zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #225 Dátum: 2013. április 12. - 21:53:53 » |
|
a sebváltó kar bőr szoknyáját hogyan kell levenni? mármint a konzolból kipattintani? ilyen hidegben nektek is nehezen jár a váltó? amig be nem melegszik a motor. gondoltam befújom egy kis kenő sprével a kar alatti csuklót meg a motortéri csuklókat vagy semmi értelme?
A bőr szoknya műanyag keretét fogd meg a váltó előtt ,vagy mögötti részen és próbáld meg felfelé és közben kissé a váltókar irányába húzni a keretet. Rendesen húzni kell felfelé de ki fog jönni gond nélkül. Amúgy én is befújkáltam wd40-nel és megkentem zsírral is , sokat javult a váltás érzet. A váltószoknya teljes levétele hogyan történik, ugyanis kiszakadt, de szeretném megvarratni! köszi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #226 Dátum: 2013. Május 05. - 19:01:46 » |
|
a sebváltó kar bőr szoknyáját hogyan kell levenni? mármint a konzolból kipattintani? ilyen hidegben nektek is nehezen jár a váltó? amig be nem melegszik a motor. gondoltam befújom egy kis kenő sprével a kar alatti csuklót meg a motortéri csuklókat vagy semmi értelme?
A bőr szoknya műanyag keretét fogd meg a váltó előtt ,vagy mögötti részen és próbáld meg felfelé és közben kissé a váltókar irányába húzni a keretet. Rendesen húzni kell felfelé de ki fog jönni gond nélkül. Amúgy én is befújkáltam wd40-nel és megkentem zsírral is , sokat javult a váltás érzet. A váltószoknya teljes levétele hogyan történik, ugyanis kiszakadt, de szeretném megvarratni! köszi Meg is válaszolom: a felső részén egy kábelkötegelő fogta, elvágtam, így már levehető a karról. A keretből pedig kiszedtem a tűzőkapcsokat, pengével utána könnyen szétbontható a bőr. Majd a négy részt körberajzolom, fércelem és anya a régi Singerrel mehet is neki. Ja, egy régi motorosgatya adja majd az új alapanyagot. Csináld magad, nagy élmény! Itthon is könnyen elkészíthető, mert horror (magához képest) áron csinálnának újat vagy adnának bontottat. Üdv mindenkinek!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #227 Dátum: 2013. Május 05. - 19:22:55 » |
|
A bőr szoknya műanyag keretét fogd meg a váltó előtt ,vagy mögötti részen és próbáld meg felfelé és közben kissé a váltókar irányába húzni a keretet. Rendesen húzni kell felfelé de ki fog jönni gond nélkül. Amúgy én is befújkáltam wd40-nel és megkentem zsírral is , sokat javult a váltás érzet. A váltószoknya teljes levétele hogyan történik, ugyanis kiszakadt, de szeretném megvarratni! köszi Meg is válaszolom: a felső részén egy kábelkötegelő fogta, elvágtam, így már levehető a karról. A keretből pedig kiszedtem a tűzőkapcsokat, pengével utána könnyen szétbontható a bőr. Majd a négy részt körberajzolom, fércelem és anya a régi Singerrel mehet is neki. Ja, egy régi motorosgatya adja majd az új alapanyagot. Csináld magad, nagy élmény! Itthon is könnyen elkészíthető, mert horror (magához képest) áron csinálnának újat vagy adnának bontottat. Üdv mindenkinek! 3-4000 ft.-ért varrnak új váltószoknyát, az nem olyan horror ár szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
A HB sportos, az Sw praktikus, a Sedan sportosan praktikus!
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #228 Dátum: 2013. Május 06. - 12:51:02 » |
|
A bőr szoknya műanyag keretét fogd meg a váltó előtt ,vagy mögötti részen és próbáld meg felfelé és közben kissé a váltókar irányába húzni a keretet. Rendesen húzni kell felfelé de ki fog jönni gond nélkül. Amúgy én is befújkáltam wd40-nel és megkentem zsírral is , sokat javult a váltás érzet. A váltószoknya teljes levétele hogyan történik, ugyanis kiszakadt, de szeretném megvarratni! köszi Meg is válaszolom: a felső részén egy kábelkötegelő fogta, elvágtam, így már levehető a karról. A keretből pedig kiszedtem a tűzőkapcsokat, pengével utána könnyen szétbontható a bőr. Majd a négy részt körberajzolom, fércelem és anya a régi Singerrel mehet is neki. Ja, egy régi motorosgatya adja majd az új alapanyagot. Csináld magad, nagy élmény! Itthon is könnyen elkészíthető, mert horror (magához képest) áron csinálnának újat vagy adnának bontottat. Üdv mindenkinek! 3-4000 ft.-ért varrnak új váltószoknyát, az nem olyan horror ár szerintem. Valóban, de akkor elérhetőséget is mondj, mert erre a típusra én csak olyat találtam, ahol a régi alapján csinálnak, nekem nincs kedvem odaküldeni és megvárni még elkészítik. Máshol nincs sablon, stb. Köszi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #229 Dátum: 2013. Május 06. - 13:28:19 » |
|
A bőr szoknya műanyag keretét fogd meg a váltó előtt ,vagy mögötti részen és próbáld meg felfelé és közben kissé a váltókar irányába húzni a keretet. Rendesen húzni kell felfelé de ki fog jönni gond nélkül. Amúgy én is befújkáltam wd40-nel és megkentem zsírral is , sokat javult a váltás érzet. A váltószoknya teljes levétele hogyan történik, ugyanis kiszakadt, de szeretném megvarratni! köszi Meg is válaszolom: a felső részén egy kábelkötegelő fogta, elvágtam, így már levehető a karról. A keretből pedig kiszedtem a tűzőkapcsokat, pengével utána könnyen szétbontható a bőr. Majd a négy részt körberajzolom, fércelem és anya a régi Singerrel mehet is neki. Ja, egy régi motorosgatya adja majd az új alapanyagot. Csináld magad, nagy élmény! Itthon is könnyen elkészíthető, mert horror (magához képest) áron csinálnának újat vagy adnának bontottat. Üdv mindenkinek! 3-4000 ft.-ért varrnak új váltószoknyát, az nem olyan horror ár szerintem. Valóban, de akkor elérhetőséget is mondj, mert erre a típusra én csak olyat találtam, ahol a régi alapján csinálnak, nekem nincs kedvem odaküldeni és megvárni még elkészítik. Máshol nincs sablon, stb. Köszi A régit kell odavinni és az alapján varrnak újat, valószínű rögtön sehol se csinálják meg ámbár ez se biztos elérhetőséget honnan mondjak nincs kitöltve a lakóhelyed egyébként meg a google a barátod és segít én is onnan néztem több helyet is.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Május 06. - 13:40:51 írta hawer »
|
Naplózva
|
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #230 Dátum: 2013. Május 06. - 13:59:39 » |
|
A bőr szoknya műanyag keretét fogd meg a váltó előtt ,vagy mögötti részen és próbáld meg felfelé és közben kissé a váltókar irányába húzni a keretet. Rendesen húzni kell felfelé de ki fog jönni gond nélkül. Amúgy én is befújkáltam wd40-nel és megkentem zsírral is , sokat javult a váltás érzet. A váltószoknya teljes levétele hogyan történik, ugyanis kiszakadt, de szeretném megvarratni! köszi Meg is válaszolom: a felső részén egy kábelkötegelő fogta, elvágtam, így már levehető a karról. A keretből pedig kiszedtem a tűzőkapcsokat, pengével utána könnyen szétbontható a bőr. Majd a négy részt körberajzolom, fércelem és anya a régi Singerrel mehet is neki. Ja, egy régi motorosgatya adja majd az új alapanyagot. Csináld magad, nagy élmény! Itthon is könnyen elkészíthető, mert horror (magához képest) áron csinálnának újat vagy adnának bontottat. Üdv mindenkinek! 3-4000 ft.-ért varrnak új váltószoknyát, az nem olyan horror ár szerintem. Valóban, de akkor elérhetőséget is mondj, mert erre a típusra én csak olyat találtam, ahol a régi alapján csinálnak, nekem nincs kedvem odaküldeni és megvárni még elkészítik. Máshol nincs sablon, stb. Köszi A régit kell odavinni és az alapján varrnak újat, valószínű rögtön sehol se csinálják meg ámbár ez se biztos elérhetőséget honnan mondjak nincs kitöltve a lakóhelyed egyébként meg a google a barátod és segít én is onnan néztem több helyet is. Ja, értem, kárpitoshoz kell vinni! Ha nem sikerül itthon, elviszem a régit nyilván találok a közelben! Azért köszi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #231 Dátum: 2013. Május 06. - 14:07:00 » |
|
A bőr szoknya műanyag keretét fogd meg a váltó előtt ,vagy mögötti részen és próbáld meg felfelé és közben kissé a váltókar irányába húzni a keretet. Rendesen húzni kell felfelé de ki fog jönni gond nélkül. Amúgy én is befújkáltam wd40-nel és megkentem zsírral is , sokat javult a váltás érzet. A váltószoknya teljes levétele hogyan történik, ugyanis kiszakadt, de szeretném megvarratni! köszi Meg is válaszolom: a felső részén egy kábelkötegelő fogta, elvágtam, így már levehető a karról. A keretből pedig kiszedtem a tűzőkapcsokat, pengével utána könnyen szétbontható a bőr. Majd a négy részt körberajzolom, fércelem és anya a régi Singerrel mehet is neki. Ja, egy régi motorosgatya adja majd az új alapanyagot. Csináld magad, nagy élmény! Itthon is könnyen elkészíthető, mert horror (magához képest) áron csinálnának újat vagy adnának bontottat. Üdv mindenkinek! 3-4000 ft.-ért varrnak új váltószoknyát, az nem olyan horror ár szerintem. Valóban, de akkor elérhetőséget is mondj, mert erre a típusra én csak olyat találtam, ahol a régi alapján csinálnak, nekem nincs kedvem odaküldeni és megvárni még elkészítik. Máshol nincs sablon, stb. Köszi A régit kell odavinni és az alapján varrnak újat, valószínű rögtön sehol se csinálják meg ámbár ez se biztos elérhetőséget honnan mondjak nincs kitöltve a lakóhelyed egyébként meg a google a barátod és segít én is onnan néztem több helyet is. Ja, értem, kárpitoshoz kell vinni! Ha nem sikerül itthon, elviszem a régit nyilván találok a közelben! Azért köszi. Pl: http://valtoszoknya.hupont.hu/
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zsozsi
Bejáratós
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #232 Dátum: 2013. Május 07. - 13:12:28 » |
|
A bőr szoknya műanyag keretét fogd meg a váltó előtt ,vagy mögötti részen és próbáld meg felfelé és közben kissé a váltókar irányába húzni a keretet. Rendesen húzni kell felfelé de ki fog jönni gond nélkül. Amúgy én is befújkáltam wd40-nel és megkentem zsírral is , sokat javult a váltás érzet. A váltószoknya teljes levétele hogyan történik, ugyanis kiszakadt, de szeretném megvarratni! köszi Meg is válaszolom: a felső részén egy kábelkötegelő fogta, elvágtam, így már levehető a karról. A keretből pedig kiszedtem a tűzőkapcsokat, pengével utána könnyen szétbontható a bőr. Majd a négy részt körberajzolom, fércelem és anya a régi Singerrel mehet is neki. Ja, egy régi motorosgatya adja majd az új alapanyagot. Csináld magad, nagy élmény! Itthon is könnyen elkészíthető, mert horror (magához képest) áron csinálnának újat vagy adnának bontottat. Üdv mindenkinek! 3-4000 ft.-ért varrnak új váltószoknyát, az nem olyan horror ár szerintem. Valóban, de akkor elérhetőséget is mondj, mert erre a típusra én csak olyat találtam, ahol a régi alapján csinálnak, nekem nincs kedvem odaküldeni és megvárni még elkészítik. Máshol nincs sablon, stb. Köszi A régit kell odavinni és az alapján varrnak újat, valószínű rögtön sehol se csinálják meg ámbár ez se biztos elérhetőséget honnan mondjak nincs kitöltve a lakóhelyed egyébként meg a google a barátod és segít én is onnan néztem több helyet is. Ja, értem, kárpitoshoz kell vinni! Ha nem sikerül itthon, elviszem a régit nyilván találok a közelben! Azért köszi. Pl: http://valtoszoknya.hupont.hu/Nincs Lacettihez sablonja!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #233 Dátum: 2013. Május 07. - 18:40:47 » |
|
Nincs Lacettihez sablonja! Ha viszed, akkor lesz neki.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
hawer
|
|
« Hozzászólás #234 Dátum: 2013. Május 07. - 20:26:26 » |
|
Nincs Lacettihez sablonja! Ha viszed, akkor lesz neki. Én már ezt nem akartam tovább taglalni, de így valahogy.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szediati
|
|
« Hozzászólás #235 Dátum: 2013. Július 05. - 19:30:11 » |
|
a lacettin állítható a kuplung holtjáték?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #236 Dátum: 2013. Július 05. - 19:37:01 » |
|
a lacettin állítható a kuplung holtjáték?
persze
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
Papy
|
|
« Hozzászólás #237 Dátum: 2013. Július 17. - 09:36:16 » |
|
sziasztok! Tud valaki írni nekem egy pontos típust, hogy a 1.4 váltóba pontosan milyen típusú váltóolajat kell tenni? Mondjuk Castrol vagy GM? Gondolom 2db 1literes kiszerelésben...
|
|
|
Naplózva
|
Papy, akinek Lacettije van, és nem fél használni...!
|
|
|
szotyi1
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #238 Dátum: 2013. Augusztus 12. - 10:25:54 » |
|
Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban hogy otthon elvégezhető e a váltóban az olajcsere. Ha igen hol kell le ereszteni és feltölteni. Köszi előre is a válaszokat.
Üdv: szotyi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
sebike
Törzstag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #239 Dátum: 2013. Augusztus 12. - 11:24:04 » |
|
Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban hogy otthon elvégezhető e a váltóban az olajcsere. Ha igen hol kell le ereszteni és feltölteni. Köszi előre is a válaszokat.
Üdv: szotyi
minden elvégezhető kellő szakértelemmel és felszereléssel,a váltó alsó deknijét kell levenni mivel nincs olajleeresztő csavar a váltóolaj betöltéséhez pedig kell egy olajbetöltő pumpa vagy szívattyú ha ezek rendelkezésedre állnak egy akna mellett akkor neki is állhatsz
|
|
|
Naplózva
|
70/4334431
|
|
|
|