Komis
|
|
« Hozzászólás #75 Dátum: 2008. Február 14. - 09:04:17 » |
|
Új feladvány 2 egyirányú sáv, külső sávban autó index, mert belsőbe akar sorolni. 5-8-10 mp index után próba van, siker nincs, tükör repül! Ki a hunyó? és mennyiért? Hétköznapi értelemben van a fejemben megoldás, de mi a 'szabályos'?
|
|
|
Naplózva
|
MINDEN -AMIT ELOLVASOL- FELHASZNÁLHATÓ ELLENED!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #76 Dátum: 2008. Február 14. - 13:39:48 » |
|
Ha jól értelmeztem, akkor párhuzamos közlekedés van itt, a belsőben halad egy autó, a külsőből belsőbe akar menni a másik, indexel, majd sávot vált, tükör bánja. Ha így jól értettem, akkor egyértelműen a sávváltó a hunyó. Az indexelés csak szándékot jelöl, nem jogosítja fel, hogy akkor máris válthat sávot, el kell engednie a másik sávban haladót mindenképpen.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #77 Dátum: 2008. Február 14. - 16:08:07 » |
|
Persze, el kell engednie, de ha hosszú sor van? A sok tahó zéró toleranciát gyakorol példaképük után! Aztán menjen az ember 5 Km-es kört a városban, hogy visszatérjen az útszakaszra, mert én megmutatom, hogy az erősebb kutya..., meg én vagyok a menő csávó, te meg szívj!
|
|
|
Naplózva
|
...mindig ott ér véget az utam ahol bor van, zene, és nő(Tunyogi)
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #78 Dátum: 2008. Február 14. - 17:35:47 » |
|
A kérdés arról szólt, hogy ki lett a húnyó. Más kérdés, hogy hosszú sornál illene segíteni a bekéredzkedőt, de más az illem, más az udvarriasság, és más a jog. Sajnos nálunk mindegyikkel komoly bajok vannak. Persze lehet bekéredzkedni, ilyenkor segíteni is illendő, és más a gátlástalan befurakodás, ami nem szemfülesség, hanem végtelenül nagy pofátlan tahóság. Mondani tudnék rá példákat bőven, sőt autómárkákat is, meg tipusokat, de gondolom ezeket mindenki ismeri a saját bőrén. A 10 milkó fölöttieknek van az életben elsőbbsége, mert mi jobban féltjük a kocsinkat, mint ők, és ezt nagyon jól tudják, és ki is használják! Ilyenre jó a kamion, a busz, az UAZ terepjátó, hogy megszeppenjenek esetleg, de még ez sem biztos.
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #79 Dátum: 2008. Február 14. - 17:52:02 » |
|
Már sokszor megfordult a fejemben, hogy városbéli közlekedésre -ha nem lenne olyan drága egy második autó fenntartása- egy uaz, niva, vagy hasonló strapálni való kellene. Ugyanolyan udvarias és KRESZ-betartó lennék, mint jelenleg, csupán lennének esetek, amikor nem venném el a gázt, vagy nem fékeznék annyira, ha valaki pofátlan, erőszakos, bunkó velem. Így nem kellene naponta legalább háromszor szívbajt kapnom, hogy majdnem leamortizálták a kedvencemet.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #80 Dátum: 2008. Február 14. - 18:13:14 » |
|
Gidy! Nem csak 10 milkó felett van meg ez a réteg! Te sokat vagy forgalomban, tudnod kell! Én nap mint nap szembesülök vele! Most nem kezdem megint részletezni az egerszegi közlekedési morált, mert tudom, mindenhol ilyen! Vagy itt volt eddig kultúráltabb?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #81 Dátum: 2008. Február 15. - 08:28:37 » |
|
Oké srácok! Nem a mamázásra gondoltam, hanem azt hallom a károsulttól, hogy a Kresz előír(?) ilyen esetekben beengedési kötelezettséget... Nos én ilyenre nem emlékszem. Látom Ti sem. És megmagyarázni a rendőrnek, hogy elég sokáig indexeltem..? Szóval én úgy gondolom, hogy ez nem kötelezően szabályzott közlekedési szituáció és ebben az esetben tolerancia szerint működik. Ha valaki másként tudja kérem mindenképp szóljon! Ui: még a tömegközlekedő jármű védettségének kötelező jellegét is megszüntették ha jól működnek az agysejtjeim
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Fer962
|
|
« Hozzászólás #82 Dátum: 2008. Február 15. - 12:23:23 » |
|
Oké srácok! Nem a mamázásra gondoltam, hanem azt hallom a károsulttól, hogy a Kresz előír(?) ilyen esetekben beengedési kötelezettséget... Nos én ilyenre nem emlékszem. Látom Ti sem. És megmagyarázni a rendőrnek, hogy elég sokáig indexeltem..? Szóval én úgy gondolom, hogy ez nem kötelezően szabályzott közlekedési szituáció és ebben az esetben tolerancia szerint működik. Ha valaki másként tudja kérem mindenképp szóljon! Ui: még a tömegközlekedő jármű védettségének kötelező jellegét is megszüntették ha jól működnek az agysejtjeim Jól emlékszel, csak a belátáson múlik bengedik-e.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #83 Dátum: 2008. Február 18. - 10:27:10 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #84 Dátum: 2008. Március 11. - 11:11:42 » |
|
Közlekedési sorrend?? piros vagy zöld jármű first..?
Emlékeztek?? Nos megtaláltam a párját a szitunak! 2 kereszteződéssel odébb ezt találtam és ez passzol a rossz beidegződésre! 1. ki találja meg a különbséget 2. ki mondja meg a különbség magyarázatát (röviden) Üdv
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
peti74
|
|
« Hozzászólás #85 Dátum: 2008. Március 11. - 11:20:26 » |
|
Nyilvánvaló! A másodikon kétsávos az alárendelt útvonal, egyidejűleg kanyarodhat mind a két autó, elsőbbségadási kötelezettség nélkül. Persze a piros jobbra tartva, nem bevágva a belső sávba!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #86 Dátum: 2008. Március 11. - 11:30:03 » |
|
Nyilvánvaló! A másodikon kétsávos az alárendelt útvonal, egyidejűleg kanyarodhat mind a két autó, elsőbbségadási kötelezettség nélkül. Persze a piros jobbra tartva, nem bevágva a belső sávba!
Egyszerre fordulhatnak és onnan a párhuzamos közlekedés szabályai a mérvadók.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #87 Dátum: 2008. Március 11. - 16:34:56 » |
|
Nonono! Nincs alárendelt út itt, mert nincs tábla! Marad a kanyarodási szabály, illetve, mivel ott a háromszögű járdasziget, ami azért van odatéve, mert forgalom szempontjából került oda, így az egy másik kereszteződésnek számit már. Ha láthatóak a útburkolati jelek, akkor először nincsenek forgalmi helyzetben, utána pedig a sávváltás szabályai szerint kell menni. Ha nem láthatóak, akkor jobbkéz szabály! Egyébként az ilyen megoldásoknál mackósajtot szoktak kirakni!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
mostnemtom
|
|
« Hozzászólás #88 Dátum: 2008. Március 11. - 17:43:49 » |
|
Nonono! Nincs alárendelt út itt, mert nincs tábla! Marad a kanyarodási szabály, illetve, mivel ott a háromszögű járdasziget, ami azért van odatéve, mert forgalom szempontjából került oda, így az egy másik kereszteződésnek számit már. Ha láthatóak a útburkolati jelek, akkor először nincsenek forgalmi helyzetben, utána pedig a sávváltás szabályai szerint kell menni. Ha nem láthatóak, akkor jobbkéz szabály! Egyébként az ilyen megoldásoknál mackósajtot szoktak kirakni! A járdasziget az út része, ezáltal a kanyarodó sáv is.Kvázi úgy kell alkalmazni a szabályokat, mintha a járdasziget ott sem lenne.Utána meg párhuzamos közlekedés a felfestett váltotzattal.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet mindig ünnepnap!!!
|
|
|
Komis
|
|
« Hozzászólás #89 Dátum: 2008. Március 12. - 09:44:11 » |
|
Na ez gyors volt! Hát igen- két teljesen ugyanazon kereszteződés látványra, építésre, DE az a kis csík teljesen más közlekedési módot kíván. Hát ezért kell beszélni a KRESZről gyakorlati esetekkel, nem csak könyvből. Ilyenkor van 2-5 perced, hogy elemezd, de a valóságban max 10másodperced! És mint tudjuk az emeberek a közlekedésben is a megszokások rabjai...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|