Lacetti klub fórum
2025. április 19. - 14:57:39 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Le

Szerző Téma: KRESZ frissen  (Megtekintve 90748 alkalommal)
mostnemtom
Ezredes
Nem elérhető Nem elérhető

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #90 Dátum: 2008. Március 12. - 12:05:53 »

Na ez gyors volt! Hát igen- két teljesen ugyanazon kereszteződés látványra, építésre, DE
az a kis csík teljesen más közlekedési módot kíván. Hát ezért kell beszélni a KRESZről gyakorlati esetekkel, nem csak könyvből.
Ilyenkor van 2-5 perced, hogy elemezd, de a valóságban max 10másodperced! És mint tudjuk az emeberek a közlekedésben is a megszokások rabjai...
Elsődlegesen azt kellene elérni, hogy megtanulják az emberek a KRESZ-t.Utána meg a szintentartás is legalább olyan fontos.Tapasztalom magamon, hogy sokat felejtek, pedig negyedévente továbbképzés és vizsga, nem beszélve arról, hogy 6 tanfolyamot ültem végig.Mielőtt kikezdenétek a 6 alkalommal kapcsolatban azt még hozzá teszem egyszer sem buktam meg, csak külön tettem le minden kategóriát.
Naplózva

Az élet mindig ünnepnap!!!
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #91 Dátum: 2008. Március 12. - 13:36:13 »

Nyilvánvaló! A másodikon kétsávos az alárendelt útvonal, egyidejűleg kanyarodhat mind a két autó, elsőbbségadási kötelezettség nélkül. Persze a piros jobbra tartva, nem bevágva a belső sávba!
  Nonono! Nincs alárendelt út itt, mert nincs tábla! Marad a kanyarodási szabály, illetve, mivel ott a háromszögű járdasziget, ami azért van odatéve, mert forgalom szempontjából került oda, így az egy másik kereszteződésnek számit már. Ha láthatóak a útburkolati jelek, akkor először nincsenek forgalmi helyzetben, utána pedig a sávváltás szabályai szerint kell menni. Ha nem láthatóak, akkor jobbkéz szabály! Egyébként az ilyen megoldásoknál mackósajtot szoktak kirakni! Vigyorog
A járdasziget az út része, ezáltal a kanyarodó sáv is.Kvázi úgy kell alkalmazni a szabályokat, mintha a járdasziget ott sem lenne.Utána meg párhuzamos közlekedés a felfestett váltotzattal.
  Az tévedés, hogy mintha ott sem lenne! Nem véletlenűl van ott! Forgalomszervezési megoldás, de hangsúlyozom, hogy mackósajt szokott ilyen helyen lenni, hogy a balrakanyarodók, ne maradjanak bent a kereszteződésben! A jobbrakanyarodóhoz teszik ki a táblát ilyenkor. Érthető voltam? He Vigyorog Vigyorog
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #92 Dátum: 2008. Március 12. - 14:44:22 »

Nyilvánvaló! A másodikon kétsávos az alárendelt útvonal, egyidejűleg kanyarodhat mind a két autó, elsőbbségadási kötelezettség nélkül. Persze a piros jobbra tartva, nem bevágva a belső sávba!
  Nonono! Nincs alárendelt út itt, mert nincs tábla! Marad a kanyarodási szabály, illetve, mivel ott a háromszögű járdasziget, ami azért van odatéve, mert forgalom szempontjából került oda, így az egy másik kereszteződésnek számit már. Ha láthatóak a útburkolati jelek, akkor először nincsenek forgalmi helyzetben, utána pedig a sávváltás szabályai szerint kell menni. Ha nem láthatóak, akkor jobbkéz szabály! Egyébként az ilyen megoldásoknál mackósajtot szoktak kirakni! Vigyorog
A járdasziget az út része, ezáltal a kanyarodó sáv is.Kvázi úgy kell alkalmazni a szabályokat, mintha a járdasziget ott sem lenne.Utána meg párhuzamos közlekedés a felfestett váltotzattal.
  Az tévedés, hogy mintha ott sem lenne! Nem véletlenűl van ott! Forgalomszervezési megoldás, de hangsúlyozom, hogy mackósajt szokott ilyen helyen lenni, hogy a balrakanyarodók, ne maradjanak bent a kereszteződésben! A jobbrakanyarodóhoz teszik ki a táblát ilyenkor. Érthető voltam? He Vigyorog Vigyorog
,
Igen tábla szokott lenni, de ebben az esetben nincs és a KRESZ nem tesz kitételt a járdasziget dologra.Legjobb tudomásom szerint.
Naplózva

ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #93 Dátum: 2008. Március 12. - 18:30:40 »

,
Igen tábla szokott lenni, de ebben az esetben nincs és a KRESZ nem tesz kitételt a járdasziget dologra.Legjobb tudomásom szerint.
  A járdasziget azért van, hogy az egy másik útkereszteződésnek számítson! Ha nincs tábla, akkor nincs rögtön forgalmi viszony, és utána már a sávváltás szabályai vonatkoznak rájuk, ha párhuzamos a hely (sáv), ha nem, csak egy sáv maradna (hülyeség akkor!), akkor már jobbkéz szabály! Oké így?
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #94 Dátum: 2008. Március 12. - 22:56:01 »

"A járdasziget azért van, hogy az egy másik útkereszteződésnek számítson!"-ezzel nem értek egyet.Szerintem nem minősül másik kereszteződésnek!
Naplózva

Jani
Kábelbarát
Törzstag
*

2005 SW Elite+ 1.6 LPG

« Hozzászólás #95 Dátum: 2008. Március 12. - 23:11:59 »

Ne vitatkozz apáddal, mert elfenekel!  Vigyorog
Szerintem a lényeg a háromszög után van. Még pedig az, hogy 1 vagy két sáv van.
Naplózva

LPG
mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #96 Dátum: 2008. Március 12. - 23:21:32 »

A sávok valóban fontosak, én csak azt akartam mondani, hogy........á mindegy, mert kikapok.
Naplózva

Komis
Ezredes

« Hozzászólás #97 Dátum: 2008. Március 13. - 11:15:04 »

Ha 2 sáv akkor párhuzamos, ha 2ből lesz egy akkor a megszünő ad elsőbbséget, de jobb kéz járdaszigetnél nem hinném.
Akkor már kanyarodás elött kell jobb kezet adni. Sztem...
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #98 Dátum: 2008. Március 13. - 14:21:57 »

Higgyétek el végre, hogy forgalomszervezési dolog a járdasziget! Ha nincs ott, akkor egyszerűen a kanyarodási szabályok az érvényesek. Ahol ez torlódást okzhatna, oda teszik a szigetet, és ezzel egy újabb kereszteződést alakítanak ki. Sajnos nem tudok ide rajzolni, hogy világosabb legyek, de mondok a budai példát, hátha az segít. Tétényi út- Etele út találkozásánál ezt a módszert csinálták, hogy a balrakanyarodó csuklósbuszoknak ne kelljen elsőbbséget adni a szemből jobbra kanyarodóknak. Ha LadLac majd nálam jár, csináltatok vele, egy rajzot, úgy érthetőbb lesz biztosan! Vagy majd a legközelebbi találkozásnál visszatérünk rá, igérem!
Naplózva

Komis
Ezredes

« Hozzászólás #99 Dátum: 2008. Március 15. - 12:02:50 »

Higgyétek el végre, hogy .... Ha LadLac majd nálam jár, csináltatok vele, egy rajzot, úgy érthetőbb lesz biztosan! Vagy majd a legközelebbi találkozásnál visszatérünk rá, igérem!
Hiszem! ha látom... Vigyorog A rajz jót tenne a további tárgyalásnak.
Naplózva

Komis
Ezredes

« Hozzászólás #100 Dátum: 2008. április 02. - 08:08:18 »

Higgyétek el végre, hogy .... Ha LadLac majd nálam jár, csináltatok vele, egy rajzot, úgy érthetőbb lesz biztosan! Vagy majd a legközelebbi találkozásnál visszatérünk rá, igérem!
Hiszem! ha látom... Vigyorog A rajz jót tenne a további tárgyalásnak.
Nos? Kacsint
Ladigidy , mikor lesz KRESZ oktatás nálatok a cégnél -ott feldobhatnád... Kacsint
Valaki írta, hogy van közlekedési rendőr ismerőse. A véleményére kiváncsi lennék...
Naplózva

Stocz
Adminisztrátor
Törzstag

« Hozzászólás #101 Dátum: 2008. április 02. - 10:38:34 »

Higgyétek el végre, hogy forgalomszervezési dolog a járdasziget! Ha nincs ott, akkor egyszerűen a kanyarodási szabályok az érvényesek. Ahol ez torlódást okzhatna, oda teszik a szigetet, és ezzel egy újabb kereszteződést alakítanak ki. Sajnos nem tudok ide rajzolni, hogy világosabb legyek, de mondok a budai példát, hátha az segít. Tétényi út- Etele út találkozásánál ezt a módszert csinálták, hogy a balrakanyarodó csuklósbuszoknak ne kelljen elsőbbséget adni a szemből jobbra kanyarodóknak. Ha LadLac majd nálam jár, csináltatok vele, egy rajzot, úgy érthetőbb lesz biztosan! Vagy majd a legközelebbi találkozásnál visszatérünk rá, igérem!

Aki nem érti, hogy miről beszélsz, annak kötelező menni Veled egy kört a nagy géppel, és akkor élőben megmutatod a kereszteződést.  Vigyorog
Naplózva
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #102 Dátum: 2008. április 02. - 14:08:10 »

Aki nem érti, hogy miről beszélsz, annak kötelező menni Veled egy kört a nagy géppel, és akkor élőben megmutatod a kereszteződést.  Vigyorog
  Én felajánlottam már ezt a lehetőséget! Cap, és LadLac már élt is vele! LadLac megigérte, hogy csinál rajzot, de még nem tette meg. Ő értette miről beszéltem, és látta is a valóságban. Kacsint Stocz! Remélem Te értetted miről beszéltem?!? He Vigyorog Egyébként nekem van rendőr barátom, ő a Hungárián helyszinelő őrnagy, Luzso is ismeri persze, de ő már egyébként civil. Vigyorog
Naplózva

athee
Adminisztrátor
Ezredes

Lacetti 1.4 Star HB

« Hozzászólás #103 Dátum: 2008. április 09. - 08:55:24 »

Az új KRESZ tervezete

http://www.origo.hu/itthon/20080409-nepszabadsag-elkeszult-az-uj-kresz-tervezete.html
Naplózva
Komis
Ezredes

« Hozzászólás #104 Dátum: 2008. április 09. - 10:12:25 »

Megelőztél Vigyorog Nos nem is ide, hanem a humor rovatba kellene betenni. Szerintem a cikk ferdít vagy április 1-ről maradt a szerkesztő gépében.
Betarthatatlan veszélyes megoldásokat miért javasolnának...?
Naplózva

Oldalak: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Fel

Ugrás: