diablo77
|
|
« Hozzászólás #855 Dátum: 2008. Augusztus 21. - 20:18:39 » |
|
343km 24 liter benzinnel. Ebből kb 200km (BP-Debrecen) autópálya. GPS-el lemértem a napi kilométerszámláló helyességét, 273km megtétele után a számláló 273,4 km-t mutatott.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #856 Dátum: 2008. Augusztus 22. - 12:37:14 » |
|
Nos...szerintem kezdem megfejteni a rejtélyt, ami talán nem is rejtély!
Ma kíváncsiság-képpen telecsurgattam a tankot. Illetve tankoltam rendesen, aztán a sokszori "pisztolylecsapás" művelettel a habos benyát csurgattam egészen addig, amíg a kis műanyag visszacsapó fül fölé ért a szint, vagyis majd' kicsurgott az "ajtón"! Számításaim szerint a tankban volt kb 20 liter benzin az elején. (sárga pilácsnál van benne kb.8, akkor rátankoltam 16 litert, amivel mentem városban 45 km-t Ez kb 4 liternek felel meg fogyiban) Nos így sikerült a mai tankolással 50,94 litert beletennem!!! Utólagos elnézést kérek mindazoktól, akik szavaiban kételkedtem! Bele lehet rakni 70 litert a lacsiba!!!
És az én teóriám: 60 literes a tank..ez gyári adat. Valszeg azért adják ezt meg, mert a tank méretét szokás mérni mindenhol. Meg lehetséges, hogy tankolásnál a tank feletti részbe/csőbe habzik fel az üzemanyag úgy általában. Ez persze függ attól, milyen hőmérsékletű az üzemanyag, milyen gyorsan eresztjük bele a tankba.
No és hogy egy kis fogyasztás is legyen a hozzászólásban (mert a műszaki részben nem láttam jó helyet, ahova beírhattam volna a tank méretét boncolgató írást): úgy számolom, hogy sárga lámpáig kb:775-825 km-t kell mennie, ha tartja az autópályás fogyiját.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #857 Dátum: 2008. Augusztus 22. - 18:52:16 » |
|
Nos...szerintem kezdem megfejteni a rejtélyt, ami talán nem is rejtély!
Ma kíváncsiság-képpen telecsurgattam a tankot. Illetve tankoltam rendesen, aztán a sokszori "pisztolylecsapás" művelettel a habos benyát csurgattam egészen addig, amíg a kis műanyag visszacsapó fül fölé ért a szint, vagyis majd' kicsurgott az "ajtón"! Számításaim szerint a tankban volt kb 20 liter benzin az elején. (sárga pilácsnál van benne kb.8, akkor rátankoltam 16 litert, amivel mentem városban 45 km-t Ez kb 4 liternek felel meg fogyiban) Nos így sikerült a mai tankolással 50,94 litert beletennem!!! Utólagos elnézést kérek mindazoktól, akik szavaiban kételkedtem! Bele lehet rakni 70 litert a lacsiba!!!
És az én teóriám: 60 literes a tank..ez gyári adat. Valszeg azért adják ezt meg, mert a tank méretét szokás mérni mindenhol. Meg lehetséges, hogy tankolásnál a tank feletti részbe/csőbe habzik fel az üzemanyag úgy általában. Ez persze függ attól, milyen hőmérsékletű az üzemanyag, milyen gyorsan eresztjük bele a tankba.
No és hogy egy kis fogyasztás is legyen a hozzászólásban (mert a műszaki részben nem láttam jó helyet, ahova beírhattam volna a tank méretét boncolgató írást): úgy számolom, hogy sárga lámpáig kb:775-825 km-t kell mennie, ha tartja az autópályás fogyiját.
Örülök,hogy kipróbáltad,majd figyeld meg mennyivel később fog kimoccanni a mutató a tele jelzésből.Szinte hihetetlen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #858 Dátum: 2008. Augusztus 22. - 23:22:47 » |
|
Örülök,hogy kipróbáltad,majd figyeld meg mennyivel később fog kimoccanni a mutató a tele jelzésből.Szinte hihetetlen.
Ezt ne is mondd, nekem 200 Km után mozdult ki. Már be akartam vinni, hogy elszállt a benzinszint-mérő!
|
|
|
Naplózva
|
...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #859 Dátum: 2008. Augusztus 25. - 12:47:30 » |
|
Sajnos jó rég jutottam fel a fórumra, de volt egy nagyon kedves fogyasztásom, kb 1 hónapja, amit megosztanék mindenkivel: 6,9l/100km 754km-t tettem meg és a "normális" 52l körül tankoltam.
Azóta ez nem jött össze újra, de a 7,2-7,5 azóta is meg van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #860 Dátum: 2008. Augusztus 25. - 19:20:17 » |
|
Sajnos jó rég jutottam fel a fórumra, de volt egy nagyon kedves fogyasztásom, kb 1 hónapja, amit megosztanék mindenkivel: 6,9l/100km 754km-t tettem meg és a "normális" 52l körül tankoltam.
Az meg bőven jónak mondható! Más autó se termeli a benyát, nem kell minden reklámnak felülni, hogy 5-6 literrel megy gép állandóan, bár lehet, hogy igaz, csak nem 100 km-re.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #861 Dátum: 2008. Augusztus 26. - 07:36:13 » |
|
Az meg bőven jónak mondható! Más autó se termeli a benyát, nem kell minden reklámnak felülni, hogy 5-6 literrel megy gép állandóan, bár lehet, hogy igaz, csak nem 100 km-re. Nincs is semmi bajom vele (főleg, hogy az elején volt hogy simán 10 lityi felett voltunk átlagban)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #862 Dátum: 2008. Augusztus 31. - 21:31:02 » |
|
Nos megjöttünk. Majd teszek fel képeket, hogy hol állt a mutató 775 km után. 45 litert tettem bele az első kattig. Máskor ez 52, tehát 7 literrel több maradt benne. Vagyis 15 liter volt a tankban, az eredeti 70-ből. Ez 7,1 liter fogyasztásilag....tetőboxxal (:-)), "sárvédőperemig nyomuló kerékkel" megpakolva, négy személy, autópályatempó, klímával. Ja...volt benne kb 3/4 óra araszolás is Zágrábnál baleseti dugó miatt. Egyátalán nem rossz, látszik, hogy nem városi autó ez! Összesen mentünk 1750 km-t, de az össz fogyi nem mérvadó, mert voltunk pl. 1700 m magasan szerpentines túrán is, ahol a szembejövőt csak úgy engedheted el, ha visszatolatsz a szerpentinen 200 m-t. Sok helyen első fokozatban csak úgy ment fel a gép, hogy kikapcsoltam a klímát.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #863 Dátum: 2008. Szeptember 01. - 11:11:47 » |
|
Nos megjöttünk. Majd teszek fel képeket, hogy hol állt a mutató 775 km után. 45 litert tettem bele az első kattig. Máskor ez 52, tehát 7 literrel több maradt benne. Vagyis 15 liter volt a tankban, az eredeti 70-ből. Ez 7,1 liter fogyasztásilag....tetőboxxal (:-)), "sárvédőperemig nyomuló kerékkel" megpakolva, négy személy, autópályatempó, klímával. Ja...volt benne kb 3/4 óra araszolás is Zágrábnál baleseti dugó miatt. Egyátalán nem rossz, látszik, hogy nem városi autó ez! Összesen mentünk 1750 km-t, de az össz fogyi nem mérvadó, mert voltunk pl. 1700 m magasan szerpentines túrán is, ahol a szembejövőt csak úgy engedheted el, ha visszatolatsz a szerpentinen 200 m-t. Sok helyen első fokozatban csak úgy ment fel a gép, hogy kikapcsoltam a klímát.
És az istenek hogy vannak ott fönn..?? Cápa, kicsit túlmentél a célon?
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #864 Dátum: 2008. Szeptember 01. - 21:02:54 » |
|
Nos a képek...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #865 Dátum: 2008. Szeptember 02. - 07:01:01 » |
|
Nos a képek...
Széééééééééééééép. Az utolsó kép nagyon tuti, Én még sosem láttam ilyesmit errefelé...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #866 Dátum: 2008. Szeptember 02. - 07:19:58 » |
|
Nos a képek...
Egy kicsit nagyobb a tank, akkor az óceán vizével moshattad volna le a kocsit!
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #867 Dátum: 2008. Szeptember 02. - 14:03:42 » |
|
Nos a képek...
Széééééééééééééép. Az utolsó kép nagyon tuti, Én még sosem láttam ilyesmit errefelé... 660 km volt az odaút, utána helyi tinglitangli. Ahogy számoltam, simán lett volna 850-875 km a sárga lámpáig, ha nem lett volna az út 2. és 3. napján helyi futkározás, valamint odafelé Zagrábnál baleset miatt 10 km-es dugó. 71 literrel száraz tankig ilyen óvatos tempóban (110km-h) le lehet zavarni 1000 km-t autópályán, pláne ha nincs tetőbox, meg ennyi súly (sörök , italok).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #868 Dátum: 2008. Szeptember 02. - 17:59:42 » |
|
Nekem most kb úgy áll az óra mint a harmadik képen és 740km-nél járok.Fele országút fele város.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #869 Dátum: 2008. Szeptember 03. - 16:20:34 » |
|
Nekem most kb úgy áll az óra mint a harmadik képen és 740km-nél járok.Fele országút fele város.
Az enyém is úgy áll, csak én időközben belenyomtam +25 litert...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|