WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #825 Dátum: 2008. Augusztus 07. - 21:09:04 » |
|
városi 415km-re 38 liter
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #826 Dátum: 2008. Augusztus 08. - 14:33:13 » |
|
Ma kíváncsiságból visszakerestem, hogy eddig mennyit tankoltam. A futott km-ek alapján (min. 80-90%-ban melóba járással ment bele ennyi) 8,6 lett az átlag. Ha belegondolok, hogy nincs 3 km a melóhely, -így csak nyári melegben lesz üzemmeleg a motor, a többi évszakban meg állandóan megy a dúsító- akkor normál használatnál simán 8 liter alatti fogyasztást lehetne produkálni vele nagy átlagban.
Akkor ha jól értem, mégse haragszol annyira a cettire...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #827 Dátum: 2008. Augusztus 08. - 18:01:51 » |
|
250km országút 4 fővel klímával, 320km város, rövid szakaszok (7-10km) összesen 8,51 liter átlag.
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #828 Dátum: 2008. Augusztus 08. - 20:15:10 » |
|
Ma kíváncsiságból visszakerestem, hogy eddig mennyit tankoltam. A futott km-ek alapján (min. 80-90%-ban melóba járással ment bele ennyi) 8,6 lett az átlag. Ha belegondolok, hogy nincs 3 km a melóhely, -így csak nyári melegben lesz üzemmeleg a motor, a többi évszakban meg állandóan megy a dúsító- akkor normál használatnál simán 8 liter alatti fogyasztást lehetne produkálni vele nagy átlagban.
Akkor ha jól értem, mégse haragszol annyira a cettire... Nem hát. Ez normális. Nemsokára lecsorgunk kényelmes tempóban 650 km-re nyaralni, végig autópályán (na jó, azért lesz benne 45 km nem pálya is, de gyakorlatilag tőlünk egészenaddig pálya van, ugyanis mire megyünk, egészen a határig meglesz az M7 ), itt majd kiderül, mit produkál! S mivel minden rekord beállításához két mért eredmény kell, ezért visszafelé meglesz a kontroll is!
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #829 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 17:41:19 » |
|
Göngyölítetten : 1020km 80L kb 7,8átlag. A fogyim változása valószínüleg csak a stílusomat mutatja, a kocsi fogyasztása norma szerinti.
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #830 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 21:39:52 » |
|
Végig olvastam az augusztusi Autó2-őt, főleg a teszteket. Nos, mindegyiknek megadták a gyári értékeket, és minő csuda, hát a teszt átlag mindig másfél, 2 literrel több volt, mint a gyári megadott vegyes fogyasztás. Nagyjából a városi adatot hozta a vegyes. Volt olcsóbb, drágább, benzines, és dizel is, egy sem igazolta a gyári optimizmust. Ha érdeklődést mutattok, akkor leírom a konkrét adatokat majd. Egyébként ez mindig így is volt, van, és lesz is. Nézzétek meg még a Totalcar tesztjeit!
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #831 Dátum: 2008. Augusztus 09. - 22:21:24 » |
|
Végig olvastam az augusztusi Autó2-őt, főleg a teszteket. Nos, mindegyiknek megadták a gyári értékeket, és minő csuda, hát a teszt átlag mindig másfél, 2 literrel több volt, mint a gyári megadott vegyes fogyasztás. Nagyjából a városi adatot hozta a vegyes. Volt olcsóbb, drágább, benzines, és dizel is, egy sem igazolta a gyári optimizmust. Ha érdeklődést mutattok, akkor leírom a konkrét adatokat majd. Egyébként ez mindig így is volt, van, és lesz is. Nézzétek meg még a Totalcar tesztjeit! Ezt én is mindig megmosolygom, mikor a kereskedésben járok! Apuka rácsodálkozik, vegyes 7.1! Hűűű ! Persze! Sosem jöttem ki 8 alatt vele, még autópályán sem!
|
|
|
Naplózva
|
...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #832 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 04:28:45 » |
|
Autópálya+országút+némi város 904km ezalatt elcsemegézett 68L benzint. 7,5L az átlag.Talán nem is rossz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #833 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 07:20:58 » |
|
Végig olvastam az augusztusi Autó2-őt, főleg a teszteket. Nos, mindegyiknek megadták a gyári értékeket, és minő csuda, hát a teszt átlag mindig másfél, 2 literrel több volt, mint a gyári megadott vegyes fogyasztás. Nagyjából a városi adatot hozta a vegyes. Volt olcsóbb, drágább, benzines, és dizel is, egy sem igazolta a gyári optimizmust. Ha érdeklődést mutattok, akkor leírom a konkrét adatokat majd. Egyébként ez mindig így is volt, van, és lesz is. Nézzétek meg még a Totalcar tesztjeit! Erről egyébként pár hónappal ezelőtt volt is cikk az A2-ben, amikor a gyári értékek számításáról volt szó, ami ugye nem úton zajlik, hanem egy laborban és nem a fogyasztást nézik hanem a CO2 kibocsátásból számítják ki a fogyasztást.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #834 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:39:03 » |
|
Mostanra volt időm átvizsgálni a kis kiruccanásunk fogyasztási adatait: Összesítve: 4951 km 5 személlyel, az idő jelentős részében dugig pakolva 389,2 literrel: 7,86 l/100 km
Kicsit részletezve: - nagymamatempóban kb 640 km - 7,07 (!!!) - kicsit gyorsabban (90-130 között), főleg autópályán kb. 1500 km - 7,6 - vegyes használatban kb 1200 km - 7,7 - autópályán gyorsan (ahol lehetett nagyon gyorsan...) - néhol erős szembeszélben 1600km - 8,57
Konzekvencia: 1., A lassú, de folyamatos haladás igennagyon jótékonyan hat a fogyasztásra 2., A folyamatos nagyobb sebesség (kb.120-ig) elviselhető, 10-15%-os fogyasztásemelkedést okoz 3., Jól kiégetett motor esetén a vegyes használat hozza a gyári értéket. 4., 130 fölött azért már szlopálja a naftát..., de ahhoz képest, hogy a Berlin - Budapest távot (kb. 900 km) 8 óra alatt (+1 óra közbeiktatott pihenő) megtettük, nem vészes...
Röviden: ez az autó nem városi használatra, meg néhány km-es munkabajáráshoz teremtetett...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #835 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:53:50 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #836 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 11:59:35 » |
|
Nem bizony...! (És hajrá tömegközlekedés !- csak fel lehetne férni, és ne lenne olyan büdös... ) Szóval ezek után ígérem nem szidom többé a fogyasztást. (Ja, azt nem említettem az előbbiekben, hogy az írt fogyasztási értékeket tablettás (Dyno-tab) benyával sikerült elérni - még a német Shell-be is beleraktam, biztos ami biztos...)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #837 Dátum: 2008. Augusztus 10. - 20:44:37 » |
|
Na egy újabb mérés történt. 535 km a Tisza tóhoz, tetején három bringával oda- vissza, majd a nem leszerelt tartókkal dunakanyari kirándulás, majd egy telkes járat volt. 8,45 l/100km, ami a fentieket figyelembe véve nem is rossz. Sípolt is rendesen a csomagtartó, pláne a bringákkal. Klíma csak amikor nagyon kellett, mert főnöknőmet irritálja-sajnos, így rólam folyik inkább a víz. Holnap újra elmegyek négy napra, de levett tartókkal már. Balaton felvidék az úticél. Reszkess Cápa, mert lehet, hogy Keszthely is belefér majd a programba!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #838 Dátum: 2008. Augusztus 11. - 16:42:02 » |
|
Sikerült 1 újjabb mérés. 3 felnőtt + 2 gyerek +némi csomag országúton, finom gyorsításokkal többnyire 100-as tempóval klíma nélkül, 380km-re 23 L. 6.1Literes átlag már majdnem gyári adat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #839 Dátum: 2008. Augusztus 11. - 20:24:24 » |
|
A tegnapi tankolásom egy kicsit levágta a biztosítékot! Előre is kérek mindenkit vegyék fontolóra, lehetséges-e a történet!(Illetve a történet az valós, csak a körülményekkel szemben támadt némi kételyem)! Történt, hogy ledvillanás után autóztam 40 Km-t. Ha azt számláljuk, hogy kb. 8 lityónál kiabál, a lehető legextrémebb fogyasztás mellett is kellett maradnia 4-5 liternek! Ennek ellenére én csont nélkül belevágtam 61.5 litert!!! Ugye képtelenség, hogy a 60 literes tankba beletuszkoljunk min. 65-öt? Sokat lehet hallani a kutasok leleményességéről, de ha ez most beigazolódik, nagyot fogok csalódni!!! Reklámot egyelőre nem akarok, Cápa kedvenc kútjáról van szó(akik valamit be akartak kebelezni hazánkban)!!!
|
|
|
Naplózva
|
...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
|
|
|
|