Lacetti klub fórum
2025. április 20. - 05:02:45 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Le

Szerző Téma: KRESZ frissen  (Megtekintve 90832 alkalommal)
Komis
Ezredes
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #270 Dátum: 2009. Május 20. - 20:46:43 »

Kérem, hogy elemezzétek a szitut. Hibáztam vagy nem.

Spar parkoló. Piros pont nekem (illetve én!) egy fekete pont az a napszemüveges mobiltelefonos ..... A behajtásnál tábla, hogy a parkolóban a KRESZ szabályok érvényesek. Haladok befele a 'fő gyűjtő' uton, amikor nekem jobbról kicsorog egy autó. A pasi telefonálás közben üvölt rám, hogy "jobb kéz!".
Én tovább mentem és vissza felé megnéztem, hogy ahonna jött ott útburkolati jel van -(egyenesen ill. jobbra nyil.) Ő balra nagy ívben akart haladni. Semmilyen KRESZ tábla nincs egyik úton sem.

Szerintem ő megszegte a (mobiltelefonáláson kívül) a nyilak által adott utasítást illetve a jobb kéz szitunál a balra kanyarodó az utolsó tudtommal...?!
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
95LE
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1,4 Elite HB

« Hozzászólás #271 Dátum: 2009. Május 20. - 21:40:08 »

Spar parkoló. Piros pont nekem (illetve én!) egy fekete pont az a napszemüveges mobiltelefonos ..... A behajtásnál tábla, hogy a parkolóban a KRESZ szabályok érvényesek. Haladok befele a 'fő gyűjtő' uton, amikor nekem jobbról kicsorog egy autó. A pasi telefonálás közben üvölt rám, hogy "jobb kéz!".
Én tovább mentem és vissza felé megnéztem, hogy ahonna jött ott útburkolati jel van -(egyenesen ill. jobbra nyil.) Ő balra nagy ívben akart haladni. Semmilyen KRESZ tábla nincs egyik úton sem.

Szerintem ő megszegte a (mobiltelefonáláson kívül) a nyilak által adott utasítást illetve a jobb kéz szitunál a balra kanyarodó az utolsó tudtommal...?!
Sajna rossz hírem van számodra! Bár az irányjelzés számodra megtévesztő (magyarázatot megfelelőt a bírósági tárgyalásig biztos kitalál és akkor akár már indokolt is lehet. Mivel tábla szabályozását nem említetted a jobb kéz szabály az érvényes. A másik hátulütője a dolognak, hogy magán területen történt, így a rend őrei csak abban az esetben fognak intézkedni 1 esetleges baleset során, ha személyi sérülés is történt és ekkor is kétes az ügy kimenetele.
Tehát magán területen csak óvatosan és ha biztos vagy a dolgodban, hogy nem vagy hibás akár színlelj sérülést és magadnak könnyíted meg a dolgodat.
Naplózva
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #272 Dátum: 2009. Május 21. - 12:36:45 »

A jobbkézszabály az jobbkézszabály,attól függetlenül,hogy az illető mobilozott vagy balra akart kanyarodni.Az a lényeg hogy neked jobbról jött és nem volt macisajt.Neki volt igaza.
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #273 Dátum: 2009. Május 21. - 12:42:12 »

Parkolókban érvényes a jobbkéz szabály, nem tévesztendő össze a parkolóból kihajtásnál a rendes útra, mert ott mindegy honnan jön a parkolt kocsi, elsőbbséget kell adnia. Ő megszegte az útburkolati jelzést azzal, hogy balra fordult (nem egyirányú volt az út rész?), azt pedig rosszul tudod, hogy jobbkéznél a balra kanyarodó az utolsó! Jobbkéznél a jobbról jövőnek van előnye, mindegy merre is megy, erre nagyon kell vigyázni! A fő gyűjtő is a parkoló része! A közúttal szemben van hátránya, bármely irányból, de egymás közt, a jobbkéz érvényes! (Egyébként ilyen helyen tábla is szokott lenni!)
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Komis
Ezredes

« Hozzászólás #274 Dátum: 2009. Május 22. - 08:54:21 »

Oké, jobb kéz tisztázva! Az útburkolai jel KRESZ tábla nélkül kötelező vagy ajánlás vagy csak 'dísz'?
Naplózva

ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #275 Dátum: 2009. Május 22. - 10:20:44 »

Oké, jobb kéz tisztázva! Az útburkolai jel KRESZ tábla nélkül kötelező vagy ajánlás vagy csak 'dísz'?
Az útburkolati jel is KRESZ szabály, evidens, hogy kötelező! Persze általában van tábla is, de sajnos nem mindig. Ha nem látható, akkor viszont nem mérvadó. Ilyen, ha teljesen lekopott, nem ismerhető fel, vagy vastag hóréteg van rajta. De semmi esetre sem dísz! A KRESZ könyvben benne van!
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
Komis
Ezredes

« Hozzászólás #276 Dátum: 2009. Május 22. - 19:53:54 »

Az útburkolati jel is KRESZ szabály, evidens, hogy kötelező! Persze általában van tábla is, de sajnos nem mindig. Ha nem látható, akkor viszont nem mérvadó. Ilyen, ha teljesen lekopott, nem ismerhető fel, vagy vastag hóréteg van rajta. De semmi esetre sem dísz! A KRESZ könyvben benne van!
Ebben az esetben csak azért is ő a hunyó!!  Vigyorog Vigyorog
Kösz Gidy!  Kacsint
Naplózva

Komis
Ezredes

« Hozzászólás #277 Dátum: 2009. Július 04. - 21:44:28 »

Csak nekem vannak örökké KRESZ paráim??

Útfelbontás fél sávon kicsi bábukkal lehatárolva. Lámpák mindkét oldalon (persze magyar technik - nem működik!) sárga villogással. Kinek van elsőbsége, ha:

mindkét oldalon egy-egy konvoj akar tovább haladni? Mi a szabályos közlekedés a konvoj(ok!!) tagjainak??

Némi varia: konvojonként 1-1 felváltva vagy amelyik konvoj a gyorsabb vagy a konvoj akinek nincs lezárva a sávja vagy....??
Naplózva

95LE
Kábelbarát
Ezredes

Lacetti 1,4 Elite HB

« Hozzászólás #278 Dátum: 2009. Július 05. - 06:22:32 »

Csak nekem vannak örökké KRESZ paráim??

Útfelbontás fél sávon kicsi bábukkal lehatárolva. Lámpák mindkét oldalon (persze magyar technik - nem működik!) sárga villogással. Kinek van elsőbsége, ha:

mindkét oldalon egy-egy konvoj akar tovább haladni? Mi a szabályos közlekedés a konvoj(ok!!) tagjainak??

Némi varia: konvojonként 1-1 felváltva vagy amelyik konvoj a gyorsabb vagy a konvoj akinek nincs lezárva a sávja vagy....??
Én itt a kikerülés szabályait alkalmaznám, ha külön nincs szabályozva az elhaladási elsőbbség, tehát a kikerülőnek kell elsőbbséget adnia az irányt nem változtató járműnek.Azonban gondolom a leírtakból, hogy itt nem egy 3 méteres szakaszról lehet szó azért tettek ki forg.ir. lámpát és amiért nem működik azért van a káosz meghát az elözékenységben előrelátásban is hijján van a magyar autós. A rendőrt kéne rákívni az ilyen útjavítókra.
Naplózva
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
*

SW 1,6 elite+

« Hozzászólás #279 Dátum: 2009. Augusztus 30. - 18:18:44 »

Változik a kresz:
http://www.origo.hu/auto/20090828-uj-kreszszabalyok-osztol.html
Naplózva

Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
Komis
Ezredes

« Hozzászólás #280 Dátum: 2009. Augusztus 31. - 21:30:00 »

Egyre messzebb kerül a betű a valóságtól.. Zavart
Naplózva

Giovanni
Törzstag
*

Kékvillám :)

« Hozzászólás #281 Dátum: 2009. Augusztus 31. - 21:55:11 »

Már régen akartam kérdezni (hátha valaki okos meg tudja válaszolni Mosolyog ) A körforgalmaknál a kihajtást segítő, és irányt mutató táblákat miért 1,5 méter magasra teszik, hogy az, aki behajt a körforgóba, ne lássa azt, hogy ott közlekednek? Más országokban ezt úgy megoldják, hogy a körforgalom közepére lebiggysztenek egy oszlopot, és ráfűzik a táblákat... és kész Mosolyog
Naplózva

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Mosolyog
Lacetti:
Toyota:
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #282 Dátum: 2009. Szeptember 01. - 07:12:44 »

Már régen akartam kérdezni (hátha valaki okos meg tudja válaszolni Mosolyog ) A körforgalmaknál a kihajtást segítő, és irányt mutató táblákat miért 1,5 méter magasra teszik, hogy az, aki behajt a körforgóba, ne lássa azt, hogy ott közlekednek? Más országokban ezt úgy megoldják, hogy a körforgalom közepére lebiggysztenek egy oszlopot, és ráfűzik a táblákat... és kész Mosolyog
Mert ebben a magasságban takarhatja az autókat, és több balesetet okozhat, ergo, lehet munkát adni a műhelyeknek, és lehet bírságolni is. Mindenki jól jár, nagyobb lesz a büdzsé, és munkahely megtartó funkciója is van. Ja, és nagyobb bajnál, később nem kell nyugdíjat fizetni! Más magyarázatot nem tudok, mert tényleg balesetveszélyesen takarja a körforgalomban bent lévő szgk-kat. Szóval baromság! Ja, esetleg, így rövudebb oszlop kell, és sok körforgalomban ez már népgazdasági érdek is lehet, spórolás a rudakkal. Hurrá, kilábolunk a válságból!
Aki tud jobbat, írja le, kíváncsian várom, várjuk!
Naplózva

cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #283 Dátum: 2009. Szeptember 01. - 16:57:54 »

Ez egy nagyon jó meglátás!!!!
Felénk is nagyon megszaporodtak a körforgalmak és nagyon bosszantó, hogy a belépéshez érve nem látni, jön-e éppen valaki balról! 
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
WERES
Kábelbarát
Törzstag
*

R+

« Hozzászólás #284 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 07:31:00 »

Ez egy nagyon jó meglátás!!!!
Felénk is nagyon megszaporodtak a körforgalmak és nagyon bosszantó, hogy a belépéshez érve nem látni, jön-e éppen valaki balról! 
Érdekes nekem sosem volt ilyen gondom, voltatok szemészeten mostanság?
Naplózva

Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
Oldalak: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 30   Fel

Ugrás: