WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #120 Dátum: 2009. Június 19. - 22:29:15 » |
|
Na, már én is tudom milyen a búgó váltó. Pár hónapja vettem észre, ha váltásnál a kezemet a váltón hagyom, akkor mély rezgő hang jött a motortérből. Ezt tudtam orvosolni kézlevétellel. Viszont pár hete pedig, ha 2000-es fordulaton közlekedtem 2-es és 3-as sebfokozatban, illetve motorféknél szintén ezt tapsztaltam. És tegnap jöttem rá, hogy ha finoman állítok sebességi fokozat közben a holtjátékon (ez azt jelenti, hogy a váltó középvonala felé mozdítom egy hangyányit), akkor elmúlik a hang. Tehát tuti váltó. Nemtom Kakaos kollégának is ez volt-e a baja és azt sem tudom, hogy ez váltó kopást jelent-e. Szóval ez a legújabb felfedezésem. Lehet persze, hogy kopott egy kicsit a váltó, mert volt már életemben nem egyszer sajna, hogy gyorsabb volt a kezemnél a lábam és csúnya reccsek jöttek a váltóból. Még azt próbáld ki,hogy amikor búg,akkor finoman tedd rá a lábad a kuplungpedálra,hogy akkor is abbahagyja-e. Kuplungnyomásra nincs hang, azonnal abbahagyja, ha benyomom.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #121 Dátum: 2009. Június 20. - 06:00:27 » |
|
Na, már én is tudom milyen a búgó váltó. Pár hónapja vettem észre, ha váltásnál a kezemet a váltón hagyom, akkor mély rezgő hang jött a motortérből. Ezt tudtam orvosolni kézlevétellel. Viszont pár hete pedig, ha 2000-es fordulaton közlekedtem 2-es és 3-as sebfokozatban, illetve motorféknél szintén ezt tapsztaltam. És tegnap jöttem rá, hogy ha finoman állítok sebességi fokozat közben a holtjátékon (ez azt jelenti, hogy a váltó középvonala felé mozdítom egy hangyányit), akkor elmúlik a hang. Tehát tuti váltó. Nemtom Kakaos kollégának is ez volt-e a baja és azt sem tudom, hogy ez váltó kopást jelent-e. Szóval ez a legújabb felfedezésem. Lehet persze, hogy kopott egy kicsit a váltó, mert volt már életemben nem egyszer sajna, hogy gyorsabb volt a kezemnél a lábam és csúnya reccsek jöttek a váltóból. Még azt próbáld ki,hogy amikor búg,akkor finoman tedd rá a lábad a kuplungpedálra,hogy akkor is abbahagyja-e. Kuplungnyomásra nincs hang, azonnal abbahagyja, ha benyomom. Szerintem is kinyomócsapágyas lesz.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #122 Dátum: 2009. Június 20. - 06:08:04 » |
|
Na, már én is tudom milyen a búgó váltó. Pár hónapja vettem észre, ha váltásnál a kezemet a váltón hagyom, akkor mély rezgő hang jött a motortérből. Ezt tudtam orvosolni kézlevétellel. Viszont pár hete pedig, ha 2000-es fordulaton közlekedtem 2-es és 3-as sebfokozatban, illetve motorféknél szintén ezt tapsztaltam. És tegnap jöttem rá, hogy ha finoman állítok sebességi fokozat közben a holtjátékon (ez azt jelenti, hogy a váltó középvonala felé mozdítom egy hangyányit), akkor elmúlik a hang. Tehát tuti váltó. Nemtom Kakaos kollégának is ez volt-e a baja és azt sem tudom, hogy ez váltó kopást jelent-e. Szóval ez a legújabb felfedezésem. Lehet persze, hogy kopott egy kicsit a váltó, mert volt már életemben nem egyszer sajna, hogy gyorsabb volt a kezemnél a lábam és csúnya reccsek jöttek a váltóból. Még azt próbáld ki,hogy amikor búg,akkor finoman tedd rá a lábad a kuplungpedálra,hogy akkor is abbahagyja-e. Kuplungnyomásra nincs hang, azonnal abbahagyja, ha benyomom. Szerintem is kinyomócsapágyas lesz. A kinyomócsapággyal kevésbé szokott gond lenni, inkább a nehezebben cserélhető nyeles tengely csapágyéval.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kakaos
Kábelbarát
Teljes tag
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #123 Dátum: 2009. Július 23. - 21:32:04 » |
|
HELLÓ nekem egyesben alapjáraton gurulva csörgőt surrogót nem tudom mitcsinátak,de most magas sebességben enyhe difi hang van. a te zajod lehet váltó rudazat rezgése talán.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #124 Dátum: 2009. Július 24. - 07:18:42 » |
|
HELLÓ nekem egyesben alapjáraton gurulva csörgőt surrogót nem tudom mitcsinátak,de most magas sebességben enyhe difi hang van. a te zajod lehet váltó rudazat rezgése talán.
Ha nekem szól, akkor egyértelműen rezeg, de már megtanultam szépen sebességbe tenni hangtalanba és már nem versenyzek 2 éve.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #125 Dátum: 2009. Július 24. - 07:33:40 » |
|
Tegnap annyira meleg volt, hogy a napon hagyott autómhoz visszamenvén az általam ráfabrikált (ragasztott) Audi TT váltógombot leugorva találtam a helyéről.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shark
|
|
« Hozzászólás #126 Dátum: 2009. Július 24. - 07:52:12 » |
|
Nálam hideg motornál 1-es 2-esben kis sebességnél jön egy enyhe difihang (máshoz nem tudom hasonlítani). De az első 3-5 perc után elmúlik...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #127 Dátum: 2009. Július 25. - 11:30:49 » |
|
Remélem nem egy konstrukciós hiba lesz, mert sokba kerülne gari után szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladlac
|
|
« Hozzászólás #128 Dátum: 2009. Július 25. - 15:03:12 » |
|
Tegnap annyira meleg volt, hogy a napon hagyott autómhoz visszamenvén az általam ráfabrikált (ragasztott) Audi TT váltógombot leugorva találtam a helyéről. Sajnos ez a purgatóriumi meleg tud efféle csalfaságokat okozni...
|
|
|
Naplózva
|
Ne száguldj gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #129 Dátum: 2009. Július 25. - 16:20:05 » |
|
Tegnap annyira meleg volt, hogy a napon hagyott autómhoz visszamenvén az általam ráfabrikált (ragasztott) Audi TT váltógombot leugorva találtam a helyéről. Sajnos ez a purgatóriumi meleg tud efféle csalfaságokat okozni... Mert a testidegen anyagot kivetette magából a Lacetti! Még hogy Audi TT gomb?
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #130 Dátum: 2009. Július 28. - 07:18:06 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
baroti
|
|
« Hozzászólás #132 Dátum: 2009. Augusztus 07. - 07:53:04 » |
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 07. - 08:23:19 írta baroti »
|
Naplózva
|
|
|
|
baroti
|
|
« Hozzászólás #133 Dátum: 2009. Augusztus 07. - 08:24:06 » |
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 07. - 17:42:19 írta baroti »
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #134 Dátum: 2009. Augusztus 07. - 13:50:06 » |
|
Na de amint latom a kep nem jelenik megn , nem tudom mi az oka Lehet túl nagy a kép...128 KB a max. méret amit fel tudsz tölteni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|