A fenti linkek közül a miénkkel sztem a következő van egy tudásban:
http://www.autoriasztok.hu/tolatoradarok/tolatoradar.htm SPAL 4 szenzoros tolatóradar.
Az ára elég borsos:21900+4900 (kijelző).
Hát ennél a Cora-s ár sokkal jobb volt.
Akkor egy kis beszámoló a tőletek kapott cuccról.
Egyetlen "gondom" az volt vele, hogy nekem túl hangosnak tűnt a csipogója. mivel sem a kikapcsolására (azt mondjuk nem is választottam volna), sem a hangerő szabályozására nem volt gyári lehetőség, ezért a galériában látható módon csillapítottam.
A műhelyben, ahol a beszerelést végeztem kicsit megijedtem, mert elég gagyi módon jelezte az akadályt, de a haverom megnyugtatott, hogy ilyen zárt helyen még a gyári radarok is hülyéskednek.
Szabadtéri próbákon nagyon jól vizsgázott a cucc. Minden féle finomhangolás nélkül (erre mondjuk lehetőség sincs) nagyon korrekten jelzi az akadályokat.
Néha még megtévesztő is lehet, amíg nem szoksz hozzá. Járdaszegélyre való tolatásnál pl. a járdaszegélyt is jelzi (!). Ez az elején zavaró lehet, de ha már tudod, hogy ilyen esetben miért sípol, akkor kimondottan jó. Ugyan ilyen téves(?) riasztást adhat pl. autó feljáróra való betolatáskor (emelkedő feljárót is akadálynak jelzi), illetve rossz minőségű (pl. föld) úton való tolatáskor is.
Akit ezek zavarnak, az pl. az érzékelők feljebb állításával (házilag, ferde alátétezéssel) orvosolhatja ezt (nem próbáltam, csak logikai alapon).
Nekem kimondottan jó így, úgyhogy nem piszkálom.
Mindegyik radarnál fontos, hogy van egy pici reakció idejük. Magyarán csak lassabb tolatás esetén tudnak segíteni. Ha ezerrel mész hátra, már nem fog tudni idejében jelezni.
Azt nem tudom, hogy ezeket az érzékelőket lehet-e festeni. Talán egyszer kipróbálom majd (terveztem, de aztán inkább letettem róla). Nem zavaró a látvány így sem (sztem).
A vezeték nélküli cuccon én is elsőre én is fellelkesültem. Így második nekifutásra már nem. A nagy dolog az lenne, ha az érzékelőket nem kellene bekábelezni, de ez ebben az esetben is megtörténik, márpedig ez a nagyobbik meló.
A kijelzőhőz előre vinni a kábelt a LadLac által kitalált úton nem egy nagy ördöngősség (mondjuk én egy patentet eltörtem, de nem hiányzik, nem zörög tőle az autó).
A másik dolog meg az, hogy tápellátás minden képpen kell a kijelzőre. Fény, hang, ez nem megy "villany" nélkül. Elemről? Na azt már nem. Csillaggarázsban, hidegben örökké lemerülne, folyton lehet cserélgetni.
A kocsi elektromos hálózatáról? Akkor meg mégsem ússzuk meg a kábelezést.
De ezt mindenki eldönti magának.
A radart még egyszer köszönöm mindenkinek!
Nagyon hasznos, jó segítőtárs!