Impact
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2550 Dátum: 2012. Június 21. - 09:07:27 » |
|
Üdvözlök mindenkit! Friss Lacetti tulajdonosként lenne hozzátok egy kérdésem. Az én autóm egy 1.8-as kombi Platinum lacetti. Nos a benzinmutatóm számomra furán működik. Amikor megkaptam kb tele volt tankolva olyan 180km-t mehettek vele tankolás után. Én úgy durván 45km-t. Az üzemanyag szintmérőm teli tankot mutatott amikor megkaptam, utána kicsit kimozdult lejjebb ment. Aztán egyszer csak 3/4 tankot mutatott. Következő indításnál megint majdnem telit. Tegnap lement félre. De egy következő indításnál ismét majdnem telit mutatott. Szóval ez miért van? Nektek is így működik? Nem tudom számít-e de az akkumulátor saru idő közben le volt szedve. Előre is köszönöm a választ!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #2551 Dátum: 2012. Június 21. - 11:26:02 » |
|
Üdvözlök mindenkit! Friss Lacetti tulajdonosként lenne hozzátok egy kérdésem. Az én autóm egy 1.8-as kombi Platinum lacetti. Nos a benzinmutatóm számomra furán működik. Amikor megkaptam kb tele volt tankolva olyan 180km-t mehettek vele tankolás után. Én úgy durván 45km-t. Az üzemanyag szintmérőm teli tankot mutatott amikor megkaptam, utána kicsit kimozdult lejjebb ment. Aztán egyszer csak 3/4 tankot mutatott. Következő indításnál megint majdnem telit. Tegnap lement félre. De egy következő indításnál ismét majdnem telit mutatott. Szóval ez miért van? Nektek is így működik? Nem tudom számít-e de az akkumulátor saru idő közben le volt szedve. Előre is köszönöm a választ!
az üzemanyag szintjelző, csak tájékoztató jellegű, ne higgy neki 100%ig inkább nullázd le teli tankoknál a napi számlálót és kb 400 km-enként tankolj
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Impact
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2552 Dátum: 2012. Június 21. - 11:36:48 » |
|
az üzemanyag szintjelző, csak tájékoztató jellegű, ne higgy neki 100%ig inkább nullázd le teli tankoknál a napi számlálót és kb 400 km-enként tankolj Ez így rendben van, de fél tank és teli tank között ugrál a mutató nekem így elég furcsa. Alacsonyabb benzinszint tartományban sem megbízható?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #2553 Dátum: 2012. Június 21. - 11:50:44 » |
|
az üzemanyag szintjelző, csak tájékoztató jellegű, ne higgy neki 100%ig inkább nullázd le teli tankoknál a napi számlálót és kb 400 km-enként tankolj Ez így rendben van, de fél tank és teli tank között ugrál a mutató nekem így elég furcsa. Alacsonyabb benzinszint tartományban sem megbízható? Nekem teléről fél tankig lassan megy le a mutató már-már elhiszem, hogy jól fogyaszt de utánna féltanktól az üresfelé sokkal gyorsabban megy le a mutató.
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
Impact
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2554 Dátum: 2012. Június 21. - 12:18:30 » |
|
az üzemanyag szintjelző, csak tájékoztató jellegű, ne higgy neki 100%ig inkább nullázd le teli tankoknál a napi számlálót és kb 400 km-enként tankolj Ez így rendben van, de fél tank és teli tank között ugrál a mutató nekem így elég furcsa. Alacsonyabb benzinszint tartományban sem megbízható? Nekem teléről fél tankig lassan megy le a mutató már-már elhiszem, hogy jól fogyaszt de utánna féltanktól az üresfelé sokkal gyorsabban megy le a mutató. ha így működne még rendben is lenne. De nekem teliről lemegy félre és utána vissza telire ez így elég fura.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Levi75
Teljes tag
Nem elérhető
SW Elite ACC 2,0d
|
|
« Hozzászólás #2555 Dátum: 2012. Június 22. - 16:38:16 » |
|
Nekem ugyan dízel, de nem tapasztaltam ilyen ugrálást. Az aránytalan fogyás mutatás minden kocsinál megvan, de kiszámítható. Pontosabban akkor megy kicsit le-fel, ha emelkedőn, vagy lejtőn ál a kocsi, de nem olyan sokat, mint írtad, csak max 1-2 mutató vastagságnyit.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #2556 Dátum: 2012. Június 22. - 20:51:24 » |
|
esetleg lehet, hogy az előző tulaj tankolt etanolt (E85), mert az hajlamos megbolondítani egy életre a mutatót.....saját tapasztalat is
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
guszesz
|
|
« Hozzászólás #2557 Dátum: 2012. Június 23. - 08:44:07 » |
|
esetleg lehet, hogy az előző tulaj tankolt etanolt (E85), mert az hajlamos megbolondítani egy életre a mutatót.....saját tapasztalat is Az etanol miért befolyásolhatja a mutató pontosságát? Én is tankolgattam de nem igazán változtatta meg.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #2558 Dátum: 2012. Június 23. - 16:51:46 » |
|
esetleg lehet, hogy az előző tulaj tankolt etanolt (E85), mert az hajlamos megbolondítani egy életre a mutatót.....saját tapasztalat is Az etanol miért befolyásolhatja a mutató pontosságát? Én is tankolgattam de nem igazán változtatta meg. mert meghülyíti az úszót
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #2559 Dátum: 2012. Június 23. - 19:03:44 » |
|
esetleg lehet, hogy az előző tulaj tankolt etanolt (E85), mert az hajlamos megbolondítani egy életre a mutatót.....saját tapasztalat is Az etanol miért befolyásolhatja a mutató pontosságát? Én is tankolgattam de nem igazán változtatta meg. mert meghülyíti az úszót Ezt kifejtenéd...?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #2560 Dátum: 2012. Június 23. - 19:26:02 » |
|
esetleg lehet, hogy az előző tulaj tankolt etanolt (E85), mert az hajlamos megbolondítani egy életre a mutatót.....saját tapasztalat is Az etanol miért befolyásolhatja a mutató pontosságát? Én is tankolgattam de nem igazán változtatta meg. mert meghülyíti az úszót Ezt kifejtenéd...? off Az úszó sok alkoholt nyel, és meghülyül. on
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Papy
|
|
« Hozzászólás #2561 Dátum: 2012. Június 23. - 19:50:13 » |
|
én valszalszeg holnap cserélek komplett ac-t szintmérővel, már idegesít hogy a sárga lámpa nem világít:D
|
|
|
Naplózva
|
Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #2562 Dátum: 2012. Június 24. - 16:28:24 » |
|
esetleg lehet, hogy az előző tulaj tankolt etanolt (E85), mert az hajlamos megbolondítani egy életre a mutatót.....saját tapasztalat is Az etanol miért befolyásolhatja a mutató pontosságát? Én is tankolgattam de nem igazán változtatta meg. mert meghülyíti az úszót Ezt kifejtenéd...? van hogy többet mutat, de legtöbbször kevesebbet, mint a valós mennyiség. szóval beragad bizonyos pontokon....sztem
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #2563 Dátum: 2012. Június 24. - 20:41:51 » |
|
Ma mértem gázos fogyit. 4 személy, dugig tömött csomagtartó, autópályán a megengedettel, ez 220 km, város 25 km, a többi országút 55 km, szintén a megengedettel, néha kis plusszal, ha előzni kellett, így majdnem 10 literre jött ki 100 km-re. (9,95 L/100km) Piszkosul jól ment, hagytam is, mert jól esett. Ja, és természetesen most végig klímával. Jó így?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. Június 25. - 04:52:20 írta ladigidy »
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Impact
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #2564 Dátum: 2012. Június 24. - 21:27:47 » |
|
esetleg lehet, hogy az előző tulaj tankolt etanolt (E85), mert az hajlamos megbolondítani egy életre a mutatót.....saját tapasztalat is AZ előző tulaj anyám élettársa volt és újonnan vette a kocsit 2005-ben. Azóta ő nem tankolt etanolt az 100%.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|