Stocz
|
 |
« Hozzászólás #135 Dátum: 2008. Május 01. - 07:27:23 » |
|
Akkor nem értem ez a szolgálunk és védünk szlogent.Nem az volna a szolgálunk hogy a kinfelejtett és indokolatlan korlátozás megszüntetésére intézkednek?  Oda van alá írva, hogy kit? Na ugye!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
 |
« Hozzászólás #136 Dátum: 2008. Május 01. - 09:05:33 » |
|
Megszegett szabály Bírság összege: Vasúti átjáró előtti megállásra vonatkozó rendelkezések 100 000 Ft Vasúti átjáróra történő ráhajtásra vonatkozó rendelkezések 300 000 Ft Jelzőlámpa előtti megállási kötelezettség (áthaladás pirosra váltó jelzésnél) 50 000 Ft Továbbhaladás tilalmát jelző fényjelzés (áthaladás piroson) 100 000 Ft Megállás vagy várakozás tilalma 30 000 Ft Haladás autópálya vészsávján 150 000 Ft Megállás autópálya úttestjén vagy a vészsávon 100 000 Ft Behajtás tilalma 50 000 Ft Kötelező haladási irány 50 000 Ft Engedély nélküli gépjármű-közlekedés védett természeti területen 150 000 Ft Engedély nélküli gépjármű-közlekedés fokozottan védett természeti területen 300 000 Ft Letérés az engedélyzett közlekedési útról védett természeti területen 100 000 Ft
Hát igen, ez a magyar KRESZ mentalitás. Pontosan megfogalmazott egyre szigorodó bírságok, de a betartatásuk.... Pláne, ha MINDEN közlekedővel be kellene tartatni. Ha nem tudjuk megoldani, akkor szigorítunk a bírságokon!! Eredmény meg csak vérnyomásnövelésre alkalmas. De mikor szűrik ki a közlekedésből az arra alkalmatlanokat (mondjuk az ilyenek, hogy kaphatnak jogsit..?)  Az meg különösen dühít, hogy rengeteg félszemű autó közlekedik hónapokon keresztül. Trehányság nincs benne a kreszben(?) tisztelt bírság alkotók! 
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #137 Dátum: 2008. Május 01. - 12:47:24 » |
|
Én arra várok, mikor rendelik be a sok szemvakító utólag xenonost szigorított kpm vizsgára! 
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
ladlac
|
 |
« Hozzászólás #138 Dátum: 2008. Május 01. - 15:00:53 » |
|
Én arra várok, mikor rendelik be a sok szemvakító utólag xenonost szigorított kpm vizsgára!  Ezt kellene belevenni a KRESZ-be, hogy ha nem gyári, ne is lehessen beépíteni, használni. Mint a kék lámpát! Megveheted, de nem használhatod.
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
mostnemtom
|
 |
« Hozzászólás #139 Dátum: 2008. Május 01. - 17:04:03 » |
|
Én arra várok, mikor rendelik be a sok szemvakító utólag xenonost szigorított kpm vizsgára!  Ezt kellene belevenni a KRESZ-be, hogy ha nem gyári, ne is lehessen beépíteni, használni. Mint a kék lámpát! Megveheted, de nem használhatod. Én ma kétszer is használtam!Sajnos!
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #140 Dátum: 2008. Május 01. - 20:02:55 » |
|
Én arra várok, mikor rendelik be a sok szemvakító utólag xenonost szigorított kpm vizsgára!  Ezt kellene belevenni a KRESZ-be, hogy ha nem gyári, ne is lehessen beépíteni, használni. Mint a kék lámpát! Megveheted, de nem használhatod. Azt kellene belevenni a kreszbe úgy globálisan, hogy olyan közlekedési morál legyen, hogy egyáltalán ne kelljen MNT-nek és társainak a kék lámpát használni! Sajnos nagyon sokan elvéreznek (szó szerint is) az utakon! 
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #141 Dátum: 2008. Május 01. - 20:09:11 » |
|
Én arra várok, mikor rendelik be a sok szemvakító utólag xenonost szigorított kpm vizsgára!  Ezt kellene belevenni a KRESZ-be, hogy ha nem gyári, ne is lehessen beépíteni, használni. Mint a kék lámpát! Megveheted, de nem használhatod. Szerencsére inkább nappal közlekedem, de ha éjjel, esetleg éjjeli esős időben találkozom egyel szemben, akkor vigigsziszegem a felmenőit oda-vissza, mire elkerül! Régebben a daciámon nagy foncsorú (55W) halogén lámpák voltak, a négy gyári foncsorban meg 100/90-es halogének. Ha valaki nem vette le a refit, vagy menőzött, akkor ezzel az 500W-tal büntettem! Legtöbbször én győztem (meggyőztem) és soha nem éltem vissza a fényerőmmel más kárára, sosem kezdeményeztem a szembe-fényvetést....Ha lacsinak nem sajnálnám az áramköreit, terveznék egy szettet rá is....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
 |
« Hozzászólás #142 Dátum: 2008. Május 01. - 20:17:39 » |
|
Én arra várok, mikor rendelik be a sok szemvakító utólag xenonost szigorított kpm vizsgára!  Ezt kellene belevenni a KRESZ-be, hogy ha nem gyári, ne is lehessen beépíteni, használni. Mint a kék lámpát! Megveheted, de nem használhatod. Szerencsére inkább nappal közlekedem, de ha éjjel, esetleg éjjeli esős időben találkozom egyel szemben, akkor vigigsziszegem a felmenőit oda-vissza, mire elkerül! Régebben a daciámon nagy foncsorú (55W) halogén lámpák voltak, a négy gyári foncsorban meg 100/90-es halogének. Ha valaki nem vette le a refit, vagy menőzött, akkor ezzel az 500W-tal büntettem! Legtöbbször én győztem (meggyőztem) és soha nem éltem vissza a fényerőmmel más kárára, sosem kezdeményeztem a szembe-fényvetést....Ha lacsinak nem sajnálnám az áramköreit, terveznék egy szettet rá is.... Nekem a refik 100 Wattosak és meg kell mondjam hatásos érv szokott lenni!
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
 |
« Hozzászólás #143 Dátum: 2008. Május 02. - 07:14:19 » |
|
Ejnye- ejnye!  Ezek már indulatos megnyílvánulások!  Mások hülyesége, szabálysértrése nem ad felmentést arra, hogy mi is azok legyünk! A büntető vakítás lehet öngól is, mert nem tudhatjuk, hogy ki az ellenfél, és esetleg egy adott ponton közelebbi kapcsolatba is kerülhetünk velük, ami ugyebár nekünk sem jó!  Soha ne tegyük azt, amit elvárunk, hogy velünk se tegyék meg!  Legyünk mi a jó példaképek, még akkor is, ha ez néha, vagy sokszor is piszok nehéz!  Uff! 
|
|
|
Naplózva
|
 Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
 |
« Hozzászólás #144 Dátum: 2008. Május 02. - 07:37:30 » |
|
Ejnye- ejnye!  Ezek már indulatos megnyílvánulások!  Mások hülyesége, szabálysértrése nem ad felmentést arra, hogy mi is azok legyünk! A büntető vakítás lehet öngól is, mert nem tudhatjuk, hogy ki az ellenfél, és esetleg egy adott ponton közelebbi kapcsolatba is kerülhetünk velük, ami ugyebár nekünk sem jó!  Soha ne tegyük azt, amit elvárunk, hogy velünk se tegyék meg!  Legyünk mi a jó példaképek, még akkor is, ha ez néha, vagy sokszor is piszok nehéz!  Uff!  Ugyan Gidy! Mi csak nem hagyjuk, hogy mások minket veszélyeztethessenek büntetlenül. Ugyanis ha engem elvakít, én nem látom, hogy merre megyek. Ha már a rend őrei nem, akkor mi büntetünk a gátlástalanságukért ily módon! Lehet ezt önbíráskodásnak is felfogni, de lehet önvédelemnek is. Nézőpont kérdése.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
R*R
|
 |
« Hozzászólás #145 Dátum: 2008. Május 02. - 09:44:47 » |
|
A KRESZ friss- a jogalkotó a régi: -autóúton az engedélyezett sebesség 110 km/ó (2500 kg össztömegig) ehhez tartozó túllépési kezdő sebességhatár +10%- azaz 121 km/ó; -ha 100 km/ó sebesség korlátozás van érvényben autóúton, akkor az ehhez tartozó +20%- 120 km/ó. Ilyenképp 119 km/ó (kalibrált! és nem a kmó-án jelzett) sebességgel büntetlenűl lehet autókázni autóúton. A 100-as táblát van-e értelme kitűzni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
 |
« Hozzászólás #146 Dátum: 2008. Május 04. - 12:07:40 » |
|
Ejnye- ejnye!  Ezek már indulatos megnyílvánulások!  Mások hülyesége, szabálysértrése nem ad felmentést arra, hogy mi is azok legyünk! A büntető vakítás lehet öngól is, mert nem tudhatjuk, hogy ki az ellenfél, és esetleg egy adott ponton közelebbi kapcsolatba is kerülhetünk velük, ami ugyebár nekünk sem jó!  Soha ne tegyük azt, amit elvárunk, hogy velünk se tegyék meg!  Legyünk mi a jó példaképek, még akkor is, ha ez néha, vagy sokszor is piszok nehéz!  Uff!  Veled értek egyet! Ha egy vakká tett autós van az út egyik felén, akkor nem feltétlenül szerencsés ha a másikból is azt csinálunk pusztán 'nevelési  célzattal'.... Ez a hiba lehetőségek megduplázása! és mint tudjuk a közút veszélyes üzem szándékos hibák nélkül is... 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
 |
« Hozzászólás #147 Dátum: 2008. Május 04. - 14:04:59 » |
|
A KRESZ friss- a jogalkotó a régi: -autóúton az engedélyezett sebesség 110 km/ó (2500 kg össztömegig) ehhez tartozó túllépési kezdő sebességhatár +10%- azaz 121 km/ó; -ha 100 km/ó sebesség korlátozás van érvényben autóúton, akkor az ehhez tartozó +20%- 120 km/ó. Ilyenképp 119 km/ó (kalibrált! és nem a kmó-án jelzett) sebességgel büntetlenűl lehet autókázni autóúton. A 100-as táblát van-e értelme kitűzni?
Akkor van, ha a Te céged kapja erre a megbízást és jó borsosan fizetik ki! Aztán leadsz belőle egy kicsit valahol, mert van legközelebb is...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
 |
« Hozzászólás #148 Dátum: 2008. Június 13. - 11:06:39 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
 LPG
|
|
|
Komis
|
 |
« Hozzászólás #149 Dátum: 2008. Június 13. - 12:52:29 » |
|
Már rég meg akartam kérdezni, de mindig elmaradt. Belterületi tábla, fehér alapon, piros szegély csíkkal keretezett, fekete színű épületek sziluettje a közepén. Mi a jelentése? Mi a hatása (világítás, sebesség)?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|