peti74
|
|
« Hozzászólás #90 Dátum: 2007. November 26. - 18:49:24 » |
|
Szombaton volt szerencsém végighasítani nagyrabecsült M1-es autópályánkon. 130 Km/h-s sebességgel, -mert ugye a határig 6 db kamera lesi minden mozdulatunkat, haladtam oda - vissza és a fogyim egy kis várossal elég jó. 500 Km-nél mutatott 1/4 tankot a mutató. Most 620Km-nél még nem ég a "kis sárga benzinkutam". Szerintem ez olyan 8 körüli fogyasztás, ami nem rossz ilyen sebességgel és 1.6 mocival.
Tudja valaki, hogy a SEDAN-ban is van-e led a "kút" alatt? Mert nekem úgy tűnik, hogy csak festve van! Múlt héten a mutatóm feküdt, vártam a villogást de nem jött. Nem mertem tankolás nélkül indulni, megitattam és volt még bent 13 liter. A KM-re nem akartam hagyatkozni, mert az előző tankolás után nagyobb igénybevételnek lett kitéve!
|
|
|
Naplózva
|
...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #91 Dátum: 2007. November 26. - 19:24:48 » |
|
Szombaton volt szerencsém végighasítani nagyrabecsült M1-es autópályánkon. 130 Km/h-s sebességgel, -mert ugye a határig 6 db kamera lesi minden mozdulatunkat, haladtam oda - vissza és a fogyim egy kis várossal elég jó. 500 Km-nél mutatott 1/4 tankot a mutató. Most 620Km-nél még nem ég a "kis sárga benzinkutam". Szerintem ez olyan 8 körüli fogyasztás, ami nem rossz ilyen sebességgel és 1.6 mocival.
Tudja valaki, hogy a SEDAN-ban is van-e led a "kút" alatt? Mert nekem úgy tűnik, hogy csak festve van! Múlt héten a mutatóm feküdt, vártam a villogást de nem jött. Nem mertem tankolás nélkül indulni, megitattam és volt még bent 13 liter. A KM-re nem akartam hagyatkozni, mert az előző tankolás után nagyobb igénybevételnek lett kitéve! Szerintem mindegyikben van... 8 Liternél gyullad ki.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #92 Dátum: 2007. November 27. - 20:52:12 » |
|
Tudja valaki, hogy a SEDAN-ban is van-e led a "kút" alatt? Mert nekem úgy tűnik, hogy csak festve van! Múlt héten a mutatóm feküdt, vártam a villogást de nem jött. Nem mertem tankolás nélkül indulni, megitattam és volt még bent 13 liter. A KM-re nem akartam hagyatkozni, mert az előző tankolás után nagyobb igénybevételnek lett kitéve! Szerintem mindegyikben van... 8 Liternél gyullad ki. Tudtommal a műszerezettség mindegyikben ugyanaz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szávics Iván Péter
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #93 Dátum: 2007. November 27. - 22:28:23 » |
|
Az én tapasztalataim tragikusak! Az autó átvételekor azt mondták, hogy az első 1500-2000 km nem lesz szép látvány fogyasztáskor. De már 4000-nél járok és még mindig az. Habár pontos méréseim nincsenek (teletank 100km, teletank), de a múlt héten Szeged-Budapest oda-vissza ebből kb 30 km város, pont 10.000 Ft-ért tankoltam OMV carrera 95-öst, literenként 293.9Ft-ért. Saját számításom és a megtett km. alapján 9.8 volt a fogyasztás, a motor 1.4-es. Azt hozzá kell tennem, hogy 4-en ültünk az autóban és 120-130 között siklottunk. Szerintetek ez normális? Ki fogom próbálni, úgy ahogy fentebb olvastam egy tapasztaltabb kollegától, ezt a teletank és utána 100km majd újra tanak. Remélem kellemesen fogok csalódni, mert ez igy kicsit vad. Majd beszámolok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #94 Dátum: 2007. November 28. - 00:30:34 » |
|
Tudja valaki, hogy a SEDAN-ban is van-e led a "kút" alatt? Mert nekem úgy tűnik, hogy csak festve van! Múlt héten a mutatóm feküdt, vártam a villogást de nem jött. Nem mertem tankolás nélkül indulni, megitattam és volt még bent 13 liter. A KM-re nem akartam hagyatkozni, mert az előző tankolás után nagyobb igénybevételnek lett kitéve! Tutira van, a héten is jelentkezett már nálam!:) Csak jöjjön meg a fizu, el tüntetem mint a szél!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #95 Dátum: 2007. November 29. - 17:17:54 » |
|
Szerintem mindegyikben van... 8 Liternél gyullad ki.
Tudtommal a műszerezettség mindegyikben ugyanaz. Tutira van, a héten is jelentkezett már nálam!:) Csak jöjjön meg a fizu, el tüntetem mint a szél!!! Köszi! Decemberben úgy is kénytelen leszek megvárni! A Karácsonyi kiadások súlyosan káros hatással vannak az üzemanyagszintre!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #96 Dátum: 2007. November 29. - 19:56:46 » |
|
Az én tapasztalataim tragikusak! Az autó átvételekor azt mondták, hogy az első 1500-2000 km nem lesz szép látvány fogyasztáskor. De már 4000-nél járok és még mindig az. Habár pontos méréseim nincsenek (teletank 100km, teletank), de a múlt héten Szeged-Budapest oda-vissza ebből kb 30 km város, pont 10.000 Ft-ért tankoltam OMV carrera 95-öst, literenként 293.9Ft-ért. Saját számításom és a megtett km. alapján 9.8 volt a fogyasztás, a motor 1.4-es. Azt hozzá kell tennem, hogy 4-en ültünk az autóban és 120-130 között siklottunk. Szerintetek ez normális? Ki fogom próbálni, úgy ahogy fentebb olvastam egy tapasztaltabb kollegától, ezt a teletank és utána 100km majd újra tanak. Remélem kellemesen fogok csalódni, mert ez igy kicsit vad. Majd beszámolok. Hali. Nekem ilyen körülmények között a fogyim 8. Plafonig csomaggal, nyáron klímával 8.6. Igaz, nekem 1.6-os SW. Viszont a városim tragikus... Próbáld meg 110-el és szerintem -1, 1.5 L csökken majd.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #97 Dátum: 2007. November 29. - 21:47:54 » |
|
Megnyugtatásul...céges új caddy-nk, amiben 2,0 PDTDI van a maga 140 pacijával, 2500 km-nél jár és 9 literes az étvágya. Lehet, hogy mégsem álhír az atók szoftveres programozása, amely az első párezer km alatt nyomja be a naftát? Nekem a cetti 10-12000-nél ált be 8 körülre, előtte nagy átlagban bő 9 volt.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #98 Dátum: 2007. November 30. - 04:51:42 » |
|
Megnyugtatásul...céges új caddy-nk, amiben 2,0 PDTDI van a maga 140 pacijával, 2500 km-nél jár és 9 literes az étvágya. Lehet, hogy mégsem álhír az atók szoftveres programozása, amely az első párezer km alatt nyomja be a naftát? Nekem a cetti 10-12000-nél ált be 8 körülre, előtte nagy átlagban bő 9 volt.
Akkor én nem is panaszkodhatom! Első 500 Km 7.9 kímélve, Következő 700 Km 7.3 nagyobb lábbal taposva! Ezért is voltam betojva a benzinszintjejző miatt, mert azt hittem bevágta a tizet! Milyen szép is lenne, még úgy 5 alkakalommal meglepne, hogy minden tankolástól-tankolásig 6 decivel kevesebbet enne! Na jó, felébredtem!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #99 Dátum: 2007. December 03. - 11:57:17 » |
|
A kollégákkal vesézgettük, de itt is érdeklődnék. Mi a jobb a fogyasztás szempontjából? Lejtőn gurítani üresben a kocsit vagy valamelyik fokozatban motorfékkel haladni?
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #100 Dátum: 2007. December 03. - 12:01:55 » |
|
A kollégákkal vesézgettük, de itt is érdeklődnék. Mi a jobb a fogyasztás szempontjából? Lejtőn gurítani üresben a kocsit vagy valamelyik fokozatban motorfékkel haladni?
Csak úgy logikusan...? Természetesen a motorfék. Ezzel ugyanis egy bizonyos fordulatszámig (szerintem olyan 1100rpm...) NEM ADAGOL BENZINT az injektor, ergo nem is fogyaszt semmit.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #101 Dátum: 2007. December 03. - 12:03:33 » |
|
Csak úgy logikusan...? Természetesen a motorfék. Ezzel ugyanis egy bizonyos fordulatszámig (szerintem olyan 1100rpm...) NEM ADAGOL BENZINT az injektor, ergo nem is fogyaszt semmit. Eddig oké. ÉS üresben..?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #102 Dátum: 2007. December 03. - 12:14:05 » |
|
Üresben alapjáratit fogyaszt, esetleg többet is bekapcsolt villanycuccoknál, és főleg: NEM BIZTONSÁGOS!!! Szétégetheted így a féket, és amennyíben hirtelen gyorsítani kell valamiért, késel, mert kuplung ki, sebesség be, kuplung vissza, esetleg rántás, szóval nem szabad! A fékszervó is gyengébb ilyenkor, nem kicsit, nagyon! Remélem meggyőztelek!?! Komolyabb lejtőn pedig felér egy öngyilkossággal! Üdv: LadiGidy /öreg autós, és szakoktató/
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #103 Dátum: 2007. December 03. - 12:27:03 » |
|
Üresben alapjáratit fogyaszt, esetleg többet is bekapcsolt villanycuccoknál, és főleg: NEM BIZTONSÁGOS!!! Szétégetheted így a féket, és amennyíben hirtelen gyorsítani kell valamiért, késel, mert kuplung ki, sebesség be, kuplung vissza, esetleg rántás, szóval nem szabad! A fékszervó is gyengébb ilyenkor, nem kicsit, nagyon! Remélem meggyőztelek!?! Komolyabb lejtőn pedig felér egy öngyilkossággal! Üdv: LadiGidy /öreg autós, és szakoktató/
Tökéletesen! A biztosági része nem volt kérdéses számomra. Pécsen van 1-1,2km lassú lejtő (2+2sáv) ahol a lejtő tetején lévő sebesség (üresben guruláskor) azonos a lejtő alján lévővel -szigorúan 50Km/h -, tehát igen kellemes adottságú. Mivel majd minden nap használom, ezért a sok kicsi sokra megy gondolatát igyekszem hasznosítani Köszi a válaszokat
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #104 Dátum: 2007. December 03. - 12:38:16 » |
|
Tökéletesen! A biztosági része nem volt kérdéses számomra. Pécsen van 1-1,2km lassú lejtő (2+2sáv) ahol a lejtő tetején lévő sebesség (üresben guruláskor) azonos a lejtő alján lévővel -szigorúan 50Km/h -, tehát igen kellemes adottságú. Mivel majd minden nap használom, ezért a sok kicsi sokra megy gondolatát igyekszem hasznosítani Köszi a válaszokat Komlói út?
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
|