ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #285 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 08:35:58 » |
|
Már régen akartam kérdezni (hátha valaki okos meg tudja válaszolni  ) A körforgalmaknál a kihajtást segítő, és irányt mutató táblákat miért 1,5 méter magasra teszik, hogy az, aki behajt a körforgóba, ne lássa azt, hogy ott közlekednek? Más országokban ezt úgy megoldják, hogy a körforgalom közepére lebiggysztenek egy oszlopot, és ráfűzik a táblákat... és kész  Ez egy nagyon jó meglátás!!!! Felénk is nagyon megszaporodtak a körforgalmak és nagyon bosszantó, hogy a belépéshez érve nem látni, jön-e éppen valaki balról!  Érdekes nekem sosem volt ilyen gondom, voltatok szemészeten mostanság? Weres! Te ezek szerint átlátsz a táblán? Akkor Neked röntgen szemed van, becsüld meg, de mi egyszerű halandók, ha egy valami a másik elött van, hát sajnos van, hogy nem látjuk. Ez azt hiszem sokunknál így van. Te egy mázlista vagy, ezért is mersz jobbról előzni.
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Komis
|
 |
« Hozzászólás #286 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 11:13:38 » |
|
Már régen akartam kérdezni (hátha valaki okos meg tudja válaszolni  ) A körforgalmaknál a kihajtást segítő, és irányt mutató táblákat miért 1,5 méter magasra teszik, hogy az, aki behajt a körforgóba, ne lássa azt, hogy ott közlekednek? Más országokban ezt úgy megoldják, hogy a körforgalom közepére lebiggysztenek egy oszlopot, és ráfűzik a táblákat... és kész  Ez egy nagyon jó meglátás!!!! Felénk is nagyon megszaporodtak a körforgalmak és nagyon bosszantó, hogy a belépéshez érve nem látni, jön-e éppen valaki balról!  Érdekes nekem sosem volt ilyen gondom, voltatok szemészeten mostanság? Weres! Te ezek szerint átlátsz a táblán? Akkor Neked röntgen szemed van, becsüld meg, de mi egyszerű halandók, ha egy valami a másik elött van, hát sajnos van, hogy nem látjuk. Ez azt hiszem sokunknál így van. Te egy mázlista vagy, ezért is mersz jobbról előzni. Szerintem azért nem zavarja, mert olyan gyorsan megy be e körforgóba, hogy nem mer félrenézni vezetés közbe. (Ugysem látná arra a villanásnyi időre  )
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #287 Dátum: 2009. November 26. - 18:04:43 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
tacumás
Friss hús
Nem elérhető
|
 |
« Hozzászólás #288 Dátum: 2009. November 26. - 22:46:59 » |
|
Kíváncsi leszek a tényleges jogszabályi szövegre, de ez a "kerékpárosok mehetnek szembe a forgalomban az egyirányú utcában" lecsapta az autómatát. Nagyon sok balesetveszélyes helyzet lesz abból, hogy onnan közeledik, ahonnan az autós nem számít rá. Kinyitják az ajtót, nem adnak elsőbbséget stb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
 |
« Hozzászólás #289 Dátum: 2009. November 27. - 06:15:39 » |
|
Kíváncsi leszek a tényleges jogszabályi szövegre, de ez a "kerékpárosok mehetnek szembe a forgalomban az egyirányú utcában" lecsapta az autómatát. Nagyon sok balesetveszélyes helyzet lesz abból, hogy onnan közeledik, ahonnan az autós nem számít rá. Kinyitják az ajtót, nem adnak elsőbbséget stb. Érdekes,hogy az még senkinek nem jutott eszébe,hogy esetleg a kresz szabályokat meg is kellene tanítani a bicikliseknek és csak egy vizsga után(mint annak idején a segédmotorra) engedni őket közlekedni közúton. 
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
gatsy
|
 |
« Hozzászólás #290 Dátum: 2009. November 27. - 09:22:28 » |
|
Kíváncsi leszek a tényleges jogszabályi szövegre, de ez a "kerékpárosok mehetnek szembe a forgalomban az egyirányú utcában" lecsapta az autómatát. Nagyon sok balesetveszélyes helyzet lesz abból, hogy onnan közeledik, ahonnan az autós nem számít rá. Kinyitják az ajtót, nem adnak elsőbbséget stb. Érdekes,hogy az még senkinek nem jutott eszébe,hogy esetleg a kresz szabályokat meg is kellene tanítani a bicikliseknek és csak egy vizsga után(mint annak idején a segédmotorra) engedni őket közlekedni közúton.  Nekem is egyre többször jut eszembe ez. Nekem még édesapám anno megtanította mikor bicikliozni tanultunk, de tényleg úgy látom, hogy egy jó nagy biciklis réteg úgy nőtt fel, hogy csak azt tanulta meg, hogy ha tekeri a pedált nem esik pofára...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
 |
« Hozzászólás #291 Dátum: 2009. November 27. - 15:37:46 » |
|
Kíváncsi leszek a tényleges jogszabályi szövegre, de ez a "kerékpárosok mehetnek szembe a forgalomban az egyirányú utcában" lecsapta az autómatát. Nagyon sok balesetveszélyes helyzet lesz abból, hogy onnan közeledik, ahonnan az autós nem számít rá. Kinyitják az ajtót, nem adnak elsőbbséget stb. Érdekes,hogy az még senkinek nem jutott eszébe,hogy esetleg a kresz szabályokat meg is kellene tanítani a bicikliseknek és csak egy vizsga után(mint annak idején a segédmotorra) engedni őket közlekedni közúton.  ...a bicikliseknek? ... meg a gyalogosoknak! Ne csak mindig az autósokat piszkálják!!!
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
 |
« Hozzászólás #292 Dátum: 2009. November 27. - 16:32:16 » |
|
Szerintem az általános iskolában már tanítani kellene az alapokat.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #293 Dátum: 2009. November 28. - 15:49:59 » |
|
Kíváncsi leszek a tényleges jogszabályi szövegre, de ez a "kerékpárosok mehetnek szembe a forgalomban az egyirányú utcában" lecsapta az autómatát. Nagyon sok balesetveszélyes helyzet lesz abból, hogy onnan közeledik, ahonnan az autós nem számít rá. Kinyitják az ajtót, nem adnak elsőbbséget stb. Az hagyján. De hogyan fog elférni a bringás a pesti egyirányú utcák többségében?? Sehogy. De ő majd jön, mert neki joga van hozzá. Mi meg majd fizetünk. Letört tükröt, összekarcolt autót. Meg büntetést. Halálos veszélynek teszik ki így a bringásokat. Ezt a fő "Mass"-os embert meg elsőként egész nap a Dohány utcában bringáztatnám, szemben a forgalommal. Aztán, ha megúszta esetleg (gondolom a troli majd össze húzza magát amikor érkezik a drótszamárral), elvinném egy reality show műsor keretében a Recski emlékparkba. Annyi esze nincs, hogy a "magafajta" életét féltené. Egyébként imádok bringázni. Komolyan arra gondoltam, hogy aláírás gyűjtést kellene indítani. Nem igaz, hogy ezek ott fent ennyire hülyék.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
 |
« Hozzászólás #294 Dátum: 2009. November 28. - 16:22:00 » |
|
Komolyan arra gondoltam, hogy aláírás gyűjtést kellene indítani. Nem igaz, hogy ezek ott fent ennyire hülyék.
1. Szerintem is. 2. De igen.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
 |
« Hozzászólás #295 Dátum: 2009. November 28. - 23:41:20 » |
|
1. Szerintem is. 2. De igen. Nagyon.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
 |
« Hozzászólás #296 Dátum: 2009. November 29. - 00:22:09 » |
|
Kíváncsi leszek a tényleges jogszabályi szövegre, de ez a "kerékpárosok mehetnek szembe a forgalomban az egyirányú utcában" lecsapta az autómatát. Nagyon sok balesetveszélyes helyzet lesz abból, hogy onnan közeledik, ahonnan az autós nem számít rá. Kinyitják az ajtót, nem adnak elsőbbséget stb. Az hagyján. De hogyan fog elférni a bringás a pesti egyirányú utcák többségében?? Sehogy. De ő majd jön, mert neki joga van hozzá. Mi meg majd fizetünk. Letört tükröt, összekarcolt autót. Meg büntetést. Halálos veszélynek teszik ki így a bringásokat. Ezt a fő "Mass"-os embert meg elsőként egész nap a Dohány utcában bringáztatnám, szemben a forgalommal. Aztán, ha megúszta esetleg (gondolom a troli majd össze húzza magát amikor érkezik a drótszamárral), elvinném egy reality show műsor keretében a Recski emlékparkba. Annyi esze nincs, hogy a "magafajta" életét féltené. Egyébként imádok bringázni. Komolyan arra gondoltam, hogy aláírás gyűjtést kellene indítani. Nem igaz, hogy ezek ott fent ennyire hülyék. Én is ezen a bringás témán gondolkodtam el, mikor olvastam. Nyáron rengeteget tekerek, de még véletlenül sem jut eszembe, hogy forgalommal szembe hajtsak be egy egyirányú utcába. Pedig nem BP-en lakom. Dilettantizmus..ennyi
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál  Lacetti:  Toyota: 
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #297 Dátum: 2009. November 29. - 08:21:17 » |
|
Kereszt utcából egyirányú utcából jön a bringás, én keresztezem, benézek jobbra, és tűz, balról jön a bringás, mi van ilyenkor? Vagy neki jobbkéz szabály van? Nekem esetleg jobb, és balkéz is? Vagy ilyenkor minden sarkon macisajt? Mi van akkor, ha védett az utcám? Szóval ez az új szabály beleillik szerintem a "sok a magyar itt, nem kéne ennyi" elméletbe, mert passzol hozzá, mint tudjuk, kevesebb jut a mentősöknek, kórházaknak, most pedig hadd menjenek a bringások... Amúgy most még csak megengedett az 50 felülieknek a piroson való átkelés, de a nyugdíjasoknak már kötelező! Ezt is be kellett volna venni a módosításba.  Ja, és egyik bringán se legyen fék ezentúl!
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
akidobos
|
 |
« Hozzászólás #298 Dátum: 2009. November 29. - 10:12:58 » |
|
Kereszt utcából egyirányú utcából jön a bringás, én keresztezem, benézek jobbra, és tűz, balról jön a bringás, mi van ilyenkor? Vagy neki jobbkéz szabály van? Nekem esetleg jobb, és balkéz is? Vagy ilyenkor minden sarkon macisajt? Mi van akkor, ha védett az utcám? Szóval ez az új szabály beleillik szerintem a "sok a magyar itt, nem kéne ennyi" elméletbe, mert passzol hozzá, mint tudjuk, kevesebb jut a mentősöknek, kórházaknak, most pedig hadd menjenek a bringások... Amúgy most még csak megengedett az 50 felülieknek a piroson való átkelés, de a nyugdíjasoknak már kötelező! Ezt is be kellett volna venni a módosításba.  Ja, és egyik bringán se legyen fék ezentúl! Teljesen igazad van,de azt azért hozzáteszem,hogy én bárhonnan bárhová kanyarodok mindig benézek minden lehetséges irányba,mert sok a barom.Pl.lámpás kereszteződés,balról állnak a piroson,én megyek jobbra,akkor is benézek oda is.Volt már rá példa sajnos....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stocz
|
 |
« Hozzászólás #299 Dátum: 2009. November 29. - 12:11:38 » |
|
Kereszt utcából egyirányú utcából jön a bringás, én keresztezem, benézek jobbra, és tűz, balról jön a bringás, mi van ilyenkor? Vagy neki jobbkéz szabály van? Nekem esetleg jobb, és balkéz is? Vagy ilyenkor minden sarkon macisajt? Mi van akkor, ha védett az utcám? Szóval ez az új szabály beleillik szerintem a "sok a magyar itt, nem kéne ennyi" elméletbe, mert passzol hozzá, mint tudjuk, kevesebb jut a mentősöknek, kórházaknak, most pedig hadd menjenek a bringások... Amúgy most még csak megengedett az 50 felülieknek a piroson való átkelés, de a nyugdíjasoknak már kötelező! Ezt is be kellett volna venni a módosításba.  Ja, és egyik bringán se legyen fék ezentúl! Teljesen igazad van,de azt azért hozzáteszem,hogy én bárhonnan bárhová kanyarodok mindig benézek minden lehetséges irányba,mert sok a barom.Pl.lámpás kereszteződés,balról állnak a piroson,én megyek jobbra,akkor is benézek oda is.Volt már rá példa sajnos.... Nem is azokkal lesz gond, akik így bringáznak. Hanem a többséggel. Mindannyian tudnánk erről mesélni. Piros lámpa ellenére kifordul (az egyébként is) védett útra. (Pl. Síp-Rákóczi sarok) Nem néz körbe, le se sz..a, hogy mondjuk a piros 7-es jön elsőbbségének (zöld lámpa!!!) jogos tudatában. Hányan fognak megsérülni? A busz (taxi) kikerüli a hülyéjét (reflex), és utána saját hibásként fizeti a károkat. Mert a bringás nem fog megállni (tapasztalat). Arról nem is szólva, hogy "bringával járok bulizni, mert akkor nem gond, ha iszok". Na ez is saját tapasztalat. Szerinted a bringás betartja majd a jobb kéz szabályt? (a fenti fajta!)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|