gatsy
|
|
« Hozzászólás #315 Dátum: 2010. Január 25. - 12:51:50 » |
|
buszt "...az autóbusz forgalmi sávon a menetrend szerint..." várhatunk csak, de emlékeim szerint eddig is volt olyan egyirányú utca, ahol szemben busz közlekedett A definíciókat a módosításokról szóló doksi miért tartalmazza, ha azok nem változtak?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #316 Dátum: 2010. Január 25. - 15:17:59 » |
|
buszt "...az autóbusz forgalmi sávon a menetrend szerint..." várhatunk csak, de emlékeim szerint eddig is volt olyan egyirányú utca, ahol szemben busz közlekedett A definíciókat a módosításokról szóló doksi miért tartalmazza, ha azok nem változtak? Csak érdekelnek, mert tapasztalatból tudom mi az, de nem tudnám megfogalmazni. Az egyirányú busz nekem egy kicsit életszerűtlen. Még csak nem is hallottam ilyent. Ha van, akkor okosabb lettem.
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
akidobos
|
|
« Hozzászólás #317 Dátum: 2010. Január 25. - 21:40:10 » |
|
A minap hallottam egy 5000Ft-os büntiről. Az ok, hogy a láthatósági mellény nem a kalaptartón volt tárolva, hanem a csomitartóban! És csak egy, holott ketten utaztak a gépjárműben...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #318 Dátum: 2010. Január 26. - 07:11:19 » |
|
A minap hallottam egy 5000Ft-os büntiről. Az ok, hogy a láthatósági mellény nem a kalaptartón volt tárolva, hanem a csomitartóban! És csak egy, holott ketten utaztak a gépjárműben... És ahol nincs kalaptartó,vagy háló választ el tőle?Az a lényeg,hogy abba beöltözve szállj ki a kocsiból.Bár azt is megnézném,hogy egy 150 kilós ember hogy szuszakolja magára az autóban ülve.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #319 Dátum: 2010. Január 26. - 09:06:26 » |
|
buszt "...az autóbusz forgalmi sávon a menetrend szerint..." várhatunk csak, de emlékeim szerint eddig is volt olyan egyirányú utca, ahol szemben busz közlekedett A definíciókat a módosításokról szóló doksi miért tartalmazza, ha azok nem változtak? Csak érdekelnek, mert tapasztalatból tudom mi az, de nem tudnám megfogalmazni. Az egyirányú busz nekem egy kicsit életszerűtlen. Még csak nem is hallottam ilyent. Ha van, akkor okosabb lettem. No, meg néztem ( http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM), de a vicc az, hogy a leírásban egész máshol vannak a dolgok, mint a módosításos doksiban. Nem tudom pontrosan linkelni, de keress rájuk. A definíció itt sincs benne mellesleg. Valszeg. a jogszabály alkotóknak ugyan az tanította a matekot az egyetemet mint nekem: "...triviális, nem bizonyítjuk..."
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #320 Dátum: 2010. Január 29. - 10:12:47 » |
|
hoppá.
A láthatósági mellénynek nem elég, ha a csomtartóban van? És annyinak kell lenni, ahányan az autóban utazunk?
Ez mióta van érvényben?
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #321 Dátum: 2010. Január 29. - 10:18:04 » |
|
hoppá.
A láthatósági mellénynek nem elég, ha a csomtartóban van? És annyinak kell lenni, ahányan az autóban utazunk?
Ez mióta van érvényben?
Ez így igaz! Azért, mert aki kiszáll a kocsiból, az veszélynek van kitéve, tehát mindenkinek kell, hogy legyen. A csomiban meg hiába van, mire hátra is mennél érte, már halott vagy, főleg a magyar utakon már- már megszokott vezetési morál miatt. Mellényben van némi esélyed, hogy meglátnak, és talán nem ütnek el. Tarthatod az ülés háttámlájának zsebében, kesztyűtartóban, vagy az ülés alatti rekeszben, vagy csak simán alatta. Ez kivételesen nem hülyeség, esetleg életet menthet. Nekem is 5 van.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #322 Dátum: 2010. Január 29. - 11:10:30 » |
|
Akkor ezek szerint az öt darab kötelező? Mert én általában nem egyedül ülök a kocsiban, sokszor öten vagyunk.
Jó vicc, mondjuk a Swiftben hová tegyen az ember 5 darabot? A kalaptartó meg azért nem jó, mert manapság már egy ceruzáért felnyomják a vasat.
Na, most vehetek majd 8 db mellényt. Amúgy az a vacak tudjátok milyen drága? 700- 800 forintot is elkérnek érte.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #323 Dátum: 2010. Január 29. - 11:16:25 » |
|
Akkor ezek szerint az öt darab kötelező? Mert én általában nem egyedül ülök a kocsiban, sokszor öten vagyunk.
Jó vicc, mondjuk a Swiftben hová tegyen az ember 5 darabot? A kalaptartó meg azért nem jó, mert manapság már egy ceruzáért felnyomják a vasat.
Na, most vehetek majd 8 db mellényt. Amúgy az a vacak tudjátok milyen drága? 700- 800 forintot is elkérnek érte.
Utoljára a Tescoban 300 Ft volt. Van úgy, hogy a nagy helyeken olcsón adják, máskor meg háromszoros áron. De 300 Ft-ért sok helyen megvásárolható, nem kell elkapkodni ki kell nézni az olcsó helyet. (OBI, Praktiker, Tesco, Auchan, Cora, valamelyikben mindig megkapható akciósan)
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #324 Dátum: 2010. Január 29. - 12:52:36 » |
|
Utoljára a Tescoban 300 Ft volt. Van úgy, hogy a nagy helyeken olcsón adják, máskor meg háromszoros áron. De 300 Ft-ért sok helyen megvásárolható, nem kell elkapkodni ki kell nézni az olcsó helyet. (OBI, Praktiker, Tesco, Auchan, Cora, valamelyikben mindig megkapható akciósan) Nem a kalaptartón kell, hogy legyen, hanem valahol az utastérben, hogy abban tudj kiszállni. Nekem pl. a jobb első ülés alatti fiókban van. Bár nem néztem utána, szerintem elég, ha egy van, annak aki kiszáll. Hol van az előírva, hogy kötelező kiszállni mindenkinek? Na jó, mondjuk ha vontatni kell nem ülhetnek benne... Akkor kettő kell: egy, aki mellényben hordja egyik kocsitóll a másikig a második mellényt, amibe át kell szállni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #325 Dátum: 2010. Január 29. - 13:17:34 » |
|
Utoljára a Tescoban 300 Ft volt. Van úgy, hogy a nagy helyeken olcsón adják, máskor meg háromszoros áron. De 300 Ft-ért sok helyen megvásárolható, nem kell elkapkodni ki kell nézni az olcsó helyet. (OBI, Praktiker, Tesco, Auchan, Cora, valamelyikben mindig megkapható akciósan) Nem a kalaptartón kell, hogy legyen, hanem valahol az utastérben, hogy abban tudj kiszállni. Nekem pl. a jobb első ülés alatti fiókban van. Bár nem néztem utána, szerintem elég, ha egy van, annak aki kiszáll. Hol van az előírva, hogy kötelező kiszállni mindenkinek? Na jó, mondjuk ha vontatni kell nem ülhetnek benne... Akkor kettő kell: egy, aki mellényben hordja egyik kocsitóll a másikig a második mellényt, amibe át kell szállni. Döme! Nincs igazad! Mert van olyan is, aki kihasználja az öt férőhelyet, és például autópályán, ha lerobban a kocsi, és a leállósávban áll, hát Isten óvja azt, aki bent marad a kocsiban, várva a segítséget, sárga angyalt, akármit. Jobb ilyenkor kiszállni, és a szalagkorlát mögött megvárni a segítséget. Szerintem!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #326 Dátum: 2010. Január 30. - 12:22:28 » |
|
Utoljára a Tescoban 300 Ft volt. Van úgy, hogy a nagy helyeken olcsón adják, máskor meg háromszoros áron. De 300 Ft-ért sok helyen megvásárolható, nem kell elkapkodni ki kell nézni az olcsó helyet. (OBI, Praktiker, Tesco, Auchan, Cora, valamelyikben mindig megkapható akciósan) Nem a kalaptartón kell, hogy legyen, hanem valahol az utastérben, hogy abban tudj kiszállni. Nekem pl. a jobb első ülés alatti fiókban van. Bár nem néztem utána, szerintem elég, ha egy van, annak aki kiszáll. Hol van az előírva, hogy kötelező kiszállni mindenkinek? Na jó, mondjuk ha vontatni kell nem ülhetnek benne... Akkor kettő kell: egy, aki mellényben hordja egyik kocsitóll a másikig a második mellényt, amibe át kell szállni. Döme! Nincs igazad! Mert van olyan is, aki kihasználja az öt férőhelyet, és például autópályán, ha lerobban a kocsi, és a leállósávban áll, hát Isten óvja azt, aki bent marad a kocsiban, várva a segítséget, sárga angyalt, akármit. Jobb ilyenkor kiszállni, és a szalagkorlát mögött megvárni a segítséget. Szerintem! A Lacetti esetében nem értem a több mellényt. Lerobbani nem szokott, pisilni meg egyedül szoktam...
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #327 Dátum: 2010. Január 30. - 15:27:42 » |
|
Utoljára a Tescoban 300 Ft volt. Van úgy, hogy a nagy helyeken olcsón adják, máskor meg háromszoros áron. De 300 Ft-ért sok helyen megvásárolható, nem kell elkapkodni ki kell nézni az olcsó helyet. (OBI, Praktiker, Tesco, Auchan, Cora, valamelyikben mindig megkapható akciósan) Nem a kalaptartón kell, hogy legyen, hanem valahol az utastérben, hogy abban tudj kiszállni. Nekem pl. a jobb első ülés alatti fiókban van. Bár nem néztem utána, szerintem elég, ha egy van, annak aki kiszáll. Hol van az előírva, hogy kötelező kiszállni mindenkinek? Na jó, mondjuk ha vontatni kell nem ülhetnek benne... Akkor kettő kell: egy, aki mellényben hordja egyik kocsitóll a másikig a második mellényt, amibe át kell szállni. Döme! Nincs igazad! Mert van olyan is, aki kihasználja az öt férőhelyet, és például autópályán, ha lerobban a kocsi, és a leállósávban áll, hát Isten óvja azt, aki bent marad a kocsiban, várva a segítséget, sárga angyalt, akármit. Jobb ilyenkor kiszállni, és a szalagkorlát mögött megvárni a segítséget. Szerintem! A Lacetti esetében nem értem a több mellényt. Lerobbani nem szokott, pisilni meg egyedül szoktam... Nem hiszem, hogy annyi kellene a mellényből kötelezően, ahány férőhely van. Nekem speciel 2 db van az első ülések támláján lévő zsebekben.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gatsy
|
|
« Hozzászólás #328 Dátum: 2010. Február 01. - 08:54:34 » |
|
Utoljára a Tescoban 300 Ft volt. Van úgy, hogy a nagy helyeken olcsón adják, máskor meg háromszoros áron. De 300 Ft-ért sok helyen megvásárolható, nem kell elkapkodni ki kell nézni az olcsó helyet. (OBI, Praktiker, Tesco, Auchan, Cora, valamelyikben mindig megkapható akciósan) Nem a kalaptartón kell, hogy legyen, hanem valahol az utastérben, hogy abban tudj kiszállni. Nekem pl. a jobb első ülés alatti fiókban van. Bár nem néztem utána, szerintem elég, ha egy van, annak aki kiszáll. Hol van az előírva, hogy kötelező kiszállni mindenkinek? Na jó, mondjuk ha vontatni kell nem ülhetnek benne... Akkor kettő kell: egy, aki mellényben hordja egyik kocsitóll a másikig a második mellényt, amibe át kell szállni. Döme! Nincs igazad! Mert van olyan is, aki kihasználja az öt férőhelyet, és például autópályán, ha lerobban a kocsi, és a leállósávban áll, hát Isten óvja azt, aki bent marad a kocsiban, várva a segítséget, sárga angyalt, akármit. Jobb ilyenkor kiszállni, és a szalagkorlát mögött megvárni a segítséget. Szerintem! A Lacetti esetében nem értem a több mellényt. Lerobbani nem szokott, pisilni meg egyedül szoktam... Nem hiszem, hogy annyi kellene a mellényből kötelezően, ahány férőhely van. Nekem speciel 2 db van az első ülések támláján lévő zsebekben. Én úgy emlékszem, hogy annyi mellényt csak ősi szlovák szokás szerint kötelező tartani, az utastérben, ahány személyre a kocsi viszgáztatva avn.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #329 Dátum: 2010. Február 01. - 09:35:29 » |
|
Utoljára a Tescoban 300 Ft volt. Van úgy, hogy a nagy helyeken olcsón adják, máskor meg háromszoros áron. De 300 Ft-ért sok helyen megvásárolható, nem kell elkapkodni ki kell nézni az olcsó helyet. (OBI, Praktiker, Tesco, Auchan, Cora, valamelyikben mindig megkapható akciósan) Nem a kalaptartón kell, hogy legyen, hanem valahol az utastérben, hogy abban tudj kiszállni. Nekem pl. a jobb első ülés alatti fiókban van. Bár nem néztem utána, szerintem elég, ha egy van, annak aki kiszáll. Hol van az előírva, hogy kötelező kiszállni mindenkinek? Na jó, mondjuk ha vontatni kell nem ülhetnek benne... Akkor kettő kell: egy, aki mellényben hordja egyik kocsitóll a másikig a második mellényt, amibe át kell szállni. Döme! Nincs igazad! Mert van olyan is, aki kihasználja az öt férőhelyet, és például autópályán, ha lerobban a kocsi, és a leállósávban áll, hát Isten óvja azt, aki bent marad a kocsiban, várva a segítséget, sárga angyalt, akármit. Jobb ilyenkor kiszállni, és a szalagkorlát mögött megvárni a segítséget. Szerintem! A Lacetti esetében nem értem a több mellényt. Lerobbani nem szokott, pisilni meg egyedül szoktam... Nem hiszem, hogy annyi kellene a mellényből kötelezően, ahány férőhely van. Nekem speciel 2 db van az első ülések támláján lévő zsebekben. Én úgy emlékszem, hogy annyi mellényt csak ősi szlovák szokás szerint kötelező tartani, az utastérben, ahány személyre a kocsi viszgáztatva avn. Olaszoknál és szlovénoknál annyi kell, ahányan az autóban ültök.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|