogy csináljátok és mennyi km van a kocsiban?
7700km még elég kevés, szóval bejáratósnak számít szerintem. A kollégám Corollája városban 6,5-7 körül fogyaszt, de az ugye csak 1,4-es dízel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #1382 Dátum: 2010. Február 23. - 21:06:17 » |
|
Voltunk Bükfűrdőn, meg onnan egy sárvári kiránduláson. Győrig, és onnan M1-esen, a többi országút, négy felnőtt, sok csomag, Csaba vezetett, sárga nem jött, 540 km volt összesen, és a fogyi: 7,95 l/100 km volt. A pályán viszont süvítve, mert nem akarta elveszíteni a Passátot, amivel meg mi mentünk. 8 alatt mindig szeretem.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Yanee
Teljes tag
Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
|
« Hozzászólás #1383 Dátum: 2010. Február 23. - 21:25:51 » |
|
Azt hiszem azok közé tartozom, akit irígyel a többség: 7,5-8 között fogyaszt általában. A mai tankolás szerint 7,54. Ez 2x Kbarcika-Balassagyarmat odavissza + 1x Kbarcika-Miskolc + helyi. Az előző tankolás 8,4. 1x Kb-Debrecen + 2x Kb-Miskolc + sok helyi + 2x 10-20km rövid vidéki. Előtte 7,59. 1x Kb Bgyarmat + 2x Kb-Eger + 3x Kb-Miskolc + helyi/rövid vidék.
Nyáron klímával szintén hasonló fogyi adatok vannak. Nálam egyértelműen kijött, hogy a sok helyi +1-1,5 litert hozzá tesz az étvágyához. Decemberben volt egy durva adatom: 9,6 liter - szinte csak helyi...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
akidobos
|
|
« Hozzászólás #1384 Dátum: 2010. Február 23. - 21:30:04 » |
|
Azt hiszem azok közé tartozom, akit irígyel a többség: 7,5-8 között fogyaszt általában. A mai tankolás szerint 7,54. Ez 2x Kbarcika-Balassagyarmat odavissza + 1x Kbarcika-Miskolc + helyi. Az előző tankolás 8,4. 1x Kb-Debrecen + 2x Kb-Miskolc + sok helyi + 2x 10-20km rövid vidéki. Előtte 7,59. 1x Kb Bgyarmat + 2x Kb-Eger + 3x Kb-Miskolc + helyi/rövid vidék.
Nyáron klímával szintén hasonló fogyi adatok vannak. Nálam egyértelműen kijött, hogy a sok helyi +1-1,5 litert hozzá tesz az étvágyához. Decemberben volt egy durva adatom: 9,6 liter - szinte csak helyi...
Te meg itt járkálsz a "kertek alatt" ? Én Bátonyterenye-Nagybátonyi lakos vagyok. A Gyarmat-Eger, vagy a Miskolckörnyéke-Gyarmat útvonalhoz igen közel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Yanee
Teljes tag
Nem elérhető
SW 1,6 Elite
|
|
« Hozzászólás #1385 Dátum: 2010. Február 23. - 21:34:34 » |
|
Te meg itt járkálsz a "kertek alatt" ? Én Bátonyterenye-Nagybátonyi lakos vagyok. A Gyarmat-Eger, vagy a Miskolckörnyéke-Gyarmat útvonalhoz igen közel. Ma is ott voltam... :-) Csütörtökön Eger.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
akidobos
|
|
« Hozzászólás #1386 Dátum: 2010. Február 23. - 21:39:31 » |
|
Te meg itt járkálsz a "kertek alatt" ? Én Bátonyterenye-Nagybátonyi lakos vagyok. A Gyarmat-Eger, vagy a Miskolckörnyéke-Gyarmat útvonalhoz igen közel. Ma is ott voltam... :-) Csütörtökön Eger. Nahát! Egyszer összehozhatnánk egy rapid minitalit. Nagyon néha én is járok Miskolcra Barcikán át. Ha gondolod priviben megadom a számom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1388 Dátum: 2010. Február 25. - 09:35:16 » |
|
Na hát ennyit jelent hogy a fék rendbe lett téve és a gyertyák ki lettek cserélve, a fogy is meglepően vissza jött 7,2 L/100 km Veled együtt örülünk! Újból szeretheted a Lacettit, és persze nyugodtan autózhatsz végre. Mi volt a fék gond, csak a gumicső? Gyertyák NGK? További csupa jót!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
kathy
|
|
« Hozzászólás #1389 Dátum: 2010. Február 25. - 21:25:59 » |
|
Második tankolásunk megvolt ma, és 8.5 volt a fogyi. Talán már nincs olyan hideg?! Vagy ennyit számít, hogy egyszer elmentünk Párkányba (bár odafele Dobogókő felé kanyarogva)? A múltkori első tankoláshoz viszonyítva azért ez bíztatóbb .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #1390 Dátum: 2010. Február 25. - 21:27:00 » |
|
Második tankolásunk megvolt ma, és 8.5 volt a fogyi. Talán már nincs olyan hideg?! Vagy ennyit számít, hogy egyszer elmentünk Párkányba (bár odafele Dobogókő felé kanyarogva)? A múltkori első tankoláshoz viszonyítva azért ez bíztatóbb . Ha már Párkányban voltatok, benézhettetek volna hozzám is. Esztergomban lakom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1391 Dátum: 2010. Február 25. - 21:28:59 » |
|
Második tankolásunk megvolt ma, és 8.5 volt a fogyi. Talán már nincs olyan hideg?! Vagy ennyit számít, hogy egyszer elmentünk Párkányba (bár odafele Dobogókő felé kanyarogva)? A múltkori első tankoláshoz viszonyítva azért ez bíztatóbb . Lesz még jobb is, no meg rosszabb is. Sok mindentől függ! Forgalom, terhelés, egyenetlen sebesség, benzin minőség, és persze lábtól, ami lassan, de biztosan kezdi majd érezni, hogy mit szeret a drága, a szó szoros értelmében is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kathy
|
|
« Hozzászólás #1392 Dátum: 2010. Február 26. - 20:47:54 » |
|
Kedves Diablo, nem fogod elhinni, de eszembe jutott, hogy benézzünk Hozzád! Aztán visszafele már nyafizott a csemete, úgyhogy nem kezdtem el nyomozni az elérhetőséged után
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ngyzslt
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #1393 Dátum: 2010. Február 26. - 20:53:21 » |
|
Halihó! Érdekelne a véleményetek. Mióta megvettem a Lacsit a fogyim egyszerűen nem megy 11 alá. Kötelező dolgok kicserélve, stb. Igaz szinte csak városban járok vele hetente kb 30km-t. Lehet hogy azért eszik ennyit a kicsika mert még nem melegszik fel rendesen a motor? Néha elindulás után egy ideig elölről surlódó hangot hallok, nem lehet hogy fog a fékem? Menet közben nem érzem hogy fogna?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
1.4 16v LPG
|
|
« Hozzászólás #1394 Dátum: 2010. Február 26. - 21:28:54 » |
|
Halihó! Érdekelne a véleményetek. Mióta megvettem a Lacsit a fogyim egyszerűen nem megy 11 alá. Kötelező dolgok kicserélve, stb. Igaz szinte csak városban járok vele hetente kb 30km-t. Lehet hogy azért eszik ennyit a kicsike mert még nem melegszik fel rendesen a motor? Néha elindulás után egy ideig elölről súrlódó hangot hallok, nem lehet hogy fog a fékem? Menet közben nem érzem hogy fogna?
Hali a heti 30km-t hideg motorral teszed meg, sajna a fogyid már már reálisnak mondható. Milyen rendszeresen mész vele (napi vagy heti szinten) gyűröd bele ezt az iszonyat távot? A súrlódó hang lehet akár a fék,ha bele bele fékezel elmúlik vagy nem?
|
|
|
Naplózva
|
06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
|
|
|
|