friss
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #90 Dátum: 2009. Március 19. - 12:56:03 » |
|
Olyan gondom van, hogy indulásnál (1-esben) karcos , súrlódó hangot hallok. A szervízben befújták, most már nem olyan erős a hang, inkább cincogó, pengős. Állítólag az erőátvitelnél, a szilenblokkban a gumigyűrű szárad ki. De olajozás után miért nem szűnt meg teljesen a hang? Ez valami jellegzetessége a Lacetti Sedannak? Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, köszönettel venném
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #91 Dátum: 2009. Március 19. - 18:05:03 » |
|
Olyan gondom van, hogy indulásnál (1-esben) karcos , súrlódó hangot hallok. A szervízben befújták, most már nem olyan erős a hang, inkább cincogó, pengős. Állítólag az erőátvitelnél, a szilenblokkban a gumigyűrű szárad ki. De olajozás után miért nem szűnt meg teljesen a hang? Ez valami jellegzetessége a Lacetti Sedannak? Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, köszönettel venném
Honnan hallod a hangot és mikor? Mert ha valahonnan hátulról és csak elindulás után, akkor az a kézifék. És az ilyen, kioldás után egy darabig enyhe surlódó hang hallatszik.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
friss
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #92 Dátum: 2009. Március 23. - 14:53:00 » |
|
Honnan hallod a hangot és mikor? Mert ha valahonnan hátulról és csak elindulás után, akkor az a kézifék. És az ilyen, kioldás után egy darabig enyhe surlódó hang hallatszik. Olyan gondom van, hogy indulásnál (1-esben) karcos , súrlódó hangot hallok. A szervízben befújták, most már nem olyan erős a hang, inkább cincogó, pengős. Állítólag az erőátvitelnél, a szilenblokkban a gumigyűrű szárad ki. De olajozás után miért nem szűnt meg teljesen a hang? Ez valami jellegzetessége a Lacetti Sedannak? Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, köszönettel venném
Honnan hallod a hangot és mikor? Mert ha valahonnan hátulról és csak elindulás után, akkor az a kézifék. És az ilyen, kioldás után egy darabig enyhe surlódó hang hallatszik.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
friss
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #93 Dátum: 2009. Március 23. - 15:02:14 » |
|
Köszi a reagálást, csak most tudok válaszolni. Elölről jön a cincogós, súrlódós hang egy másodpercig tart, amikor a kuplungot felengedve egyesben elindulok. A kézifék kiengedése ezt a műveletet már megelőzi. Hároméves a kocsi, egy fél éve használom, korábban Ladám volt, ott semmi ilyen áttételi köszörűs hangot indulásnál sem tapasztaltam. Ezt a jelenséget csak az érzékeli, aki vezeti, a szervizben nem hallják, amikor megmutatom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #94 Dátum: 2009. Március 23. - 17:31:17 » |
|
Köszi a reagálást, csak most tudok válaszolni. Elölről jön a cincogós, súrlódós hang egy másodpercig tart, amikor a kuplungot felengedve egyesben elindulok. A kézifék kiengedése ezt a műveletet már megelőzi. Hároméves a kocsi, egy fél éve használom, korábban Ladám volt, ott semmi ilyen áttételi köszörűs hangot indulásnál sem tapasztaltam. Ezt a jelenséget csak az érzékeli, aki vezeti, a szervizben nem hallják, amikor megmutatom.
A kézifék elölről nem csinál hangot, mert a hátsó kerekekre hat. Csak az első indulásnál csinálja? Akkor lehet a vakrozsda a tárcsán, ami szépen lejön, ezért kell mosás után "vasalni" a fékeket. Ez egy ötlet volt csupán, de jó is lehetne...
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
friss
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #95 Dátum: 2009. Március 23. - 20:36:40 » |
|
Sajna a jelenséget minden indulásnál tapasztalni lehet. Egyébként kösz az ötletet.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
diablo77
|
|
« Hozzászólás #96 Dátum: 2009. Március 23. - 21:07:14 » |
|
Sajna a jelenséget minden indulásnál tapasztalni lehet. Egyébként kösz az ötletet.
Nem lehet hogy az ABS önellenőrzését hallod?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #97 Dátum: 2009. Március 23. - 22:43:23 » |
|
Bocs, hogy értetlenkedem, de minden alkalommal hallod, amikor álló helyzetből elindulsz, vagy minden alkalommal, amikor beindítod a motort, majd elindulsz. Utóbbi esetben ahogy megmozdul az autó az ABS tesztel, ahogy diablo77 is írta. Olyan a hangja, mintha egy cintányérra ráütnél egy rövidet azzal a szőrös ütővel, egy rövidet "ciccen". (Asszem ebből kiderült, hogy nem zeneszakos voltam )
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #98 Dátum: 2009. Március 23. - 23:45:11 » |
|
Bocs, hogy értetlenkedem, de minden alkalommal hallod, amikor álló helyzetből elindulsz, vagy minden alkalommal, amikor beindítod a motort, majd elindulsz. Utóbbi esetben ahogy megmozdul az autó az ABS tesztel, ahogy diablo77 is írta. Olyan a hangja, mintha egy cintányérra ráütnél egy rövidet azzal a szőrös ütővel, egy rövidet "ciccen". (Asszem ebből kiderült, hogy nem zeneszakos voltam ) Szerintem Te a hidraulikus kupplung hangjára gondolsz. Akkor csinálja, amikor indítás után először indulsz el az autóval és már haladsz vagy 2-3 km/h-val nem? Én úgy tolatok kia garázsból, majd az udvarból minden reggel és ahogy nagyon lassú gurulásból egy kicsit meglendül az autó, vagy felengedem teljesen a kupplungot, ilyen hangot ad. Anno én sem tudtam, hogy mi ez, megkérdeztem és ezt a választ kaptam. Az okát továbbra sem tudom, de beletörődtem, hogy ez természetes jelenség.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
sebijoe
|
|
« Hozzászólás #99 Dátum: 2009. Március 24. - 05:26:25 » |
|
Bocs, hogy értetlenkedem, de minden alkalommal hallod, amikor álló helyzetből elindulsz, vagy minden alkalommal, amikor beindítod a motort, majd elindulsz. Utóbbi esetben ahogy megmozdul az autó az ABS tesztel, ahogy diablo77 is írta. Olyan a hangja, mintha egy cintányérra ráütnél egy rövidet azzal a szőrös ütővel, egy rövidet "ciccen". (Asszem ebből kiderült, hogy nem zeneszakos voltam ) Szerintem Te a hidraulikus kupplung hangjára gondolsz. Akkor csinálja, amikor indítás után először indulsz el az autóval és már haladsz vagy 2-3 km/h-val nem? Én úgy tolatok kia garázsból, majd az udvarból minden reggel és ahogy nagyon lassú gurulásból egy kicsit meglendül az autó, vagy felengedem teljesen a kupplungot, ilyen hangot ad. Anno én sem tudtam, hogy mi ez, megkérdeztem és ezt a választ kaptam. Az okát továbbra sem tudom, de beletörődtem, hogy ez természetes jelenség. A nyelestengely csapágya adja hangot indítás után amikor felengeded a kuplungot hirtelen megkapja a terhelést és mivel szóró olajzás van emiatt még nincs elég olaj a csapágyban ez ad hangot addig amíg kellő olaj jut oda megszűnik a hang.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #100 Dátum: 2009. Március 24. - 09:28:19 » |
|
Akkor most két különböző dologról beszélünk
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
friss
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #101 Dátum: 2009. Március 25. - 20:27:00 » |
|
Kedves Tagtársak! Egyik magyarázat jobban tetszik, mint a másik és ami a lényeg már egy kicsit nyugodtabb is vagyok. A cintányér hasonlat az esetemben nagyon találó, de a nyelestengely is nagyon hihető, s mivel nem vagyok bíró, nem hirdetek ereményt - azon egyszerű oknál fogva, hogy nem is tudom melyik a nyerő - de a véleményetek alapján azért úgy látom nem kell túldimenzionálnom a helyzetet mivel ti is tapasztaltok hasonlót. Nem akarom lezárni a témát, ha van ötlet továbbra is szívesen veszem, de tényleg nagyon köszönöm nektek a véleményeteket.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
friss
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #102 Dátum: 2009. Március 25. - 20:40:17 » |
|
Végül is annyit még kérdeznék mindannyiótoktól az egyértelműség kedvéért, hogy ez a ciccenős, zizzegős hang indulásnál - ami mindig a motor indítása után kuplung felengedése után az egyesben indulásnál egy pillanatra jelentkezik és utána mindjárt megszűnik - tehát ez egyértelműen nem hibája, hanem jellegzetessége a Lacettinak, tehát nincs vele javítási teendő?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #103 Dátum: 2009. Március 25. - 21:32:54 » |
|
Végül is annyit még kérdeznék mindannyiótoktól az egyértelműség kedvéért, hogy ez a ciccenős, zizzegős hang indulásnál - ami mindig a motor indítása után kuplung felengedése után az egyesben indulásnál egy pillanatra jelentkezik és utána mindjárt megszűnik - tehát ez egyértelműen nem hibája, hanem jellegzetessége a Lacettinak, tehát nincs vele javítási teendő?
No! Ha arra a hangra gondolsz, amiről beszéltem előbb...olyan, mintha egy feszített rugó mozdulna, megpendülne, igazodna....akkor az asszem normális. Szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
Pittike
|
|
« Hozzászólás #104 Dátum: 2009. Március 25. - 22:58:42 » |
|
Ne aggódj miatta, teljesen normális a dolog! Sőt más márkák/típusok is csinálják.
|
|
|
Naplózva
|
Pittike
|
|
|
|