sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #255 Dátum: 2013. Október 07. - 17:13:19 » |
|
Köszi! Akkor mindenképp GM olajat veszek. Nem semmi,h ogy nem lehet hinni se a Castrolnak se a Valvolinnek. Mind kettő gyártó weboldalán ki lehet választani az autót és leírja milyen olaj kell bele. Castrol is és a Valvoline is Gl-4 80w-90 ásványi olajat írt.
sok hülyeség van ott pl egy vvt-i Yarishoz ír 15W40 es olajat
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
kuruczd
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #256 Dátum: 2013. Október 07. - 17:30:14 » |
|
És azt legalább jól írták, hogy 1.8 liter olaj kell bele?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #257 Dátum: 2013. Október 14. - 18:00:15 » |
|
Kapkod a kuplungom.Elmúlt télen vettem észre először, hogy induláskor nem úgy dolgozik ahogy kéne,de a nyári meleggel megszűnt a probléma. Most, hogy hűl az idő ismét kezdi a rángatást. Mi a tapasztalat? A munkahengerem kezdi beadni a kulcsot, vagy valami "zsír betegsége" lehet?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #258 Dátum: 2013. Október 14. - 19:51:49 » |
|
Kapkod a kuplungom.Elmúlt télen vettem észre először, hogy induláskor nem úgy dolgozik ahogy kéne,de a nyári meleggel megszűnt a probléma. Most, hogy hűl az idő ismét kezdi a rángatást. Mi a tapasztalat? A munkahengerem kezdi beadni a kulcsot, vagy valami "zsír betegsége" lehet?
fékfolyadék volt cserélve már??
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
95LE
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1,4 Elite HB
|
|
« Hozzászólás #259 Dátum: 2013. Október 15. - 11:55:35 » |
|
fékfolyadék volt cserélve már?? Igen utoljára 1,5 éve.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #260 Dátum: 2013. November 15. - 00:55:30 » |
|
Helló! Leírom mit tapasztalok, hátha tudja valaki mi ez! Váltás után bármelyik sebességi fokozatban (2., 3., 4., 5.) gázadásra vagy -elvételre a váltókar zörgő hangot ad, mint például egy kulcscsomó ha rázzuk. Ilyenkor vissza kell húznom a kart a semleges helyzet (közép) felé egy picit, épp csak megmozdítom, ekkor elmúlik ez a rezgés. Egyébként megszünik a rezgés, ha ráteszem a kezem, de nem érzek rendkívüli erőt benne, vagyis nem rázza szét a kezem csak épphogy vibrál. Kuplungon nem érzek semmi változást. Remélem érthető? Mi okozza ezt? Köszi,
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #261 Dátum: 2013. November 15. - 08:28:59 » |
|
nekem volt ilyenem pár éve. az volt a gond, hogy a váltókarnál kikopott egy műanyag "gömbike", kicseréltek egy alkatrészt, aminek konkrét neve nem volt, csak annyi, hogy "kar"
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #262 Dátum: 2013. November 15. - 23:10:00 » |
|
Helló! Hátha lesz valaki, aki többet tud mondani az alkatrészről, mert a neten egyelőre nem találtam, lehet csak szervizben tudják. Mindenesetre köszönöm, érdeklődöm tovább, talán bontóban!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #263 Dátum: 2013. November 15. - 23:45:21 » |
|
nem egy olyan nagy tétel. csakis újat vegyél!!! sztem. ne ezen spórolj de persze a te autód...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #264 Dátum: 2013. November 16. - 00:50:23 » |
|
Ezek közül gondolsz valamelyikre? Persze nem akarok bontottat, csak nem tudom mit kérjek a boltban!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
csdani1982
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #265 Dátum: 2013. November 19. - 09:37:52 » |
|
Helló! Leírom mit tapasztalok, hátha tudja valaki mi ez! Váltás után bármelyik sebességi fokozatban (2., 3., 4., 5.) gázadásra vagy -elvételre a váltókar zörgő hangot ad, mint például egy kulcscsomó ha rázzuk. Ilyenkor vissza kell húznom a kart a semleges helyzet (közép) felé egy picit, épp csak megmozdítom, ekkor elmúlik ez a rezgés. Egyébként megszünik a rezgés, ha ráteszem a kezem, de nem érzek rendkívüli erőt benne, vagyis nem rázza szét a kezem csak épphogy vibrál. Kuplungon nem érzek semmi változást. Remélem érthető? Mi okozza ezt? Köszi,
Szia! Nekem pont ugyan ezt csinálja az autó! Így vettem, most hétvégén megyek "ladigidy"-hez, ilyen és ehhez hasonló zajok elhárítása miatt többek között Nagyon örülök most ennek a témának, mert így megoldást találhatunk erre is. Elég idegölő a kis zizegés.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
csdani1982
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #266 Dátum: 2013. November 19. - 09:39:52 » |
|
nem egy olyan nagy tétel. csakis újat vegyél!!! sztem. ne ezen spórolj de persze a te autód... Szia! Ha a képről meg tudod mondani, hogy melyik alkatrész a bűnös, akkor már rendelném is, hogy szombatra megérkezzen! Nagy segítség lenne nekem is! Köszönöm! Dani
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #267 Dátum: 2013. November 19. - 13:07:07 » |
|
nekem egyben volt azt hiszem a 2 rúd/kar a golyós-fészekkel, mert így lehetett rendelni anno. nekem úgy ment, hogy megnézte a szerelő a váltót alulról, leszedte amit kellett és kiderült mit kell cserélni, meghozták a cuccot és rakta is be. nem akarok hülyeséget mondani neked, úgyhogy legjobb lenne, ha egy hozzá értő szerelő nézné meg mit kell cserélni pontosan...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #268 Dátum: 2014. április 01. - 03:56:35 » |
|
Lacetti 1.6 benzinesben volt automata? Nem is tudtam róla. ""Hello! Van egy Chevrolet Lacetti 1.6 16 V Automata váltós autóm és kivillant a Check Engine lámpa! Elvittem kiolvastatni és P0700 - Sebességváltó vezérlési rendszer hibás működése ! Tökéletesen vált az autó , jó a menettulajdonsága is ! De nem lehet törölni a hibát, mert folyamatosan visszatér! Mi a megoldás? ??""
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #269 Dátum: 2014. április 01. - 14:50:34 » |
|
Volt, a Chevyklubból valakinek olyan van/volt. Egyszer még egy palacsintázós talinál beszélt róla, hogy az automata váltó mennyivel alacsonyabb fordulaton hagyja pörögni a motort. Ha jól emlékszem 50-nél 4.-ben csak 1200 volt a fordulat, és fel is váltott addig.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|