Üdv mindenkinek! Remélem segíthetek néhány márkatársamnak az alábbi észrevételekkel. Nekem is jelentkeztek rángatások kb 6 hónapja kezdődtek, egészen kis mértékben.Azt gondoltam üzemanyag probléma most januárban elkezdet durvulni ,terheléskor erősebben berángatott.Majd szinte állandóan jelentkezett,jött a sárga lámpa. Garim lejárt három hónapja 2005-ös az autóm szelepcserém nem volt ,50.000 mentem ,na gondoltam eszt most megszívtam.És most jön a tanulság amire szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét:cseréljetek gyertyát 15.000-ént ,mert nekem ez okozta a problémát, pedig csak 20.000 mentem vele Bosch felejtő gyárit neki.Persze a nagyok szeretnek elsiklani az ilyen apróságok felett, inkább szétszedik a motort.Egyébként a gyertyáknál szerintem nagyobb gondot okozhat a kokszosodás mint a szelepeknél,és ez a motor hajlamos rá.A problémáim ill. a jelenségek teljesen azonosak voltak Cápa Feriével ,remélem nem haragszik meg a kiemelésért.És végül szeretném megköszönni a jó ötleteket amiket korábban kaptam tőletek.
Akkor kripictől már csak azt kell megtudnunk, hogy gyertya volt-e cserélve?
Kripic,megoldódott a rángatózós problémád?
Most már ö is rángatózik.
Már kezd...
Mert hát bizony azt hittem, hogy a gyújtástrafó cseréjével (meg a gyertyakábel cserével, meg a fojtószelep-ház pucoválással) megoldódott a dolog. Amikor a trafócsere után pénteken eljöttem a servicéből, nagyon pöpecül ment, semmi gond. Hurrá – gondoltam naívan.
Közben eltelt egy hétvége, ótó velem együtt otthon pihengetett, így csak hétfőn, akkor is csak a hazafelé vezető emelkedőn tapasztaltam: Bizony terhelés alatt ismételten rángat…
A gyertyákat ellenőriztük, szép őzbarna volt mindegyik, a 30ezres (26-ezres) szerviznél voltak cserélve GM feliratú gyárira – tehát akár meg is érhettek a cserére, de ez fel sem merült a szervizben… (Most van a gépben 48ezer körül…)
(közben 42ezer körül volt a szelepcsere, meg a 45ezres szerviz. )
Már magam sem tudom, hogy mit csináljak, nincs idegem hetente visszamenni, és újabb próbálkozást tenni, de ez sem állapot, hogy hol rángat, hol meg nem… Hibakód persze nincs…