Lacetti klub fórum
2024. December 13. - 18:37:26 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:

Fórum Főoldal   Weblap Főoldal Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Le

Szerző Téma: KRESZ frissen  (Megtekintve 84431 alkalommal)
Komis
Ezredes
Nem elérhető Nem elérhető

« Hozzászólás #75 Dátum: 2008. Február 14. - 09:04:17 »

Új feladvány Vigyorog
2 egyirányú sáv, külső sávban autó index, mert belsőbe akar sorolni. 5-8-10 mp index után próba van, siker nincs, tükör repül!
Ki a hunyó? és mennyiért?

Hétköznapi értelemben van a fejemben megoldás, de mi a 'szabályos'?
Naplózva

MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)

« Hozzászólás #76 Dátum: 2008. Február 14. - 13:39:48 »

Ha jól értelmeztem, akkor párhuzamos közlekedés van itt, a belsőben halad egy autó, a külsőből belsőbe akar menni a másik, indexel, majd sávot vált, tükör bánja. Ha így jól értettem, akkor egyértelműen a sávváltó a hunyó. Az indexelés csak szándékot jelöl, nem jogosítja fel, hogy akkor máris válthat sávot, el kell engednie a másik sávban haladót mindenképpen.
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
peti74
Ezredes

Lacetti Sedan 1.4 Star

« Hozzászólás #77 Dátum: 2008. Február 14. - 16:08:07 »

Persze, el kell engednie, de ha hosszú sor van? A sok tahó zéró toleranciát gyakorol példaképük után!
Aztán menjen az ember 5 Km-es kört a városban, hogy visszatérjen az útszakaszra, mert én megmutatom, hogy az erősebb kutya..., meg én vagyok a menő csávó, te meg szívj!

Naplózva

...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #78 Dátum: 2008. Február 14. - 17:35:47 »

A kérdés arról szólt, hogy ki lett a húnyó. Más kérdés, hogy hosszú sornál illene segíteni a bekéredzkedőt, de más az illem, más az udvarriasság, és más a jog. Sajnos nálunk mindegyikkel komoly bajok vannak. Persze lehet bekéredzkedni, ilyenkor segíteni is illendő, és más a gátlástalan befurakodás, ami nem szemfülesség, hanem végtelenül nagy pofátlan tahóság. Mondani tudnék rá példákat bőven, sőt autómárkákat is, meg tipusokat, de gondolom ezeket mindenki ismeri a saját bőrén. A 10 milkó fölöttieknek van az életben elsőbbsége, mert mi jobban féltjük a kocsinkat, mint ők, és ezt nagyon jól tudják, és ki is használják! Ilyenre jó a kamion, a busz, az UAZ terepjátó, hogy megszeppenjenek esetleg, de még ez sem biztos.
Naplózva

Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit  hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
cápaFeri
Törzstag
*

cettim

« Hozzászólás #79 Dátum: 2008. Február 14. - 17:52:02 »

Már sokszor megfordult a fejemben, hogy városbéli közlekedésre -ha nem lenne olyan drága egy második autó fenntartása- egy uaz, niva, vagy hasonló strapálni való kellene. Ugyanolyan udvarias és KRESZ-betartó lennék, mint jelenleg, csupán lennének esetek, amikor nem venném el a gázt, vagy nem fékeznék annyira, ha valaki pofátlan, erőszakos, bunkó velem. Így nem kellene naponta legalább háromszor szívbajt kapnom, hogy majdnem leamortizálták a kedvencemet.
Naplózva

"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
peti74
Ezredes

Lacetti Sedan 1.4 Star

« Hozzászólás #80 Dátum: 2008. Február 14. - 18:13:14 »

Gidy!
Nem csak 10 milkó felett van meg ez a réteg!
Te sokat vagy forgalomban, tudnod kell! Én nap mint nap szembesülök vele!
Most nem kezdem megint részletezni az egerszegi közlekedési morált, mert tudom, mindenhol ilyen!
Vagy itt volt eddig kultúráltabb? He
Naplózva

Komis
Ezredes

« Hozzászólás #81 Dátum: 2008. Február 15. - 08:28:37 »

Oké srácok! Nem a mamázásra Vigyorog gondoltam, hanem

azt hallom a károsulttól, hogy a Kresz előír(?) ilyen esetekben beengedési kötelezettséget...
Nos én ilyenre nem emlékszem. Látom Ti sem. És megmagyarázni a rendőrnek, hogy elég sokáig indexeltem..?
Szóval én úgy gondolom, hogy ez nem kötelezően szabályzott közlekedési szituáció és ebben az esetben tolerancia szerint működik.

Ha valaki másként tudja kérem mindenképp szóljon!

Ui: még a tömegközlekedő jármű védettségének kötelező jellegét is megszüntették ha jól működnek az agysejtjeim
Naplózva

Fer962
Teljes tag

« Hozzászólás #82 Dátum: 2008. Február 15. - 12:23:23 »

Oké srácok! Nem a mamázásra Vigyorog gondoltam, hanem

azt hallom a károsulttól, hogy a Kresz előír(?) ilyen esetekben beengedési kötelezettséget...
Nos én ilyenre nem emlékszem. Látom Ti sem. És megmagyarázni a rendőrnek, hogy elég sokáig indexeltem..?
Szóval én úgy gondolom, hogy ez nem kötelezően szabályzott közlekedési szituáció és ebben az esetben tolerancia szerint működik.

Ha valaki másként tudja kérem mindenképp szóljon!

Ui: még a tömegközlekedő jármű védettségének kötelező jellegét is megszüntették ha jól működnek az agysejtjeim
Jól emlékszel, csak a belátáson múlik bengedik-e.
Naplózva

http://img176.imageshack.us/img176/5922/chevr3gq9.gif
Ahogy tanult barátom mondja -> "mint tudjuk sok függ mindentől"
peti74
Ezredes

Lacetti Sedan 1.4 Star

« Hozzászólás #83 Dátum: 2008. Február 18. - 10:27:10 »

Online KRESZ-Teszt
Naplózva

Komis
Ezredes

« Hozzászólás #84 Dátum: 2008. Március 11. - 11:11:42 »

Közlekedési sorrend?? piros vagy zöld jármű first..?
Emlékeztek?? Nos megtaláltam a párját a szitunak! 2 kereszteződéssel odébb ezt találtam és ez passzol a rossz beidegződésre!
1. ki találja meg a különbséget
2. ki mondja meg a  különbség magyarázatát (röviden) He
Üdv
Naplózva

peti74
Ezredes

Lacetti Sedan 1.4 Star

« Hozzászólás #85 Dátum: 2008. Március 11. - 11:20:26 »

Nyilvánvaló! A másodikon kétsávos az alárendelt útvonal, egyidejűleg kanyarodhat mind a két autó, elsőbbségadási kötelezettség nélkül. Persze a piros jobbra tartva, nem bevágva a belső sávba!
Naplózva

mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #86 Dátum: 2008. Március 11. - 11:30:03 »

Nyilvánvaló! A másodikon kétsávos az alárendelt útvonal, egyidejűleg kanyarodhat mind a két autó, elsőbbségadási kötelezettség nélkül. Persze a piros jobbra tartva, nem bevágva a belső sávba!
Egyszerre fordulhatnak és onnan a párhuzamos közlekedés szabályai a mérvadók.
Naplózva

Az élet mindig ünnepnap!!!
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
*

« Hozzászólás #87 Dátum: 2008. Március 11. - 16:34:56 »

Nonono! Nincs alárendelt út itt, mert nincs tábla! Marad a kanyarodási szabály, illetve, mivel ott a háromszögű járdasziget, ami azért van odatéve, mert forgalom szempontjából került oda, így az egy másik kereszteződésnek számit már. Ha láthatóak a útburkolati jelek, akkor először nincsenek forgalmi helyzetben, utána pedig a sávváltás szabályai szerint kell menni. Ha nem láthatóak, akkor jobbkéz szabály! Egyébként az ilyen megoldásoknál mackósajtot szoktak kirakni! Vigyorog
Naplózva

mostnemtom
Ezredes

2,0 D SW Platinum

« Hozzászólás #88 Dátum: 2008. Március 11. - 17:43:49 »

Nonono! Nincs alárendelt út itt, mert nincs tábla! Marad a kanyarodási szabály, illetve, mivel ott a háromszögű járdasziget, ami azért van odatéve, mert forgalom szempontjából került oda, így az egy másik kereszteződésnek számit már. Ha láthatóak a útburkolati jelek, akkor először nincsenek forgalmi helyzetben, utána pedig a sávváltás szabályai szerint kell menni. Ha nem láthatóak, akkor jobbkéz szabály! Egyébként az ilyen megoldásoknál mackósajtot szoktak kirakni! Vigyorog
A járdasziget az út része, ezáltal a kanyarodó sáv is.Kvázi úgy kell alkalmazni a szabályokat, mintha a járdasziget ott sem lenne.Utána meg párhuzamos közlekedés a felfestett váltotzattal.
Naplózva

Az élet mindig ünnepnap!!!
Komis
Ezredes

« Hozzászólás #89 Dátum: 2008. Március 12. - 09:44:11 »

Na ez gyors volt! Hát igen- két teljesen ugyanazon kereszteződés látványra, építésre, DE
az a kis csík teljesen más közlekedési módot kíván. Hát ezért kell beszélni a KRESZről gyakorlati esetekkel, nem csak könyvből.
Ilyenkor van 2-5 perced, hogy elemezd, de a valóságban max 10másodperced! És mint tudjuk az emeberek a közlekedésben is a megszokások rabjai...
Naplózva

Oldalak: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Fel

Ugrás: