Ati0128
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #840 Dátum: 2009. Augusztus 26. - 15:58:49 » |
|
Ez most lehet nagyon hülye kérdés, de azért felteszem: Ha ki van iktatva az EGR, vagyis le van zárva akkor miért "kell" hogy ki legyen pucolva? Mert működik akkor is, csak nincs mit átengednie...( mert ott a lezárás ) WD-40 elegendő ehhez? Vagy jobb ha szakember végzi? Tökéletes. Magad is meg tudod csinálni. Ma kiszedtem az EGR-t és többször jól befújtam WD-40-el, aztán rongyal amennyire hozzáfértem megtörölgettem. A tisztítás ebből áll csak? Vagy még kellett volna vmit csinálnom vele? A lényeg, hogy könnyen mozogjon az a pici kis szelep, ne legyen letapadva, kokszolódva... Mást nem igen tudsz karbantartani rajta. Az a kis szelep, az a kb. 1-1.5cm átmérőjű kis köralakú dolog lenne? Mert ha igen akkor azt én nem birtam megmozdítani, vagyis szorult Az a kis vacak igen. csilag alakú kulcs megy bele(torx).Próbáld meg nitrohigitóval beáztattni és elérni hogy könnyedén mozogjon majd wd40 és ragd össze.Én tegnap pucoltam mert kigyulladt a chek lámpa amit 4EFt-ért kiolvastak és a hibakód egr volt.Viszont érdekes módon a gyári SCEN 100-as kódkiolvasóval megmozgatta jópárszor az egr-t és kiütötte a hibát utánna nem jelzett vissza hazáig.Otthon kipucoltam de ma ugy döntöttem le is vakolom.Energiaitalos dobozból kikopogtattam a tömit beraktam és kész.Tetszik az uj menetteljesitmény. Hát megmondom őszintén én azthittem hogy csak a kör, és trapéz alakú lyukat kell befújni és tisztítani.. Nem gondoltam hogy mégjobban szét kell szedni. Neked ha jól értem eddig le sem volt zárva az EGR ? Nekem 53000 km van benne,nincs lezárva és sosem pucoltam még.Amíg jó addig nem piszkálom. Gondolom még nem is rángatott a géped eddig. Én is csak azért zártam le hogy ne rángasson. Ha nem lett volna gondom vele, én sem nyúlok hozzá az biztos Na az enyémbe teljesen másfajta van.De a lényeg hogy ettől függetlenül ebbe is könnyedén kell hogy mozogjon a kis vacak.Nekem 42Ekm van benne eddig nem volt vele gond és nem is rángatott ezért nem nyultam hozzá.Hozzáteszem én e85-el járok a rángatás miatt ez is megszüntette. Akkor ezek után már tanácstalan vagyok, mindenesetre én, ott ahol írtad, semmit nem tudok mozdítani..és kulcs sem fogja. egyébként nekem 90Ekm van már benne.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #841 Dátum: 2009. Augusztus 26. - 16:02:27 » |
|
Hát ez jó homályos kép lett.... Jól látom, hogy a kocsid Euro 3-as? ( mert a 4-esben már máshogy néz ki az egér) De a lényegen nem változtat, ha nem mozog a "bigyó", akkor nem jó...Lehet, hogy megadta magát a piszok? Nem lepne meg, az én kocsimon 2 éves korában cserélték. Áztasd ki nitróban rendesen és próbáld meg mozgásra birni.Alényeg hogy a belső szárról lekopjon a korom és könnyedén mozogjon.azután wd40 jól befujod levakolod és ámmen.
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Ati0128
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #842 Dátum: 2009. Augusztus 26. - 16:07:47 » |
|
Hát ez jó homályos kép lett.... Jól látom, hogy a kocsid Euro 3-as? ( mert a 4-esben már máshogy néz ki az egér) De a lényegen nem változtat, ha nem mozog a "bigyó", akkor nem jó...Lehet, hogy megadta magát a piszok? Nem lepne meg, az én kocsimon 2 éves korában cserélték. 2005. áprilisi az autóm. Tavaly június óta van nálam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #843 Dátum: 2009. Augusztus 26. - 16:08:28 » |
|
Hát ez jó homályos kép lett.... Jól látom, hogy a kocsid Euro 3-as? ( mert a 4-esben már máshogy néz ki az egér) De a lényegen nem változtat, ha nem mozog a "bigyó", akkor nem jó...Lehet, hogy megadta magát a piszok? Nem lepne meg, az én kocsimon 2 éves korában cserélték. Áztasd ki nitróban rendesen és próbáld meg mozgásra birni.Alényeg hogy a belső szárról lekopjon a korom és könnyedén mozogjon.azután wd40 jól befujod levakolod és ámmen. tessék lap alján olvasd a tisztitási folyamatot. http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/cikkek/egr-szelep-hiba.html
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 26. - 16:10:42 írta Krisz »
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Ati0128
Friss hús
Nem elérhető
|
|
« Hozzászólás #844 Dátum: 2009. Augusztus 26. - 16:30:53 » |
|
Hát ez jó homályos kép lett.... Jól látom, hogy a kocsid Euro 3-as? ( mert a 4-esben már máshogy néz ki az egér) De a lényegen nem változtat, ha nem mozog a "bigyó", akkor nem jó...Lehet, hogy megadta magát a piszok? Nem lepne meg, az én kocsimon 2 éves korában cserélték. Áztasd ki nitróban rendesen és próbáld meg mozgásra birni.Alényeg hogy a belső szárról lekopjon a korom és könnyedén mozogjon.azután wd40 jól befujod levakolod és ámmen. tessék lap alján olvasd a tisztitási folyamatot. http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/cikkek/egr-szelep-hiba.htmlKöszi a linket! Megpróbálom kiáztatni és mozgásra bírni, remélem nem adta be a kulcsot..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #845 Dátum: 2009. Augusztus 26. - 16:33:09 » |
|
Hát ez jó homályos kép lett.... Jól látom, hogy a kocsid Euro 3-as? ( mert a 4-esben már máshogy néz ki az egér) De a lényegen nem változtat, ha nem mozog a "bigyó", akkor nem jó...Lehet, hogy megadta magát a piszok? Nem lepne meg, az én kocsimon 2 éves korában cserélték. Áztasd ki nitróban rendesen és próbáld meg mozgásra birni.Alényeg hogy a belső szárról lekopjon a korom és könnyedén mozogjon.azután wd40 jól befujod levakolod és ámmen. tessék lap alján olvasd a tisztitási folyamatot. http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/cikkek/egr-szelep-hiba.htmlKöszi a linket! Megpróbálom kiáztatni és mozgásra bírni, remélem nem adta be a kulcsot.. biztos jó lessz!!!!!
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #846 Dátum: 2009. Augusztus 26. - 16:53:59 » |
|
Nekem nem volt semmilyen rángatás és egyéb tünet, de azért lezártam az EGR-t. 8000km-rel később dobott az autó egy sárgát. Kiolvasásnál kipuf. visszavezetés akadályozott volt a hiba. Ki lett törölve a kód, az EGR-t nem bántottam. Pár száz km után megint dobott egy sárgát. Ugyan az volt a kód. Kivettem a lemezt az EGR alól és azóta belement 12000km és semmi hiba. A szelep nekem sem mozgott, a pucolást elintéztem egy nagyobb fújással.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
WERES
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
R+
|
|
« Hozzászólás #847 Dátum: 2009. Augusztus 27. - 11:07:26 » |
|
Nekem 53000 km van benne,nincs lezárva és sosem pucoltam még.Amíg jó addig nem piszkálom.
Szintén, bár egy tizessel több van a lacsimban.
|
|
|
Naplózva
|
Mikor találkozhatok már egy Lacetti R+-szal?
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #848 Dátum: 2009. Augusztus 27. - 19:57:34 » |
|
Na nekem ma megint világit a chek.tegnap lezártam ma meg tessék.Nincs erre valami computeres piszkálási lehetőség ha le van zárva ne törődjőn vele?
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
Giovanni
Törzstag
Nem elérhető
Kékvillám :)
|
|
« Hozzászólás #849 Dátum: 2009. Augusztus 27. - 20:20:19 » |
|
Na nekem ma megint világit a chek.tegnap lezártam ma meg tessék.Nincs erre valami computeres piszkálási lehetőség ha le van zárva ne törődjőn vele?
A chek lámpa még nem jelenti egyértelműen azt, hogy EGR. Nekem volt kábelszakadás miatt is (kedves nyest). Volt folytó szelep vagy mi is. Szval szerintem nézesd meg azért a hibakódot.
|
|
|
Naplózva
|
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál Lacetti: Toyota:
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #850 Dátum: 2009. Augusztus 27. - 20:47:14 » |
|
A chek lámpa még nem jelenti egyértelműen azt, hogy EGR. Nekem volt kábelszakadás miatt is (kedves nyest). Volt folytó szelep vagy mi is. Szval szerintem nézesd meg azért a hibakódot. hmm! megint egy négyest kidobni?
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
ladigidy
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
LadiGidy(SW1,6 Elite Plus+LPG+Extrák)
|
|
« Hozzászólás #851 Dátum: 2009. Augusztus 27. - 20:51:34 » |
|
A chek lámpa még nem jelenti egyértelműen azt, hogy EGR. Nekem volt kábelszakadás miatt is (kedves nyest). Volt folytó szelep vagy mi is. Szval szerintem nézesd meg azért a hibakódot. hmm! megint egy négyest kidobni? Nem! Olvasd el, hogy mit írtam ez ügyben, és mire készülünk. Pont ezeket a kiadásokat akarjuk megspórolni! (Klubszerviz).
|
|
|
Naplózva
|
Legyünk barátok a közlekedésben is! Mindenkit hazavárnak-épségben! Cartárs baráti üdvözlettel: LadiGidy, vagyis Gidy apu
|
|
|
Jani
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
2005 SW Elite+ 1.6 LPG
|
|
« Hozzászólás #852 Dátum: 2009. Augusztus 27. - 21:11:16 » |
|
A chek lámpa még nem jelenti egyértelműen azt, hogy EGR. Nekem volt kábelszakadás miatt is (kedves nyest). Volt folytó szelep vagy mi is. Szval szerintem nézesd meg azért a hibakódot. hmm! megint egy négyest kidobni? A tied még garis?, akkor ingyen kiolvassák.
|
|
|
Naplózva
|
LPG
|
|
|
Krisz
|
|
« Hozzászólás #853 Dátum: 2009. Augusztus 27. - 21:13:48 » |
|
A chek lámpa még nem jelenti egyértelműen azt, hogy EGR. Nekem volt kábelszakadás miatt is (kedves nyest). Volt folytó szelep vagy mi is. Szval szerintem nézesd meg azért a hibakódot. hmm! megint egy négyest kidobni? A tied még garis?, akkor ingyen kiolvassák. ja ugy lenne ha bevittem volna 30000-re.de már 43-nál járok
|
|
|
Naplózva
|
06 70/22 11 222
|
|
|
captainb
Kábelbarát
Törzstag
Nem elérhető
1.6 SW Elite - radarral!
|
|
« Hozzászólás #854 Dátum: 2009. Augusztus 27. - 21:18:25 » |
|
A chek lámpa még nem jelenti egyértelműen azt, hogy EGR. Nekem volt kábelszakadás miatt is (kedves nyest). Volt folytó szelep vagy mi is. Szval szerintem nézesd meg azért a hibakódot. hmm! megint egy négyest kidobni? A tied még garis?, akkor ingyen kiolvassák. ja ugy lenne ha bevittem volna 30000-re.de már 43-nál járok Óvazze! Akkor vissza kell pörgetni.
|
|
|
Naplózva
|
Nagy a kozmosz állatkertje... A kerítés meg alacsony.
|
|
|
|