georgbob
|
|
« Hozzászólás #900 Dátum: 2009. December 28. - 19:21:30 » |
|
Az a cső a szívótorokba vezeti az egr által átengedett gázt...Azt már végigkövettem. Na de a gáz honnan jön?! A blokkon belül kell valamilyen csatornának lennie szerintem.Egyéb ötlet?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
georgbob
|
|
« Hozzászólás #901 Dátum: 2009. December 29. - 10:59:55 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
baroti
|
|
« Hozzászólás #902 Dátum: 2009. December 29. - 12:28:29 » |
|
Tenyleg jooo Enreszemrol koszi hogy kozee tetted . Sokat lehet okosodni belole
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jopek
|
|
« Hozzászólás #903 Dátum: 2009. December 29. - 18:35:48 » |
|
Az a cső a szívótorokba vezeti az egr által átengedett gázt...Azt már végigkövettem. Na de a gáz honnan jön?! A blokkon belül kell valamilyen csatornának lennie szerintem.Egyéb ötlet?
Tényleg, igazad van. Megnéztem Stocz autójának képeit. Ezek szerint a hengerfejből érkezik a gáz.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 31. - 09:54:31 írta Jopek »
|
Naplózva
|
|
|
|
georgbob
|
|
« Hozzászólás #904 Dátum: 2009. December 29. - 20:03:31 » |
|
Hát ez az! De hogyan?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
cápaFeri
Törzstag
Nem elérhető
cettim
|
|
« Hozzászólás #905 Dátum: 2009. December 29. - 20:24:08 » |
|
Hát ez az! De hogyan? Hogyan...hogyan...hát gondolom az egyes henger kipuff-szelepétől a kipuffcsonkig vezető járatba van becsatlakozva, egy járat van öntve neki eredetileg az alu hengerfejben.
|
|
|
Naplózva
|
"Ha egy férfi kinyitja a kocsiajtót egy nő előtt, akkor vagy az autó új, vagy a nő!"
|
|
|
georgbob
|
|
« Hozzászólás #906 Dátum: 2009. December 29. - 20:53:45 » |
|
Alapból én is erre gondoltam, de! Ha igazad van és annak is amit a belinkelt oldalon olvasható (miszerint max. 10% gáz vezethető vissza) akkor nálam már értelmét is vesztette ez az egr szelep...3 henger égésterméke+90% visszavezetés nélküli gáz nem lehet nagyságrendekkel nagyobb, mint az egr működtetésével...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Rolldeck
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #907 Dátum: 2009. December 30. - 09:10:09 » |
|
Sziasztok. Nekem az lenne a kérdésem, hogy az EGR szelepet, hogy lehet kipucolni? Előre is köszönöm.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
meatloaf
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
SW 1,6 elite+
|
|
« Hozzászólás #908 Dátum: 2009. December 30. - 09:16:00 » |
|
Sziasztok. Nekem az lenne a kérdésem, hogy az EGR szelepet, hogy lehet kipucolni? Előre is köszönöm.
Szétkapod és WD40-el adsz az arcának: http://www.lacettiklub.hu/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=47&catid=178Ha akarod egyből le is zárhatod.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet gyorsan repül,minek megelőzni?!
|
|
|
Rolldeck
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #909 Dátum: 2009. December 30. - 12:01:54 » |
|
Rendben van, de kiszedni kitudtam, csak épp szétszedni nem, mert belülről van csavarozva. Vagypedig csak a lyukon keresztül nyomjam tele?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kamikaze
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
1.4 16v LPG
|
|
« Hozzászólás #910 Dátum: 2009. December 30. - 12:15:33 » |
|
Rendben van, de kiszedni kitudtam, csak épp szétszedni nem, mert belülről van csavarozva. Vagypedig csak a lyukon keresztül nyomjam tele? csak a lyukon keresztül pucold ki
|
|
|
Naplózva
|
06.20.545.63.82 <br />\"Egyetlen dolog, amit egy jó tanáccsal tehetünk az, hogy továbbadjuk.<br />Oscar Wilde\"
|
|
|
Stocz
|
|
« Hozzászólás #911 Dátum: 2009. December 30. - 12:42:31 » |
|
Tenyleg jooo Enreszemrol koszi hogy kozee tetted . Sokat lehet okosodni belole Bizony jó! Kösz, ez nekem sem volt meg. Meg az egyetem is jó hely. Sok boldog emlék fűz oda (igaz, akkor még csak főiskola volt).
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #912 Dátum: 2010. Január 12. - 21:48:04 » |
|
Olvasom itt a sok rángató lacsit, és örülök, hogy a Nubirát még jól megcsinálták. 87 000 km-nél ugyan volt egy kis rángatás, meg sárga lámpa, de szerencsére a gyújtótrafó és a gyertyák cseréje után minden rendben. Volt. Tegnapig. Ugyanis tegnap eddig még sohasem tapasztalt módon "töprengett" menet közben, szinte folyamatosan az autóm. Nagyobb fordulaton (kb. 4000-től) és gyorsításnál nem érzékeltem. Mitévő legyek? Gyújtókábel csere? Benzinszűrő csere? EGR lezárás, Mindez együtt? Kripic, ha látod ezt a hsz-t, dobj egy privit a telszámoddal, kérlek, mert pénteken Szabolcsba mennék, de így nem merek elindulni...lezárhatnánk az egeret, ha van rám egy kis időd meló után.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kripic
Kábelbarát
Ezredes
Nem elérhető
Lacetti 1.6 SW Elite (Powered by sütiszörny...)
|
|
« Hozzászólás #913 Dátum: 2010. Január 13. - 10:53:20 » |
|
Olvasom itt a sok rángató lacsit, és örülök, hogy a Nubirát még jól megcsinálták. 87 000 km-nél ugyan volt egy kis rángatás, meg sárga lámpa, de szerencsére a gyújtótrafó és a gyertyák cseréje után minden rendben. Volt. Tegnapig. Ugyanis tegnap eddig még sohasem tapasztalt módon "töprengett" menet közben, szinte folyamatosan az autóm. Nagyobb fordulaton (kb. 4000-től) és gyorsításnál nem érzékeltem. Mitévő legyek? Gyújtókábel csere? Benzinszűrő csere? EGR lezárás, Mindez együtt? Kripic, ha látod ezt a hsz-t, dobj egy privit a telszámoddal, kérlek, mert pénteken Szabolcsba mennék, de így nem merek elindulni...lezárhatnánk az egeret, ha van rám egy kis időd meló után. Srácok! Ki tudná kisegíteni ezt a nagyon szimpatikus fiatalembert a lezáráshoz alkalmatos lapkával? (Ami ugye nekem volt maradék, azt a csókosok lenyúlták... ) Vagy legalább ötlet, hogy hol és mit vegyen/vegyünk... Ha van anyag, onnantól kezdve a dolog megoldva; EGeRet kipucoljuk, lapot kivágjuk, beapplikáljuk, dehát ugye hozzávalók nélkül....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Döme
|
|
« Hozzászólás #914 Dátum: 2010. Január 13. - 11:00:21 » |
|
Olvasom itt a sok rángató lacsit, és örülök, hogy a Nubirát még jól megcsinálták. 87 000 km-nél ugyan volt egy kis rángatás, meg sárga lámpa, de szerencsére a gyújtótrafó és a gyertyák cseréje után minden rendben. Volt. Tegnapig. Ugyanis tegnap eddig még sohasem tapasztalt módon "töprengett" menet közben, szinte folyamatosan az autóm. Nagyobb fordulaton (kb. 4000-től) és gyorsításnál nem érzékeltem. Mitévő legyek? Gyújtókábel csere? Benzinszűrő csere? EGR lezárás, Mindez együtt? Kripic, ha látod ezt a hsz-t, dobj egy privit a telszámoddal, kérlek, mert pénteken Szabolcsba mennék, de így nem merek elindulni...lezárhatnánk az egeret, ha van rám egy kis időd meló után. Srácok! Ki tudná kisegíteni ezt a nagyon szimpatikus fiatalembert a lezáráshoz alkalmatos lapkával? (Ami ugye nekem volt maradék, azt a csókosok lenyúlták... ) Vagy legalább ötlet, hogy hol és mit vegyen/vegyünk... Ha van anyag, onnantól kezdve a dolog megoldva; EGeRet kipucoljuk, lapot kivágjuk, beapplikáljuk, dehát ugye hozzávalók nélkül.... Kripic, köszi szépen, ezért léptem volna én is be gyorsan, hogy ezt a kérdést feltegyem... Szóval, EGR lezáró alkalmatosság kerestetik!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|